2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Bugün sadece 1 bardak su içmişim. Şu içmeye bile vaktim olmamış. Bende hiç mutlu değilim ve kızıma çok haksızlık olduğunu düşünüyorum ama yetişemiyorum. Bir an önce düzene girsek

Ahh alerji. Ömrümüzün 4 ayı 4 asır gibi geçmişti.
Şimdi çok şükür epey iyi durumda. Alerjiden anlayan alerji uzmanı dahi yok neredeyse

Ben anne sütü yetiyorsa mama kullanımına karşıyım. Şu an hafif sarılık başlıyor diye mecburen veriyorum günde bir iki defa emzirmeden sonra 5-10 ml
İlk oğlumda hiç vermedim. Resmen savaştım. Ama bunda evde bir çocuk daha varken elinden geleni yapsam da o kadar savasamiyorum. Mesela bugün büyüğü hastaneye götürdük anı gelişti. Memede süt var. Sahip bırakmam gerek. Ama vaktim yok. Anne uyanınca mama ver deyip çıktım. Ya da dün büyüğü uyuturken küçük uyandı. Büyük çok üzüldü gideceğim diye anne sana ihtiyacım var gitme dedi. Eşim annem hadi gel emzir dedi. Dedim az bir şey mama verin. İlk oğlum resmen ilk 10 gün mem de yaşadı. Yapisiktik. Mamaya tamamen karşıydım. Ama bunda mecbur kalıyorum.
Mama ne kadar az alırsa ya da hiç almazsa o kadar iyi. Çocuk sindirmeye zorlanıyor. Bağırsaklar yoruluyor. Şeker oluyor içinde o ayrı dert. Mesela en temizlemeden biri hipp. Onda da palm yağı var. Ben büyük oğluma daha içinde palm yağı olan ya da paketli olan bir şey vermiyorum.

Ahh alerji. Ömrümüzün 4 ayı 4 asır gibi geçmişti.
Şimdi çok şükür epey iyi durumda. Alerjiden anlayan alerji uzmanı dahi yok neredeyse
İyisine ben rastlamadım illaki vardır. Kendim bazı çözüm yolları buldum. Bronşit önlemek için senede bir grip aşısı. Döküntüler niçin zeytinyağli sabun. Döküntü zamanı alerjen yiceklerden uzak tutmak. Hatta yazın kolları bacakları pütür pütür oluyo kime gittiysem hep ilaç krem losyon verdi. En son bı doktora götürdüm. Dediki on yaşında genelde geçer müdahaleye gerek yok ise yaramaz. Kaşıntı varsa losyon verelim. Kaşıntı olmuo dedim kendi haline bırak o zaman dedi. İlk defa bı doktor ilaç yazmadan gönderdi.

Doktorum sivilcelermelerin normal oldgunu söyledi kuzum .
sende doktorunun cep nosunu al aklına takılan biley oldugunda sorarsın

Offf dertler deryaaaa

Berikko vallahi kuzum çocuk zaten ateşli olduğundan maalesef terletemem kalın giydiremem ki

Cocuklarda ne etki eder bilemem.. Ben sogukla ilgili bütün hastaliklari boyle atlattm.. Ama cocuklarda napilir inan bilmiyorum.. Eymen ateslense naparim onu da bilmiyorm.. Surekli kontrol ediyorum aşıdan beri

Ev sicaksa ben giydirmiyorum valla.. Ki zaten hep sıcak disari cikarken de uzun kollu citcitli body ustune uzun kollu zibin altina sadece ayakli pijama.. Corap.. Disari cikarken patik ekliyorum.. Git gide buyuyo kiyafet alicaz galiba yakinda

Canm ben sezaryen dogum yaptm ilk 3 gun sutum gelmedi hastanede mama basladilar eve geldik hala sut yok mecbur sarilik var mamaya devam ettim doktor zamanla birakirsin dedi sonra sutum gelince mamayi biraktim sadece anne sutu veriyordum bir haftalik filandi sarilik yukselmeye basladi ben sütüm yetmedi doymadi ondan yukseldi diye mama vermeye tekrar basladim. Sonra mastit oldum sutum azaldi yine mamaya devam bu arada bebegm buyudu mama 30cc ler yetmedi 60cc ye cktk: once emziriyorum iki gogsumu de veriyorm gogusler bosalinca da mama veriyorm. Simdi mama vermeden uyumuyor. 35 gunluk olduk. Aylik kontrolde doktor 700 gram almis beslenememis dedi sarilik degeri bir aylik olmasina raagmen hala 13 ckti doktor uzamis sarilik dedi doymuyor mamayi 90 a cikar dedi: bi ton kan alindi tahlil yapildi yavruma karaciger ast alt degerlerj yuksek ckti beslenemediginden diyinve doktor kendimi sucladm mamaya onyargili davrandm vermedm cocugum hasta olacagina mama icsin dedim. Doktor 90-90 gunde iki kere ver dedi. Simdi gunde 2 kere hatta bazen 3 kere 90-90-90 veriyorm. Sutumun yetip yetmedigini anlayamiuorm biraksam surekli emiyor ama emip yatirdigimda tekrar uyaniyor doymuyor diyo annem oyuzden mecbur mamada veriyorm ama brakmayi cok cok cok istiyorm. Napcam bilmiyorm. Bazen uyusun diye mama verince kendimi suclu hissediyirm ama uyumadiginda bitap dusuyorum ve sutum azaliyor nasl birakcaz bu mamayi bilmiyorum

Daha 2. Günden benimde öyle

Ya işte ben senin gibi düşünmüyorum doktor bile mama ver demiş, sonuçta zehir değil.
Meme de alıyorsa bence sıkıntı yok mama almasında. Beni de çok tedirgin ettiler mama verme verme kilo alıyor vs diye eeee şimdi bazı günler süt gelmiyor napim yani illa meme mi zorlayalım.
Mama verilen bebek sanki hastalıklı gibi muamele...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…