Canım süt vermek bizi yine bir nebze dinlendiriyor, prolaktinin öyle bir özelliği var. Ben eşimi işe gidiyor diye pek uyandırmamaya çalışıyorum, ona rağmen gece 1 kere uyandırsam bile ertesi gün çok yorgun oluyor. Bu günler geçici diye düşün, birkaç aya biraz daha ele avuca gelecekler, herşey biraz daha kolaylaşacak, zor ama birbirinizi yıpratmamaya çalışın.
Kucakta uyumaya degil yatakta uyumaya alissin deyü
Mastit ates falan yapiyormus. Bana olmadi ama tam emmedigi icin sertlesip agirdigi cok oldu. Masaj yapip sut pompasiyla sagiyorum yumusuyor.
Aynen beraber cikleyip bikleyip uçuyoruzbiz çok severek koyduk ismini.. bi kısım çok seviyor ismi, bi kısım hala garipsiyor duymamışlarmış hiç bundan banane yani anasıyım sevmişim koymuşum
Canım süt vermek bizi yine bir nebze dinlendiriyor, prolaktinin öyle bir özelliği var. Ben eşimi işe gidiyor diye pek uyandırmamaya çalışıyorum, ona rağmen gece 1 kere uyandırsam bile ertesi gün çok yorgun oluyor. Bu günler geçici diye düşün, birkaç aya biraz daha ele avuca gelecekler, herşey biraz daha kolaylaşacak, zor ama birbirinizi yıpratmamaya çalışın.
Bizimkine de bu isim zor, işte kimi hüma der kimi hüğğğma dermiş. Böyle diyene diyorum sizin değil kızımın beğenip beğenmemesi önemli. O da beğenmezse 18 yaşına gelince değiştirir, e iyi sen bilirsin diyolar. Herhalde ben bilcem deli midir nedirBiz ikinci isim olarak Aslan (babasi koydu) koyduk. Herkes ne o hayvan ismi falan yok gayler kendi arasinda aslan der birbirine falan dediler ama biz yinr de koyduk sonuctabazen insanlardan soguyorum gercekten.
Ya moralim cok bozuk bebegim meme reddi yasiyor galiba ne zaman kucagima alip emzircek olsam basiyor cigligi bundan once hep meme isteyen bebek gitti resmen ne yapabilirim biberon mamada hic vermiyorum yalniz sutum tanzikli geldigi icin genzine gidiuordu acaba ondan dolayimi oldu ki duzelirmi ki bi arada 2 aylik olcaz
Bende de var meme reddi.. Ayy yarabbi ne zor bu işler.. Bi sey yolunda giderken bile gitmeme olasiligi oluyo.. Hicbiseye kesin gözüyle bakamiyorum artikbenimkk süt az diye istemiyo mamaya cooook alıştı
Bu aralar hepimiz emzirme sorunu mu yaşıyoruz
Benim oglan da memeyi tut burak tut birak anasini aglatti
Tam bosaltmiyor bir sonraki emmeye tazyikli geliyor bogulacak gibi oluyor cabuk yoruluyor birakiyor istemiyor
Ön sütü sagiyorum pompa memeyi mahvediyor oyle aciyor ki... halbuki meme ucu acısı çoktan gecmisti
Neyse dun geceden beri emzirme seklini degistirdim. Kucagimda emzirmiyorum. Yatarak emziriyorum. O zaman memeyi tam vakumlayip birakmiyor yata yata sonuna kadar iciyor. Rahatladım biraz
Siz de emzirme pozisyonunu degistirin ise yarar belki
Canım kalça ultrasonu 40 çalınca yaptırılıyor bence erken yapılmış telaş yapma derim bir şeyi yoktur inşallahverdiler valla bnde anlam veremedm suan. ortopedi doktoru da niye bu kadr erken çektiniz ki diye sordu en basta zaten . belkide tamamlamadı esim cok kafamız takılırsa başka hastanede gene yaptırırız 1 ayı beklemeden dedi bakalm belkide 45 günlük faln başka yere yaptırırız
Canım sütün gayet yerindedir her bebeğin ihtiyacına göre süt geliyor merak etmeBenim sutun yagi azaldi.Sagdigimda cok net goruyorum beyazdan seffafs dondu ama tazyikli geliyor.Ugur zaten almiyor reddediyor memeyi de Emre savasiyor resmen bogazina kaciyor hep aglayarak cekiyo kendini.Tazyikli sut nasil verilir ? Beyazdan seffafa dondu ya sut resmenSu gibi icince de doymuyor yavrularim.
Ahahah aynı ben kargayı görsem havada yola çıkacağımyaza normale döneriz o zaman zaten bn doğurdum dogurali bahar gelsin bir an once diyorumoğlan az büyür kizda sakinler boyuna gezeriz kafasındaymhayallerim.yikilmaz umarim bu aralar o kadr bi yerlere gidipkafa dağıtmak istiyorum ki rüyalarımda bile 3 4 oldu bavulları topluyorum
Bizde bepanten baby işe yaradı arada zeytinyağı ve desitin mor olanı da sürdüm. Pişik olmadığı sürece desitin ve arada zeytinyağı devam ediyorum.Evet kızlar pişik için tavsiye alayım :))
Popo pişti ve ufaktan kanamalar başladı. Bugün çok ilerledi.
Pamuk +şu kullaniyorum.
İdrar yolu enfeksiyonu olduğundan beri neredeyse her ciste bez desgistiriyorum.
Gazla kaka pirtlatirsa hemen değiştiriyorum. Ama pişik oldu.
Doğduğundan beri sleepy kullanıyorum.
Dünden önceki gün sleepy bulamadık bir iki tane Prima bağladım.
