2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
ilki bu kadar zor olunca ikinci her halükarda hava civa geliyor değil mi:)
çocuk gerçekten nimet, bir lütuf Allah'tan. Umarım onları hakkıyla yetiştirebilirz.

Arada emmek istemiyorlar canım. Üzülme sen sana yazdıktan sonra okudum gecmiş mesajlarını ... sağlıklı olsun Eymencik yeter

Uzulmemek elde degil.. Sanki butun piyangolar ilk bana vuruyo gibi.. Ya bilmemekten yada ilk dogum yapan ben oldugumdan.. Allah bildigi gibi yapsin o cocuk doktorunu da.. Bıktım artik bu doktorlardan

Uzulmemek elde degil.. Sanki butun piyangolar ilk bana vuruyo gibi.. Ya bilmemekten yada ilk dogum yapan ben oldugumdan.. Allah bildigi gibi yapsin o cocuk doktorunu da.. Bıktım artik bu doktorlardan
Ahh bu doktorlar hep birseyler soyluyorlar. En iyi sen bilirsin bence artık bebeğini tanıyorsun ne kadar aralıklarla ne kadar emzirip/mama vereceğini... kendin bir yol çiz canım bence... ben hep emzirdim mama vermedim. Gece 5-6 saat uyuyor uyandırmıyorum beslemek için dr. Uyandır diyor. Ama ben uyandırsamda emerken uyuyakaıyor. Varsın zayıf bebiş olsun yeter ki sağlıklı bebekler olsunlar

Ben yol cizemedim ki canım.. Cocuk doktorumuz cani ne zmn isterse emzir dedi.. 25 gunlukken.. Bende uyanmasink bekledim hep.. Ilk zmnlar bol bol emzirip sutumu arttrcakken iyice azaldi sutum.. Mastit oldum emzirmedgm için.. Sonra emzirmek istedim mamaya abandi eymen.. Bi ara gozume zayif gorundu bu sefer ben artrdm mamayi.. Surekli emzik verdm agzina.. Biberon zaten her uyandgnda mama yedi.. Süt az oldugu icin de memeden koptu biberona alismasi mamaya alismasi emzige alismasi.. Hepsi tuz biber oldu.. Naapcami bilsem.. Kafam cok dolu ama bomboş nasil diye sorma emin ol bilmiyorm

Canim acemeligine denk geldi. Ama soz konusu bebek olunca bir doktorun dedigine bakmayacaksin. Artik o kadar cok emzirme danismanlari vs var ki. Cocuk doktorlari emzirme konusunda onlar kadar tecrubeli degiller. Anne olarak bize omur boyu cok arastirmak dusuyor. Hadi sen arastirmamissin cevrende seni yonlendirecek, yenidoganin uykusunun beklenmeyecegini surekli uyandirilip emzirilmesi gerektigini soyleyen bir buyugun de olmamis. Ama olaya zararin neresinden donersem kar gozuyle bak. Senin bir damla anne sutunun degerinde hicbir mama hicbir besin yok bu dunyada evladin icin. O yuzden az cok deme devam et.

O kadar sinirim bozuldu ki.. Acayip doldum yaa.. Annem söyledi aslnda ama doktora guvenmistm ben.. Bi de iki cocuk sahibi bi kadın.. Eymen 2.ayi bittikten sonra gozunu açabildi.. O zmna kadar surekli emzirmem lazmdi.. Mama ver diyenlerin agzina vurasim gelio şimdi.. Bu süt nasil artcak bilmiyorm.. Bugun niyeyse aşırı bi umutsuzluk var üstümde

Arastrdgm seylere de dalga gecio kadin.. Cok rahat degilmisim rahat olcakmisim.. O da iki cocuk buyutmus ama hic kulagina su kaciyo mu diye düşünmemiş bebek egzersizi yaptiriyorm dedim hipotomi bebek dedim diye rahat olmayan bi anne oldum.. Rahat oldugum için sayende bu haldeyim.. Valla artik patlicam bu doktorlara.. En sonunda saglik baknligina şikayet etcem.. Erdemdeki kadin dogumcu yuzunden erken dogum yaptim.. Avicennada bu doktor yuzunden yaşadıklarım katmerlendi.. Yetti gari be

ilki bu kadar zor olunca ikinci her halükarda hava civa geliyor değil mi:)
çocuk gerçekten nimet, bir lütuf Allah'tan. Umarım onları hakkıyla yetiştirebilirz.
Öğlen uykusunu kaldırdı büyük. İlk başta iki üç gün 8bucukta uyudu. Sonra iki gün 9'da sonra 9 buçukta. Bir iki gün 10'da derken iki gündür de 10.30'da kadar direniyor. 22.30'da uyudu bugün.
Öğlen uykusu yok.
Sabah 7 buçukta uyanıyor.
Ben dayanamıyorum ya bu sıpa nasıl dayanıyor?

