- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Bunların hepsi aynı desene. Benim de büyük kardeşi emerken gelip yatıyor gel em desem Emecekİlk bebeğimi emzirememis olsaydım simdiki hareketlerine ağlardım heralde. Bebeğe süt sağıp koyuyorum biberona dışarı isim olunca bebeği babaannesine bırakıyorum büyük oğlum biberonda süt bulunca iciooğlum içme sana kutu süt vereyim diom yok bu anne sütü diyo
Çok şükür iyi, sağol biksŞimdi iyi ama dimi, Allah korusun
Tabi ki her çocuğun düzeni farklı şekilde gelişiyor, 65 günlük oldu minişim genelde bu şekilde gidiyorGünde 4 5 kere mi yapıyorsunuzne kadarlık ki.. Biz 1 ay içindeyken öyleydik sonra günde 1 kereye düştü şimdide böyle oldu değişiyor düzeni
Kanguru hic mi kullanilmamali acaba? Yoksa erkekler icin de uygun olani var misir? Benim de yegenimden kalma bi kangurum var yegenim kiz. Kullanip kullanamama da kararsizim cok.
Arkadaslar bebeklerinizi gece ne sıklıkla besliyorsunuz?
Aynen gel em desem emcek ama utandığı için kendi teklif edemio.Bunların hepsi aynı desene. Benim de büyük kardeşi emerken gelip yatıyor gel em desem Emecek2 yıl da emdi bide.
Sabah 10 da yataktan çıkıyoruz emzirme alt değiştirme biraz oyun derken 12 de geri uyuyor saat 1.30 gibi uyanıyor yine emzirme alt değiştirme oyun 4 gibi uyuyor 6 da uyanıyor aynı şeyler 9 da uyuyor 10 da geri kalkıyor sonra 12 de uyuyup 7 de uyanıyoraşağı yukarı rutinimiz bu
80 günlük oldu bugün canım benim bebiş bi yeri agrimadigi sürece doğduğundan beri bu şekilde uyumasına uyanmasına hiç karışmadım besleme konusunda acıkınca uyanıp emiyor
Dimi uyuyunca bir de sen dayanamayip kalkip nefesini kontrol ediyorusn.Ayyyyy bizimki de ilk defa 7 saat uyudu gece.
Yatmadan önce banyo yaptırdık, verem aşısı sonrası ilk banyosuydu. Bide dün çok avm de durduk sonra akşam birileri vardı evde çok rahatsız olduk Bi duş alsın mikroplardan arınsın dedik sabahı beklemeden.
Veeeeee sonuç 7 saat aralıksız uyku :)))
Saate defalarca baktım nasıl ya saat kaç nasıl olur diye :)))
Sordugumda ayina uygun kullanabilirsin dedi ama bu cuma gidicez o zaman tekrar danisicamDoktoruna Bi danış istersen bizim ki kullanmayın dedi.
Ben de bir sure kucagimda uyuttum yatakta ama onda da bisey olucak korkusuna aslinda hic uyumadigimi farkettim. Eski sisteme geri dondum. Alt degistir, emzir, gaz cikar, kucakta iki salla, besige koy. Uyanacak dahi olsa gaz cikarmadan hic yatirmiyorum. Mete nin mikirdanma sebebi genelde gaz oluyo cunku.Benim bebe de öyle benim kucahimdaysa uyurda uyur ama besikteyse sürekli mık mık sesler çıkarıyo uyuyamıyo.
joker mağazasının kendi ıslak havlusunu kullanırım pro muydu galiba vallahi gayet de memnunum uzun bir süre de devam ederim sanırım.Kızlar ıslak mendil ne kullanıyorsunuz? Yenidoğan kullanmaya devam mi? Ben Üni beybi yenidoğan almıştım 2 aylık olduk, normale geçsem mi?
benimki geçen ay 5 günde bir yapıyordu ama sancısı vardı ona rağmen doktor anne sütü alıyor 9 güne kadar normal hiçbir şey yapmıyoruz dedi. O 5 günler bitti artık rutin oluşturdu 3 günde bir kere yapıyor. Bence lağman yapma biraz daha beklemelisin.Kızlar merhaba..
