Daha yumurtlaman yeni olmus gorunmesi cok mumkun degil ki kanda bile belli olmayabilir. Bence biraz daha bekle.Kızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı
Annelik ❤❤ bazen çok doluyoruz kendimize vakit ayıramıyoruz ama bugünler geçecek ben böyle olduğum zaman ileridekigüzel günleri düşünüyorum kızımla gezeceğiz parka gidip oyunlar oynayacağız falan diyorumUykusuz bir geceden selamlar. Nobet tutuyorum. Uyuyabilirim ama bebegim hastayken ve hzuursuz uyuyorken uyuyamiyorum.
Sacma sapan diziler icin sabahladigim, dusunceden uyumadigim, ay bu kitabi bitireyim dedigim gecelerden sonra oglum icin sabahlamaya deger.
Evet 2 aydie uykusuzum, kesintisiz 3.5 saat bir kez uyudum sanirim 3-4 hafta once. Ama su an hic birinin onemi yok. Oglum iyi olsun da.
Fazla abartiyorsun diyeceksiniz belki ve bence haklisiniz. Allah dermansiz dert vermesin. Oglum henuz tam grip bile degil. Surekli bir oksurugu yok. Geceleri toplasan 3 kez ancak oksuruyor. Atesi yok cok sukur.
ama biliyor musunuz gozlerinin etrafi sisti ve halsiz bakiyor sanki. Nesesi yok. Surekli mizmizlaniyor. Sabah 8 de uyandi 1:30 da ancak uyudu ki su an uykuda kipir kipir. Huzursuz. Babaannesi geldi bugun onu gorur gormez agladi katildi kaldi. Yabanciladi herhalde ama daha onemlisi her seye agliyor su an. Ayni zamanda 8. Hafta ataginda.
Tum bunlar olurken aklima "off anne ya iyiyim" dedigim zorla annemin bana hasta misin ac misin usume demeleri geliyor. Anne olmak buymus meger.
ANNE OLMAK DELİLİKMİS gercekten. Bu evham hali kisiligim oldu birden ki ben cok gamsiz bir insanim.
Bunlari niye yazdim? Sadece konusmak istedim.
Bizde ateş yaptı 1 çay kaşığı calpol verdim 1 saatte düştü sonra tekrar çıkmadı 3 yerinden asi olduğu için huysuzdu neresine dokunsam ağlıyorduKızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
Çok erken yapmışsın testi canım görünmez daha 2 3 gün kala tekrar dene istersen ama en iyisi kan testi şuan onda da görünmezKızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı
Oyle bi etkisi oldgnu bilmiyordum ben yeni dogdugunda yapmistim memeyi tutmasi icin ise yaramıştı.Bu yöntem yenidoğan bebek memeyi tutsun diye yapılıyor. Ama emen bebekte yapınca bebek akışın yoğunluğuna alışıyor ve hiç emmeyebiliyor.
Biz bugün sabah yaptırdık bir buçuk saat sonra aşırı huzursuzlandı . Sürekli inleyerek ağlamaya başladı ateşi yoktu ama karnı açtı baktım ememmiyo. Ebe bi çay kaşığı altı saatte bir verebilirsin dedi. Ben vermeyi dusunmuyodum ama ememeyince de verdim. Bir saat içinde sakinledi emdi . Altını değiştirip uyuttum. Karma asilarda vurulunca baya canı yandı her iki bacak ve koldan da verem vuruldu.Kızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
Çok erken henüz test için sabretmek gerekKızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı
Dökülüyo yavaş yavaş. Kesmeyi düşünmüyorum bir yaşından önce. Zaten dokulenlerin yerine bi yandan da çıkıyo.Kizlar bebegi sacli doganlar, bebeklerinizin saci dokuluyor mu? Erkek bebegi olanlar saclarini kestircek misiniz ne düşünüyorsunuz?
Tıkalı kanal açılmıştır.Bir saat kadar once gogsumde koltuk alti tarafimda bi sertlesme farkettim bebegim emerken cikardim masaj skma filan yapmadan avcumla kavradim kontrol ediyordum sertligi birden fışkırmaya basladi resmen 30-40 santim uzaga araliksiz kendi kendine fiskirdi ve resmen seffaf su gbiydi. Hemen mochiyi taktim 10-15 ml kadar araliksiz fiskirdi su gbi ve sonra o sertlik gitti fiskirmada bitti. Nedir bu neden seffafti sut muydu neydi anlam veremedim
Birinde silik çizgi var gibi duruyor, erken gebelik testi alın yapın bence..Kızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı
Canım benim bebekten dolayı yeni girebiliyorum.Çocuklar arasında kıyas yapılmaz ama ilk oğlum daha direncliydi sanki oda bebekken bronşit oldu ama bı kaç igneyler iki günde toplanirdi. İkinc bebeğim iki aylıkken ilk bronşit oldu beş iğne bı şişe antibiyotik şurup bı sürü hava verdik iylesti sandık . Bı ay geçti simdi tekrar bronşit oldu doktor yatış verdi. İki üç gün yaticaz toplarlarsa cikcaz. Dua edin arkadaşlar. Büyük oğlum evde Allah'tan anaokuluna gidio da çok aramaio beni. Okuldan yorgun dönmüş bı iki defa sormuş beni sonra görüntülü konuştuk. Büyümüş meğerse benm oğlum ben onu görünce ağladım o okulda olanları anlatio heycanla. Allah kimseyi yavrusundan ayırmasın. Bebeğim bu ay yarm kilo almış sadece hastalıklar yüzünden . İnşallah toparlicaz. Emmek de istemio pek bı iki çekip birakio sütümü lavoboya sagiyorum tikanmasin diye.
