2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Annelik ❤❤ bazen çok doluyoruz kendimize vakit ayıramıyoruz ama bugünler geçecek ben böyle olduğum zaman ileridekigüzel günleri düşünüyorum kızımla gezeceğiz parka gidip oyunlar oynayacağız falan diyorum
Kızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
Bizde ateş yaptı 1 çay kaşığı calpol verdim 1 saatte düştü sonra tekrar çıkmadı 3 yerinden asi olduğu için huysuzdu neresine dokunsam ağlıyordu
Kızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı
Çok erken yapmışsın testi canım görünmez daha 2 3 gün kala tekrar dene istersen ama en iyisi kan testi şuan onda da görünmez

Bir saat kadar once gogsumde koltuk alti tarafimda bi sertlesme farkettim bebegim emerken cikardim masaj skma filan yapmadan avcumla kavradim kontrol ediyordum sertligi birden fışkırmaya basladi resmen 30-40 santim uzaga araliksiz kendi kendine fiskirdi ve resmen seffaf su gbiydi. Hemen mochiyi taktim 10-15 ml kadar araliksiz fiskirdi su gbi ve sonra o sertlik gitti fiskirmada bitti. Nedir bu neden seffafti sut muydu neydi anlam veremedim

Kızlar merhaba ne zamandır giremiyorum 2 çocuk çok zor olaymış. 2. Ay aşısı yaptıranlara sormak istiyorum durumlarınız nedir calpol ihtiyacı oldu mu olduysa nasıl ne kadar kullandınız
Biz bugün sabah yaptırdık bir buçuk saat sonra aşırı huzursuzlandı . Sürekli inleyerek ağlamaya başladı ateşi yoktu ama karnı açtı baktım ememmiyo. Ebe bi çay kaşığı altı saatte bir verebilirsin dedi. Ben vermeyi dusunmuyodum ama ememeyince de verdim. Bir saat içinde sakinledi emdi . Altını değiştirip uyuttum. Karma asilarda vurulunca baya canı yandı her iki bacak ve koldan da verem vuruldu.
Kızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı
Çok erken henüz test için sabretmek gerek
Kizlar bebegi sacli doganlar, bebeklerinizin saci dokuluyor mu? Erkek bebegi olanlar saclarini kestircek misiniz ne düşünüyorsunuz?
Dökülüyo yavaş yavaş. Kesmeyi düşünmüyorum bir yaşından önce. Zaten dokulenlerin yerine bi yandan da çıkıyo.

Tıkalı kanal açılmıştır.

Canım benim bebekten dolayı yeni girebiliyorum.
İnşallah çıkmışsınızdır hastaneden bebeğin sağlığına kavuşmuştur

2 ay aşılarımızı olduk, pediatristimizden de aylık psikolojik desteğimizi aldık geldik, çok şeker bir doktor.
Nasılsınız dedi, eşimle dedik uykusuzuz.
Dedik siz nasılsınız, size göre nispeten iyiyim diyor.
Bebek ağlıyorsa bırakın ağlasın keyfini çıkarın, bu dudak büzmeli halleri bir daha olmayacak diyor.
Bebek şu an temel ihtiyaçlarını karşılamaya programlı, ihtiyacını karşılayın, pışpışlayın, sonra yerine koyun diyor. Yanınızda olsun ama hayatı kendinize zindan etmeyin diyor.
4.aydan sonra zekası birden bire açılacakmış, bizi iyice tanıyacakmış. Şu ankinden daha zor bir dönem başlayacakmış ebeveynler için. Çünkü bebek bizi tanıyıp görüp sürekli takip edecekmiş. Lavaboya gitsek beni terkettiler sanıp ağlayacakmış. Bu bilgilere hem güldüm, hem korktum bakalım nasıl olacak.
Uyku için rutin oluşturmaya çalışıp kasılmayın diyor. Uyku bir ihtiyaç eninde sonunda uyuyacak diyor. Biz sadece uygun ortamı yaratmalıymışız. Uyku eğitimini 4 ve 5. ayda tamamlayıp odasını ayırın diyor.
Uyku eğitiminde bebeği beşiğine koyup uyumasını bekliyoruz ya beşiğe koyup migrosa gitmeyin diyor Yanında durup onu sakinleştirip sevip okşayıp yine yatağına koyacakmışız. Zamanla beşiğin onun yatma yeri olduğunu öğrenip oraya koyulunca uyuyacakmış. Yoksa sürekli uykuya geçmek için anne babaya ihtiyaç duyan bir çocuk olurmuş.

