Eşime herkes erkek cocuk sıcağı sevmez demiş bu bebek usutursede ateşiyukselmiyormu anlamıyorum ateş-i çıkarsa benim yuzumdenmisİllet oluyorum öyle çok bilmişlere. Eşin bebeğini seviyor tamam anladık da, onun için en doğrusunu anneler bilir. Birincisi bebek anne karnından çıktığı için sıcağı arar. Bizim vücudumuza göre vücut ısıları düşüktür ve daha sıcak tutmak gerekir. Ayrıca biz hareket ediyoruz kanımız bizi ısıtıyor, onlar sürekli hareketsiz yatıyor. O yüzden de daha çok üsürler. Üstünü açmak ne demek. Tam tersine eviniz 24-25 derece olacak ama bebişin üstü 1 kat kalın bahtaniye ile örtülü olacak. (kundaklanmış hali ile). Uyuyan insan üşür derler. Biz bile uyurken örtünmeye ihtiyaç duyarız. Bana da doktorum çocuğu sıcak tutun hasta olur dedi geçen gün.
23 derecenin üstünde bebekler rahat edemez nefes almakta dahi zorlanırlar. İdeali 21 derecedir.İllet oluyorum öyle çok bilmişlere. Eşin bebeğini seviyor tamam anladık da, onun için en doğrusunu anneler bilir. Birincisi bebek anne karnından çıktığı için sıcağı arar. Bizim vücudumuza göre vücut ısıları düşüktür ve daha sıcak tutmak gerekir. Ayrıca biz hareket ediyoruz kanımız bizi ısıtıyor, onlar sürekli hareketsiz yatıyor. O yüzden de daha çok üsürler. Üstünü açmak ne demek. Tam tersine eviniz 24-25 derece olacak ama bebişin üstü 1 kat kalın bahtaniye ile örtülü olacak. (kundaklanmış hali ile). Uyuyan insan üşür derler. Biz bile uyurken örtünmeye ihtiyaç duyarız. Bana da doktorum çocuğu sıcak tutun hasta olur dedi geçen gün.
Şöyle canım bildiğim kadarıyla erkek üreme organı banyoda falan fazla sıcak suyla yıkanmamalı çünkü kısırlığa sebep olur. Bu büyükler içinde geçerli. O yüzden ateşlenme erkeklerde kısırlığa sebep olabilir. Ama ateşi var diye çocuğu da üşütmemek gerek. Ateş düşürücüsünü ver. Sık sık ateşini kontrol et. Ateşi olunca gündüz ince bahtaniye ört. Akşam kalın ört. Bebek hasta ise ateşi çıkar. Değilse sadece üst örtmekle ateşi yükselmez bebeşin. Ben Antalya'da yaşıyorum. Gündüzleri hala sıcak burası. Ama gündüz çok arada sırada üstünü açıyorum. Ama akşamları hep örterim. Birde benim evim gündüz güneş görüyor sıcak. Ona rağmen örtüsüz bırakmam bebeşi.Eşime herkes erkek cocuk sıcağı sevmez demiş bu bebek usutursede ateşiyukselmiyormu anlamıyorum ateş-i çıkarsa benim yuzumdenmis
Bebeğin eli ayağı burnu hep soğuk olacak. Usuyup usumedigine ensesinden bakiliyor canım.Bide bebeğin ısısı kaç derece olmalı kızlar geceleri elleri burnu buz gibi oluyor eşimin korkusundan kalın battaniye ortmeiyorum eşim ateş-i yükselirse sana sorarım diyor sonra da herşeyi yapıyorum.mutlu olmuyosun derdini biliyorum ailem gelmesin diye yapiyosun diyor...o gün kayinbabam ateş-i.duser falan diyodu bende.bagirdim hepiniz biliyosunuz bi ben bilmiyorum
Ben oyuncakları dönem dönem kilere kaldırıyorum, hepsi aynı anda evde durmuyor. Çok sık oynadığı kutulu bikaç oyuncağı tv ünitesinin bi gözünde. Hemen toplayıp oraya kaldırıyorum. Diğerlerini de kendi odasına ben götürüyorum, o getiriyor:/ ben temzilik yapmaya hasret kaldım büyük kızın doğumundan beri şöyle kuytu köşeEşimin akrabalarında var aslında bu gelenek. Gidilen yere herkes birşeyler hazırlıyor genellikle. Ama yine de ev sahibinin de yapması gerekiyor.