Bi kaç gündür içmiyorum bende.. Humana içiyorum sadeceBen icmeme taraftarıyım. İlk oğlumda anneler başta iciriyirdu sonra zararlı olduğunu okumustum. Araştırdım. İki oğlumda da kullanmadım. Anason bağımlılık da yapar ayrıca. Çocuk bunlarla sakinleşmeye alışıyor.
Biz ilk oğlanda saç pek olmamasına rağmen kesmistik. İkinci saçlı doğdu. Bunu da kestik geçen hafta.Kizlar bebegi sacli doganlar, bebeklerinizin saci dokuluyor mu? Erkek bebegi olanlar saclarini kestircek misiniz ne düşünüyorsunuz?
Dökülüyor canım önleri döküldü en çokKizlar bebegi sacli doganlar, bebeklerinizin saci dokuluyor mu? Erkek bebegi olanlar saclarini kestircek misiniz ne düşünüyorsunuz?
Olmadı canımm şükür.. 37. 4te kaldı ateşimiz.. 38 olmayınca vermedim ilaç falan.. Ama o gece nöbet tuttum reemne saat başı uyandım saat kurdum saatten önce uyandım düşünKızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
Bebek o kadar erken ayrılmaz. Yapmayin bence. Bu konuda çok okudum çok araştırdım. Hatta annenin verdiği nefesin bile çocuğa sakinleştirici etkisi varmış. Odasını 6 ay civarı ayıran tüm arkadaşlarım pişman oldu. Bebeğin yeri daha annenin yanı. Adem Güneş gibi 4 yaş da demeyeceğim ama en azından biri doldursun.2 ay aşılarımızı olduk, pediatristimizden de aylık psikolojik desteğimizi aldık geldik, çok şeker bir doktor.
Nasılsınız dedi, eşimle dedik uykusuzuz.
Dedik siz nasılsınız, size göre nispeten iyiyim diyor.
Bebek ağlıyorsa bırakın ağlasın keyfini çıkarın, bu dudak büzmeli halleri bir daha olmayacak diyor.
Bebek şu an temel ihtiyaçlarını karşılamaya programlı, ihtiyacını karşılayın, pışpışlayın, sonra yerine koyun diyor. Yanınızda olsun ama hayatı kendinize zindan etmeyin diyor.
4.aydan sonra zekası birden bire açılacakmış, bizi iyice tanıyacakmış. Şu ankinden daha zor bir dönem başlayacakmış ebeveynler için. Çünkü bebek bizi tanıyıp görüp sürekli takip edecekmiş. Lavaboya gitsek beni terkettiler sanıp ağlayacakmış. Bu bilgilere hem güldüm, hem korktum bakalım nasıl olacak.
Uyku için rutin oluşturmaya çalışıp kasılmayın diyor. Uyku bir ihtiyaç eninde sonunda uyuyacak diyor. Biz sadece uygun ortamı yaratmalıymışız. Uyku eğitimini 4 ve 5. ayda tamamlayıp odasını ayırın diyor.
Uyku eğitiminde bebeği beşiğine koyup uyumasını bekliyoruz ya beşiğe koyup migrosa gitmeyin diyorYanında durup onu sakinleştirip sevip okşayıp yine yatağına koyacakmışız. Zamanla beşiğin onun yatma yeri olduğunu öğrenip oraya koyulunca uyuyacakmış. Yoksa sürekli uykuya geçmek için anne babaya ihtiyaç duyan bir çocuk olurmuş.
Katılıyorum, oğlumu 24 aylıkken ayırdım odasını, kendi sevdiği şekilde düzenledik odasını, hem emen bebek için gece başka odada olması anne içinde çok yorucu benceBebek o kadar erken ayrılmaz. Yapmayin bence. Bu konuda çok okudum çok araştırdım. Hatta annenin verdiği nefesin bile çocuğa sakinleştirici etkisi varmış. Odasını 6 ay civarı ayıran tüm arkadaşlarım pişman oldu. Bebeğin yeri daha annenin yanı. Adem Güneş gibi 4 yaş da demeyeceğim ama en azından biri doldursun.
Ben ne yaptım? 2 yaşında ayırmaya niyet edip 32 aylıkken ayırdım. Pişman değilim. Ayırırken de zorlanmadım. Kademeli ayırdım.
