Bende nuk aldim kusacak gibi yapiyor veremedim baska bi emzikmi denesekKişiden kişiye değişiyor sanırım canım benim 1 ay olacak neredeyse ilk gunler de ayaga kalktim ve baya rahattim hala da rahatim
Wee nin emziğini kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum diyeyimağzında 5 dk tutuyo sonra atiyor sürekli yeniden ağzına koymam gerekiyor ama benim ki meme de de öyle emerken bırakıyor sonra geri alıyor
Hadi gözümüz aydiniyi geceler kizlar ben doğurdumdogumum guzel gecti cok şükür oglum da iyi yanimda 2900 kilosu . o kadr egzersiz ve masajların faydasını gördüm cok şükür dikisim yok bi tane igne yapıldı onun harici herşeyiyle doğal bi dogum oldu Allah im herkese nasip etsin inslh boyle guzel dogumlar.. Ama berbat bi ebem vardı Allah ta boyle insanlardan uzak etsin bizi . cok aşırı sinirliyim cunku bebeğim 15 dk çıplak o soğukta kaldi kimse elini vurmadı bn sanıyorum birsey yapıyorlar faln . bn şimdi bunlari nasil şikayet edebilirim ?
Çok şükür canımcnm gece 2kere acile gittim şükür rahatladım şimdi kendi doktoruma gidiyorum
Canım soyundur gerekirse tamamen topuk altına pıtpıt vur biraz can acıtıcı ama başka türlü uyanmazlar burnunu sıkabilirsin omuzla boyun kısmına dokunabilirsin ağrı elişi düşük oradakızlar zor uyanıyor cocuk sarılığı 9 cıktı cumartesi tekrardan bakacaklar siz nasıl kaldiriyorsunuz
Bu bebekler çok akıllı ya hiç kucaktan inmiyorlar kucakçı oldu bizimki de sanırım yatağına koymak zor salonda yer yaptım yanına uzanıyorum ama yine de hemen kalktı dün gece yaOff off ayni benim bebeğim. Ya ozellikle geceleri bunu yapıyor. Bütün gece ayaktayım. O agzi hic kapanmıyoracaba sütüm mü yok ac mi dedim mama verdim. Yok değişmedi yine ayni. Acliktan değilmiş. Hep memede kalayım orada uyuyayım istiyor. Uykusuzluktan ayakta zor duruyorum. Gündüzleri uyuyor bu sefer 2 yasindaki kizim ayakta onunla ilgileniyorum. Bakalim ne kadar dayanacagim
Gögüs kalkanı öyle canım benimde defalarca battı üstüm göğsüm yarayken kullanmıştım şimdi göğüs pedine geçtim onlar akıtmıyor emzirme sütyeniyle beraberArkadaslar yatarken ustunuz basiniz sut olmamasi icin ne yapiyorsunuz? Philips gogus kalkanlari takiyorum deliksizi gece ama her turlu akiyor surekli kiyafet degistirme halindeyim.
Geçmiş olsun canım inşallah grip durumunu atlatırsınız hemenCanım.cok sıkkın
Büyük oğlumu doktora götürdük grip dedi. Bulaşıcıdır ötekine bulasmasi çok sıkıntılı olur dedi.
Ne yapacağım nasıl koruyacagim ben
Aynı evde iki çocuk. Küçüğü odadan cikarmayip büyüğü de o odaya sokmayacagim ama resmen enerjim tükendi. Nasıl koruyacagim nasıl bulaşmadan geçecek.
Dün akşam oğlanı ben uyuttum sarıldık yattık. Öptü kokladı beni. Sonra gidip küçüğü aldım kucağıma. Daha çok küçük grip virüsünü nasıl kaldırır küçücük bünyesi. Off canım çok sıkkın offf
Bizde de var canım genelde geçiyormuş diye duydum geçmezse alerjik durumu da olabilirMerhaba kizlar bir sorum olucakBebeğimin yanaklarinda çenesinde,birazda alın bolgesinde ucu beyazlı sivilceler oluştu,kizardi.Bu onun bir şeye alerjisi olduğunu mu gösterir,hiç duydunuz mu?
Ve daha mühimi nasıl geçer acaba
Canım mamada şeker oranı yüksek olması değil bir anda yüklü verilince insanın şekeri yükselir ya öyle bir şey vücuduna yüklenmiş oluyor sen bilirsin ama sürün yetiyorsa alıyorsa sarılık durumu yoksa sütle devam et derim meme reddi olma durumu da var Allah korusunSanırım memede uyumaya başladı
Bu arada mama kullanan var mı?
