2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu yöntem yenidoğan bebek memeyi tutsun diye yapılıyor. Ama emen bebekte yapınca bebek akışın yoğunluğuna alışıyor ve hiç emmeyebiliyor.

Masallah size hep boyle devam etsin insallah

Benim bakis acimi degistirmem lazim sanirim
Ben oglumsuz hiçbir şey yapmadım da iyi mi ettim, hayır. Arada yalnız da yapmaliydim.
Ama her şeyi birlikte yapabildik. O yüzden pişman değilim. Şimdi gezmeyi çok seven, evden cikmadigimiz gün bunalıma giren bir oğlum var

Memelerin terbiye olmasi diye bir sey vardi burda okumustum yine sanirim bana ondan oldu

Meme ucu acisi gecti tamamen. Eskisi gibi sertlesmiyor da. Agri aci yok

Eskiden nefes alirken bile batardi agirirdi

Simdi gecti hepsi
Onlar da alışıyor. Memelerin terbiye olması bebeğe yetecek kadar süt üretmek demek aslında. Mastit ihtimali yari yariya düşüyor :)
Yalnız bebek aciktigi için agladiginda da memeler sızlar.

Onlar da alışıyor. Memelerin terbiye olması bebeğe yetecek kadar süt üretmek demek aslında. Mastit ihtimali yari yariya düşüyor :)
Benimki de sanırım terbiye oldu ama dediğin gibi acıkınca ağlayınca bir sizi giriyor annelik çok garip kızım olmadan önce diyodum ki ben ve bebek ikisini yan-yana bile düşünemiyorum bakamam yapamam diyodum şimdi başkası alınca bile tedirgin oluyorum

Benimki de sanırım terbiye oldu ama dediğin gibi acıkınca ağlayınca bir sizi giriyor annelik çok garip kızım olmadan önce diyodum ki ben ve bebek ikisini yan-yana bile düşünemiyorum bakamam yapamam diyodum şimdi başkası alınca bile tedirgin oluyorum

ehehehe:) ben de şimdi küçüğüm sırtını yere koyunca iki dakika bile dursa çok mucizevi birşeymiş gibi geliyor:)
benim de büyüğümün gündüz uykusu uzun süre 5-10 dk şeklinde idi..sırtını yere koymak da mümkün değildi, kaç tane hemşire kan almak için cebelleşip 'Allah sana kolaylık versin,bunun sırtına çivi çakmışlar' deyip gittiler..annemlere dinleneyim diye 3 aylıkken gittim, çok minik olduğu için korktuğundan kimse kucağına almadı(babası da alamıyordu korkudan), 2.250 doğmuştu, biblo gibi bişeydi boncuğum:)

Uykusuz bir geceden selamlar. Nobet tutuyorum. Uyuyabilirim ama bebegim hastayken ve hzuursuz uyuyorken uyuyamiyorum.
Sacma sapan diziler icin sabahladigim, dusunceden uyumadigim, ay bu kitabi bitireyim dedigim gecelerden sonra oglum icin sabahlamaya deger.
Evet 2 aydie uykusuzum, kesintisiz 3.5 saat bir kez uyudum sanirim 3-4 hafta once. Ama su an hic birinin onemi yok. Oglum iyi olsun da.
Fazla abartiyorsun diyeceksiniz belki ve bence haklisiniz. Allah dermansiz dert vermesin. Oglum henuz tam grip bile degil. Surekli bir oksurugu yok. Geceleri toplasan 3 kez ancak oksuruyor. Atesi yok cok sukur.

ama biliyor musunuz gozlerinin etrafi sisti ve halsiz bakiyor sanki. Nesesi yok. Surekli mizmizlaniyor. Sabah 8 de uyandi 1:30 da ancak uyudu ki su an uykuda kipir kipir. Huzursuz. Babaannesi geldi bugun onu gorur gormez agladi katildi kaldi. Yabanciladi herhalde ama daha onemlisi her seye agliyor su an. Ayni zamanda 8. Hafta ataginda.

Tum bunlar olurken aklima "off anne ya iyiyim" dedigim zorla annemin bana hasta misin ac misin usume demeleri geliyor. Anne olmak buymus meger.

ANNE OLMAK DELİLİKMİS gercekten. Bu evham hali kisiligim oldu birden ki ben cok gamsiz bir insanim.

Bunlari niye yazdim? Sadece konusmak istedim.

iyi geceler, ne güzel ki hastalığınhafif atlatıyorsunuz bebeğiniz uyuyabiliyor demek ki.. en kısa zamanda iyileşir bebiş inşallah..ve yine şanslısın ki seni yalnız bırakmayan kv var
Rahatlama çalışın, sizdeki stresi de hisseder bebiş..
Çok geçmiş olsun

yakın olsan da sarılsam sana axel bir sürü duygu bedenine hücum ediyor annelikte ve bunları yükleniyorsun zamanla,çok da güzel taşımasını öğreniyosun işte:)
Allah şifa versin yavruna.

