- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Üşütme göze çapak yapar mi ki ? Yine ayni yöntemle temizlesen.Merhaba kızlar
Gözünde çapaklanma olmuş bebegimin. Daha önce de olmuştu doktor birseyi yok ılık su yada cay ile temizle demisti. Sonrası geçmişti bugun yine olmuş. Üşüttüm mü acaba
Eşimin kaçta geleceği belli olmuyo kendim aç kalmamak için mecbur yapıyorum, yemekten sonra bakım işleri ona ait ben bi emziriyorum gece de en az bir sefer o alıyo gazını uyutuyo destek görmemiz şart kusura bakmasınlarÇabuk geçer bu günler İnşallah bizde öyle ya şebek oluyoruz karşısında yeterki gazını çıkarsın ben yemek işini eşim gelince hallediyorum alıştırmadım eşimi hazır yemeğe o gelip bebeğe bakıyo ben mutfağa giriyorum
Suyu sevmiyormu.Biraz önce bebişi banyo yaptırdık. Oturma odasına ısıtıcısı çalıştırdım, küveti in içinde yıkadık. Yıktı ortalığı, bu ağladıkça eşim stres oldu, yandı mı çocuk, bir yeri mi ağrıdıbeni de strese soktu. Bebiş de ağlamaktan yoruldu uyudu
Ayy aynen, iki çocuk babası oldu hala telaş. İlk kez ağladı böyle.Suyu sevmiyormu.
Bu adamlar zaten ömür törpüsu.
Benimki de habire bur yeri mi ağrıyor niye ağlıyor biryeri mi aciyor diyor.gazdan yada acikti diyorum sanki bir yeri ağrıyor diye israr edince sen ne biliyorsan bende onu biliyorum bana açıklama yapmıyor diyip tepiyorum.ehhh çocuk ağlıyor birde kocayı ikna et uğraşamam.
2. ay kontrollerinde çocuk doktoru bize göz doktoruna da muayene gerektiğini söyledi. Artık rutin kontrol müş. Daha gitmedik ama.Üşütme göze çapak yapar mi ki ? Yine ayni yöntemle temizlesen.
Benimki de omuza gaz çıkartmaya alinca kafa atıyor ben bi elimle tutuyordum ama geçen gün babasına dün de teyzesine kafa atinca hemen göz bebeği kanlandi ,ufaktan çapak ta var bu sefer.2 güne geçmezse çocuk dr na goturucem yok gecerse bu aylik kontrolü sağlık ocağı ile halledicem.
Aşılar saglik ocaginda , dr da boy kilo kafa çapı bakıyor yaptığı birşey yok o yüzden aile hekimi ile cikarticam aradan.
Ben de kv ile yıkıyorum çabuk çabuk yapıyo ya mis gibi, eşimle yıkasal ben de kesin panik olurum ofAyy aynen, iki çocuk babası oldu hala telaş. İlk kez ağladı böyle.
Oturma odasına getirmişim küveti her yer su olmuş. Sanki kendi kurulayacak halıyı. Büyük de kardeşi ağladıkça bağırmaya başladı. Birde çocuğa kızıyor bağırma kardeşin belki yandı belki bir yeri ağrıdı diye.Dedim sen hepsinden çok bağırıyorsun önce sen sus.
Kayınvalidem ile yıkıyordum. Oda şehir dışında dizinden de ameliyat oldu. Artık yıkayamam onunla eşimi çekmek zorundayım
Aynen tek tuttu onu da beceremediBen de kv ile yıkıyorum çabuk çabuk yapıyo ya mis gibi, eşimle yıkasal ben de kesin panik olurum of
Eşin girsin banyoya onun yikanmasi ile banyo ısınır sonra ver bebeği kucağına yika cikart.biz bunuda denedik pek kolay olduAyy aynen, iki çocuk babası oldu hala telaş. İlk kez ağladı böyle.
Oturma odasına getirmişim küveti her yer su olmuş. Sanki kendi kurulayacak halıyı. Büyük de kardeşi ağladıkça bağırmaya başladı. Birde çocuğa kızıyor bağırma kardeşin belki yandı belki bir yeri ağrıdı diye.Dedim sen hepsinden çok bağırıyorsun önce sen sus.
