2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bugün sabah 7den beri beni o kadar çok zorladı ki. Uyumuyor, herşeyi yapıyorum, gazı çıkıyor, altı değişiyor, herşeyi tamam yerine koyuyorum binbir takla ile 2 dk durmuyor basıyor yaygarayı :KK43: bilmem kaç bin kere oldu bu döngü. En son başım çatladı, zonkluyor. Sinirimden ağladım. Çözüm bulamamak çok fena.
Ben soyundurdum kendi halinde debrlrndi biraz o sirada bir kakalar bir gazlar cikti. Bezini degistirdim. Rmzirdim. Doya doya emdi. Sabahtan beri soyledigin gibiydi. Alternatif olarak da dus aldirabilirsin.

Çok yeni bi gebelik muhtemelen doktor senden 2 gün ara ile tahlil isteyecek artan miktara gore olumlu yada olumsuz konuşacaktır

Beylerde aynı fikirde mı acaba 😂😂

Yan yatır canım ben oyle yapıyorum kusunca direk akiyor

Emzik vermeyi denedin mı? Benimki de uyurken illa ki memede uyumak emmek istiyor doyduğunu anlayınca emzik veriyorum uyuyunca da ağzında oluyor belli bir süre sonra kendi atiyor

Huysuzlanınca emziği de atıyor ağzından, emzikle keyifle durduğu zamanlar çok az 😑

Bugün sabah 7den beri beni o kadar çok zorladı ki. Uyumuyor, herşeyi yapıyorum, gazı çıkıyor, altı değişiyor, herşeyi tamam yerine koyuyorum binbir takla ile 2 dk durmuyor basıyor yaygarayı :( bilmem kaç bin kere oldu bu döngü. En son başım çatladı, zonkluyor. Sinirimden ağladım. Çözüm bulamamak çok fena.

Aynısı geçen gün bana oldu sbah 5.30 dan 12 ye kadar devam etti bu durum, en sonunda sinirden ter attım tuvalete bile gidemedim doğru dürüst, meme verdim bi anda sustu.
Halbu ki önceden de vermiştim 😑

Kizlar bi kac sorum var size bebeğim kusamıyor . kusmak isterse burnundan geliyor bebegi boyle olan varmi? veya bu bir sorun mu ? ikincisi yeşil kaka üşüyünce oluyor du dimi saro yeşil karişik kaka yapmış da az once . esim bn yemek hazırlarken battaniyesiz almis kucağına pijamasi da tekti farkedince müdahale ettm ama onda üşütüp hemen yeşil kaka olurmu ki?
Yesil kaka usuttugunde oluyormus hem annem soylemisti hemde dr sordum bi kere benim kide sari yesil kariaik yapmisti ben zaten usudugunu biliyordum burnu falan da tikali gibiydi dikkat ettim ikinciye duzeldi

Kızlar bugün sabah öğlen ve akşam olmak üzere üç öğün birer bardak rezene anason çayı içtim bebeğim aşırı huzurlu uyudu .anason çok etkiliymis daha önce de sürekli rezene kimyon yapıyodum ama hiç etkisini görmemiştim. O kendini yırtan ağlamalar çok azaldı uykuları huzurlu.
İctigim çaydan olduğunu yatarken fark ettik. Sonra araştırdım kolik bebeklerde özellikle kullanılan doğal bi yontemmis. Sadece az miktarda yapın ben biraz fazla kullandım son uykusundan uyandirmakta zorlandım. Resmen ilk defa salona gittim huzurla oturdum bebegimi de salona aldım aklım habire onda kalmadan tuvalete gittim , mutfakta biseyler yaptım . Kızlar inanın her gün ağlayıp dua ediyodum ben nasıl yapıcam diye . Şükürler olsun 🙏🏻 diyorum şimdi.
Bugün ilk denememisdi inşallah yarın da böyle olur.
Ayrıca daha emerken gazını çıkarıyo çok rahat. Çaydan olduğunu anlayınca dedim hemen sizlerle de paylaşayım. Rabbim kimseyi darda bırakmasın evlatlarımıza da sağlık sıhhat versin 🙏🏻 onlar ağlayınca çok kötü oluyorum
Evet anason uyku yapiyormus ben denemedim de ama her zaman icme alistirma ozaman faydasi olmaz

Bugun asi oldu oglum saglik ocaginda. Doktor ateslenirse icir diye calpol yazdi. Bi aylik bebege verilmeli mi ki ya emin olamadım insallah ateşlenmez.

