2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
anladm canm hassaslikla alakalı demk ki . düzelir inslh :)

aynen bnde dediklerini uyguladım 1 hafta hassaslık oldu sadece . ama ilk doğumlarda meme sorunları daha cokmus bnm ikinci . bnde yasadm ilkte biraz tecrubesizlikten tabi . bn krem zarar verir bebek emiyor diye sürmemiştim
Benim ilk doğum canım. Lansinohu yıkamaya gerek yok diye yıkamadım.Valla benim oğlan kremli kremli hüpletti memeleri Gerçi sonraki emzirmeye kadar krem falan kalmıyor memede.

Sütyene de lansinohun göğüs pedini yapıştırıyorum, yumuşak olduğu için onun da faydası oluyordur. Başlarda hassas olduğu dönemlerde de kremleyip aventin kalkanını takmıştım.
Lansinoh un herşeyi çok iyi.gogus pedini kullandım çok memnunum azalinca kraftta indirim var diye aldım hemen içi jellesiyor ve pis kokuyor.burnuma bi koku geliyor ilk anlamadim pedi bi kokladim leş.banyo yapip yine kraft taktim ki emin oldum koku ped ıslanınca oluyor.geri lansinoh sipariş ettim.yorumlara bakinca evet kraft kokudan çok şikayet var.

Ama ucu köpük olduğundan tutamıyor bide çok ağrıyor damarlarım çekiliyor resmen doktor sinirlerin etkilenmiş dedi çok istiyorm emzirmek

Benim ki yarılamıştı herlad e ordan mikrop.kapti enfeksiyon olmus enfeksiyon için antibiyotik verdi eğer yarına kadar gecmezse göğüse ekografi yapılacak mastitle olmuş iltihaplı ama benimki antibiyotiğin ucuna bi faydası yok iltihap için için haladir acıyor ağzı değse biraz düzelsin diye vermiyorum meme sağıyorum ama düzelmesi ki bilmiyorum

40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
40ı çıkınca annem gitti. Ve ben o günden beri depresyondayım. Bebekli hayata alışamıyorum kendimi boşlukta hissediyorum kızlar sürekli biriyle yapışık olmak üstelik kvalidemlerdeyim yemeğim aşım hazır arada bi onlar ilgileniyor ama yine de alışamıyorum sanki bebekli hayata. Yalnız değilsin deyin nolur yoksa psikoloğa gideceğim, sanki her şey üstüme üstüme geliyor

Bebek çok yoruyor o yüzden öyle düşünüyorsun.1-2 ay geçsin o gülmeler kahkahalar bi başlasin hersey düzelecek uykusu düzeni otursun keyfini cikartacaksin geçici bir süreç .

Canim herkesin adaptasyon sureci farkli. Ben de baslarda birkac hafta nasil olacak ozgurlugum bitti vs gibisinden farkli psikolojideydim. Ustune bebegimin ilk baslarda sariligi, emememesi ailelerin baskisi vs benim icin ilk zamanlar cok zordu. Senin icin de annen cogu yukunu almis belli ki kayinvalideler anneler kadar yukumuzu azaltamiyor o yuzden sen yeni yeni artik hayatinin eskisi gibi olamayacagini anliyorsun. Evet dogru olmayacak ama dunyada parayla pulla hicbir maddi seyle olculemeyecek kadar degerli bir seyin var artik senin. Ve sana muhtac hem bakimina hem de kokuna varligina. Hayatindaki bu degisimin bu guzel yonunden bak hep. Yoksa haklisin akil isi degil annelik zor.

Bugün minnoşlar uyudu herhalde maşallah anaları da yok forumda .
Nerdee gece üçte ancak uyudum Bizim çocuk halen öğrenemedi geceyi gündüzü
Bence aylık aylık takip et yoksa çok kafaya takarsın canım Lohusa için beslenme de ekstra 500kalori alman gerekiyor bildiğim. Sen bayağı az yiyorsun bana göre. Birde neden doktor sıkıntısı var anlamadım Mesela şimdi hasta olsa bebek ne yapacaksın?
Ne güzelmiş canım ya Keşke burda da olsa öyle gruplar. Hangi şehirdey din Türkiye de

İnan bunu yqpan var. Bire bir gördüğüm oldu. Şu anki mamalar elbette eskisi gibi değil.
Ama şurada konusulanlara da bakınca aynı noktaya variyorum. Annenin sütü var ama el alem ya da anne kv vs sutun yetmiyor psikolojisine sokuyor insanlari. Sütü olana mama verdiriliyor. Mama tü kaka değil elbet. Ama genel olarak zaten mama anne sütü birlikte gittiği kadar gidiliyor.
Sütün yetmemesi psikolojik sebepler çıkarıldığında sadece %5 imis. Yani sagliksal fizyolojik sebeplerle sadece %5 ama sütün yok psikolojisi ile anneler yetersiz hissettirilip mamaya başlatılıyor.

