- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
hem anne sütü hem mama alan bebekleri bilmiyorum ama sadece mama alan bebeklerde 4. aydan sonra başlıyorlar ama tabi en basta yoğurtla meyveyle mesela elma armut havuc patates boyke hafif seylerle zaten 6.ayda bizimde öyle başlamamız gerek .Kız yapma etme o daha minicik ve girdi sağlayan tek yeri ağzı olduğu için ne versen gider. Zaten sindirim sorunuda vardır üstelik prematüre doğdu. Anne sütü dışında sadece mama ver. 6. Ayda ek gıdaya başlama mevzusu tattirmayla başlıyo yani 6. Ayda tam olarak biseyler yesin iyice midesinde yer etsin diye ugrasmiyosun.
kabak tatlısı cnm cok sevmem ama cevızle guzel oluyorGeçmiş olsun canım, canım inanılmaz tatlı istiyor ama yiyecek bir şey bulamıyorumtatlı isteyince ne yapıyorsun
Ya o zaman senin bu bilgelik annenden geliyor, saygılar ikinize deÇünkü annem mükemmel
İşin aslı şu ki annem bilgiyle tecrübeyi birleştirmiş.
Üç çocuk sonra birçok torun büyüttü ama en son iki tane büyüttü. Onları büyütürken de Tv'de nerde çocuk doktoru var nerde çocuk gelişimci var onu izledi. Çocuğa bir şey oldu mu doktora ince ince sordu araştırdı. Ailede kimin çocuğuna bir şey olsa ne olmuş neden olmuş doktor ne demiş sordu sorusturdu. Kadın kendini epey güncelledi.
İlk çocukta bunu çok fark edemedim. Ama yine oğluma annem baktı ve gördüm ki hatun biliyor tecrübe de var.
Eşim çok pimpirikliyldir. O bile annemden başkasına emanet edemiyor çocukları.
Benim de bi koyasım geliyo sonra vazgeçiyorum, belki biraz konuşulanlardan etkileniyorum ama benim bile nazarım çok değiyor gibi geliyoValla dayanamadmannem koydurmuyo instagrama nazar degecek diye.. Bnde teyzeleri görsün dedim sizde de oluyo mu bilmiyorum ama eymeni herkes sevsin kucaklasin istiyorum
Bende kimseye sevdirmek istemiyorum babası alınca bile kıskanıyorum pskolojim kötü galiba :) hele eşimin ailesine hiç vermek istemiyorm sanki çocuğu kendilerine adapte edip kemendi bildikleti gibi buyutecekler gibi hissedyrmValla dayanamadmannem koydurmuyo instagrama nazar degecek diye.. Bnde teyzeleri görsün dedim sizde de oluyo mu bilmiyorum ama eymeni herkes sevsin kucaklasin istiyorum
Ahahahah bende geçen anneme daha 1 aylık beni dövüyor dedim bildigin yumruk atıyor şap şapBen artık emzirmeye meme savaşları adını vermeye karar verdim, var mı katılanben böyle hırs görmedim inşallah bebeciğim aynı istikrarı ileride derslerinde işinde gücünde de göstersin. Elleriyle dövüyo tırmanıyo ağlıyo nefes nefese ter içinde kalıyo bi türlü bırakmıyo, sonra blöp blöp kusmalar
Tırnakları kesik olmasına rağmen göğsüm kıpkırmızı çizik içindeAhahahah bende geçen anneme daha 1 aylık beni dövüyor dedim bildigin yumruk atıyor şap şap
Evet, çok haklısın, duyma onları desem de olmuyor biliyorumAtak dönemi olabilir bir de benim bebeğim kaka yapacağı zaman da öyle oluyo. Mesela kakası gecikti başlıyo sürekli bölünen uyku hep meme , sürekli ağlama durumu.