Kaka sıktınız var mı sizinde ya.
Masaj yapıyorum, zeytinyağı ile uyardım popişi.. Yine yok.. Doktor lavman verdi yapmak istemiyorum..
Sizin var mı deneyip sonuç aldığınız yöntem?
Kendi yediklerine belki ayar ceksen?Kayisi kurusu tuketiyor musun? Ben kendim icinde geceden 1 bardak suya 3 4 kuru kayisi koyuyorum. Sabah ac karnina kayisilari yiyip o suyuda iciyorum. Tavsiye edilir.Bugün 4.gün..
Gaz çıkarıyor ıkınma da var ama kaka yok. Bu 2. Böyle oluşu geçen sen 4.gün doktora gittik lavman verdi yapmadım akşamüstü kendi yaptı inşallah bugünde öyle kendi yapar
Kafa duzelmesi icin bizim 2. Doktor 4.aya kadar duzelttin duzelttin sonra duzrlmez kafasinin sekline onem ver duzelt demisti.3 ay biticek hala sol taraf kafif sivri.
Birde ilk zamanlar benim ki de okul da wc ye gitmedi günlerce. Bayağı uzun sürdü bu dönem. Farklı ortam gitmek istemeyebiliyorlar. Şimdi kendi gidiyormuş gelince. Güven duyup alışınca gitmeye de başlar
nobahari @Leiyla
Oyun zamani icin en uygun siralama beslenme-aktivite-uyku seklinde olmali kizlar. Ama ilk 3 ayda bebegin emme ihtiyacindan dolayi beslenme ve uyku birlesebilir. 0-3 ay arasi oyun suresi 5-15 dk 3-6 ay 15-30 dk 6-9 ay min 30 dk 9-12 ay min 45 dk. Oyunun nerde olacagina gelince cevreyle etkilesimi cok onemli bu yuzden oncelik disarisi. Evde olan oyunlarda ise surekli farkli mekan tercih etmek gerek.
Ilk ay sabahlari spor yaptirma aktivitesi onemli. Kol ve bacaklari duz carpraz dairesel hareket ettirerek spor yaptiriyoruz. Sabahlari en uygun zaman bunun icin. Aksam ise yorulduklari icin masaj icin uygun zaman. Yine ilk ay her gun en az oyun halisinda 5 dk gozetim altinda yuzustu yatirmak gerek. Omuzda dik sekilde tasiyip gezdirmek boyun kaslarini gelistirecektir. Bu ve bu gibi bazi aktiviteler ilk ayda fiziksel olarak gelistiriyor.
Zihinsel olarak daha once de burada bahsettigimiz siyah beyaz kartlar, objeleri etrafina asmak ya da gosterek goz temasinda bulundurmak. Yine telefonlarimizin fenerlerini acip ellerine, duvara tutup dikkatini cekmeye calisabiliriz. Bebekler isiga her seyden daha duyarlidir. Mumkun oldugunca kullanmak gerek. Belli bir rutin ve sosyal uyum olusturmak icin her aktiviteye bir sarki uydurup o aktiviteyi yapmadan sarkiyi soylemeye baslamamiz zamanla bebekte aliskanlik saglayacaktir. Alt degistirirken, emzirirken, uyuturken vs her ne yapiyorsaniz farkli uydurulmus sarkilar.
Dil gelisimi icin bebegi taklit etmek gerek. Her ne sesi cikariyorsa karsisina gecip ayni sesi cikarmak. Esneme hareketini bile ornegin taklit etmek. Bu islem ileriki aylarin sesleri icin calisma oluyor.
Beden farkindaligi olusturmak icin yuzunde vucudunda belli yerleri opup tek tek isimlerini soylemek. Burun, el, ayak vs.
2. Ay tavsiyelerimden de bahsedeyim biraz. Bu cingirakli altlar/coraplar oluyor. Bunlari giydirmek bile aktivite. Sesin kendinden geldigini fark ettiginde daha cok hareket edecektir.