Oh iyi yaptın dökmüşsün içini inşallah ferahlarsın ekin de atlatır bir an önce inşallah. annem günlük tutardı her detayla işte aldığı eşyanın fiyatından benim sınavda aldığım nota kadar biz de gülerdik ay anne alemsin diye, meğer kadıncağzın bi yere içini dökesi varmış. İyi ki burası var iyi ki dinliyoruz birbirimizi

Ay ben de bundan beş yıl önce yanımda evlilik konuşulsa kaçan çeyiz dendiğinde gözü seyiren insandım, yeğenlerim hariç hiç bir çocuğa yaklaşmaz yakınlık kurmazdım. Şimdi bütün çocukları alıp kucaklayasım geliyo

Ayakta sallamak için cok erken.

Haklisin ama 10 gunlukten beri ayakta salliyorum. Fakat tum vucudunla bir hafif hafif salliyorum. Yani yastigin devamina bir yastik daha koyup tum vucudunla besikte sallanir gibi ayagimda salliyorum. Siddetli sallamiyorum. Baska turlu memede az bisey uyuyup uyaniyor. Tekrar emerek uykuya daldirdigimda memede süt birikmiyor. Kısır döngü oluşuyor. Ama ayakta salladigimdan dolayi icim hic rahat etmiyor.

Ayakta salladığın için neden suçluyorsun kendini? Ne var ki anlamadım ?

Hafif sallamak bebek için sakinlestiricidir kendini suçlama. Ama sallama konusunda tecrübeli bı anne olarak tavsiye vericem ilk oğlumu tam üç sene salladım . Hemde iki günlükken başladım. Kimsede uyumazdi illa beni isterdi. Gece gözleri açardı sanki sabah olmuş ama aglamazdi. Bende uyumuyo diye sallamaya başladım aslında kırk gün gece gündüzü ayırt etmiyor ki bebekler zorla uyutmak doğru değil. Anne için zor. Sonra sallamaya alıştı paşam başta hafif olan sallama çok şiddetli sallamaya kadar gitti cunku kendini hep cekiodu sallarken sallamayi guclestirdi bende daha fazla salladım. Bir yaşında ve iki yaşında bikac gün kendi kendine uyumasi için uğraştım ama çok ağlayınca kıyamadım . Aman dedim başka işin mi var salla gitsin. Ne Zaman hamile kaldım beş haftalikken kanama başladı dedim ki ne olursa olsun sallamicam çocuk üç yaşında artık düşün halimi. Öyle yorulurdum ki bacaklarimi kramplar girerdi sallarken . Çok agladigmi bilirim Allah'ım dayanamıyrm diye. Çok hata ettim. Şimdi gelelim ikinci bebeğe zorla emzik tutturdum kırk gün uğraştım resmen sonunda tuttu. Uykuya geçerken emzirdim . Gazını aldıktan sonra yatirdim yatagina verdim emziği. Yan yatar şekilde sırtına veya poposuna pat pat vurdum. Şiiişşş ve piş piş sesi eşliğinde. Ağlaması yükselirse kucağıma alıp kucağımda poposuna pat pat yapıp bi iki dakka biraz mayisinca yatırdım tekrar . Ama kucağımda uyumasini beklemedim mayissin sakinlessin yeter. Uyuması gereken yer yatağı olduğunu öğrensin. Ama huzursuz burnu tıkalı hasta gibi olduğu zaman beraber yatıp sağ koluma yatiriyorum küçük elleriyle benim ellerimi elleye elleye uyuyor. Ama bunu her zaman yapmıyorum bağımlılık yapabilir çok güzel böyle uyumak çünkü. Gündüz çok dara düşersem ayakta salladigim çok nadir . Haftada bir veya iki. Annem kayınvalidem bebeğe bakarsa onlar direk ayakta sallio. Ama arada tabi. Tavsiyem uyku rutini oluşturmaya calis cnm. İlerde daha çok zorlanma. Gece uykusu için salliyosan gündüz kendi uyuması için denemeler yap zorlamadan tabi. Kolay gelsin

Canım 1 ay fazladan raporu nasıl verdi ne yazdı

Kızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
Ateşi çıkmadı ama gerekli olursa bir çay kaşığı 6 saat arayla verebilirsiniz

Kızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı

Eklentiler

• IMG_20191224_135842.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20191223_073952.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20191222_144327.webp
    34,4 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…