Siz icirdiniz mi??

Hemsire ateslenmiyorlar genelde bu aşıda dedi
Ben yeni doğan kontrolüne gittiğimde çocuk doktoru yeni doğan bebeğe ateşlenmesi durumunda yarım çay kaşığı calpol verebileceğimi söylemişti

Bugün sabah 7den beri beni o kadar çok zorladı ki. Uyumuyor, herşeyi yapıyorum, gazı çıkıyor, altı değişiyor, herşeyi tamam yerine koyuyorum binbir takla ile 2 dk durmuyor basıyor yaygarayı :( bilmem kaç bin kere oldu bu döngü. En son başım çatladı, zonkluyor. Sinirimden ağladım. Çözüm bulamamak çok fena.
Bu aralar tam olarak böyleyim. Yatırıyorum yerine uyuyunca on dakikada sonra ağlıyor. Aldığım an susuyor. Uyanıkken de sürekli kucağımda durmak istiyor. Kucağa alıştı galiba

Benimki de ayni. Sureeekli meme istiyor. Memelerin dolmasina asla izin vermiyor. Cis kakasi yerinde bir haftada 220 gr almis ama cevrenin doymuyordur ac mi ac mi diye baskisindan acaba doymuyor mu diye dusunuyorum hep. Surekli emdiginden meme uclari asla dinlenmiyor hep bir aci icinde. Deneyimli anneler bu meme alismasi ne zaman olacak?
Valla buna tek çare emzik. Doyduğundan eminsem emzik veriyorum. Yoksa emzik olarak kullanıyor beni. Tutturma sı çok zor oluyor ama verince oda rahatlıyor ben de

Benim doktor vermedi hemşire de bu asi ateş yapmaz vermeye gerek yok dedi
Bence mutlaka evde bir calpol bulundur. Çocuk doktoru bana ateşlendiği an içirip hemen hastaneye getirmelisin dedi.

Evde çocuklar için mutlaka bulunmalı bir şişe. Bittiği n hemen yenisini yazdırırım hep büyük oğlum da da

Benim doktor vermedi hemşire de bu asi ateş yapmaz vermeye gerek yok dedi
Ben yeni doğan kontrolüne gittiğimde çocuk doktoru yeni doğan bebeğe ateşlenmesi durumunda yarım çay kaşığı calpol verebileceğimi söylemişti

Oglen 2 gibi asi oldu. Bakiyorum da atesi falan yok. Bu saatten sonra da olmaz herhalde

Kesinlikle en iyi anne sonra es ve annanne olduguna inaniyorm. Kesinlikle ben kv guvenmemeyi dun test ettim malesef. İlk bebegim 45 gunluguz dun babanneye gittik benm bebek benim yaka ignem gbi uyusada uyanıkta olsa beni istyo mememi istyo yaninda olmayinca agliyo neyse dun tabi orda da agladi kv aldi yatirmaya goturdu yuz ustu yastiga yatirmis kafasindan beri gecmeli bi battaniyemiz var portbebe şeklinde onuda ortmus uyudu diye geldi. Durdum durdum duramadm güvenmiyo gbi olmakta istemedim bi gittim ki battaniye yuzunu gozunu agzini burnunu kapatmis ve çocuk yuzustu yatiyo bogulcak. Deliye döndüm kv yi oldurebilirdim yani asla bidaha basbasa birakmamaya karar verdim. Esime gidelim dedim cocugu hazirliyorum kv esime yemek getirmis gitmeden ye hemen diye cicuk agliyo bagryo hadi çabuk diyorum esime. Kv patavatsizi esime diyoki bebek nasilsa buyur sen yemene bak sen iyi ol. Dedim senin oglun buyuyecegi kadar buyumus sen iyi misin dedim ya asıl bebegimin buyumesi lazm dedm sinir oldum esime kzdm kalk çabuk delirtme beni diye oyle kalktık geldik
E öyle Allah korusun ölen çok bebek vakaları duyduk. Yüzüstü bebek yatırılır mı yaa! Koca insanın bile yüzüstü nefesi kesiliyor. Deli mi bu kadın? Başında durmanız şartıyla 2 dk. için gazı rahatlasın diye yüzüstü yatırın diyor uzmanlar. Aslında kaynanama ben de çok güvenip bebek emanet etmem. Tabiki kasıt aramasam da ne me lazım! Benim kızım 5 yaşındayken barıştık kendisiyle ve ilk kez kızımı o zaman gördü. İlk evlerine gittiğimiz de de mutfak penceresini açmış (zaten hiç kapatmaz yaz-kış) önüne balkon sandalyesi koymuş. Kızımın arkasından mutfağa bir gittim beynim döndü. Hemen aldım sandalyeyi oradan. Sen bizim geleceğimizi biliyorsun. Bilerek mi koydun a be kadın onu oraya. Hadi koydun, niye çekmiyorsun oradan onu. Çocuk aşağıya bakacam diye üstüne çıksa.... OFFFF deli oldum ama bişey demedim. Keşke deseydim!!!!