Dalin şampuanda ıslak mendil de doğal değil canım biz mustela şampuan kullanıyoruz hiç sıkıntı yaşamadık. Islak mendik henüz kullanmadım ama yani baby eski versiyonu aldım yenisinde bazı yasaklı şeyler varmış bir de sleppy öneriyorlar oda doğal ayrıca prima care depoladım birazda indirimdeDoktor hangi sampuani kullandigimi sordu Dalin dedim pek masum değil elindekini bitir sana daha kaliteli bı şampuan tavsiye edelim dedi. Ben ıslak mendili de Dalin kullaniyorim masum mu değil mi bilemem çok para verioz
Canım sütün yaradığını söyler eskiler bence o yüzdenBebegim cok fazla cokelek gibi kusuyor. Sizinde boyle mi?
Canım elle sağ ön sütü pompa iyice tazyikli hale getiriyor benim ilk başta yaraydı göğsüm el pompasıyla sağdım resmen o tazyikleştirdiBu aralar hepimiz emzirme sorunu mu yaşıyoruz
Tam bosaltmiyor bir sonraki emmeye tazyikli geliyor bogulacak gibi oluyor cabuk yoruluyor birakiyor istemiyor
Ön sütü sagiyorum pompa memeyi mahvediyor oyle aciyor ki... halbuki meme ucu acısı çoktan gecmisti
Neyse dun geceden beri emzirme seklini degistirdim. Kucagimda emzirmiyorum. Yatarak emziriyorum. O zaman memeyi tam vakumlayip birakmiyor yata yata sonuna kadar iciyor. Rahatladım biraz
Sagolasin cnm sağ gogsum mahvoldu veremiyorum sol la idare ediyiruzKanama degisiyo.. 40gunde olabiliomus dahada az.. Dua edicem bebisine.. İns duzelir.. Sen ilgilen hep onunla ihmal etme.. Sute de dikkat et.. Sonra azalır ilerleyen zmnlarda.. Simdi gece gunduz surekli emzir sen.. Hep meme ver
Bence sutun az degil tanamen lanet biberonls ilgili.Sag tarafi sagiyorum eskiden 60 70 cc cikardi.Sabaha karsi 40ncikti ama emerken oyle degil.Bir de kac numara biberon kullaniyosun ? Ben ugura 1 numara vermeye basladim.Bakalim ise ysricak mi ?
Bu aralar hepimiz emzirme sorunu mu yaşıyoruz
Kızlar, kardeş kıskançlığının(esasen annenin ilgisinin azalmasının) en baba belirtisiyle karşı karşıyayımburda herkese sabır sabır diyorum ama beynime ağrılar giriyor artık
Söz konusu belirti çiş ve kaka tutma, tuvalete gidip yaptım diyip, salona gelip hususi orda yapmagünde yüzbin kere tuvaletim var diye tuvalete gidip/gelmekten de sıkıldım
Daha 2 hafta önce kendisi gidip geliyordu tuvalete, davranışsal olarak bi değişiklik de yok bizde. Nazar mı ettim naptım kızıma:/ pekiştirmek için anneme/ablama falan söylemiştim görüntülü görüşürken.
2 numara.. Uyuz oluyorum biberonu istahla bi iciyo kimemeye böyle istahi kalmadi naapsam da azaltsam bilemiyorum.. Dolaba süt hic koyamiodum eskiden... Simdi emmiyo diye 5 6 tane poset koydum bile ama ben hep en fazla 60cc gördüm sagarken.. Memem şiş olunca daha fazla cikio en fazla 80e çıktı.. Demekki süt dolunca cekio diyorum makine.. Dolmayinca süt cikmiyo.. Eymene de ne yetio denemedm hiç.. Bi hafta sadece meme verip kilo kontrolu yapcam.. Acligina dayanamiyorm o cani yanar gibi aglamasina.. Demin ten tene temas yaptim.. Yine emmedi.. Bugun niyeyse hic almak istemio memeyi eskiden aglasa da alirdi aciktgi icin heralde
2 numara.. Uyuz oluyorum biberonu istahla bi iciyo kimemeye böyle istahi kalmadi naapsam da azaltsam bilemiyorum.. Dolaba süt hic koyamiodum eskiden... Simdi emmiyo diye 5 6 tane poset koydum bile ama ben hep en fazla 60cc gördüm sagarken.. Memem şiş olunca daha fazla cikio en fazla 80e çıktı.. Demekki süt dolunca cekio diyorum makine.. Dolmayinca süt cikmiyo.. Eymene de ne yetio denemedm hiç.. Bi hafta sadece meme verip kilo kontrolu yapcam.. Acligina dayanamiyorm o cani yanar gibi aglamasina.. Demin ten tene temas yaptim.. Yine emmedi.. Bugun niyeyse hic almak istemio memeyi eskiden aglasa da alirdi aciktgi icin heralde
Bende öyle yapmaya başladımBende bı sıkıntı yaşamadım hem vücut hem saça aynı sampuani kullanıyorum ben.
Benimki de aynı canım neredeyse her emme sonrası yarim saat sonra falan öyle çıkartıyorBebegim cok fazla cokelek gibi kusuyor. Sizinde boyle mi?
Ben özellikle geceleri o şekilde emziriyorum yanına uzan bebeği de yan xevir tam ağzı memeye gelecek pozisyonda tut sonra ağzına koy memeyi tutarak biraz belin kavisli olacak dururken ama memeyi çok rahat kavrıyor öyle emmede rahat oluyor o şekilde bebeğimin genzine de kaçmıyor kusmuyor daYatark denedim demin.. Beceremedm tam yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?