Kilo artışı iyi hatta fazla bile mamayı bırak dedi doktor. 3720 doğdu şimdi 19 günlük 4300 kg...
gece bir kere de olsa 30cc vermek hayat kurtarıyor, çünkü her dk uyanıyorum emiyor ama bazen aç gibi sızlanıyor mamayı da hemen içiyor. Ayrıca işe başladığımda da sağdığım anne sütü yetmez diye düşünüyorum...
Mama ile sağlığı olumsuz m etkileniyor bu kadar karşı tepki verdi doktor da sağlık ocağında ki hemşire de...
Yok şeker oranı yüksek yok mamaya alıştırma yok hastalık direnci düşer vsvsvs
Sonuçta sürekli emiyor günde sadece 60cc be alıyor ondan ne olacakNe yapacağım bilemedim....
Mama kullanan anneler yorumlarınızı bekliyorumm
Canım çok sevindim ya gözünaydın Allah analı babalı büyütsüniyi geceler kizlar ben doğurdumdogumum guzel gecti cok şükür oglum da iyi yanimda 2900 kilosu . o kadr egzersiz ve masajların faydasını gördüm cok şükür dikisim yok bi tane igne yapıldı onun harici herşeyiyle doğal bi dogum oldu Allah im herkese nasip etsin inslh boyle guzel dogumlar.. Ama berbat bi ebem vardı Allah ta boyle insanlardan uzak etsin bizi . cok aşırı sinirliyim cunku bebeğim 15 dk çıplak o soğukta kaldi kimse elini vurmadı bn sanıyorum birsey yapıyorlar faln . bn şimdi bunlari nasil şikayet edebilirim ?
Canım sakin ol ilk zamanlar olabilir sütüm var de kendine sıcak duşa gir göğüslerine masaj yap duş başlığıyla göğüslerine su tut bayağı aksın kanalları açsın. Sabah akşam rezene içebilirsin günde en az 4-6 TL su içebilirsin. Bol dereotu tahin helvası ve bestlak damla öneririm.Kızlar sütüm gelmiyor lütfen yardım edin
Maşallah canım nasıl güzel bir doğum olmuş yasancim vardi bi kac gundur diyordum biliyorsun
kopyala yapıştır yapaym baribiliyorsun sancılarım vardi düzensiz ve şiddeti artmayan ama canımı yakan gerisi birden gelişti insallah sende doğurursun kolaycik.dogumum guzel gecti. 16.00 dan itibaren düzensiz sancılarım vardi cok şiddetli degildi ama canımı da yakıyordu . sonra akşam 21.00 22.00 gbi şiddetlenmeye başladı ama hala duzensizdi biraz oyalandm faln duşa girdim ciktim sanci hala duzensizdi 7 dk da geliyorsa bi iki sonra bi bak 10 dakika da geliyordu . sonra dedm bu yalancı sancilar uyuyaym en iyisi uyumuşum 1 gbi şiddetli sancılarla uyandm 5 dakikaya bir 2 3 kere geldi tuvalet ihtiyacım var gibiydi bi tuvalete gireym dedm tuvalette ıkınınca sanci iyice şiddetlendi 4 dk düştü sonra acaba dogummu dedm ama yerlere yatıyorum ağrıdan eşimi kaldırdım belimi faln ovdu bir türlü dogummu degilmi anlayamadm neyse sancilar 2 dk düştü ve artk dayanilmazdi eşime gidelm dedm bu arada saat 2 buçuk oldu hastene cok yakındı zaten dogumhaneye gelmemle ilk kontrol ardından sakin ıkınma dedi ebe tam aciklik varmis hemen doğumhane ye aldılar . dedm bnm ıkınma hissi yok ama biraz beklesek mi dedm cocuk gelmiş canm nasil bekleyeceksin dedi suyumu patlatmasiyla bnde asiri bi ıkınma isteği geldi ebe bn dedikce ikin ama yavaş yavaş hızla ıkınırsan yırtılırsın dedi 4 5 ıkınmadan sonra fazla ıkınıyorsun bana bırak bn alicam dedi istemsiz bi kere daha ikindim sonrası derin nefes saat 3 de doğdu toplamda ne kadr sanci çekmiş oluyorum bilmiyorum ama Allah im.beni kurtar moduna 1 den sonra girdim :) epizyom yırtığım yok cok dogal bi dogum oldu cok şükür . bunlar guzel kısımlardı kötü kısımlara gelecek olursak dogumhanede vajinal muayene edilirken elimi vajinaya yakin bölgeye tuttuğum icin sert bi dille elini ordan al diye uyarildim ardından suyumu patlatırken de aynı şeyi yaptığım icin resmen azar işittim bn nasil dogurtaymbu şekilde seni diye bağırdi bna sadece vajina üst kemiginin ordaydı elim sanarsin tekme atmışım tokat atmışım bunla da kalmadi ebe bebegi yatirdi bi yere kilo boy igne ve topuk izinden sonra giydirmedi epey bi zaman cocuk ciplak kaldi orda bn sandim birsey yapilacak en son sordm neden bekliyor hala gorevli kadin gelecek dedi plesantayi çıkardı kontrolünü yaptı ve gitti kalkabilirsin veya şudur budur hic bi şekilde bi bilgi vermedi ve bni dogumhanede oyle birakti cikti görevli kadin halledermis gerisini oda yasli bi kadin hic bisi umrunda olmayan miymiy moralim bozuk bu yüzden şikayet etmeyi düşünmüyorum bunlari bu davranışlarından ötürü. . ilk dogumumu da burda yaptm ve canim kizim yavrum diye konusuldu o kadr guzel davranildi ki bebegime ve bana suan cok saskinim. ve kesinlikle bugünkü ebe ve hizmetli kadını şikayet etmek istiyorum .