Berikkocum sen içerenköy civarında falansın sanırım, o avicenna da yakınındaki eren hastanesi de bana hastaneymiş gibi gelmiyor maalesed, eren de bi doktor boynum tutulduğunda bir zaman yakaladı beni boynumdan gözümün içine baka baka senin boynum ağrımıyo inan kendine dedi tuhaf hareketler hipnoz gibi, bi kas gevşetici yazdıramadım adama; sonra bu durum yüzünden şikayet almış... eğer randevu bulabilirsen kozyatağı central hospitalde gonca hanım var, ablam iki çocuğunu ona götürdü hep

Üzülme canım inan hepimiz yanlış yonlendirildik hepimiz hatalar yaptık. Senin azmin senin caban hep takdire şayan. İlk çocuk çok zor. Hani biz ikincideyiz çok zor oluyor diyoruz ama ilk cocuk bence zor. Olayı çözme, alışma... Ve en önemlisi bence doğru doktoru bulma. Doğumda da çocukta da ilkinde edindiğim tecrübeye dayanarak aynı doktorlarla devam ettim. Doğum doktoruma çok guveniyordum. Mesela benim ayrıntılı ultrason çekildiğinde kalbinde beyaz odak çıktı. internete baktım kafayı yedim. Ultrasonu çeken doktor iyi bi doktordu, onu da biliyordum, bir şey olmaz dedi ama yok ben baktım internete.
O noktadan sonra hangi doktor olursa olsun inanmam zordu. Ama doğum doktoruma çok guveniyordum. Atlamazdi, emindim. Çünkü ilkinde gerekli olan hiçbir şeyi ihmal etmedi, gereksiz olan hiçbir şeyle beni yormadi. Yeri geldi 20 gün 10 gün hastaneye yatırdı ama ihmal etmedi. O yok bir şey değil bu, deyince ben bir daha sorgulamadim.
Çocukta çok iyi denen belki 5 6 doktora gittim. Siradanlari da denedim. Alerji oldu Türkiye'de bu alanda tek denen doktorlara gittim. Ama hiçbiri bizi devam ettiğimiz doktor gibi yonlendiremedi. Kimi ilaca abandi kimi bir şey yok dedi ertesi gün bronşiyolit oldu. 9 aylık bebeğe günde 3-4 alerji ilacı verdik.
3 yıl 4 yılda oturttuk maalesef. İkinci evet zor ama daha iyi anlıyor insan bir şeyleri hazırlıklı oluyor.

Umut edeceksin. inanacaksın. Gerekirse memede yaşayacak bor süre. Ve böyle böyle olacak.
Tomrisin emzirme notları var emzirme kampı. Baktın mı ona?

Bizimki sabah 08:15 uyanıyor ama benm zorumla okula gitcek diye. Okula başlamadan önce yedide kalkardı akşam 22:30 da yatiyor. Kardesi dogduktan sonra öğlen uykusunu bitirdik dört sene öğlen uykusu uyudu yani. Pedegog ta artk öğlen uyumasına gerek yok. Gündüz yorulsun akşam erken uyusun gece uykusuna erken yatmasi önemli . Gündüz uyursa akşam uyuması 11:30 u buluo. Buda geç zaten

Arkadaşlar bugün bebeğimle hastenede üçüncü günümüz. İyiye gidiyor ama doktor küçük bebekler zor iylesir diyo. Gerçekten öyle malesef. Yarn öğlen röntgen çekilcek duruma göre yarın akşam çıkış yapabiliriz yada cumaya kalabilir. Bize dua edin çabucak iylesiyp evimize gidelim. Büyük oğlum da hasta cumartesi ateslendi sıtma tuttu boğaz enfeksiyonu gecirio. Ateşi düştüğü için okula gonderdik ama öksürük henüz geçmedi . Sabah akşam hava veriyoruz büyük oğluma ama bu seneki hastaliklar çok inatçı doktorlar da öyle söylüyor hep. Rabbm kimseyi darda bırakmasın. Aminn

Canım hiç umutsuz olma. İnan alışır emmeye. Meme reddi yapıp bir süre emmeyen bebekler bile tekrar emmeye baslayabiliyo, hatta üzerinden zaman geçse memende bi damla süt kalmasa yine de tekrar emzirme baslanabiliyo. İnsanlar 8 aylık bebeklerinde falan yapıyorlar bunları. Erken dönemde daha kolay oluyomuş. Mama vericeksen bile meme başına beslenme sondası gibi bişey tak öyle öyle alışır. Ama az çok sütün varsa bu ara hiç mama işine girme

Benim raporum bugun bitiyormus. Neden mi mus? Bu sevgili kardesiniz raporu 27 si bitiyor saniyorda o yuzden! İs yerimden aradilar raporun bitti. Bizimle devam edicek misin diye aaa bitti mi demedim tabi yeni rapor gondericem dedim peki neye dayanarak hic bir seye!
Sonra drumu arayip hizlica anlattim
Boyle boyle diye bana 1 aylik yeni rapor verdi de gonderdim. Allah affetsin. Ben ne yasiyorum bilmiyorum. Az once ne yaptin deseniz unuttum o derece. İnanilmaz kafa dolulugu var. Neyse ki simdilik yirttim. Gelecek ay da ucretsiz izin alicam. 4. Aydan sonra baslicam insallah. Bebegimi su an hic birakmak istemiyordum

İnşallah bir an önce sağlıkla çıkarsınız. Bu senenin salgını bu öksürük ateş. Bir ay öksürdü Büyük geçti, iki hafta sonra sil baştan başladık. Bir aydır bademcikleri şiş bir türlü inmiyor antibiyotik tedavisine rağmen.
Okula ikimizin ki de bu sene başladı, evde de bebekler sürekli hasta oluyor, Allah bize kolaylık çocuklara da sağlık versin.

Küçüğün öksürük ne durumda. Benim küçük öksürüyor hala. Cuma günü kontrol var devam ederse hastaneye yatıracak doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…