Bu yöntem yenidoğan bebek memeyi tutsun diye yapılıyor. Ama emen bebekte yapınca bebek akışın yoğunluğuna alışıyor ve hiç emmeyebiliyor.@Berikko naslsn canm? Stres yapma sut konusunu gun oluyor cok artiyor gun oluyor azaliyor bende ctesi kontrolumuz var kilosuna gore birakcam mamayi insallah en azindan azaltcam. Ama @dgdln in dedigi cok mantikli memeye alistirmak icin ben basta sezaryen sonrasi sutum yokken siringaya mamayi koyuyodum meme ucumu agzina verirken yanindan siringayi da getirip akitiyodum sut var sanip nasil emiyodu oyle oyle alistirdim memeyi tutmaya. Cok ise yaramisti bende unutmusum dgdln diyince akkma geldi sende oyle bi dene o cektikce de sut gelir insallah benim baslara gore baya baya artti bu ara cunku emmeden asla uyumuyo memesiz huzursuz oluyo filan cinar emdikce de artyo sukur
Ben oglumsuz hiçbir şey yapmadım da iyi mi ettim, hayır. Arada yalnız da yapmaliydim.Masallah size hep boyle devam etsin insallah
Benim bakis acimi degistirmem lazim sanirim
Onlar da alışıyor. Memelerin terbiye olması bebeğe yetecek kadar süt üretmek demek aslında. Mastit ihtimali yari yariya düşüyor :)Memelerin terbiye olmasi diye bir sey vardi burda okumustum yine sanirim bana ondan oldu
Meme ucu acisi gecti tamamen. Eskisi gibi sertlesmiyor da. Agri aci yok
Eskiden nefes alirken bile batardi agirirdi
Simdi gecti hepsi
Benimki de sanırım terbiye oldu ama dediğin gibi acıkınca ağlayınca bir sizi giriyor annelik çok garip kızım olmadan önce diyodum ki ben ve bebek ikisini yan-yana bile düşünemiyorum bakamam yapamam diyodum şimdi başkası alınca bile tedirgin oluyorumOnlar da alışıyor. Memelerin terbiye olması bebeğe yetecek kadar süt üretmek demek aslında. Mastit ihtimali yari yariya düşüyor :)
Yalnız bebek aciktigi için agladiginda da memeler sızlar.
Benimki de sanırım terbiye oldu ama dediğin gibi acıkınca ağlayınca bir sizi giriyor annelik çok garip kızım olmadan önce diyodum ki ben ve bebek ikisini yan-yana bile düşünemiyorum bakamam yapamam diyodum şimdi başkası alınca bile tedirgin oluyorumOnlar da alışıyor. Memelerin terbiye olması bebeğe yetecek kadar süt üretmek demek aslında. Mastit ihtimali yari yariya düşüyor :)
Yalnız bebek aciktigi için agladiginda da memeler sızlar.
ehehehe:) ben de şimdi küçüğüm sırtını yere koyunca iki dakika bile dursa çok mucizevi birşeymiş gibi geliyor:)Ben ilk oğlan gece iki saat deliksiz uyuyup sonra da 45 dk emme 15 dk uyku yarim saat emme 45 dk ağlama şeklinde bir düzeni vardı. O ilk iki saatte uyudum, uyudum. Yoksa sabaha kadar kafam yastık gormezdi.
Ve ben bunu çocuk uyuyor sanıp kimseye anlatmazdim aman nazar değmesin diye. İki saat uyuyor ya ben sanıyorum ki bu harika bir şey.Düşün nasıl bir yokluk.
Uykusuz bir geceden selamlar. Nobet tutuyorum. Uyuyabilirim ama bebegim hastayken ve hzuursuz uyuyorken uyuyamiyorum.
Sacma sapan diziler icin sabahladigim, dusunceden uyumadigim, ay bu kitabi bitireyim dedigim gecelerden sonra oglum icin sabahlamaya deger.
Evet 2 aydie uykusuzum, kesintisiz 3.5 saat bir kez uyudum sanirim 3-4 hafta once. Ama su an hic birinin onemi yok. Oglum iyi olsun da.
Fazla abartiyorsun diyeceksiniz belki ve bence haklisiniz. Allah dermansiz dert vermesin. Oglum henuz tam grip bile degil. Surekli bir oksurugu yok. Geceleri toplasan 3 kez ancak oksuruyor. Atesi yok cok sukur.
ama biliyor musunuz gozlerinin etrafi sisti ve halsiz bakiyor sanki. Nesesi yok. Surekli mizmizlaniyor. Sabah 8 de uyandi 1:30 da ancak uyudu ki su an uykuda kipir kipir. Huzursuz. Babaannesi geldi bugun onu gorur gormez agladi katildi kaldi. Yabanciladi herhalde ama daha onemlisi her seye agliyor su an. Ayni zamanda 8. Hafta ataginda.
Tum bunlar olurken aklima "off anne ya iyiyim" dedigim zorla annemin bana hasta misin ac misin usume demeleri geliyor. Anne olmak buymus meger.
ANNE OLMAK DELİLİKMİS gercekten. Bu evham hali kisiligim oldu birden ki ben cok gamsiz bir insanim.
Bunlari niye yazdim? Sadece konusmak istedim.
yakın olsan da sarılsam sana axelUykusuz bir geceden selamlar. Nobet tutuyorum. Uyuyabilirim ama bebegim hastayken ve hzuursuz uyuyorken uyuyamiyorum.