Bir mama markası 10 yıl Türk annelerini inceliyor. Bir annenin ortalama 260 ml süt ürettiği sonucuna varılıyor. Ve tanınmış doktorlar reklam filmleri viral reklamlar... vs vs bir bebeğin günde en az 500 ml süt, yokluğunda mama alması gerektiğini yayiyorlar. Yani tüm kadınlar yetersiz kalıyor mama başlanıyor. Aç bu çocuk aç cümlesi o kadar da masum değil yani.

Yediklerimin miktarı az değil aslında. Fazlalaştırdığımda bana kilo olarak dönüyor sütümde de sıkıntı yok çok şükür, emdikten sonra sağdığımda bi hayli artıyor da. sadece çok yorulursam akşamları azalıyor.
Bizim yaşadığımız yerde(Almanya’nın güney sınırı) çocuk sayısı çok fazla, doktorlar çok yoğun. Acil hastanelerin acillerine gidilir ya da çocuk doktorları da kabul eder(genelde öğleden sonra çalışmıyorlar bir de, çalışma saatleri de çok az).
Yazdığım gruplar da Almanya’da. Dönüşte Manisa’da olacağım ben inşallah.

Sana bişey soyliyim mı cnm ilk bebeğimde doğumdan önce iki ay doğumdan sonra bı ay kaldım bebeğe bakmak dışında hiç bi isim yoktu hatta banyosuna gazına yardım etcek insan coktu ve senin gibi çok karamsardim hatta o kadar zor geldiki uykusuzluk bebeği anneme bırakıp eşimle evimize kaçmak istemiştim kimse kınamasin beş senelik hasret sonunda gelen bı bebekti üstelik. Ne zaman kendi evimize gectik eşim ise başladı ben bebekle yalnız kaldm her şey yoluna girdi bı kere bebek her agladiginda süt yetmio ama mama verme göğsünü sık bakayım süt ne kadar diyen yok anne kaynana farketmio bu konuda. Yanında büyükler olunca insan kendine guvenemio. Bı türlü . Gelelim benim duruma . İki çocuk birden hasta olunca çöktüm resmen üç cocuklu insanlara hayret ediyorum bugünlerde ne cesaret diye hiç biseye yetişemiyorum. Çocuklar hasta değilken bı düzen oturtmustum iyi kötü kahvaltıdan hemen sonra pusetle bebeği yanıma alıp akşam yemeklerini pisiriyodum bulaşık falan . Sonra bebeğim keyfine göre ara ara çamaşır ev toplama falan yapiodum önemli olan evde yemek olması. Ama ikisi hasta olunca sistem çöktü bende biride çıkıp bana düzelcek gecicek desin

Yanlız değilsin canım bende annem gittikten sonra bocalamıştım hergun dışarda olan bana eve hapsolmak çok zor gelmişti zaman geçtikçe alistim hatta soyle soyleyeyim anne oldugumu daha yeni yeni anlıyorum bu arada 50 günlük olduk zamanla düzelecek merak etme

Benim ilk doğum canım. Lansinohu yıkamaya gerek yok diye yıkamadım.Valla benim oğlan kremli kremli hüpletti memeleri Gerçi sonraki emzirmeye kadar krem falan kalmıyor memede.
aynen bu kez bnde silmedim yıkamadım günde bi kere sürdüm şükür iyi geçti yani. aslinda bnm ilk dogumda biraz da sağımdan oldu diye düşünüyorum sağmaya başlayınca ilerleyip kanadı bırakınca rahatladı bn fazla sütü sağıyordum bu kez sadece 3 kez sagdm

]
Bugün 2 aylık oldu bebeğim çok şükür. Zaman hızlı geçiyor. Adapte olamam sanıyordum. Ama sanki herzaman evimizin bir üyesiymiş gibi hissediyorum
Valla biz bugün 35 günlük olduk ama ilk zamanlar dakikalar bile yıl gibi geliyodu bebeğe yetememe duygusu vardı içimde yeni yeni ben bakabilirim demeye başladım
Yalnız değilsin canım . Kv ve annem yanımda 35 günlük olduk stresten dilim damağım kabardı . Yeni yeni ben bakabilirim diyorum. Haftaya kv evine gidicek. Bir ay dönüşümlü gelicekler . Aslında bi yanım artık çocuğuma müdahale etmicekler diye seviniyo diğer yanım aşırı korkuyo
gazı var cnm mama verip yatirsamda ayni sanirim bu böyle gitticek
Valla ben gaz sorununun büyük kısmını masajla çözdüm. Şöyleki dün iki dolu tabak mercimek yedim. Masaj hayatımızı kurtardı. Gece havaya ucucaz sandım ben aşırı gazliydim büyük hata yaptığımı düşündüm ama şükür bebeğim öyle olmadı masaj sayesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…