Kesinlikle öyle, anne sütünün bağışıklığa katkısı yadsınamaz zaten. Dediğiniz gibi ben de 9 ay anne sütü almışım ve zayıf bir çocuk olmama rağmen bağışıklığım güçlüydü.Eşim ve kardeşi mama ile büyümüş. Sma ile. Ben 8 ay anne sütü almışım. Bagisikliklarimiz arasında dünya kadar fark var.
Hatta abim de pirinç unu inek sütü ile büyümüş. Yine aramızda çok fark var. Yanında biri hapsirsa hasta olurlar hemen.
Bizimkide bitti gibi şükürler olsun krizleri kalmadi gazdan kaynakli
Doktorumuz 22 dereceye evi sabitlememizi istedi, çok sıcak onlar için iyi değilmiş aslında. Ben normal kalınlıkta alt üst içine yarım kollu badi ayağına çorap bir de eldiven giydiriyorum. Uyanıksa penye yelek yatarken de bir penye bir örgü battaniye. İlk zaman ince geliyodu gözüme ama baktım ensesi göğsü sıcak alıştım artık. Ben kazak üstü hırkaylayım ama kendime göre giydirsem bebişim isilik atar ben çok üşürüm
Bide sutumle deneyeyim sagol canim cevabin icinmuhtemelen biraz aciyordur hasta olunca yanıyor zaten burun bide tuzlu su gelince yakıyordur ama inan yapacak başka bisi yok ilerlemesi dha kötü ilaç kullanması gerekir ondan iyidir serum diyorm bizimki de çok ağlıyor yoksa. ama istersen bi sütünle dene bn bazen de onla açıyorum çay kaşığına sıkıyorum burnuna koyuyorum biraz durunca cekiyorum. ilk gunler serumdan varması açamazdı ama hatta bn buhar makinasına normal su koyup defalarca burnuna buhar verdim kurumasın diye.
Benim bebe uyku için sevmedi kesinlikle uyumuyo gözünü bile kırpmadı ama uyuduktan sonra koyunca iyi uyuyo ve ağlamıyoona alisirsa baska biside uyumuyor cnm . ablam balkona yapmisti dedigini yaz boyu cocuk orda uyudu smdi içeri de hiçbirşeyde uyumuyor battaniye ile sallanırsa uyuyo bırakınca geri ağlıyor orda sıkışık bi şekilde duruyor ya yatirinca uyanıyorama onda uyuyunca cok uzun uyuyorlar
Ne oldu kuzum:
1seneye yaklasinca gel dedi.. Süt kanallariyla olusan biseymis.. Annem bende de var demisti.. Genelde cogu kadinda oluyomus sanrm..
Ben eymenimin kadersizligine üzülüyorum.. Zaten akranlarindan geri.. Anne sütü daha az aliyo.. Sürekli mama yiyo.. Dogdugunda bile yaninda yoktum.. Annesiz kaldi kaç gün oralardabenim kadersiz oğlum
sagol cnm benım goturdugum cocuk doktorunu aradım aynısı soyledı burununu sureklı acıyorum emzırıyorum bugun bıraz daha ıyı yarın goturcem ınsallah burunu cok akıyor ınsan cok uzuluyorbenm oglan yeni atlatti canm cok kotu burnu tikaniyordu hapşırıyordu surekli tıkanıklık başladığı andan itibaren serum fizyolojik ile actm surekli baktm artıyor hemen götürdük doktorda boğazında ciğerinde birsey yok burnunu açmaya devam et surekli temizle ve sık sık emzir dedi . ve bi sprey verdi cok fazla tıkalı olduğu icin tedavi edici bi sprey soguk algınlığında kullanılıyor 5 günden fazla da kullanilmazmis. eğer artarsa bekleme hic hemen görür burun tıkalı kalırsa ciğerlere ilerliyor malesef
cok kotu bır duygu gercekten bebegın hasta olmasıCanım bezine bak kakasina özellikle çiş sıklığına bak süt var mı yok mu diye. Özellikle idrarın rengi açıksa tamamdır Göğüsün yumuşaklığı ile ilgisi yok.
İnci kürü yap bı de canim. Eşin haklı sut birikmiyor ki sert olsun.
Canım eğer mastit oluyorsan mutlaka sütün var. Sen bol bol emzir hatta tersten emzir. Çok işe yarar. Mamayı da ver kendini kötü hissetme nice çocuk sadece onla büyüyor. Zamanla emzirmeyi arttırsın mamayı azaltirsin. Annenin de bu kadar müdahalesine izin verme ya bebeğini mama da olsa sen doyur.
Çok geçmiş olsun zera. Çok yorucu gerçekten yıpratıcı Allah başka dert vermesin.
Öyle deme beriko, sen varsın sonuçta. Hayattasin. Nice öksüz yetim büyüyen var.