Ahhhh ahhh hafta sonu ya insanlar gelelim diye arıyor. Reddediyorum kusura bakmayın çocuk hasta diyorum.
Daha yeniyim kuzum 31 ekimde doğum yaptımGüvende hissetmek istedikleri zaman memeye yapışırlarmış kokuna da alışmıştır
Gözün aydın canım
Duşa gir memelerine sıcak su tut biraz masaj yap iyi geliyo ilk günlerin mı? Eğer öylede zaten az geliyor
Ben mama kullanıyorum. Kilo alımı yavas olunca doktor kontrolünde başladık. Hipp combiotic Günde 3-4 defa 30 cc veriyorum. Emziriyorum ama bazen doymuyor. Doymayınca da uyuyamıyor. Öyle bir algı var ki mama vermekle ilgili yeni annelerin psikolojisini bozuyor. Yetmiyorum,kötü bi annemiyim,çocuğa zarar mı veriyorum diye günlerdir üzülüyorum. Arada bir mama vermeden günü geçirmeyi deniyorum. Olacak mı acaba diye. Yavrumun gözleri uykusuzluktan kıpkırmızı oluyor uyuyamıyor açlıktan. Mamayı veriyorum hemen dalıyor. Bu kez de çocugu bu kadar aç ve uykusuz bıraktıgıma üzülüyorumSanırım memede uyumaya başladı
Bu arada mama kullanan var mı?
Kilo artışı iyi hatta fazla bile mamayı bırak dedi doktor. 3720 doğdu şimdi 19 günlük 4300 kg...
gece bir kere de olsa 30cc vermek hayat kurtarıyor, çünkü her dk uyanıyorum emiyor ama bazen aç gibi sızlanıyor mamayı da hemen içiyor. Ayrıca işe başladığımda da sağdığım anne sütü yetmez diye düşünüyorum...
Mama ile sağlığı olumsuz m etkileniyor bu kadar karşı tepki verdi doktor da sağlık ocağında ki hemşire de...
Yok şeker oranı yüksek yok mamaya alıştırma yok hastalık direnci düşer vsvsvs
Sonuçta sürekli emiyor günde sadece 60cc be alıyor ondan ne olacakNe yapacağım bilemedim....