Bu ayda donenceler edinebilirsiniz onlari takip etme yetisi gelisiyor. Yine besiginde kendini gorebilecegi bir yere ayna koyabilirsiniz ya da aynali oyun halilarinda yatirip kendini gormesini saglayin. Bu aydan itibaren ellerini ve ayaklarini kesfetmeye basliyor bebegimiz. Ellerini kesfetmesi icin yuzunun onunde ellerini gezdirmek, ellerine farkli dokulu nesneleri dokundurmak, elleriyle yuzune vucuduna dokundurmak. Bir diger de dil cikartmak. Karsisinda dilimizi cikararak sesler yapalim. Birkac kez tekrar edip duralim. O da kendince dil cikarip ses cikariyorsa bunu 8686499 kez tekrarlayabiliriztaklit yetenegi gelisecektir. Bu ayda yanyana uzanip goz goze sohbet etmek de cok onemli.
Ilk 2 ay icin bazi yaptiklarimiz sadece hepsini yazmaya kalkmak cok olur malum :)
Ne zaman sagsam geliyor, anne bana mı kardeşime mi sagiyorsun diyor. 3 5 tane süt attım dolaba anneme göstermiş bak büyükanne annem kardeşim ve benim için süt dondurdu. Annem olmazsa benim canım süt isterse buradan alıp koyacaksın, demişİlk bebeğimi emzirememis olsaydım simdiki hareketlerine ağlardım heralde. Bebeğe süt sağıp koyuyorum biberona dışarı isim olunca bebeği babaannesine bırakıyorum büyük oğlum biberonda süt bulunca iciooğlum içme sana kutu süt vereyim diom yok bu anne sütü diyo
1.5 2 haftadir boyle oncesinde gunde 5 6 kez yapiyordu. Birden duzeni degisti.
Yaş şu bıngıldak olayı çok korkutuyor beni.
Bugün slinge koyarken kafasını tutup düzelttim. Birden parmağım bingildaga denk geldi. O kadar korktum ki.
2 ayrı doktor da erkek bebeklere önermiyoruz dedi. Çok istiyodmm kullanmak vazgeçtik....
İyi de ergonomik kanguruda pipiye kesinlikle baskı yok ki. Bacaklarını açıp kucağına aldığında nasılsa aynen öyle. Hani çocuk bacağını açar beline. Doğru sarar ya. İşte o pozisyonda pipi zaten annenin karnına denk geliyor. Kanguru popodan sariyor. Aşağı sarktigi ya da dışa baktığı evet sakıncalı ama ben uzun süre kullandım ergonomik. Hatta kendim yapıp halka sling ile de taşıdım. Normalde kucağıma nasıl alıyorsak ayni sekil, sadece popodan kumaş geçip ağırlığı dağıtıyor.Kanguru hic mi kullanilmamali acaba? Yoksa erkekler icin de uygun olani var misir? Benim de yegenimden kalma bi kangurum var yegenim kiz. Kullanip kullanamama da kararsizim cok.
Nasıl yani başka hemsire yok mu?korkma cnm bızım hemsıremız var bıngıldaga bır bastırıyorkı aklım cıkıyor bu kadar sert olmaz bır ınsan ısını sevmıyor delının bırı mecburuz ona gıtmeye baska hemsıre yok
Cogu zaman kendi çıkarıyor bazen de artk dayanamayip ben cikariyorm mesela az evvel 50 dakika kucagimda uyudu agzindaydi meme cekiyo ama oyle etkin yutkunmada yoktu yani emzik gbi sonra meme ckti agzindan yerine koydum hemen acti gozlerini suan kucakta geziyo ve yine mizmizlaniyo. Ondan once de 1.5 saat yine memedeydi ben bıraktırdım kapi caldi yerine yatirdim 25 dakika filan uyudu uyumadi kalkti. Surekli memede uyudugu icinde nekadari karnina gitti doydu mu ac mi anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?