Uzulmemek elde degil.. Sanki butun piyangolar ilk bana vuruyo gibi.. Ya bilmemekten yada ilk dogum yapan ben oldugumdan.. Allah bildigi gibi yapsin o cocuk doktorunu da.. Bıktım artik bu doktorlardan
Stres kismi cok dogru. Bebegim grip olunca agladim dun cok uzuldum. Ve sutum gitti birden. Memelerim bugun de dun aksam da bomnostular zaten bebekde emdi 10 dk sonra tekrar emmek istedi buyun gece de uyuyamadi nerdeyse. Cok farketti.Premature dogan bebege nasil uyandiginda mama derBen Emre eve yeni geldiginde bir aksam uyanamiyor diye acile goturucektim 2 saati gecti beslenmesinden stresiyle..Adamin surekli tekrar ettigi tek sey 2 bucuk saati asla asmiyosun emziriyosundu,hemsireler deseymis bari sana.Bana hastanrde kaldigim 2 gece boyunca 2 saatte bir geldiler siringayla mamaya ve memeyi tutturmaya.Ilk 2 ay elimde telefon alarm kurmakla gecti.Hala da 2-3saati gecirmiyosun dedi en son kontrolde.
Doktorunu degis,sitesi varsa hastanenin yorum yaz.Ben yandim siz yanmayin diye..
Sende stres yapma su anda.Sutu etkileyen en onemli faktorlerden biri rahat olmak,stres olmamak.Telkin et kendini.Relax ol.Annem burdayken yanimdayken okadar farkli ki süt.Annem gelince cogaliyor sonra resmen azaliyor.
Ben kendim kaldırmaya çalışıyorum öğle uykusunu, uyutması ayrı bir dert, uyanınca ekstra huysuzluk..kaldırınca erken de yatmıyor akşam uykusuna ama, olsun:/ ben babasına devrettim uykusunu büyük kızın ama birgün de eşimin uyutup geldiğini görmedim, hep kızım eşimi uyutuyor, saat 11-12 gibi giriyorum odaya hala uyanık, oturuyor yatakta, niye geldin anne, sen git ben uyurum diyor bir de:d eşim çoktan uyumuş oluyor tabiÖğlen uykusunu kaldırdı büyük. İlk başta iki üç gün 8bucukta uyudu. Sonra iki gün 9'da sonra 9 buçukta. Bir iki gün 10'da derken iki gündür de 10.30'da kadar direniyor. 22.30'da uyudu bugün.
Öğlen uykusu yok.
Sabah 7 buçukta uyanıyor.
Ben dayanamıyorum ya bu sıpa nasıl dayanıyor?
Cay dedigin gibi en faydalisi o. Sabah aksam cayla pansuman.Gozum fena halde şiş.konjiktvit .Ne onerirsiniz ?
Cay kompres yapiyorum.Emzirirken kullanilabilen damla verdi doktor ama fayda etmedi sanirim.
Amin... Çok geçmiş olsun biran önce iyileşin inşallahArkadaşlar bugün bebeğimle hastenede üçüncü günümüz. İyiye gidiyor ama doktor küçük bebekler zor iylesir diyo. Gerçekten öyle malesef. Yarn öğlen röntgen çekilcek duruma göre yarın akşam çıkış yapabiliriz yada cumaya kalabilir. Bize dua edin çabucak iylesiyp evimize gidelim. Büyük oğlum da hasta cumartesi ateslendi sıtma tuttu boğaz enfeksiyonu gecirio. Ateşi düştüğü için okula gonderdik ama öksürük henüz geçmedi . Sabah akşam hava veriyoruz büyük oğluma ama bu seneki hastaliklar çok inatçı doktorlar da öyle söylüyor hep. Rabbm kimseyi darda bırakmasın. Aminn
Allah kolaylık versinBenim raporum bugun bitiyormus. Neden mi mus? Bu sevgili kardesiniz raporu 27 si bitiyor saniyorda o yuzden! İs yerimden aradilar raporun bitti. Bizimle devam edicek misin diyeaaa bitti mi demedim tabi yeni rapor gondericem dedim peki neye dayanarak hic bir seye!
Sonra drumu arayip hizlica anlattim
Boyle boyle diyebana 1 aylik yeni rapor verdi de gonderdim. Allah affetsin. Ben ne yasiyorum bilmiyorum. Az once ne yaptin deseniz unuttum o derece. İnanilmaz kafa dolulugu var. Neyse ki simdilik yirttim. Gelecek ay da ucretsiz izin alicam. 4. Aydan sonra baslicam insallah. Bebegimi su an hic birakmak istemiyordum
Allah hepsine tez zamanda sifa versin. Bebeğim hastaneye yattgimz güne göre daha iyi ama tam geçmedi. Büyük okuldan mikrop tasio bebeğe bulasio bebek daha zor atlatio tabiki. Onu da okula gondermem olmaz beni çok zorlamaya basladi artk eve sigamaz oldu kardesine zarar vermeye basladiİnşallah bir an önce sağlıkla çıkarsınız. Bu senenin salgını bu öksürük ateş. Bir ay öksürdü Büyük geçti, iki hafta sonra sil baştan başladık. Bir aydır bademcikleri şiş bir türlü inmiyor antibiyotik tedavisine rağmen.
Okula ikimizin ki de bu sene başladı, evde de bebekler sürekli hasta oluyor, Allah bize kolaylık çocuklara da sağlık versin.