Bizede abladan bulaşmıştı her ne kadar dikkat etsekde oldu. Ama hafif atlattı burun tıkanıklığı fenaydı oturup emzirdim O ağladı ben ağladım Ne yapayım. 20gunluktu
Aynı ben yemin ederim haftada 300 gram alıyor ben daha aç bu diyorum mama vermeye çalışıyorum eşimde kızıyor bana ama uyumuyor hiç uykusu var uyumuyor ağlamıyor da tok olsa uyurdu aç demekkiCanm ben hamileligimde katki maddesi var E250-350 gbi katki maddeleri iceriyor diye doktorun verdigi vitaminleri folik asitleri demir hapini bile kullanmadim depolarim iyi diye. Bebegime kesinlikle katki maddeli hicbisey vermek istemiyorum dedigin gbi daha cok küçük ama oyle bi beynime islemisler ki sütün az yetmiyor doymuyor diye kendi kendime sütüm az derken buldum kendimi. Sonrasi malum gogsumde sut ola ola bakiyorm aglyo doymuyo da aglyo diye mAmaya yuklendim malesef. Gunde 3-4 defa bazen 2 kere 60 cc mama veriyorum ama bakyorm gogsumdd sutte var ama kafama yer etmis ya doymuyo diye mama verirken buluyorm kendimi hep. Sonrada hep mastit oluyorum gogsum bosalmadigi icin. Ama yok birakcam mamayi. Doktoruda degistirdim o az diyeni bende ayda 800 gram normal diye biliyorm cunku
Bazen yanlış alıyor. Hemen çıkarıp tamamını vermeye çalışıyorum. Sanırım benimkisi cilt hassaslığından canım ya. Kızımda da olmuştu. 2,5 ay yaralar içinde kan gele gele emzirdim. Sonra azalarak düzeldi. İnşallah bunda da böyle olur. Acı eşiğim çok düşük. Gümüş, krem banamısın demiyor.bebek memeyi yanlis mi alıyor acaba?
oyle dusunme cnm bol bol emzır o da buyucek kucuk olanlar daha cabuk buyuyor guclu oluyor poyraz kuvezde yattı sarılık ıcın yanıma bır kadın geldı onun bebegının degerı cok yuksektı bırde erken dogmus 2kılo kadardı 1 gun yattı cıktı benım oglum kılosu 3500 dogdu 3gunde atlattı dedıgım kucuk olanlar daha kuvvetlı oluyor:
1seneye yaklasinca gel dedi.. Süt kanallariyla olusan biseymis.. Annem bende de var demisti.. Genelde cogu kadinda oluyomus sanrm..
Ben eymenimin kadersizligine üzülüyorum.. Zaten akranlarindan geri.. Anne sütü daha az aliyo.. Sürekli mama yiyo.. Dogdugunda bile yaninda yoktum.. Annesiz kaldi kaç gün oralardabenim kadersiz oğlum
Meme de tıkanma olduğu için mi antibiyotik verdiler yoksa meme ucu yarası için mi? İnşallah atlatırız. Ben sağma makinasında daha beter ettim. Sağma makinası çektikçe ucu uzadı, uzadıkça yarıldı. Şimdi hiç sağamıyorum orayı. Direk emziriyorum. Onu da yarım yamalak içiyor bizim bebiş.Ya bende öyleyim enfeksiyon olmuşum antibiyotik aldım pazartesi gecmezse cerrahi müdahale ben sağıyorum acıdan emziremiyorum sadece denedim yarayı yuttu şimdide memede tüm gündür tek meme yetmiyor heralde anlamadım derdini bide emerken memeden çıkıyor deliniyor tekrar tutana kadar
Tavsiyen için sağol. Deneyeceğim.Susam yagini dene. Ben inanilmaz rahatladim
Geçen gazdan uyuyamadı canım. Bütün gün ağladı durdu. Masaj, emzik ne yaptıysam olmadı. Son çare rezene çayına emziğini batırıp batırıp verdim. Daha 20 günlüktü. 1-2 ay olunca da çay kaşığı ile 1-2 kez veririm. Çünkü doğal şeylerden az versek zararı olmaz. Faydasını bile görürüz.kızlar sutun olsun dıye rezene ıcıyorum bebekleınıze veren varmı
gule gule kullanın bol bol uyusun meleğin. bizimki de kundaksiz uyumuyo alistirdm şükürBenim bebe uyku için sevmedi kesinlikle uyumuyo gözünü bile kırpmadı ama uyuduktan sonra koyunca iyi uyuyo ve ağlamıyo
aynen bnde dediklerini uyguladım 1 hafta hassaslık oldu sadece . ama ilk doğumlarda meme sorunları daha cokmus bnm ikinci . bnde yasadm ilkte biraz tecrubesizlikten tabi . bn krem zarar verir bebek emiyor diye sürmemiştimSütyene de lansinohun göğüs pedini yapıştırıyorum, yumuşak olduğu için onun da faydası oluyordur. Başlarda hassas olduğu dönemlerde de kremleyip aventin kalkanını takmıştım.
geçmiş olsun canm inslh hızlıca gecersagol cnm benım goturdugum cocuk doktorunu aradım aynısı soyledı burununu sureklı acıyorum emzırıyorum bugun bıraz daha ıyı yarın goturcem ınsallah burunu cok akıyor ınsan cok uzuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?