2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kizlar selam. Gunduzleri bebisleriniz kacar saat uyuyorlar ? Benimki ayakta sallamadan memede uyutursam 40 45 dkyi gecmiyor. Ayakta sallarsam (her uyanir gibi oldugunda tekrar salliyorum) 2 saat uyuyor. Ayakta sallamak zararli o yuzden istemiyorum ama öteki turlu uykusunu alamiyor. 2 bucuk ayligiz henuz. Sizde durumlar nedir.

Memeyi bıraktıktan sonra direk yatırınca 10dk. Direk ayağıma alıp sallayınca yarım saat :/

Kızlar D vitamini olarak ne kullanıyorsunuz. Sağlık ocağının verdiğinde bha var diye çocuk doktorumuzun verdiğini kullanıyorum. Tendavit markası. Ama şu an içeriğine bakıyorum da d vitamininden başka her şey var. Sizce bırakmalı mıyım bu içerik ne böyle?
  • Vitamin A
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Probiyotik
  • Rezene
  • Papatya
  • Çinko
  • Zeytinyağı

Benimki oglen uykusuna 13-14 gibi yatiyor. Genelde ortalaam 4 saat uyuyor. Bir daha da uyumuyor. Gunduz. Tek uykusu var. Zaten bizimki bayilana kadar uyumak istemiyor naparsak yapalim. En sonunda bir sey yapmadan uyuyup kaliyor.

Bana biraz çok gibi geldi. Bizim ev 21-22 derece ve ben sadece kısa kollu body üstüne uzun kollu zıbın giydiriyorum. Yatarırken de gece gündüz fark etmeksizin müslinle kundak yapıp ince pazen örtü örtüyorum üstüne. Zıbının ayakları zaten kapalı olduğu için ekstra çorap vs giydirmiyorum.

Ayaklari usumuyor mu? Tulumlarin ayaklari corapli oluyor evet ama ayagi tam sarmadigindan usuyor benimkinin mesela.

Okuyunca ben üşüdüm sanki :)) kendiniz ne giyiyorsanız bir kat fazla giydirin diyorlarya o yüzden bu şekil giydiriyorum aslında ama o benekçikler çıkınca tedirgin oldun

Geçmiş olsun. Sıkı iç çamaşırı mı giydin. Geçen misafir gelecek diye destekli çamaşır giydim ertesi gün mastittim.
Yok aslında sadece emzirme atleti giyiyorum o da bol, bi olaya üzülmüştüm o mu tetikledi bilmem ateşimi düşüremiyorum soğuk duş yapmama rağmen hala 38,5

Benimki meme de uyuyakalır ellemezsem öyle biraz uyuyo onun dışında uyumuyo akşama doğru yorgunluktan bayılıp kendi uyuyo . Gündüz uyumamasi cok kötü özellikle tek başına bakıyorsan. Bende çok zorlaniyorum

Okuyunca ben üşüdüm sanki :)) kendiniz ne giyiyorsanız bir kat fazla giydirin diyorlarya o yüzden bu şekil giydiriyorum aslında ama o benekçikler çıkınca tedirgin oldun

Fotoğrafta bir şey göremedim belki isilik değildir gerçekten. Bana da sıcak bastı okuyunca ondan yazayım dedim Ama ben de sıcak pek sevmem, başkaları üşür ben askılıyla dolaşırım mesela. O yüzden dediğiniz doğru olabilir, belki bebekler de anneye çekiyordur

Ayaklari usumuyor mu? Tulumlarin ayaklari corapli oluyor evet ama ayagi tam sarmadigindan usuyor benimkinin mesela.

Bebeklerin el ve ayakları zaten vücudun kalanına göre soğuk olurmuş hep. Ben de doktor tavsiyesi üzerine bu şekilde yapıyorum ilk günden beri. Hatta bazen hava güzelse odanın camını bile açıyorum gün içinde. Şükür bir sorun yaşamadık, hasta vs olmadı yani. Üşüdüğünde zaten derisi kırmızı kırmızı çizgi çizgi oluyor, oradan anlaşılırdı.

Kizlar selam, cok zaman oldu siteye giremedim belki konusulmustur. Meme reddi yasiyorum. Bebegim gunduzleri ciglik kiyamet memeyi reddediyor. Emzik ve biberon kullandigimiz icin muhtemelen. Ama bebegim emmeyi reddettigi icin sagip biberonla vermek durumunda kaliyorum, doymadigi zaman mama takviyesi yapiyorum. Yapmazsam cok siddetli agliyor, Allah korusun fitik olur dediler ondan da ayrica korkuyorum. Kanguru alicam, kanguruda emzirme icin. Ama sizin de tavsiyeleriniz var mi bu konuda?

Ben kendim hergun içiyorum kizimdada içmiştim de bebeğe vermiştim de.
mamaya kattığını 1 çay kaşığının etkisi hic uyumayan bebekte iki saat fazla olmuş ondan mi yoksa rastlantı mı acaba ben rezene kimyon tanesi 4-5 çay kaşığı ile başlayıp 20 cc kadar verdim hiç öyle uyumadi valla.gazi icin kullaniyordum gaz azalınca 10-15 gündür vermiyorum.kendimede doğumdan beri kimyon rezene anason çayı yapip günde 2 fincan içiyorum.aslinda süt icin yapıyorum ama habirede gaz çıkartıyorum .bebege verdiğimi dr a söyledim daha fazla arttırma 20 cc de kalsın 5 gun kullanım sonrasi 2-3 gün ara ver dedi ama verme demedi.bu humana still tea ler falan asıl bana masum gelmeyenler içinde bir sürü katki var ve bitki cayi diyor ama bitki cok az.
Yaşadığın yer sicak galiba.istanbuldayim ben kendim nerdeyse senin dediğin gıbi giyiniyorum.bebege ince geldi bana .

Ben de İstanbul'dayım :) İki farklı doktora gittim ikisi de bu şekilde yapmamı söyledi. Demek ki bebekler öyle kolay kolay üşümüyor veya nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, bilmiyorum. Bir de ortamın serin olması uyku kaliteleri açısından önemliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…