Olumsuz düşünme Allah çok güzel bir hediye vermiş size, bizim de hiç akşam yemeği yiyemediğimiz günler oldu ya da uykusuzluktan ayakta zor durduğum günler. Yardımcı da yok annem bazı günler yanımda ama olmasa da bir şekilde idare etmek zorundayız. Eşinle bu durumu karşılıklı konuşarak destek isteyebilirsin. Sonuçta senin olduğu kadar onun da bebeği, evde bir şeyler eksik kalsın ne olacak, bebeğinize odaklanın.
Sağlık problemi çok ciddi bir şey değilse hallolur merak etme hem Eymen erken doğdu zaman geçtikçe kendi gelişimini tamamlar. Kuzenimin bebeği de 5 aylık doğdu refleksleri geç tamamlandı şimdi sapasağlam 2 yaşında, sen moralini yüksek tut yeter, yap kendine bir kahve birzz zaman ayır kendine ve bebek aç diye de düşünme mama takviyesi ver. Onun bakımı en iyi sen bilirsin :)
Alerji de tez zamanda geçsin gitsin insalllah. Yaşamayan bilmez çok zor bir şey. Ama geçecek.sagol cnm yemıyorum zaten cok tesekkur ederım senın bebegın nasıl sarılıgı gecdımı
Evett ya nasıl geçiyo insan anlamıyo benim kızımda 49 günlük oldu hala inanamıyorum arada yeni doğan haline bakıyorum özlüyorum o hallerini
ınsallah cnm gecer bana bır arkadasım zerdecalla balı karıstır ye dedı sarılık ıcın sabah aksam yedım bıze ıyı geldı degerını cabuk dusurduAlerji de tez zamanda geçsin gitsin insalllah. Yaşamayan bilmez çok zor bir şey. Ama geçecek.
Oğlumun sarılık duruyor daha. Antibiyotik bitince geçmeye başlar dedi doktor. Eğer geçmiyorsa başka sebepler de vardır dedi. Rengi falan degil de inşallah başka sebep yoktur.
58'le hamile kaldım.Ben de su an tatliyi kesmeye hic olmazsa azaltmaya karar verdim. Bol bol sivi tuketmek lazim. Su havalarda evlere tikildik kaldik kilo nasil verecegim nasil sıkılasacagim bilmiyorum. Mutsuz ediyor bu durum beni. Bebegim iyi olsun elbette her sey hallolur ama bu kilolari hic gormemistim ben hayatimda...
Cnm Eymen prematüre olduğu için sen herşeyi buna yorup kendini yıpratma tabiki doktor takibi ve tavsiyesi önemli. Mama konusunda kimseyi dinleme millete az veriom de ama sen bebeyi aç bırakma sakın. Kimse çocuğun için senin gibi üzülmez. Ne kadar ihtiyaç i varsa ver. İlk bebekte anne sütü çogunluk emmesine rağmen yetmedi günde üç yada dört kere 120 CC ye kadar çıktık mamada. Annemde bırak mama verme o seni emcek doycak dedi fircaladim herkesi bu bebek aç kalmicak. Sonra bı anda sütüm arttı bebek mamayı istemedi tukurmeye basladi anladım ki artık sütüm yetmeye başladı. Bu arada ben hiç anne sütü almadan buyumusum annemin sütü cokmus ama agzimdan emdigim burnumdan gelirmiş anne sütü icemedim hiç Milupa yola buyumusum . Yani canını sıkma az çok sütun var senin her damlası şifa antibiyotik . Anne sütüyle doymak zorunda değil yeter ki aç kalmasın kuzucuk. Bu arada dört yaşındaki oğlum hala bi yere gitsek birisi gelse düzeni bozulur huyu degisiyo hemen huysuzluk yapio . Anneme yatıya gidemem ne zaman gitsem asla uyumaz canım çıkar bebeklikten beri yerini yadirgama huyu var .
