- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
anladm canm hassaslikla alakalı demk ki . düzelir inslh :)Bazen yanlış alıyor. Hemen çıkarıp tamamını vermeye çalışıyorum. Sanırım benimkisi cilt hassaslığından canım ya. Kızımda da olmuştu. 2,5 ay yaralar içinde kan gele gele emzirdim. Sonra azalarak düzeldi. İnşallah bunda da böyle olur. Acı eşiğim çok düşük. Gümüş, krem banamısın demiyor.
Benim ilk doğum canım. Lansinohu yıkamaya gerek yok diye yıkamadım.Valla benim oğlan kremli kremli hüpletti memeleriaynen bnde dediklerini uyguladım 1 hafta hassaslık oldu sadece . ama ilk doğumlarda meme sorunları daha cokmus bnm ikinci . bnde yasadm ilkte biraz tecrubesizlikten tabi . bn krem zarar verir bebek emiyor diye sürmemiştim
Evet ben ölçünün yarısını süt yarısını yoğurt olarak ayarlıyorum.Alma pastasi icin hem sut hem yogurtnu koycaz
Lansinoh un herşeyi çok iyi.gogus pedini kullandım çok memnunum azalinca kraftta indirim var diye aldım hemen içi jellesiyor ve pis kokuyor.burnuma bi koku geliyor ilk anlamadim pedi bi kokladim leş.banyo yapip yine kraft taktim ki emin oldum koku ped ıslanınca oluyor.geri lansinoh sipariş ettim.yorumlara bakinca evet kraft kokudan çok şikayet var.Sütyene de lansinohun göğüs pedini yapıştırıyorum, yumuşak olduğu için onun da faydası oluyordur. Başlarda hassas olduğu dönemlerde de kremleyip aventin kalkanını takmıştım.
Yapamıyorum onu canım bebekte almıyorTers emzirdin mi? Onu ihmal etme
Ama ucu köpük olduğundan tutamıyor bide çok ağrıyor damarlarım çekiliyor resmen doktor sinirlerin etkilenmiş dedi çok istiyorm emzirmeksağmak daha cok acıtıyor bence canm ya sen göğsüne surekli bisiler sür zeytinyağı krem ayva çekirdeği kaynatıp suyunu sürebilirsin yumuşak olsun yani kabuk bağlandığına gire göğsün cok kuru kalıyor. kuru kalmaması gerek
emzirmen dah iyi olur gerçekten senin icin.
Benim ki yarılamıştı herlad e ordan mikrop.kapti enfeksiyon olmus enfeksiyon için antibiyotik verdi eğer yarına kadar gecmezse göğüse ekografi yapılacak mastitle olmuş iltihaplı ama benimki antibiyotiğin ucuna bi faydası yok iltihap için için haladir acıyor ağzı değse biraz düzelsin diye vermiyorum meme sağıyorum ama düzelmesi ki bilmiyorumMeme de tıkanma olduğu için mi antibiyotik verdiler yoksa meme ucu yarası için mi? İnşallah atlatırız. Ben sağma makinasında daha beter ettim. Sağma makinası çektikçe ucu uzadı, uzadıkça yarıldı. Şimdi hiç sağamıyorum orayı. Direk emziriyorum. Onu da yarım yamalak içiyor bizim bebiş.