Kayınvalidem ile yıkıyordum. Oda şehir dışında dizinden de ameliyat oldu. Artık yıkayamam onunla eşimi çekmek zorundayım
Banyo sıcak oluyor ama çıkınca ev serin oluyor ben bile üşüyorum. O yüzden yıkandığı, giydiği oda aynı olsun istedim.Eşin girsin banyoya onun yikanmasi ile banyo ısınır sonra ver bebeği kucağına yika cikart.biz bunuda denedik pek kolay oldu
Farklı bir metod denemiş sinizBiz kovayi kuvetin icine koyduk.Kovayi yariya kadar doldurduk.2 tane pet siseye de sicak su.Kovanin icine soktuk bebeleri.Cok guzel cirpindilar.Sanki havuzdsymis gibi.Esim bi soktu bi cikardi.Cikardiginda sampuanladim.Pet sisedeki suyla da duruladik.Oda sicak olsun diye de kenarda fön makinasi cilginca calisiyordu.Bir yandan diger bebede avaz avaz agliyordu .Ilginc bir banyo deneyimi oldu bize
Az bence. Ayda bir kilo alması ideal demişti bize.Kızlar bebeğim 1 haftada 100 gr almis az degilmi doktor normal deyip yolladi
Bak ne çok farkediyor bu hareketi bizde yapariz annem yani boyu uzun olsun diye.biynundan tutup kakdirir boynu basik olmasin diye burnunu sıkar küçük oksun diyeAynen tek tuttu onu da beceremedibirde strese soktu.
Kv ile ilk çocuğu yıkarken çok telaşlanırdım. O yıkama bitince bebeği ayağından tutup saniyelik baş aşağı çevirip ayağının ordan su döküyor birde
Az canim.seninki 3. ay falan olsa azalacak deriz de daha ilk aylar en az aylik 800 gr almali.Kızlar bebeğim 1 haftada 100 gr almis az degilmi doktor normal deyip yolladi
Kv emekli ebe. Büyük oğluma yaptığında eşim çok kızmıştı. O da kaç bebek yıkadım ben biliyor musun. Hem boyu uzar. Hemde su kaçtıysa o çıkar demişti. Bir bildiği var diye karışmadım hiç.Bak ne çok farkediyor bu hareketi bizde yapariz annem yani boyu uzun olsun diye.biynundan tutup kakdirir boynu basik olmasin diye burnunu sıkar küçük oksun diyeama anne yapinca sorun yok, bi bildiği vardir diyoruz yani en azından biz böyle diyoruz.
Onu duydum ama zeytinyağı yüzünden hasta olan bebeği duydum o yüzden cesaret edemiyorum.Eskiler bi cay kasigi zeytinyagi verirlermis ama arastir derim.
Canım benim kızım normalde de 2 günde bir yapıyor hiç bu kadar uzamamıştı o yüzden biraz endişeleniyorum. Rezene falan içiyorum da anlamadım çocuk niye böyle oldu 70 günlük olmasına rağmen hala çok dikkat ediyorum yeme içmeme ama oluyor yinedeCanım anne bebek bağı dedikleri şeyi yaşıyorum lohusalığı bitirdim toparlandım morel motivasyon olarak iyiyim çocuğumla daha çok kendim ilgileniyorum o da ben de daha iyiyiz ama gazı var o uğraştırıyo.
Canım anne sütü alıyorsa fitil falan kullanma endişelenme de. Sadece her beslenme öncesinde karın ve bacak masajı yap. Her gün banyo yaptır.
Kendin rezene , kimyon ya da anason çayı yapıp icebilirsin.
Kabız yapan bişey yediğin zaman o da sütüne geçiyo doğal olarak ama bebeğin kabız olmuyo sadece sindirimi yavaşlıyor sanırım. Benim yeğenim 9 gün yapmamıştı ve yaptığında kabız değildi 9 günün sonunda. Tabi endişeyle doktora götürdük normal dedi. Benim oğlum da bazen iki gün bazen de 3. Günün sonunda yapıyo kakasını şuan 44 gunluguz. Bazen de bi günde iki kere yapıyo.
Kuru kayısı falan yesen faydası olur mu kiOnu duydum ama zeytinyağı yüzünden hasta olan bebeği duydum o yüzden cesaret edemiyorum.
Canım benim kızım normalde de 2 günde bir yapıyor hiç bu kadar uzamamıştı o yüzden biraz endişeleniyorum. Rezene falan içiyorum da anlamadım çocuk niye böyle oldu 70 günlük olmasına rağmen hala çok dikkat ediyorum yeme içmeme ama oluyor yinede
Doktor mu verdi fitili canım? Bu arada mesajını okudum galiba eymen çok süt içemiyor demiştin dilinin altında bağ olabilir mi? Benim kızım da vardı doktora götürdüm 2 dk lık bir işlemle aldırdıkBen kullandim gecenlerde.. 5 gun kaka yapamadı ensonunda yarim fitil verdim.. Gliserin kansuk fitil mi neydi ilacin adı.. Bence bi gün daha bekle öyle at fitil.. Kullanma talimatini da oku atmadan önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?