Benimde gözümde en çok büyüyen temizlik yapma. Evde sürekli heryeri oyuncak saçılı olunca toplamak bile epey zaman alıyor
Canım üzülme. Belli ki o da babalığın verdiği içi güdü ile hareket ediyor. Sevip koruyor bebeğini. Tabi bunu yaparken cahilce seni üzüyor. Ama belli ki korkuyor bebişe bir şey olacak diye. Bence sen araştırdım, uzmanlar böyle böyle diyor diye kafasına sok onun güzelce. Allah korusun zaatüre olsa çocuk ateşi hiç düşürülmez. Bebekler hassastır. Hemen üşür ve üst solunum yolları sıkıntıları başlar.Ağlamaktan helak oldum eşimin aoyledikleri seni kötü alatrdm falan demesi
Ben içine bi havlu bide üstüne polar ince battaniye örtüyorum edim battaniye karşı ama figer havluyla uyuyunca da uyanmıyor baygın gibi el burun sogukŞöyle canım bildiğim kadarıyla erkek üreme organı banyoda falan fazla sıcak suyla yıkanmamalı çünkü kısırlığa sebep olur. Bu büyükler içinde geçerli. O yüzden ateşlenme erkeklerde kısırlığa sebep olabilir. Ama ateşi var diye çocuğu da üşütmemek gerek. Ateş düşürücüsünü ver. Sık sık ateşini kontrol et. Ateşi olunca gündüz ince bahtaniye ört. Akşam kalın ört. Bebek hasta ise ateşi çıkar. Değilse sadece üst örtmekle ateşi yükselmez bebeşin. Ben Antalya'da yaşıyorum. Gündüzleri hala sıcak burası. Ama gündüz çok arada sırada üstünü açıyorum. Ama akşamları hep örterim. Birde benim evim gündüz güneş görüyor sıcak. Ona rağmen örtüsüz bırakmam bebeşi.
Canım ben de bilmiyordum bu mevzuyu ama geçen çocuk doktoru dedi. Muayene için soyulduğunu görünce hemen giydirin fazla üstü açık durması iyi değil dedi. Bir de oda sıcaklığı 24 olsa iyidir. Üstünü örtün hep dedi.23 derecenin üstünde bebekler rahat edemez nefes almakta dahi zorlanırlar. İdeali 21 derecedir.
Her konuda ıslak mendili telef ediyormusum o gösteriyor böyle yapılır diye hemşire eşime göstermiş banyo yaptırmayı nerdeyse bana fokumdurtmuyorşampuan az koydun yapamadın kaynanamdan beklerken eesimcıktı basimaBebeğin eli ayağı burnu hep soğuk olacak. Usuyup usumedigine ensesinden bakiliyor canım.
Bu kadar üzme kendini. Elbet orta noktayı bulursunuz.
Evinizde kalorifer yada klimanın sıcağı açık mı peki?Ben içine bi havlu bide üstüne polar ince battaniye örtüyorum edim battaniye karşı ama figer havluyla uyuyunca da uyanmıyor baygın gibi el burun soguk
Eşim de 19 20 den fazla olmasin demiş hemşire ama bizim evin üstü inşaat olduğu için isitutmuyor eşim anlamıyor o kadar doldum ki burayada yazmasam çalıcamCanım ben de bilmiyordum bu mevzuyu ama geçen çocuk doktoru dedi. Muayene için soyulduğunu görünce hemen giydirin fazla üstü açık durması iyi değil dedi. Bir de oda sıcaklığı 24 olsa iyidir. Üstünü örtün hep dedi.