Bebek çok yoruyor o yüzden öyle düşünüyorsun.1-2 ay geçsin o gülmeler kahkahalar bi başlasin hersey düzelecek uykusu düzeni otursun keyfini cikartacaksin geçici bir süreç .40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
40ı çıkınca annem gitti. Ve ben o günden beri depresyondayım. Bebekli hayata alışamıyorum kendimi boşlukta hissediyorum kızlar sürekli biriyle yapışık olmak üstelik kvalidemlerdeyim yemeğim aşım hazır arada bi onlar ilgileniyor ama yine de alışamıyorum sanki bebekli hayata. Yalnız değilsin deyin nolur yoksa psikoloğa gideceğim, sanki her şey üstüme üstüme geliyor
40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
40ı çıkınca annem gitti. Ve ben o günden beri depresyondayım. Bebekli hayata alışamıyorum kendimi boşlukta hissediyorum kızlar sürekli biriyle yapışık olmak üstelik kvalidemlerdeyim yemeğim aşım hazır arada bi onlar ilgileniyor ama yine de alışamıyorum sanki bebekli hayata. Yalnız değilsin deyin nolur yoksa psikoloğa gideceğim, sanki her şey üstüme üstüme geliyor
Sanki hep varmista bir süre gitmiş özlemiş sonunda kavuşmuş gibi dimi.hep vardı gibiBugün 2 aylık oldu bebeğim çok şükür. Zaman hızlı geçiyor. Adapte olamam sanıyordum. Ama sanki herzaman evimizin bir üyesiymiş gibi hissediyorum
Nerdee gece üçte ancak uyudum Bizim çocuk halen öğrenemedi geceyi gündüzüBugün minnoşlar uyudu herhalde maşallah anaları da yok forumda .
Bence aylık aylık takip et yoksa çok kafaya takarsın canım Lohusa için beslenme de ekstra 500kalori alman gerekiyor bildiğim. Sen bayağı az yiyorsun bana göre. Birde neden doktor sıkıntısı var anlamadım Mesela şimdi hasta olsa bebek ne yapacaksın?Kızlar, kuzucukları ne kadar sürede bir tartıyorsunuz? Benim fıstığım geçen hafta 5 kiloya 100 gr vardı bu hafta da aynı gibi:/ haftada bir tartmak çok mu? Bizim burda mübarek doktor ilk randevuyu 23 Ocak işin verdi, gitsek bakmazlar da şimdi:/
Bir de lohusa için 2 öğün beslenme az mı sizce? Ara öğünlerde var(meyve, kuruyemiş..)
Sabah 9-10 gibi sağlam bir kahvaltı yapıyorum, öğlen 1-2 civarı meyve, hoşaf, kuruyemiş, çay yanına lokum bisküvi, akşam 5-6 gibi de akşam yemeği..sonrasında sadece çay içiyorum(rezene ya da anason)..fazlasını ya da sonrasında yersem midem acayip rahatsız oluyor, sindiremiyorum(ezelden sorunlu bir mideye sahibim) ve kilo alıyorum(çok zor kilo veren bir yapıya sahibim:/
Bu şartlarda sadece gün içinde çok yorulmuşsam akşamları sütüm azalıyor yoksa sıkıntı olmuyor.
Ne kadar süre takip edeyim sizce yavrumun kilo alışını?
Ne güzelmiş canım ya Keşke burda da olsa öyle gruplar. Hangi şehirdey din Türkiye deBen geçen sene biçok gruba katılmıştım, özellikle bir gruptaki anneler çok sevecen, çok iyilerdi. O gruptan sonra başka gruba adapte olamadım:/ bi kadın sohbet grubuna da dilim gelişsin diye gitmiştim. Gittim, oturdum sağım ve solumda birer Türk teyze, kızımın gözünde bir problem var doğuştan. Anında “bu kızın gözüne nolmuuuş” dediler hayretle. Kaçarak çıktım bi daha da gitmedim:/ başka bir oyun grubunun yöneticisi de Türkmüş, ısrarla benle Türkçe konuştu, oraya da gitmedim. Sonra kaderime küstüm:d 18+ için müzik grubu da vardı. Orda kızım acayip eğleniyordu. Türkiye’ye dönüşte ben toplamayı düşünüyorum milleti bu şekilde:)
gazı var cnm mama verip yatirsamda ayni sanirim bu böyle gitticekCanım gazı olabilir ya da doymuyo olabilir
İnan bunu yqpan var. Bire bir gördüğüm oldu. Şu anki mamalar elbette eskisi gibi değil.O eskidenmiş canim anne sütü olana ne ala ama olmayan ne yapsın . kızımda kismen mama çocuğu dişleride bağışıklığı da çok şükür iyidir.arkadasin çocuğu var 1sene anne sütü aldı şuan senede 4-5 şişe antibiyotik kullanıyor.kizim 6 yıldır hiç antibiyotik kullanmadi.hee birde eltim 2 sene emzirdi ama oğlu kahvaltida fanta cips öğlen yemegi kola gofret yapardi 10 yaşında çocuk agzina süt ve süt ürünü sürmez.eylul mayis arasi haftada en az 2 gün okula gidemez çünkü hasta.