Benimki de ayni. Sureeekli meme istiyor. Memelerin dolmasina asla izin vermiyor. Cis kakasi yerinde bir haftada 220 gr almis ama cevrenin doymuyordur ac mi ac mi diye baskisindan acaba doymuyor mu diye dusunuyorum hep. Surekli emdiginden meme uclari asla dinlenmiyor hep bir aci icinde. Deneyimli anneler bu meme alismasi ne zaman olacak?
Malesef bende aynı durumdayım hep memede durmak istiyo uyuyo memede koyunca ağzında olmadığını farkedince basiyo feryadı. Bende bu duruma alışacak diye korkuyorum kolum koptu valla popom uyuşuyor artık kv birsey olmaz o daha 20 günlük yiyecek büyüyecek diyo. Bide demesin mi çekiyor ama dolu mu çekiyor acaba belkide birsey gelmiyo doymadigindan istiyo diye. Ağzından akıyor boğazına kaçıyor anne nasıl bir şey gelmesin dedim. Bilinçli mı konusuyooo bilincsizmi anlamadım gitti.

Merhaba kızlar.
Bir kac gündür giremedim bayağı yazisma olmus okuyamadim. Umarim hepiniz ve bebisleriniz iyidir. Biz iyiyiz. Şükür sarılık ve enfeksiyondan kurtulduk. Kilo alımı da başladı. Cumartesi günü sünnet olacağız. Bir kosturmaca gidiyor. Kızım oyun ilgi istiyor. Oğlum memeden ayrılmak istemiyor. Ben uykusuz ruh gibi ayaktayim.

Bugun asi oldu oglum saglik ocaginda. Doktor ateslenirse icir diye calpol yazdi. Bi aylik bebege verilmeli mi ki ya emin olamadım insallah ateşlenmez.

Siz icirdiniz mi??

Hemsire ateslenmiyorlar genelde bu aşıda dedi

İlk kızımda bana da verdiler. Aldım ne olur olmaz diye. Ama çok şükür ateşlenmedi. Zaten anne sütü içen bebeklerin doğal ilacı süt olduğu için o her olumsuzluğu gideriyor. Merak etme ;)

Kızlar bugün 1.ay kontrolümüz vardı. Aşı oldu bebeğim. Kalça ultrasonu yapıldı. 5 gün önce tartılmıştı 4030 gr olmuştu. O gün mama vermeyi kestim ve sadece emzirdim. Bugün kontrolde 4060 gr tartıldı. 5 günde 30 gr almış. Doktor yetersiz buldu ve tekrar mamaya başlamamı söyledi. Çok moralim bozuldu. sütüm artsın diye yapmadıgım sey kalmadı ama yok olmuyor😢

Meme uçlarım ilk bebeğimde de şimdi de çok aşırı yara oldu. Hele ilkinde kan geliyordu öyle emziriyordum. Karbonatlı sularla sildim. Merhemler sürdüm. Ama 2,5 aylık olduktan sonra çok rahat emzirdim. O acılar geçiyor zamanla ve hop istediğin yerde acısız emziriyorsun bebişini. Ama başlarda o sıkıntı hep oluyor. Benim devam ediyor hala acılar... bağırıyorum acıdan bebeğe memeyi ilk verdiğimde.

Back
X