Dediğin gibi ben de hiç zorlamadım gün içinde sakin olduğu anları takip edip hep deniyodum yalıyodu sadece tutmuyodu. Meme ucunun çevresine de süt sürüp dört parmak alttan baş parmak üstten C şeklinde tutarak memeyi aşağıdan getirip alt dudağından ağzına sokturarak denedim hep çok şükür bugün öyle sonunda tuttu. İnşallah zaman içinde siz de tutunun birbirinize ara ara dene bence, mesela bi göğsü emip gazını alıp diğerine geçtiğimizde benimki sakinleşiyo ağzını açıp bekliyo memeyi
Budizzz uyku arkadaşı almıştık, resmen hayatımı ve memelerimi kurtardıİki gecedir uyku rutini oluşturdum, az biraz emziği de tuttu. Biraz önce hadi uyku vakti bebeğim diye yatağına yatırdım, emziği verdim, ayıcıktan da beyaz gürültüyü açtım, başını oksarken oksarken 5 dk da daldı, emziği de çektim, ses ile uyuyor. Az sonra onu da kapatacağım. Çok şaşkınım gerçekten memede uyuyup zar zor yatağına koyuyordum, gazı birikiyordu, memeden koptum diye uyanıyordu. Böyle deliksiz uyudu bugün. Bir önceki uykusuna 11 de yatırmıştım, 3 buçuğa kadar full uyudu. Hiç ağlama zırlamasız bir gece
Cnm edevlette odeme aşamasında yaziyosa gidip ptt den alabilirsin anlaminda ben 20 gun olmasan aldm hemenBiz 26 Eylül de başvurduk. Henüz yok yatan birşey. Eşim başvurmuştu benim adıma. Bir arayım sağol
Canım seninkiler emzik tutuyor mu?
Benimki daha tam tutmuyor, uyku sersemi ise elimle tutuyorum emiyor.Uyku için İlk denememde tatlı tatlı anlattım, bak şöyle uyuyacağız, burası senin yatağın falan diye. Sakinleştirip yatırdım, tabiki ağladı, yine kucak sakinleştirme derken defalarca tekrar etti bu. Sonra beşikteyken saçını sevdim, okşadım falan emziği de emince ayıcığın sesi de yardımcı oldu, gözler kaydı. İyice dalana kadar sevdim, yanında durdum. Bir sonraki uyanmasında emzirdim, gaz, alt değişme sonra yine beşikte epey uğraştım. İnan ikinci gece daha kolay oldu. Bu bebekler şu an tam öğrenmeye açık, biz neyi öğretirsek onu anında alışkanlık ediyorlar. Doktor her iki memeyi de versen toplam 15-20dk memede dursun dedi. Sonra en az 2 saat vermemek lazım. Meme yerine sarılıyorum, saçını okşuyorum. Hatta bir kıyafetimi iyice giyip beşiğine koyacağım.
Ben böyle yaptım, gece tamam ama gündüz uykusu hala bozuk. Seninkiler ikiz nasıl olur bilmiyorum. Biri uyanıp ağlayınca diğerini de uyandırıyor mu? nasıl oluyor o işler sizde.
Benm değerler en son normaldi doğumdan sonra bakilmadi ama.
Tam bir kuş yavrusu adına uyum sağladı hümacıkCanim yaa
Dun gece yarim saat uyumasını bekledim. Kollarini uzatiyor emzik agzinda mizliyor kucagima alayim diye. Oyle uzuldum kiagladim bi ton
Yine de almadim kucagima besiginde uyuyakaldi
Tam bir kuş yavrusu adına uyum sağladı hümacık
cnm esıme yatan ayrı bana yatan ayrı ama ıkısınıde alamadık nedense dogum yardımıDogum yardimiyla ayni sey mi bu ?
yarın arıycam sagolunBen hemen 1 hafta sonra aldım hastaneden süt kaydiniz yapildimi kontrol ettirin bizim mesela süt kaydı yapılmamıştı geç aldım ama 1 hafta sürdü sizin bir pürüz olabilir sigortayi arasaniza
Sicak kompres sicak dus sonra emzirme kalani sagma en son soguk kompres.Kızlar süt birikmesi sorunu yaşayan oldumu? Sağ mememde kitleler oldu açamıyorum. Agriyo sizliyo. Ne yapmam gerek. Bir sonra ki aşaması mastit mis sanirim. Bu sorunu aşan varsa yardımcı olabilir mi lütfengenel cerraha da randevu aldım ayrıca korkuma
Aynen beraber cikleyip bikleyip uçuyoruzSen bik bik biksliyon hüma zaten cennet kuşu.. Beraber senkronize ötersiniz işte
Huma ismini çok beğeniyorum yaa.. Ilerde kizim olursa koysam mi
Niye almadn kucagina ki
Kızlar süt birikmesi sorunu yaşayan oldumu? Sağ mememde kitleler oldu açamıyorum. Agriyo sizliyo. Ne yapmam gerek. Bir sonra ki aşaması mastit mis sanirim. Bu sorunu aşan varsa yardımcı olabilir mi lütfengenel cerraha da randevu aldım ayrıca korkuma
Canım süt vermek bizi yine bir nebze dinlendiriyor, prolaktinin öyle bir özelliği var. Ben eşimi işe gidiyor diye pek uyandırmamaya çalışıyorum, ona rağmen gece 1 kere uyandırsam bile ertesi gün çok yorgun oluyor. Bu günler geçici diye düşün, birkaç aya biraz daha ele avuca gelecekler, herşey biraz daha kolaylaşacak, zor ama birbirinizi yıpratmamaya çalışın.Sabaha ksrsi 5 te esimle kavga edicektik sirf bu yuzden.Uykusuzluga gelemiyor.Emre geceleri bende,ugur esimde.Uyutmus.Emre basladi aglamaya uyandirdi tabi.Kizdi etti bana.Sabah hatirlamiyorum laf ettiysemde diyor yani birbitlerini malesef uyandiriyolar.Ev 2+1.Bakalim nasil halledicez bu durumu.Sinirlerim harap.
