- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Evet Türkiye de fizik tedavi uygulanıyor. Bir tanıdığın bebeği fizik tedavi görmüştü. O da doğumda zedelenmişti.sıcak uygulama falan yapılıyorlardı hatırladığım kadarıyla.
İki üç gündür benim ki de öyleBebegim cok fazla cokelek gibi kusuyor. Sizinde boyle mi?
Kakasi cisi iyi, doyuyor diyorum ama cok cokelek cikariyor. Ve bu da sutun fazlasi demek ama benimki maksimum 5 dk emip birakiyor. Bana gore doymus olamaz. Anlayamiyorum. Bir de gaz sancisi cok. Kafamda deli sorular.İki üç gündür benim ki de öyle
Biraz araştırdım da. Doktora sormuşlar peynir gibi kusuyor diye normal demiş.Kakasi cisi iyi, doyuyor diyorum ama cok cokelek cikariyor. Ve bu da sutun fazlasi demek ama benimki maksimum 5 dk emip birakiyor. Bana gore doymus olamaz. Anlayamiyorum. Bir de gaz sancisi cok. Kafamda deli sorular.
Sutumun hizli ve cok gelmesinden supheleniyorum ben. Dr a soracagim bende. Her emisi yutkunma cunku. Bazen nefes aliyor arada hizli hizli oyle devam ediyor. Baslarda boyle degildi. Onsutu sagip deneyecegim olmazsa sonrasindaBiraz araştırdım da. Doktora sormuşlar peynir gibi kusuyor diye normal demiş.
Benim ki uzun emiyor. Önceden yoktu bir kaç gündür var
Gün geçtikçe daha kısa sürede emiyorlar daha fazla sütü axel, emiş güçleri artıyor yani. Bezleri dolu doluysa doyuyordur demek kiSutumun hizli ve cok gelmesinden supheleniyorum ben. Dr a soracagim bende. Her emisi yutkunma cunku. Bazen nefes aliyor arada hizli hizli oyle devam ediyor. Baslarda boyle degildi. Onsutu sagip deneyecegim olmazsa sonrasinda
Benim sütüm de çok hızlı bak. Sürekli genzine kaçıyor. Dik emzir ve ön sütü sağ dedi bana.Sutumun hizli ve cok gelmesinden supheleniyorum ben. Dr a soracagim bende. Her emisi yutkunma cunku. Bazen nefes aliyor arada hizli hizli oyle devam ediyor. Baslarda boyle degildi. Onsutu sagip deneyecegim olmazsa sonrasinda
Gün geçtikçe daha kısa sürede emiyorlar daha fazla sütü axel, emiş güçleri artıyor yani. Bezleri dolu doluysa doyuyordur demek ki
Bir de her zaman aynı şekilde gitmez ki, sanırım 1-3 ay arası süt beslenme ve dinlenmenin de yeterli olmasıyla tabi, fazlalaştığı için de yaşanıyor olabilir bu durum. Bir bilene danışalım
rint senin fikrin nedir bu konuda
Kilo alimi iyi. Hatta cok fazla. Obez olacak diye baslarda korktum ama icini rahatlatmistiniz anne sutu obez yapmaz diye. Fakat iki gundur cokelek cok fazla ve inanilmaz gaz acisi cekiyor memedeyken aglayip kizariyor terlyor kendini geri cekiyor. Gazini cikariyorum kocaman bir agzindan gaz cikariyor. Sonra cokelek. Emzirmeye devam ediyorum yine ayni ama uzun sureler degil. 2 dk da bir gibi. Bana da cocuga da fenalik geliyor. Yazik kiyamiyorum hic. Sicak havlu yaptik rahatladi biraz.Benim sütüm de çok hızlı bak. Sürekli genzine kaçıyor. Dik emzir ve ön sütü sağ dedi bana.