Canım annem bana sen merhametsizsin dedi sanki o çocuğu ben doğurmadım ,kv zalim anne seni ağlatıyo mu falan diyodu. Dayanamadım bir değil iki değil ikisini de payladim. Seçebilirsiniz ama benden daha çok değil ve ben onun annesiyim ona ne benden daha iyi bakabilirsiniz ne de benden daha iyi anlayabilirsiniz dedim. Çocuğumun bunu tıkanıyor nefes alamıyo serum fizyolojik sıkıp temizliyorum . Yapma çocuk ağlıyo o zaman diyolar. Fittiriyodum bi ara. Çocuk emiyo gazlaniyo ağlamaya başlıyor sanki ben kasıtlı ağlatıyorum gibi hemen gelip biri kucahimdan alıp susturmaya çalışıyo. Niye ağlıyo bu diye kırk tane teori üretiyor : bu çocuğun böbrekleri hasta, idrar yolu enfeksiyonu var, kulakları iltihaplı, memelerin küçük sütün yetmiyo, sürümün var olduğuna ikna olunca da çocuk cekemiyo demeye başladılar , sonra sütün yavan yaramıyo çocuğa Faslı başladı. Sonra çocuğa su verelim annen seni susuz bırakıyo vs vs valla bitmiyo . Ben anladım ki gerçekten annesiz çocuk kimsesiz çocukmuş onu net anladım. Rabbim hiç bir bebeği annesiz bırakmasın. Başkalarının çok sevmesi iyi bakacağı anlamına gelmiyo
Oy masallahhhh öptüm o pamuk ayaklardanValla dayanamadmannem koydurmuyo instagrama nazar degecek diye.. Bnde teyzeleri görsün dedim sizde de oluyo mu bilmiyorum ama eymeni herkes sevsin kucaklasin istiyorum
Pamukcuktur o bizdede olduBenim bebegimin Dili cok beyaz yenimi basliyor ki pamukcuk onun icin ne yapmaliyim yomsa sut emdigi icin normalmi
Antibiyotik hem iğne hem şurup kullandık bunlarda bagirsak florasina zarar verebilir o yüzden bio gaia mutlaka kullan diye tembihledi zaten şurup ishal yapmisti bikac güne bio gaia toparladi çok şükür
Benim de bi koyasım geliyo sonra vazgeçiyorum, belki biraz konuşulanlardan etkileniyorum ama benim bile nazarım çok değiyor gibi geliyo
Ben artık emzirmeye meme savaşları adını vermeye karar verdim, var mı katılanben böyle hırs görmedim inşallah bebeciğim aynı istikrarı ileride derslerinde işinde gücünde de göstersin. Elleriyle dövüyo tırmanıyo ağlıyo nefes nefese ter içinde kalıyo bi türlü bırakmıyo, sonra blöp blöp kusmalar
Oy masallahhhh öptüm o pamuk ayaklardan
Valla şu büyükler üstümüzde neler neler denemisler. Ben de birşeye onu yapmayın diyince biz size yaptık noldu gayet iyisiniz masallahinkz var diyorlarBen vermiyorum da o gun ses edemedim tatli tatli yiyince.. Öyle kati olarak vermedi minnacik minnacik verdi de.. Eymeni görsen sanki afrikada yasiyo gibiydiaçlıktan yiyo gibiydi doktora sormadn vermem ben ama annem biz size 40 çıkınca az az verioduk biseyler dio
Canım benim de kv geliyo doktora yanımızda bana bırakmadan kırk tane soru soruyo doktor beklediğim cevapları vermeyince eve gelip büyüklerimiz doktorlardan daha iyi biliyo diyo.Ben doktor muayenesine kayinvalidemi de götürmüştüm. Cok güvendiği onun buldugu bir doktordu. Catiştigimiz her şeyi onun yanında doktora sordum. O zaman tüm sorunlar çözüldü. Yaaa ki alerji dönemimizde kadar.
Amin canım hepimizin yardımcısı olsun[QUOTE="dgdln, post: 61936990, member: 924442
Yazdıklarını okuyunca ben çok gerildim ve iyi ki hepsi bırakıp gitmiş dedim. Yoksa ben tutar kollarından Kendı Annem de dahil kapının önüne koyardım. Ya da bebegı kucaklatına verir dısarı ccıkardım baksınlar bakalım. Ve şunu anladım bu süreçte kafanın rahat olması çok önemliymiş. İlk 6 ay su verilmez anne sütü alan bebege..ya benim kendi annem de bu bebek obez az emzir demez mi. Varsın obez olsun benim oğlum dedim.. Anne sütü obez yapmaz dedim. Ya ben kızım seni dusunuyorum belin agrır.. Anne bebege bakan benim kaldıran indiren yıkayan benim dedim. Hemen sustu.. Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?