Bu şuna benziyor.
Bundan 30 sene önce doktorlar 6 aydan sonra emzirmeyin gereksizdir faydası yok, derlerrmis. Hatta 40 sene öncesinden gazete kupürleri var anne sütünün zararını anlatan. Ben yaşayarak gördüm ki bebeğin anneye ihtiyacı var.
Ayıran arkadaşlarınız neden pişman oldu? Bence 1 yaş geç bir süre. Ayırmak gerçekten hem ona hem bana zor, hem de emerken daha zor biliyorum ama odasında olması, kendini daha özgür hissetmesi bana daha doğru geliyor. Odasını ayırdım diye çocuğu terketmiyorum.Bebek o kadar erken ayrılmaz. Yapmayin bence. Bu konuda çok okudum çok araştırdım. Hatta annenin verdiği nefesin bile çocuğa sakinleştirici etkisi varmış. Odasını 6 ay civarı ayıran tüm arkadaşlarım pişman oldu. Bebeğin yeri daha annenin yanı. Adem Güneş gibi 4 yaş da demeyeceğim ama en azından biri doldursun.
Ben ne yaptım? 2 yaşında ayırmaya niyet edip 32 aylıkken ayırdım. Pişman değilim. Ayırırken de zorlanmadım. Kademeli ayırdım.
Bu şuna benziyor.
Bundan 30 sene önce doktorlar 6 aydan sonra emzirmeyin gereksizdir faydası yok, derlerrmis. Hatta 40 sene öncesinden gazete kupürleri var anne sütünün zararını anlatan. Ben yaşayarak gördüm ki bebeğin anneye ihtiyacı var.
Hafif sallamak bebek için sakinlestiricidir kendini suçlama. Ama sallama konusunda tecrübeli bı anne olarak tavsiye vericemilk oğlumu tam üç sene salladım . Hemde iki günlükken başladım. Kimsede uyumazdi illa beni isterdi. Gece gözleri açardı sanki sabah olmuş ama aglamazdi. Bende uyumuyo diye sallamaya başladım aslında kırk gün gece gündüzü ayırt etmiyor ki bebekler zorla uyutmak doğru değil. Anne için zor. Sonra sallamaya alıştı paşam başta hafif olan sallama çok şiddetli sallamaya kadar gitti cunku kendini hep cekiodu sallarken sallamayi guclestirdi bende daha fazla salladım. Bir yaşında ve iki yaşında bikac gün kendi kendine uyumasi için uğraştım ama çok ağlayınca kıyamadım . Aman dedim başka işin mi var salla gitsin. Ne Zaman hamile kaldım beş haftalikken kanama başladı dedim ki ne olursa olsun sallamicam çocuk üç yaşında artık düşün halimi. Öyle yorulurdum ki bacaklarimi kramplar girerdi sallarken . Çok agladigmi bilirim Allah'ım dayanamıyrm diye. Çok hata ettim. Şimdi gelelim ikinci bebeğe zorla emzik tutturdum kırk gün uğraştım resmen sonunda tuttu. Uykuya geçerken emzirdim . Gazını aldıktan sonra yatirdim yatagina verdim emziği. Yan yatar şekilde sırtına veya poposuna pat pat vurdum. Şiiişşş ve piş piş sesi eşliğinde. Ağlaması yükselirse kucağıma alıp kucağımda poposuna pat pat yapıp bi iki dakka biraz mayisinca yatırdım tekrar . Ama kucağımda uyumasini beklemedim mayissin sakinlessin yeter. Uyuması gereken yer yatağı olduğunu öğrensin. Ama huzursuz burnu tıkalı hasta gibi olduğu zaman beraber yatıp sağ koluma yatiriyorum küçük elleriyle benim ellerimi elleye elleye uyuyor. Ama bunu her zaman yapmıyorum bağımlılık yapabilir çok güzel böyle uyumak çünkü. Gündüz çok dara düşersem ayakta salladigim çok nadir . Haftada bir veya iki. Annem kayınvalidem bebeğe bakarsa onlar direk ayakta sallio. Ama arada tabi. Tavsiyem uyku rutini oluşturmaya calis cnm. İlerde daha çok zorlanma. Gece uykusu için salliyosan gündüz kendi uyuması için denemeler yap zorlamadan tabi. Kolay gelsin♥
Ayakta salladığın için neden suçluyorsun kendini? Ne var ki anlamadım ?
Esinizle cinsel hayatinizi etkilemedi mi? Ben sahsen sirf bu seneple 3. Ay sonunda ayiracagim ama yaninda annem olacak.Bebek o kadar erken ayrılmaz. Yapmayin bence. Bu konuda çok okudum çok araştırdım. Hatta annenin verdiği nefesin bile çocuğa sakinleştirici etkisi varmış. Odasını 6 ay civarı ayıran tüm arkadaşlarım pişman oldu. Bebeğin yeri daha annenin yanı. Adem Güneş gibi 4 yaş da demeyeceğim ama en azından biri doldursun.
Bu şuna benziyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?