Bende silikonla emziriyorum inşallah bizde bırakırızHastanede iki gün kaldık, her gelen ebe diyo bi de ben deneyeyim sıkıyolar memeyi çekiştirip çocuğun ağzına tıkıyolar o da deliler gibi ağlıyo iyice çekti kendini çocuğum, sakinken ben de her gün denedim tutar gibi yapıp bırakıyodu, bugün saat tuttum 18 dakika emikledi ilk tutunca, sonraki emişte biraz emdi yine sinirlendi taktım yine ucu mecbur ama ilk defa böyle uzun uzun aldı ya çok şükürtabi bu silikon ucu icat edenin de burdan kulağı çınlasın sağolsun yani öyle böyle sütü verdik bebelere
Özledim canım baktım evde ne yapablrm diye ama pek verim alamadim baba söylenilen bekle ama ne zamana kadar bekliycem yaza ancak gideriz
Frabsda canm keşke turkiyede olsam direk götürürümEvet Türkiye de fizik tedavi uygulanıyor. Bir tanıdığın bebeği fizik tedavi görmüştü. O da doğumda zedelenmişti.sıcak uygulama falan yapılıyorlardı hatırladığım kadarıyla.
Hangi ülke de acaba Leiyla
Ben sut birakip cikiyorum bazen. Sinemaya gitmryi planliyorum mesela
Bak ne rahat ettin dimi.Valla bebegin kivranmasindan iyidir kar zarar hesabini dusununce.Sevindim iyi olmasina eymenin❣
kızlar sut paranızı nezaman aldınız 39 oldu dogum yapalı esımede bana para yatmadı
Çok denedim her gün denedim, ilk haftalar farkında olmamışım ama çok içimde kalmış.. hastanede her ebe gelip beni de hümayı da çekiştire çekiştire o kadar zorladılar ki sanırım onun psikolojisini yeni atlatıp anca uyum sağladık emişme konusunda çok şükür❤
Kızlar kanama ne zaman bitecek 40 gün mü sürecek benim daha devam ediyor bebeğim 1aylik oldu ne kadar çabuk geçti uykusuz bir ay huzunkeniyirum boynu düzelmedi henüz fizik tedavi yok dua redinminigime insallah kendiliğinden duzelsin domtor yapacak bişey yok dedi kaldı yavrum bende evde bisey yapamıyorum biraz zorlayınca ağlıyor kıyamıyorum masajda isilik yapmış hep biraktim yapmıyorum hiç fırsat vermiyor memede uyuyor 5 dakika emiyor uyuyor bu arada göğüs ucumda iyileşmedi:/ sağmak geceleri çok zor oluyor bazen üşeniyorum gogsum çok ağrıyor bebek kucaktan inmiyor eşim gecelere kadar çalışıyor kaynanamgilede ben ambargo koydum yavrumla konuşa konusa zaman geçiyor bende de durumlar böyle fırsat bulmuşken topluca yazdim
Doktor bana d vitamini ve balık yağı verdi . Çok halsizim gücüm kuvvetin kalmadi diyince . Kilo yapmaz dedi ama bu ara iştahım çok açıldı ara verdim . Balık yağı kapsülünü içince sütüm çok artio onu farkettim bugün yine ictim
Daha iki ayı dolmamış bebekle bir daha büyük müyük kimseyi ziyaret etmem.gitti güzelim çocuğumun düzeni.eve gitmek istiyorum diye ağladım şu saatte.ve o kadar kalabalık,insanların bebek sevicez bencilliği..daha da kötüsü bunu yapanın benim tarafımdan olmaları..sabir..siz siz olun yapmayın yaptığımı
Dediğin gibi ben de hiç zorlamadım gün içinde sakin olduğu anları takip edip hep deniyodum yalıyodu sadece tutmuyodu. Meme ucunun çevresine de süt sürüp dört parmak alttan baş parmak üstten C şeklinde tutarak memeyi aşağıdan getirip alt dudağından ağzına sokturarak denedim hep çok şükür bugün öyle sonunda tuttu. İnşallah zaman içinde siz de tutunun birbirinize ara ara dene bence, mesela bi göğsü emip gazını alıp diğerine geçtiğimizde benimki sakinleşiyo ağzını açıp bekliyo memeyiBende silikonla emziriyorum inşallah bizde bırakırızNormal verdiğim de dilini yalıyo tutmuyo sinirleniyo, silikona bile zor alıştık oyuzden çok zorlamıyorum iyice reddetmesin diye ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?