Mama kullanan anneler yorumlarınızı bekliyorumm
Ya tebrik ederimsancim vardi bi kac gundur diyordum biliyorsun
kopyala yapıştır yapaym baribiliyorsun sancılarım vardi düzensiz ve şiddeti artmayan ama canımı yakan gerisi birden gelişti insallah sende doğurursun kolaycik.dogumum guzel gecti. 16.00 dan itibaren düzensiz sancılarım vardi cok şiddetli degildi ama canımı da yakıyordu . sonra akşam 21.00 22.00 gbi şiddetlenmeye başladı ama hala duzensizdi biraz oyalandm faln duşa girdim ciktim sanci hala duzensizdi 7 dk da geliyorsa bi iki sonra bi bak 10 dakika da geliyordu . sonra dedm bu yalancı sancilar uyuyaym en iyisi uyumuşum 1 gbi şiddetli sancılarla uyandm 5 dakikaya bir 2 3 kere geldi tuvalet ihtiyacım var gibiydi bi tuvalete gireym dedm tuvalette ıkınınca sanci iyice şiddetlendi 4 dk düştü sonra acaba dogummu dedm ama yerlere yatıyorum ağrıdan eşimi kaldırdım belimi faln ovdu bir türlü dogummu degilmi anlayamadm neyse sancilar 2 dk düştü ve artk dayanilmazdi eşime gidelm dedm bu arada saat 2 buçuk oldu hastene cok yakındı zaten dogumhaneye gelmemle ilk kontrol ardından sakin ıkınma dedi ebe tam aciklik varmis hemen doğumhane ye aldılar . dedm bnm ıkınma hissi yok ama biraz beklesek mi dedm cocuk gelmiş canm nasil bekleyeceksin dedi suyumu patlatmasiyla bnde asiri bi ıkınma isteği geldi ebe bn dedikce ikin ama yavaş yavaş hızla ıkınırsan yırtılırsın dedi 4 5 ıkınmadan sonra fazla ıkınıyorsun bana bırak bn alicam dedi istemsiz bi kere daha ikindim sonrası derin nefes saat 3 de doğdu toplamda ne kadr sanci çekmiş oluyorum bilmiyorum ama Allah im.beni kurtar moduna 1 den sonra girdim :) epizyom yırtığım yok cok dogal bi dogum oldu cok şükür . bunlar guzel kısımlardı kötü kısımlara gelecek olursak dogumhanede vajinal muayene edilirken elimi vajinaya yakin bölgeye tuttuğum icin sert bi dille elini ordan al diye uyarildim ardından suyumu patlatırken de aynı şeyi yaptığım icin resmen azar işittim bn nasil dogurtaymbu şekilde seni diye bağırdi bna sadece vajina üst kemiginin ordaydı elim sanarsin tekme atmışım tokat atmışım bunla da kalmadi ebe bebegi yatirdi bi yere kilo boy igne ve topuk izinden sonra giydirmedi epey bi zaman cocuk ciplak kaldi orda bn sandim birsey yapilacak en son sordm neden bekliyor hala gorevli kadin gelecek dedi plesantayi çıkardı kontrolünü yaptı ve gitti kalkabilirsin veya şudur budur hic bi şekilde bi bilgi vermedi ve bni dogumhanede oyle birakti cikti görevli kadin halledermis gerisini oda yasli bi kadin hic bisi umrunda olmayan miymiy moralim bozuk bu yüzden şikayet etmeyi düşünmüyorum bunlari bu davranışlarından ötürü. . ilk dogumumu da burda yaptm ve canim kizim yavrum diye konusuldu o kadr guzel davranildi ki bebegime ve bana suan cok saskinim. ve kesinlikle bugünkü ebe ve hizmetli kadını şikayet etmek istiyorum .
Canım benim de sütüm az. Doktor humana çay ,galaktago damla, solgar brewers yeast, dereotu ve rezene çayı önerdi. 2 gün oldu başlayalı biraz artış var.Kızlar sütüm gelmiyor lütfen yardım edin
Sona kalmış psikolojisi hiç sona kalacağımı.dusunmemistimAdet tarihinin doğru hesaplandigina emin misinacaba Aralık anası mısın sen :))
Amaaan dert etme kimse içerde kalmıyor. Çıkacak elbet. Sen uyumama bak
Canım sen prematüre annesisin sana hiç gelinmez. En az üç ay. Ama işte koşa koşa geliyor insanlar.Aman en iyisi.. Hasta olmasalar bile ben reddederdim heralde.. İki cocuklu kadina oturmaya gelmek ne demek..mevlud filan olunca gidersin allah allah.. Ben kimseyi agirlamadm daha.. Bi tek bursadan arkadasim geldi o da daha gelemem ista gelmisken goruselim deyince kabul ettim
Canım benim ilk bebe 40+2'de doğdu. Yumurta takibi yapıyorduk hamile kaldığım gün dahi kesindi.Sona kalmış psikolojisi hiç sona kalacağımı.dusunmemistimdediğin olabilir ya kyannamda deyip duruyor senin günün dolmadi diye makinaya gore soylediler banada heyecan uyutmuyor :))
ah ne guzel ideal bi.zamanda gelmisler masallah...Ben haftaya cumaya suni sancigünü doğurursam 41 olacak:) adtik 41 kere maşallahderimCanım benim ilk bebe 40+2'de doğdu. Yumurta takibi yapıyorduk hamile kaldığım gün dahi kesindi.
İkinci için de adet düzensizliği sebebyle sat degistirildi tahlil ve usg'ye göre. Yeni adet tarihime göre ikinci bebe 38+6'da doğdu.