Küçüğün öksürük ne durumda. Benim küçük öksürüyor hala. Cuma günü kontrol var devam ederse hastaneye yatıracak doktor
Sağol cnm inşallahAmin... Çok geçmiş olsun biran önce iyileşin inşallah
Devam ediyorum emzirmeye. İnşallah dediğin gibi olsun da zamanla artsın. 2,5 aylık kızım. Çişli bezin günde kaç tane olması normal ki? Bizim 4-5 oluyor ancaksen emzır cnm emdıkce sutun gelıyor emın ol benım 20 gun oldu keselı daha ıyı oldu ılk basda yetmıycek sanıyordum korkuyordum emdıkce cogaldı sutum Allahım verıyor rızkını bende ılk zamanlar doymuyor sanıyordum cnm
3 yıl oğlumla bitişik yaşadım okulda olduğum anlar dışında hiç ayrılmadım. Kuaföre bile hiç gitmedim.
Ama gezdim. Çocukla çok güzel gezilir. Biz öyle tek yere tatile giden tipler olmadik. Canımız nereye isterse atladık gittik. Plan program yapmadık. Dikkat ettiğim tek şey bulunduğum ilçede tam teşekküllü devlet hastanesi olmasıdır. Taktım kanguruyu. Ohhh.... Oğlumla belki 15-20 şehir gezdik. Dağ tepe bayır gezdik. Kışın da yazın da. Ve ben bebeğimle gezmeyi çok sevdim.
Evet zorlukları var ama bebek emiyorsa tahmininden daha kolay. Yine gezeceğim. Allah izin versin sağlık versin iki bebeyle de gezerim.
cnm benımkı cok kaka yaptıgı ıcın cıse hıc bakmadım bırde genel durumu nasıl emınce rahatmı doyuyormu anlarsın tabı mama gıbı olmuyor sureklı acıkıyor benımkı yarımsaate bır emerdı sımdı ara uzadıDevam ediyorum emzirmeye. İnşallah dediğin gibi olsun da zamanla artsın. 2,5 aylık kızım. Çişli bezin günde kaç tane olması normal ki? Bizim 4-5 oluyor ancak
Henüz çıkma dik cnm. Öğlen röntgen çekilcek duruma göre akşam saatlerinde çıkma ihtimalimiz var.
Deme kız öyle. Ben ne zaman ay ne güzel acısı geçti desem hemen ertesi gün yara oluoMemelerin terbiye olmasi diye bir sey vardi burda okumustum yine sanirim bana ondan oldu
Meme ucu acisi gecti tamamen. Eskisi gibi sertlesmiyor da. Agri aci yok
Eskiden nefes alirken bile batardi agirirdi
Simdi gecti hepsi
Ben ilk oğlan gece iki saat deliksiz uyuyup sonra da 45 dk emme 15 dk uyku yarim saat emme 45 dk ağlama şeklinde bir düzeni vardı. O ilk iki saatte uyudum, uyudum. Yoksa sabaha kadar kafam yastık gormezdi.Ben kendim kaldırmaya çalışıyorum öğle uykusunu, uyutması ayrı bir dert, uyanınca ekstra huysuzluk..kaldırınca erken de yatmıyor akşam uykusuna ama, olsun:/ ben babasına devrettim uykusunu büyük kızın ama birgün de eşimin uyutup geldiğini görmedim, hep kızım eşimi uyutuyor, saat 11-12 gibi giriyorum odaya hala uyanık, oturuyor yatakta, niye geldin anne, sen git ben uyurum diyor bir de:d eşim çoktan uyumuş oluyor tabibenim kız da inanılmaz hareketli, hergün dışarıda çıkarıyoruz, evde de aktif oyun oynuyoruz ama hala enerjisi tükenmiyor ve uyku deyince deli oluyor resmen:/
Biz de 20.30-21.00 aralığına çekmeye çalışıyoruz. Küçük dursa babasıyla,bebek arabasıyla çıkartıp gezdirerek uyutucam ama küçüğün tam huysuzlandığı saatler. Babası da üşengeç maalesef o konuda. Siz yapabiliyorsanız bebek arabasıyla gezdirebilirsiniz bak rint, hava temizse tabi bulunduğunuz yerde. Hem temiz hava alınca daha güzel uyur.
Bu arada haklısın çocuk kolaysa da iyiyse de söylememek lazım. Ben buraya yazdım, insanlara söyledim ertesi hafta tuvalet ihtiyacını kendi gideren çocuk altına, yatağa yapmaya; uyanık olduğu 12 saatin 10 saatini ağlayarak geçiren mızmız bir çocuğa dönüştü, küçük de kucaktan inmez oldu:/
Bizimki sabah 08:15 uyanıyor ama benm zorumla okula gitcek diye. Okula başlamadan önce yedide kalkardıakşam 22:30 da yatiyor. Kardesi dogduktan sonra öğlen uykusunu bitirdik dört sene öğlen uykusu uyudu yani. Pedegog ta artk öğlen uyumasına gerek yok. Gündüz yorulsun akşam erken uyusun gece uykusuna erken yatmasi önemli . Gündüz uyursa akşam uyuması 11:30 u buluo. Buda geç zaten
Allah sağlık versin canım hep aklımda hep dualarimdasinizArkadaşlar bugün bebeğimle hastenede üçüncü günümüz. İyiye gidiyor ama doktor küçük bebekler zor iylesir diyo. Gerçekten öyle malesef. Yarn öğlen röntgen çekilcek duruma göre yarın akşam çıkış yapabiliriz yada cumaya kalabilir. Bize dua edin çabucak iylesiyp evimize gidelim. Büyük oğlum da hasta cumartesi ateslendi sıtma tuttu boğaz enfeksiyonu gecirio. Ateşi düştüğü için okula gonderdik ama öksürük henüz geçmedi . Sabah akşam hava veriyoruz büyük oğluma ama bu seneki hastaliklar çok inatçı doktorlar da öyle söylüyor hep. Rabbm kimseyi darda bırakmasın. Aminn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?