Tog degeri en Az 2,5-3 olan bi uyku tulumu alsana ne olur ne olmaz.Eşim de 19 20 den fazla olmasin demiş hemşire ama bizim evin üstü inşaat olduğu için isitutmuyor eşim anlamıyor o kadar doldum ki burayada yazmasam çalıcam
Miden yanıyosa saçlıdır efsanesi bende tuttu bu arada ben beline kadar bekliyodum boynun biraz aşağısına kadar maşallah saçı var bizim tostiriğinannemle en büyük kavgamız yere dökülen saçlarımdı senin kızında sana yapsın aynısını derdi canım annem yatağından toplamaya başladım saçları baya dökülüyo sıpamın. Var mı yanan ve saçlı doğuran
Miden yanıyosa saçlıdır efsanesi bende tuttu bu arada ben beline kadar bekliyodum boynun biraz aşağısına kadar maşallah saçı var bizim tostiriğinannemle en büyük kavgamız yere dökülen saçlarımdı senin kızında sana yapsın aynısını derdi canım annem yatağından toplamaya başladım saçları baya dökülüyo sıpamın. Var mı yanan ve saçlı doğuran
Ölmez güçlenir
Bide bebeğin ısısı kaç derece olmalı kızlar geceleri elleri burnu buz gibi oluyor eşimin korkusundan kalın battaniye ortmeiyorum eşim ateş-i yükselirse sana sorarım diyor sonra da herşeyi yapıyorum.mutlu olmuyosun derdini biliyorum ailem gelmesin diye yapiyosun diyor...o gün kayinbabam ateş-i.duser falan diyodu bende.bagirdim hepiniz biliyosunuz bi ben bilmiyorum
Ben ben ilk gebelikte mide yanması hiç olmadı kel doğdu oğluşum. İkincisi dört ay falan acayip yanma yasadm kaç paket rennie bitiridim sayısını bilmem baya saçlı doğdu yalnız kirpikler kaslar sapsarı görünmüyor saçları daha kumral anne saçı dökülür diolar kel mi kalacak kuzum böyle çok karizmatik gitmesin saçlarMiden yanıyosa saçlıdır efsanesi bende tuttu bu arada ben beline kadar bekliyodum boynun biraz aşağısına kadar maşallah saçı var bizim tostiriğinannemle en büyük kavgamız yere dökülen saçlarımdı senin kızında sana yapsın aynısını derdi canım annem yatağından toplamaya başladım saçları baya dökülüyo sıpamın. Var mı yanan ve saçlı doğuran
Kızlar aklınızda bulunsun ateş düşürücülerin ömrü kapağı açıldıktan sonra 1 aymış. 1 ay geçtikten sonra ateş duaurme etkisini yitiriyormus. Bizimkinde bir hastalıkta düşürmüyordu doktor öyle demisti. Birkaç farklı doktrora farklı eczacıya sordum hepsi aynını dedi. Boşuna ilaç vermiş oluyorsunuz dediler.
Kızlar çok az fırsat bulmuşken yazayım biz babamızla bebeği paylaşamıyoruz resmen altını bile o değiştirmek istiyor emmese.bana vermeyecek nerdeyse hatta bana sen yapamıyorsun bakamıyorsun böyle yapılır söyle tutunur falan diyor eve geldiğimiz günden beri birbirimizi yiyoruz ev soğuk ben örtüyorum o acıyor çocuğun üstünü geceleride bakıyor ama az uyuyor o geri ben ev ihtiyacı falan olunca ilk gün eve kaynanam kayinbabada gelmişti çocuğun ateş-i 36.3 tu ben ağlama krizine girdim bu ateş düşük eşime dedim senin yüzünden elektirkli soba ala eşim dedi yeter artık sinirlerimi bozuyosunailesinin yanında kavga gurultu onlarda gittilerbu ne ya varmı yaşayan böyle bugünde banyosu için kavga ettik..bana bide bu sabah açlıktan nefesim kokmuş oğluma böyle bakma dedi ( eşim beni çok üzüyor ya da benmi çok alınganım depresyondamiyiim o daha.minicik bebek üşür eşim kendi ısındığında tamm çok sıcak diyor
anladm canm sagol vermeyeyim bnde madem dolapta hep eski ilaçlarHatta calpol benim oğlanin ateşini düşürmüyor. Eczacı 1ayi geçti mi acali dedi. Etkisi bir ay sonunda çok düşer bizdolabinda 3 ay sonunda tamamen yok olur dedi. Çocuğa boşuna ilaç boşuna şeker boya vs vermiş olursunuz dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?