Deneyeyim canım çok sağ ol. Ne kadar yedin?ınsallah cnm gecer bana bır arkadasım zerdecalla balı karıstır ye dedı sarılık ıcın sabah aksam yedım bıze ıyı geldı degerını cabuk dusurdu
Insallah canimIyiyiz bizler de büyütmeye çabalıyoruz minnaklarkizin da bebek daha umarım alışır bu duruma sen de rahat edersin biraz
Canim alakasız bir konu olacak ama antalyada bebegini hangi doktora goturuyorsun.23-24 derece. Drun cevabina gore soycamolmazsa. Alerji olmasinda isilige raziyim
kizlar hastaneden geldik . sonunda yarin kalbine bakacaklar oğlanın doktor kalbinde üfürüm duydu ama yarin sonuca gore konuşacağız dedi. gelmişken kalça ultrasonu çekilin dedigi icin ultrasonu da cekildik ve bir bacağı icin 54 bir bacağı icin 57 dedilr ve ortapediye yönlendirdiler ortopedi sınırda değer yarı çıkıklikgbi bisi ama erken çekildiğinden de olabilir 1 ay sonra tekrar cekelm oyle konuşalım dedi. siz ne zaman çekildiniz ultrasonu . dogumda bize 40 günlükken demişlerdi
erken çektirdik sanırım. genede kafam takıldı ya internete baktm kundak yapılan bebeklerde olabiliyormuş . bn yapıyordumaslinda sadece kolları sarıyordum elinden korkuyor diye be geceleri uzun uyusun geceyi gündüzü ayırt etsin diyordum gece sariyordum
Bağırsakları çok çalışıyor da olabilir. Büyük oğlumda öyleydi. 4.5 yaşında hala yemek yer yemez tuvalete koşarGurultulu ve sanki mukuslu kaka ve cok sık yapiyor.Gerci bir nebze azaldi kakasi ama devamli kakasi var .
Kolları sarmayla olmaz ki. Erken olduğu için tam gelişimini tamamlamadı belki de. Bu nedenle hastane de doktor istese bile ultrasonda görevliler sıra vermiyorlar gittiğim hastane de
Emreyle ugur arasinda bile gelisim farki var.Alt tarafi 400 gram daha fazla dogdu ama cok bariz.Emre,2 hafta geriden takip ediyor uguru.Hareket kpnusunda da aynen emre daha az hareketli.Merak etme ama 6. Ay ve 12. Ay arasi yetisicez hepsinesut yok diyosun yemegini gece 11 de yiyosun.Al bi kanguru.3 ana,3 ara ogun ye.Bosver evi bok gotursun cok afedersin.2 gundur ogunler kaciyor benim.2 ogun besleniyorum.Resmen azaldi sut.Cok etkisi var.Soyle oglen siparis ver durum,doner.Et.yemis olursun.Gelicek sut merak etme.He gelmezse de paralamanin manasi yok ,bebele bizim ruh halimizdende etkileniyor.
3 du 2 ye düşmüşBende öyle şeyler okumuştum ama tanıdık bi kaç kişi düzeldiğini söyledi ama eski formuna ulasmiyormus
Kacak kat
Normalde sıkı ve bütün halinde duruyor kaslar ama bebek anne karninda büyüdükçe o kısımlarda genisleme oluyor ve ayrılıyor baktığın zaman bile eğer önceden kilolu değilsen kasların ayrıldığını görebiliyorsun
Ben tatlıyı keseyim dedim sütüm azaldı hemen yemeği azalttım ama hala şekerli tükettiğim için kilolar gitmiyor
Ben de su an tatliyi kesmeye hic olmazsa azaltmaya karar verdim. Bol bol sivi tuketmek lazim. Su havalarda evlere tikildik kaldik kilo nasil verecegim nasil sıkılasacagim bilmiyorum. Mutsuz ediyor bu durum beni. Bebegim iyi olsun elbette her sey hallolur ama bu kilolari hic gormemistim ben hayatimda...
Bende aynı durumdayım şuan banyodan sonra hiç aynaya bakmıyorum hayatımda 50 kg yi tartıda görmemiştim şimdi tartiya çıkmaya korkuyorum düzelecek diye ümit ediyorum sadece bi de kış tam soğuklar başladı dışarıya kafamı bile çıkartamıyorumAynaya bakmak istemiyorum ben. Su an bedenimi hic sevmiyorum ve maalesef kiyafetli halim ciplak halimden daha iyi. Gobegim o siyah cizgi falan hic hos gorunmuyor.