Ama hesapladım asıl adet tarihime göre ikinci de tam 40+2'de doğmuş
Benim doktor da muhtemelen haftaya Perşembe suni verirdi dogmasaah ne guzel ideal bi.zamanda gelmisler masallah...Ben haftaya cumaya suni sancigünü doğurursam 41 olacak:) adtik 41 kere maşallahderim
evet canm ısıtıcı çalışıyordu ama inanmazsın belki ama cocuk daha yeni ısındı kucagima aldığmda buz gibiydi malum gecenin 3ü hava sert doğumhane soğuk ne kadr ısıtıcı da olsa fuzuli bekletilmesi bni gicik etti. biri evrak derdinde biri cikti gitti . aman neyse bahsedince dahada sinirleniyormCanım adına çok sevindimRabbim saglikla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin
Benim bebeğim de bekledi ama ısıtıcinin altında tutuyorlar belki öyle biseydir sizinki de. Bence şimdi bunlara hiç takılmayın meleğinizi bol bol emzirin kokusunu içinize çekin. O huzurlu anların tadını çıkarın
Yemek yıyemedıhım gıbı tuvalete bile gidemiyorum. Sürekli tutmaktan böbreklerim agrıyor.babasında ağlıyor baskasında agluyot. Hep ıstıyorkı kucagimda uyusun. Yatagına koyuyom ağlıyor. Diğer cocuklarım perişan..kimseye sabrım yok. Allahtan eve haftada 1 kadın gelıyor... Eşimin yıyecegını bılsem ona yemek yaptırcam ama sağolsun çorba yaptırıyorum cocuklar ıcın. Eşime sabrım yok. Gece horul horul uyuyor. Kaç kere bıberon süt koyayım dedim sen ver dedım. Ben beceremem dıyor. 1 saat uyusam bana yeter..Bugün sadece 1 bardak su içmişim. Şu içmeye bile vaktim olmamış. Bende hiç mutlu değilim ve kızıma çok haksızlık olduğunu düşünüyorum ama yetişemiyorum. Bir an önce düzene girsek
bencede . esim boşver Allah kalplerine gore versin de gec diyorda. bn etmek istiyorum pazartesi isitmetesti ve kontrol icin gelmek gerekmiş geldigimde edeceğim . bu bimer mi siber mi orayada bakıcam aksam . bnm icin oldu bitti ama bundan sonrakiler icin edicem. carsaf istedik yeni onu bile getirmedi kadin ve uyumadm yatmadm yataga degisene kadr baska bi gorevli bayandan rica ettik degistiÇok şükür canım
Canım soyundur gerekirse tamamen topuk altına pıtpıt vur biraz can acıtıcı ama başka türlü uyanmazlar burnunu sıkabilirsin omuzla boyun kısmına dokunabilirsin ağrı elişi düşük orada
Bu bebekler çok akıllı ya hiç kucaktan inmiyorlar kucakçı oldu bizimki de sanırım yatağına koymak zor salonda yer yaptım yanına uzanıyorum ama yine de hemen kalktı dün gece ya
Gögüs kalkanı öyle canım benimde defalarca battı üstüm göğsüm yarayken kullanmıştım şimdi göğüs pedine geçtim onlar akıtmıyor emzirme sütyeniyle beraber
Geçmiş olsun canım inşallah grip durumunu atlatırsınız hemen
Bizde de var canım genelde geçiyormuş diye duydum geçmezse alerjik durumu da olabilir
Canım mamada şeker oranı yüksek olması değil bir anda yüklü verilince insanın şekeri yükselir ya öyle bir şey vücuduna yüklenmiş oluyor sen bilirsin ama sürün yetiyorsa alıyorsa sarılık durumu yoksa sütle devam et derim meme reddi olma durumu da var Allah korusun ☺
Canım çok sevindim ya gözünaydın Allah analı babalı büyütsün❤ Hastaneyle şikayete başlayabilirsin bimere de şikayet etmeni öneririm
Canım sakin ol ilk zamanlar olabilir sütüm var de kendine sıcak duşa gir göğüslerine masaj yap duş başlığıyla göğüslerine su tut bayağı aksın kanalları açsın. Sabah akşam rezene içebilirsin günde en az 4-6 TL su içebilirsin. Bol dereotu tahin helvası ve bestlak damla öneririm.
Maşallah canım nasıl güzel bir doğum olmuş yaRabbim kurtardı artık cennet kokuluna sarılıp koklama vakti kadınları dediğim gibi şikayet etmekten sakın vazgeçme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?