Bi kaç gündür içmiyorum bende.. Humana içiyorum sadece

Kizlar bebegi sacli doganlar, bebeklerinizin saci dokuluyor mu? Erkek bebegi olanlar saclarini kestircek misiniz ne düşünüyorsunuz?
Biz ilk oğlanda saç pek olmamasına rağmen kesmistik. İkinci saçlı doğdu. Bunu da kestik geçen hafta.
O fışkıran önsut. Hızlı gelir beyaz su gibi olur. Emzirmelerin arasını açarsan biraz öyle olur. Normalde bebek emdiği için onu görmüyorsundur.

Olmadı canımm şükür.. 37. 4te kaldı ateşimiz.. 38 olmayınca vermedim ilaç falan.. Ama o gece nöbet tuttum reemne saat başı uyandım saat kurdum saatten önce uyandım düşün nasıl şartladıysam kendimi

Bebek o kadar erken ayrılmaz. Yapmayin bence. Bu konuda çok okudum çok araştırdım. Hatta annenin verdiği nefesin bile çocuğa sakinleştirici etkisi varmış. Odasını 6 ay civarı ayıran tüm arkadaşlarım pişman oldu. Bebeğin yeri daha annenin yanı. Adem Güneş gibi 4 yaş da demeyeceğim ama en azından biri doldursun.
Ben ne yaptım? 2 yaşında ayırmaya niyet edip 32 aylıkken ayırdım. Pişman değilim. Ayırırken de zorlanmadım. Kademeli ayırdım.
Bu şuna benziyor.
Bundan 30 sene önce doktorlar 6 aydan sonra emzirmeyin gereksizdir faydası yok, derlerrmis. Hatta 40 sene öncesinden gazete kupürleri var anne sütünün zararını anlatan. Ben yaşayarak gördüm ki bebeğin anneye ihtiyacı var.

Katılıyorum, oğlumu 24 aylıkken ayırdım odasını, kendi sevdiği şekilde düzenledik odasını, hem emen bebek için gece başka odada olması anne içinde çok yorucu bence

Ayıran arkadaşlarınız neden pişman oldu? Bence 1 yaş geç bir süre. Ayırmak gerçekten hem ona hem bana zor, hem de emerken daha zor biliyorum ama odasında olması, kendini daha özgür hissetmesi bana daha doğru geliyor. Odasını ayırdım diye çocuğu terketmiyorum.

Oh masallah 3 sene baya uzun olmus haklisin uyumayinca yapacak birsey olmuyor. Memede uyuyor benimki, uyumuyor degil ama yarim saat ya da 40 dk sonra hoop aciyor gozunu. Geri dalsin diye de bekliyorum almiyorum ama yok uyumuyor, az birsey bakinip agliyor. Geceleri sorunsuz uyuyor. Ama gunduz gel gör ki sallamadan mumkun degil
Ben 3.ay bitince uyku egitimine baslayim diyorum. Sizin buldugunuz 2.cocuk icin yontem de iyiymis. Insan 2.cocukta akillaniyor hep nedense

Ayakta salladığın için neden suçluyorsun kendini? Ne var ki anlamadım ?

Cunku ayakta sallamak zararliymis. Ben hafif sallamaya calisiyorum ama mizirdandigi zaman istemsiz dozunu arttirdigim oluyor. Beyinlerine zarar veriyormus. Suanda icinde bulundugum annelik hormonlarinin etkisinden midir nedir 2 3 gundur kafayi buna taktim. Hem uyumadigi icin ayagmda salliyorum hem de üzülüyorum. Sanirim deliriyorum

Esinizle cinsel hayatinizi etkilemedi mi? Ben sahsen sirf bu seneple 3. Ay sonunda ayiracagim ama yaninda annem olacak.

Fatmapo bizim bebegin desaclari dokuluyor yenisi cikiyor. Erkek kestirmeyi hic dusunmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…