2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Valla dayanamadm annem koydurmuyo instagrama nazar degecek diye.. Bnde teyzeleri görsün dedim sizde de oluyo mu bilmiyorum ama eymeni herkes sevsin kucaklasin istiyorum

Masallah canim cok tatli Eymen bizim de boyle benzer yenidogan cekimimiz var cok guzel oluyorlar

Niye öyle oldu ki? :)
Çünkü annem mükemmel
İşin aslı şu ki annem bilgiyle tecrübeyi birleştirmiş.
Üç çocuk sonra birçok torun büyüttü ama en son iki tane büyüttü. Onları büyütürken de Tv'de nerde çocuk doktoru var nerde çocuk gelişimci var onu izledi. Çocuğa bir şey oldu mu doktora ince ince sordu araştırdı. Ailede kimin çocuğuna bir şey olsa ne olmuş neden olmuş doktor ne demiş sordu sorusturdu. Kadın kendini epey güncelledi.
İlk çocukta bunu çok fark edemedim. Ama yine oğluma annem baktı ve gördüm ki hatun biliyor tecrübe de var.
Eşim çok pimpirikliyldir. O bile annemden başkasına emanet edemiyor çocukları.

Canım merak etme bir şey olmaz. Benim büyük oğlan 8 aylık falandı. Uyurken komsu bizimkinin yattığı duvarı deliyor. Hemen kafasının yanında duvar. Bir çığlık attı ben gidene kadar. Yatağın kenarına pısmış nasıl titriyor nasıl ağlıyor. İki gün falan boş boş vakti sürekli ağladı. Ama çok şükür bir sıkıntı yok.

Canım çocuğun damak tadı odur. Ben de son tıbbi bilgilere göre büyüttüm ek gıda dönemi çok hassastim. Zaten 9 aylıkken alerji oldu 20 aya kadar salçalı falan yedirmedim. Şimdi çocuk resmen Antep Hatay yemeği seviyor. Bol salçalı yağlı olacak salçası iyi kavrulmuş olacak öyle seviyor. 3 yaşında.

Ben doktor muayenesine kayinvalidemi de götürmüştüm. Cok güvendiği onun buldugu bir doktordu. Catiştigimiz her şeyi onun yanında doktora sordum. O zaman tüm sorunlar çözüldü. Yaaa ki alerji dönemimizde kadar.

3 ay çok erken ama:///

benımde bebegım sut alerjısı buyuk ıhtımal senınkının belırtılerı neler kac haftalıkken cıktı

Maşallah:) ne kadar şanslısınız. Ben de annemin 8 çocuk 15 torun tecrübesine ve soğukkanlılığına+köydeki birçok çocuğa yaptığı ebelik tecrübesine güveniyorum. Bir de eskilerde bi sükunet, teslimiyet var , aklına bile getirme diye teskin ediyorlar direkt, insan endişelenmeye utanıyor onların yanında.

Kızlar, benim miniğim siling bağımlısı oldu galiba:d dün akşam büyük 1 saat uyku öncesi ağladı, gideyim babasından alayım dedim. Uyumuycam diye bas bas bağıran boncuğum beni görünce “ben uyumayı çok seviyorum” moduna geçti(bana sıkı sıkı sarılıp, öperek uyuyor da) yarım saat büyükle o şekildik, bu sefer küçük durmadı babada. Kalktım küçüğü slinge taktım, dakikasında uyudu. İyi bişey mi kötü bişey mi bilemedim:/ şu slingi babaya da alıştırmalıyım:d yoksa sling=uyku o da =anne olacak, anam ağlayacak yine benim

benımde bebegım sut alerjısı buyuk ıhtımal senınkının belırtılerı neler kac haftalıkken cıktı
Burunda hırıltı( çekiyorum sümük yok)
Sürekli ıkınma
Mukuslu kaka
Kusma ( ama reflü kadar değil bizde, oğlum reflüydü o inanılmaz kusardı )
4. Hafta kontrolde dr. Şüphelendi şimdi sütü bırakınca ben ıkınmalar ve mukus azaldı ama bitmedi tabi.. şimdi tahlil yaptıracam alerji uzmanına gittim geçen hafta bakalım..

benımde ıkınma var sureklı 2gundur cok sık kaka yapıyor kakasında kan var tahlıller temız 2 hafta dıyet yap dedı ona gore bakıcaz mama kullanıyorum onuda kesdım sırf emzırıyorum suan

Benim bebegimin Dili cok beyaz yenimi basliyor ki pamukcuk onun icin ne yapmaliyim yomsa sut emdigi icin normalmi

Yerim yaa.. Bende alcam galiba.. Ama kanguru alirim heralde bilemedim ayı büyüdü ya.. Bazen tek elle iş yapmak zor oluyo bi de kilo aldikca zorlasiyo tasimak

benımde ıkınma var sureklı 2gundur cok sık kaka yapıyor kakasında kan var tahlıller temız 2 hafta dıyet yap dedı ona gore bakıcaz mama kullanıyorum onuda kesdım sırf emzırıyorum suan
Geçmiş olsun canım, canım inanılmaz tatlı istiyor ama yiyecek bir şey bulamıyorum tatlı isteyince ne yapıyorsun

Valla onu bilmiyorum da.. Herşey rant.. Bu asiyi turkiyeye getiren simdi paraları cukkaliycak.. Sonrada devlete satip oradan cukkaliycak.. Bi sure sonra zorunlu aşı olur dediydi dersiniz
bilmiyorm asiri sacma geldi dozun artırılması . yıllardan beri olmadi zorunlu bi süre daha olmaz bence menenjit aşıları çıkıyor yeni onlarda ücretli. sırf kafa karışıklığı keske hc birini yaptirmasak asi programında olan veya olmayan ama cesaret edemiyorum sahsen

Antibiyotik hem iğne hem şurup kullandık bunlarda bagirsak florasina zarar verebilir o yüzden bio gaia mutlaka kullan diye tembihledi zaten şurup ishal yapmisti bikac güne bio gaia toparladi çok şükür

Benim bebegimin Dili cok beyaz yenimi basliyor ki pamukcuk onun icin ne yapmaliyim yomsa sut emdigi icin normalmi
Karbonatlı suyu temiz bı beze yada gazlı beze sürüp dilini temizle bakalım süt artığı silidigin an geçer zaten. Pamukçuk bikac güne geçer temizlemekle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…