Canım beyler de ilgi bekliyor yoruluyoruz ama onlar anlamıyorKiz eksik kalsin deyince hic isin icinden cikamiyorm.. Bi gun bi gunr uymuyo artik.. Oyle dedim giymeye tisortum bilr kalmadi uzerimemecburen yapmak zorundaym bu ara yemek yapmaya basladim ama aksam anca oluyo.. Bugun ilk defa eymen uyurken corba yapabildim rahatca bide camasir astim eşim anlayissiz degil oyle anasina cekmemis allahtan.. Ama beyfendi yalniz yiyemiyomus
istanbulda yaşamıyorum yarin bizide kardiyoloji görecek inslh olumlu seyler duyarz bizim ayrıntılı ultrasonda kalpte delik görülmüştü 2 tane biz o yüzden gidiyoruz kapanmış mi baksınlar diye insalh kapanmıştır üfürüm sik rastlanirmis zaten.Eymende de ufurum vardı.. Kendi doktorumuz ikinci ay kontrolunde kalmamis ufurum dedi.. Tabi kardiyolojiye de kontrol verdi premature oldugu için.. Goztepede bi doktor var cocuk kardiyologu.. Ben cok memnun kaldim.. Sistemli bi sekilde calisiyo doktor.. Begendim... 20 dakika eymenin kalbine bakti dinledi.. İyice emin olduktan sonra ufurum azalmış ama var dedi.. Ama bu ufurum onun yapisal bi ozelligi takibe gerek yok.. Hicbi sıkıntısı yok dedi raporunu da verdi.. Yusuf izzet bayhan doktorun adı.. Eger istanbul anadoludaysan tavsiye ederim
keske cekmeselerdi bisi yoksa bosa kafama takmis olucam daha zamani da degildi ultrasonunBence senlik bi durum degil eymeni yogun bakimda bi kundak yapiolardi bildigin dürüm gibi oluyodu.. Evde bende ilk baslarda yaptim ama gaz durumlarinda yaptim sabaha rahatliyo çünkü.. Kundaklik bisey degil o bence.. Sıkma canını
Zuhal kalayInsallah canim
Canim alakasız bir konu olacak ama antalyada bebegini hangi doktora goturuyorsun.
Ah biliyorum cok okudum hamileyken kendim de tüketmedim bebegime zarari olmasin diye. Ama bana esim taraf aile surekli tek bebek sen dogurdun gbi davranma diye tepki veriyorlar. Olmamisin cocugu olmus, buldumcuk tiplemesi yapiliyo, cok biliyorum gbi gbi... kotu olmak istemiyorum esimi arada birakmamak için ama malesef beni mecbur birakacaklar gbi gorunuyorBal bebekler için çok tehlikelidir. Alerji diye bilinir ama alerjiden ziyade içindeki bir bakteriden kaynaklı zehirlenme yaşanabilir. Ayrıca bebeklerin bağışıklık sistemini de zayıflatır. 1 yaşından önce bal tehlikelidir.
Doğum esnasında olmuş galiba çocuğun basını cekistirirken ama doktor yapılacak bisey Yokdiyir zamana bırakın dedi ama.sacka geldi bana ya öyle gelişirse Allah korusun ağrı yapıyor bide o tarafa donunceDogustan nasil olmuş yaa.. Ayy o kocani dusundum şimdi.. Tam adamina denk geldi ya.. Bak bisiler soyledikce uste çık altta kalma.. Cahil bi aileye dusmussun bi sekilde hayatta kalmaya çalış.. Doktor ne dedi.. Gecmiycek biseymiymis? Bence fizik tedavi gibi seylerle hallolur. Sakin sıkma canını.. Uzulme uzuntunu onlara belli etme.
Al benden de o kadar dertler derya aynyız resmen Allahım sağlık sıhhat şifa versin yavrularımıza bize bi an önceArada fark var eymenin kendi gelisimi açısından.. Ama sizinkilerle ayni sekilde gibi.. Hatta sanki sizin yasadgnz gaz sorunlarını daha derinden yasamaya basladik gibi.. Memeyi çok seviyo eymen ama süt yetmio iki dakikada bitio süt.. Bu sefer sinirleniyo.. Bende mama veriyorum.. Uykusu daha bi düzene girdi gibi ama eymen disariyi sevmio..ne zmn hastane yada misafirlige gitsek aksam eve gelince huzursuz oluyo.. Uykusu degisiyo bünyesi kaldiramiyo degisimi daha.. Tepki olarak da sadece gülümsüyor.. Hareketsiz bi bebek ve bu beni korkutuyor.. Doktor fizik tedavi demisti gelisimine gore karar vercem diye.. El kol hareketi yok gibi hiç.. Sinirlenince aglayinca hareket ediyo eli kolu o kadar.. Çok korkuyorum.. Hersey got gide ustume gelmeye basladi.. Eşim yemek beklio utu beklio.. Eymen süt beklio..benim evde giymeye tisortum kalmamis camasirlar yığılmış..bu gun aksam 11de aksam yemegi yedik diye trip yiyorum.. Süt yok.. Yiyorum içiyorum yok.. Cocuk acliktan kaka yapamio.. Belki daha cok kilo alip gelisirdi millete uya uya az verdim mamayi.. Tek basima debeleniyorum.. Bazen kafam rahat diyorum ama en azndn en basindan annem belli bi sure bari yanimda kalsaydi bu kadar cabuk yılmazdm sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?