2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Uzulmemek elde degil.. Sanki butun piyangolar ilk bana vuruyo gibi.. Ya bilmemekten yada ilk dogum yapan ben oldugumdan.. Allah bildigi gibi yapsin o cocuk doktorunu da.. Bıktım artik bu doktorlardan

Premature dogan bebege nasil uyandiginda mama derBen Emre eve yeni geldiginde bir aksam uyanamiyor diye acile goturucektim 2 saati gecti beslenmesinden stresiyle..Adamin surekli tekrar ettigi tek sey 2 bucuk saati asla asmiyosun emziriyosundu,hemsireler deseymis bari sana.Bana hastanrde kaldigim 2 gece boyunca 2 saatte bir geldiler siringayla mamaya ve memeyi tutturmaya.Ilk 2 ay elimde telefon alarm kurmakla gecti.Hala da 2-3saati gecirmiyosun dedi en son kontrolde.
Doktorunu degis,sitesi varsa hastanenin yorum yaz.Ben yandim siz yanmayin diye..
Sende stres yapma su anda.Sutu etkileyen en onemli faktorlerden biri rahat olmak,stres olmamak.Telkin et kendini.Relax ol.Annem burdayken yanimdayken okadar farkli ki süt.Annem gelince cogaliyor sonra resmen azaliyor.

Stres kismi cok dogru. Bebegim grip olunca agladim dun cok uzuldum. Ve sutum gitti birden. Memelerim bugun de dun aksam da bomnostular zaten bebekde emdi 10 dk sonra tekrar emmek istedi buyun gece de uyuyamadi nerdeyse. Cok farketti.

Berikko cimere sikayet et bence. Benim bebegim 40. Haftada dogdugu halde su an 2 ayi doldurdu dr asla 4 saati asmicak beslemen dedi. Gecen ay da 3 saat demisti. İlk dogdugunda resmen 2 saatte bir emziriyordum alarm kurup.ben de hata yapmadim mi yaptim. Dr ilk gun 4 saatte bir mama verin sarilik icin dedi. Bende oglum hasta olacagina varsin vereyim dedim mama da verdim ama yarim aklimla mamadan once emzirmeyi dusunmedim. 4 saatte bir mama verdim ama o sirada meme vermedim. Beni de 4 saatte bir emmis oldu. Cahillik iste. Hepimiz yapiyoruz.

Ben kendim kaldırmaya çalışıyorum öğle uykusunu, uyutması ayrı bir dert, uyanınca ekstra huysuzluk..kaldırınca erken de yatmıyor akşam uykusuna ama, olsun:/ ben babasına devrettim uykusunu büyük kızın ama birgün de eşimin uyutup geldiğini görmedim, hep kızım eşimi uyutuyor, saat 11-12 gibi giriyorum odaya hala uyanık, oturuyor yatakta, niye geldin anne, sen git ben uyurum diyor bir de:d eşim çoktan uyumuş oluyor tabi benim kız da inanılmaz hareketli, hergün dışarıda çıkarıyoruz, evde de aktif oyun oynuyoruz ama hala enerjisi tükenmiyor ve uyku deyince deli oluyor resmen:/
Biz de 20.30-21.00 aralığına çekmeye çalışıyoruz. Küçük dursa babasıyla,bebek arabasıyla çıkartıp gezdirerek uyutucam ama küçüğün tam huysuzlandığı saatler. Babası da üşengeç maalesef o konuda. Siz yapabiliyorsanız bebek arabasıyla gezdirebilirsiniz bak rint, hava temizse tabi bulunduğunuz yerde. Hem temiz hava alınca daha güzel uyur.
Bu arada haklısın çocuk kolaysa da iyiyse de söylememek lazım. Ben buraya yazdım, insanlara söyledim ertesi hafta tuvalet ihtiyacını kendi gideren çocuk altına, yatağa yapmaya; uyanık olduğu 12 saatin 10 saatini ağlayarak geçiren mızmız bir çocuğa dönüştü, küçük de kucaktan inmez oldu:/

Amin... Çok geçmiş olsun biran önce iyileşin inşallah

Allah kolaylık versin

Allah hepsine tez zamanda sifa versin. Bebeğim hastaneye yattgimz güne göre daha iyi ama tam geçmedi. Büyük okuldan mikrop tasio bebeğe bulasio bebek daha zor atlatio tabiki. Onu da okula gondermem olmaz beni çok zorlamaya basladi artk eve sigamaz oldu kardesine zarar vermeye basladi

Devam ediyorum emzirmeye. İnşallah dediğin gibi olsun da zamanla artsın. 2,5 aylık kızım. Çişli bezin günde kaç tane olması normal ki? Bizim 4-5 oluyor ancak

Berikko naslsn canm? Stres yapma sut konusunu gun oluyor cok artiyor gun oluyor azaliyor bende ctesi kontrolumuz var kilosuna gore birakcam mamayi insallah en azindan azaltcam. Ama D dgdln in dedigi cok mantikli memeye alistirmak icin ben basta sezaryen sonrasi sutum yokken siringaya mamayi koyuyodum meme ucumu agzina verirken yanindan siringayi da getirip akitiyodum sut var sanip nasil emiyodu oyle oyle alistirdim memeyi tutmaya. Cok ise yaramisti bende unutmusum dgdln diyince akkma geldi sende oyle bi dene o cektikce de sut gelir insallah benim baslara gore baya baya artti bu ara cunku emmeden asla uyumuyo memesiz huzursuz oluyo filan cinar emdikce de artyo sukur

Masallah size hep boyle devam etsin insallah

Benim bakis acimi degistirmem lazim sanirim

Devam ediyorum emzirmeye. İnşallah dediğin gibi olsun da zamanla artsın. 2,5 aylık kızım. Çişli bezin günde kaç tane olması normal ki? Bizim 4-5 oluyor ancak
cnm benımkı cok kaka yaptıgı ıcın cıse hıc bakmadım bırde genel durumu nasıl emınce rahatmı doyuyormu anlarsın tabı mama gıbı olmuyor sureklı acıkıyor benımkı yarımsaate bır emerdı sımdı ara uzadı

Doğması gereken tarihe göre 11inci haftada olanlar el kaldırsın
Zira haftaya 12.inci hafta atağı başlıyor enerji toplamak lazım, birbirimize şimdiden moral verelim
Benim kuzu atak haftalarını hiç es geçmediği için muhtemelen bu atak sonunda da durumum tam olarak şu olacak
Allah yardımcımız olsun şimdiden

Memelerin terbiye olmasi diye bir sey vardi burda okumustum yine sanirim bana ondan oldu

Meme ucu acisi gecti tamamen. Eskisi gibi sertlesmiyor da. Agri aci yok

Eskiden nefes alirken bile batardi agirirdi

Simdi gecti hepsi
Deme kız öyle. Ben ne zaman ay ne güzel acısı geçti desem hemen ertesi gün yara oluo masallah de

Ben ilk oğlan gece iki saat deliksiz uyuyup sonra da 45 dk emme 15 dk uyku yarim saat emme 45 dk ağlama şeklinde bir düzeni vardı. O ilk iki saatte uyudum, uyudum. Yoksa sabaha kadar kafam yastık gormezdi.
Ve ben bunu çocuk uyuyor sanıp kimseye anlatmazdim aman nazar değmesin diye. İki saat uyuyor ya ben sanıyorum ki bu harika bir şey. Düşün nasıl bir yokluk.

Allah sağlık versin canım hep aklımda hep dualarimdasiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…