Sacma sapan diziler icin sabahladigim, dusunceden uyumadigim, ay bu kitabi bitireyim dedigim gecelerden sonra oglum icin sabahlamaya deger.
Evet 2 aydie uykusuzum, kesintisiz 3.5 saat bir kez uyudum sanirim 3-4 hafta once. Ama su an hic birinin onemi yok. Oglum iyi olsun da.
Fazla abartiyorsun diyeceksiniz belki ve bence haklisiniz. Allah dermansiz dert vermesin. Oglum henuz tam grip bile degil. Surekli bir oksurugu yok. Geceleri toplasan 3 kez ancak oksuruyor. Atesi yok cok sukur.
ama biliyor musunuz gozlerinin etrafi sisti ve halsiz bakiyor sanki. Nesesi yok. Surekli mizmizlaniyor. Sabah 8 de uyandi 1:30 da ancak uyudu ki su an uykuda kipir kipir. Huzursuz. Babaannesi geldi bugun onu gorur gormez agladi katildi kaldi. Yabanciladi herhalde ama daha onemlisi her seye agliyor su an. Ayni zamanda 8. Hafta ataginda.
Tum bunlar olurken aklima "off anne ya iyiyim" dedigim zorla annemin bana hasta misin ac misin usume demeleri geliyor. Anne olmak buymus meger.
ANNE OLMAK DELİLİKMİS gercekten. Bu evham hali kisiligim oldu birden ki ben cok gamsiz bir insanim.
Oh iyi yaptın dökmüşsün içini inşallah ferahlarsın ekin de atlatır bir an önce inşallah. annem günlük tutardı her detayla işte aldığı eşyanın fiyatından benim sınavda aldığım nota kadar biz de gülerdik ay anne alemsin diye, meğer kadıncağzın bi yere içini dökesi varmış. İyi ki burası var iyi ki dinliyoruz birbirimiziUykusuz bir geceden selamlar. Nobet tutuyorum. Uyuyabilirim ama bebegim hastayken ve hzuursuz uyuyorken uyuyamiyorum.
Ay ben de bundan beş yıl önce yanımda evlilik konuşulsa kaçan çeyiz dendiğinde gözü seyiren insandım, yeğenlerim hariç hiç bir çocuğa yaklaşmaz yakınlık kurmazdım. Şimdi bütün çocukları alıp kucaklayasım geliyoBenimki de sanırım terbiye oldu ama dediğin gibi acıkınca ağlayınca bir sizi giriyor annelik çok garip kızım olmadan önce diyodum ki ben ve bebek ikisini yan-yana bile düşünemiyorum bakamam yapamam diyodum şimdi başkası alınca bile tedirgin oluyorum
Ayakta sallamak için cok erken.
Annelik delilik :))Benimki de sanırım terbiye oldu ama dediğin gibi acıkınca ağlayınca bir sizi giriyor annelik çok garip kızım olmadan önce diyodum ki ben ve bebek ikisini yan-yana bile düşünemiyorum bakamam yapamam diyodum şimdi başkası alınca bile tedirgin oluyorum
Ayakta salladığın için neden suçluyorsun kendini? Ne var ki anlamadım ?Haklisin ama 10 gunlukten beri ayakta salliyorum. Fakat tum vucudunla bir hafif hafif salliyorum. Yani yastigin devamina bir yastik daha koyup tum vucudunla besikte sallanir gibi ayagimda salliyorum. Siddetli sallamiyorum. Baska turlu memede az bisey uyuyup uyaniyor. Tekrar emerek uykuya daldirdigimda memede süt birikmiyor. Kısır döngü oluşuyor. Ama ayakta salladigimdan dolayi icim hic rahat etmiyor.
Hafif sallamak bebek için sakinlestiricidir kendini suçlama. Ama sallama konusunda tecrübeli bı anne olarak tavsiye vericemHaklisin ama 10 gunlukten beri ayakta salliyorum. Fakat tum vucudunla bir hafif hafif salliyorum. Yani yastigin devamina bir yastik daha koyup tum vucudunla besikte sallanir gibi ayagimda salliyorum. Siddetli sallamiyorum. Baska turlu memede az bisey uyuyup uyaniyor. Tekrar emerek uykuya daldirdigimda memede süt birikmiyor. Kısır döngü oluşuyor. Ama ayakta salladigimdan dolayi icim hic rahat etmiyor.
Canım 1 ay fazladan raporu nasıl verdi ne yazdıBenim raporum bugun bitiyormus. Neden mi mus? Bu sevgili kardesiniz raporu 27 si bitiyor saniyorda o yuzden! İs yerimden aradilar raporun bitti. Bizimle devam edicek misin diyeaaa bitti mi demedim tabi yeni rapor gondericem dedim peki neye dayanarak hic bir seye!
Sonra drumu arayip hizlica anlattim
Boyle boyle diyebana 1 aylik yeni rapor verdi de gonderdim. Allah affetsin. Ben ne yasiyorum bilmiyorum. Az once ne yaptin deseniz unuttum o derece. İnanilmaz kafa dolulugu var. Neyse ki simdilik yirttim. Gelecek ay da ucretsiz izin alicam. 4. Aydan sonra baslicam insallah. Bebegimi su an hic birakmak istemiyordum
Pelviik enflamatuarCanım 1 ay fazladan raporu nasıl verdi ne yazdı
Ateşi çıkmadı ama gerekli olursa bir çay kaşığı 6 saat arayla verebilirsinizKızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?