Biz ikinci isim olarak Aslan (babasi koydu) koyduk. Herkes ne o hayvan ismi falan yok gayler kendi arasinda aslan der birbirine falan dediler ama biz yinr de koyduk sonuctaAynen beraber cikleyip bikleyip uçuyoruzbiz çok severek koyduk ismini.. bi kısım çok seviyor ismi, bi kısım hala garipsiyor duymamışlarmış hiç bundan banane yani anasıyım sevmişim koymuşum
Ya moralim cok bozuk bebegim meme reddi yasiyor galiba ne zaman kucagima alip emzircek olsam basiyor cigligi bundan once hep meme isteyen bebek gitti resmen ne yapabilirim biberon mamada hic vermiyorum yalniz sutum tanzikli geldigi icin genzine gidiuordu acaba ondan dolayimi oldu ki duzelirmi ki bi arada 2 aylik olcazCanım seninkiler emzik tutuyor mu?
Benimki daha tam tutmuyor, uyku sersemi ise elimle tutuyorum emiyor.Uyku için İlk denememde tatlı tatlı anlattım, bak şöyle uyuyacağız, burası senin yatağın falan diye. Sakinleştirip yatırdım, tabiki ağladı, yine kucak sakinleştirme derken defalarca tekrar etti bu. Sonra beşikteyken saçını sevdim, okşadım falan emziği de emince ayıcığın sesi de yardımcı oldu, gözler kaydı. İyice dalana kadar sevdim, yanında durdum. Bir sonraki uyanmasında emzirdim, gaz, alt değişme sonra yine beşikte epey uğraştım. İnan ikinci gece daha kolay oldu. Bu bebekler şu an tam öğrenmeye açık, biz neyi öğretirsek onu anında alışkanlık ediyorlar. Doktor her iki memeyi de versen toplam 15-20dk memede dursun dedi. Sonra en az 2 saat vermemek lazım. Meme yerine sarılıyorum, saçını okşuyorum. Hatta bir kıyafetimi iyice giyip beşiğine koyacağım.
Ben böyle yaptım, gece tamam ama gündüz uykusu hala bozuk. Seninkiler ikiz nasıl olur bilmiyorum. Biri uyanıp ağlayınca diğerini de uyandırıyor mu? nasıl oluyor o işler sizde.
Öncelikle moralini bozma, yoksa sütün de etkilenir. Emzirmeleri hep etrafta pek uyaran olmayan aynı yerde emzir. Ona anlat, sevgi dolu ol, emerken başını sev. Memelere farklı bir koku sinmesin (parfüm, duş jeli, şampuan gibi) Emzirme sütyeni yarısını kapatıyorsa falan memeyi tamamen aç.Ya moralim cok bozuk bebegim meme reddi yasiyor galiba ne zaman kucagima alip emzircek olsam basiyor cigligi bundan once hep meme isteyen bebek gitti resmen ne yapabilirim biberon mamada hic vermiyorum yalniz sutum tanzikli geldigi icin genzine gidiuordu acaba ondan dolayimi oldu ki duzelirmi ki bi arada 2 aylik olcaz
Gazi olabilir mi?Ya moralim cok bozuk bebegim meme reddi yasiyor galiba ne zaman kucagima alip emzircek olsam basiyor cigligi bundan once hep meme isteyen bebek gitti resmen ne yapabilirim biberon mamada hic vermiyorum yalniz sutum tanzikli geldigi icin genzine gidiuordu acaba ondan dolayimi oldu ki duzelirmi ki bi arada 2 aylik olcaz
Ya moralim cok bozuk bebegim meme reddi yasiyor galiba ne zaman kucagima alip emzircek olsam basiyor cigligi bundan once hep meme isteyen bebek gitti resmen ne yapabilirim biberon mamada hic vermiyorum yalniz sutum tanzikli geldigi icin genzine gidiuordu acaba ondan dolayimi oldu ki duzelirmi ki bi arada 2 aylik olcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?