Demem o ki evet anne sütü mucize ama iş sadece anne sütünde değil sonrasi da bebeklik kadar etkili .her anne emzirmek ister ama olmuyorsa genetik olabilir sorunlar olabilir yoksa yoktur.kimsenin sütüm var ama gece sık kalkmak istemiyorum diye mama verdigini sanmam.bende mecbur birakildim verdim o dönem gereksiz üzüldüğüme değmezmiş.
Yediklerimin miktarı az değil aslında. Fazlalaştırdığımda bana kilo olarak dönüyorNerdee gece üçte ancak uyudum Bizim çocuk halen öğrenemedi geceyi gündüzü
Bence aylık aylık takip et yoksa çok kafaya takarsın canım Lohusa için beslenme de ekstra 500kalori alman gerekiyor bildiğim. Sen bayağı az yiyorsun bana göre. Birde neden doktor sıkıntısı var anlamadım Mesela şimdi hasta olsa bebek ne yapacaksın?
Ne güzelmiş canım ya Keşke burda da olsa öyle gruplar. Hangi şehirdey din Türkiye de
Sana bişey soyliyim mı cnm ilk bebeğimde doğumdan önce iki ay doğumdan sonra bı ay kaldım bebeğe bakmak dışında hiç bi isim yoktu hatta banyosuna gazına yardım etcek insan coktu ve senin gibi çok karamsardim hatta o kadar zor geldiki uykusuzluk bebeği anneme bırakıp eşimle evimize kaçmak istemiştim40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
Yanlız değilsin canım bende annem gittikten sonra bocalamıştım hergun dışarda olan bana eve hapsolmak çok zor gelmişti zaman geçtikçe alistim hatta soyle soyleyeyim anne oldugumu daha yeni yeni anlıyorum bu arada 50 günlük olduk zamanla düzelecek merak etme40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
aynen bu kez bnde silmedim yıkamadım günde bi kere sürdüm şükür iyi geçti yani.Benim ilk doğum canım. Lansinohu yıkamaya gerek yok diye yıkamadım.Valla benim oğlan kremli kremli hüpletti memeleriGerçi sonraki emzirmeye kadar krem falan kalmıyor memede.
Valla biz bugün 35 günlük olduk ama ilk zamanlar dakikalar bile yıl gibi geliyodu bebeğe yetememe duygusu vardı içimde yeni yeni ben bakabilirim demeye başladımBugün 2 aylık oldu bebeğim çok şükür. Zaman hızlı geçiyor. Adapte olamam sanıyordum. Ama sanki herzaman evimizin bir üyesiymiş gibi hissediyorum
Yalnız değilsin canım . Kv ve annem yanımda 35 günlük olduk stresten dilim damağım kabardı . Yeni yeni ben bakabilirim diyorum. Haftaya kv evine gidicek. Bir ay dönüşümlü gelicekler . Aslında bi yanım artık çocuğuma müdahale etmicekler diye seviniyo diğer yanım aşırı korkuyo40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
Valla ben gaz sorununun büyük kısmını masajla çözdüm. Şöyleki dün iki dolu tabak mercimek yedim. Masaj hayatımızı kurtardı. Gece havaya ucucaz sandım ben aşırı gazliydim büyük hata yaptığımı düşündüm ama şükür bebeğim öyle olmadı masaj sayesinde.gazı var cnm mama verip yatirsamda ayni sanirim bu böyle gitticek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?