2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Ayni benim bebegim de cok ve siyah dokulmesine ragmen
Yuzune eline de dusuyor o saclar parmaklarının arasina falan da giriyor bazen yanaginda agzina yakin duruyor
Korkuyorum agzina da girecek

6.420 kilosu canim

Ben ne ara 3e geçeceğimizi anlamadım. Bez sipariş etmiştim 2 numara 88 tane daha var. 6200 gr olmuş bebeğim, umarım o bezler boşa gitmez.

Esnek bantlrini esneterek kullandim bir ara. Elimde kalmasinlar diye. Ama iz yapiyordi bacaklarina ve gobegine

Bir kere bezi esneteyim derken kopartmistim tertemiz bez ziyan olmustu

Bebegim gündüz uyuyor gece 2 saatte bir wmmek icin uyaniyor 3 gundur.

Onceden gece ve sabaha karsi olmak uzere 2 kere uyanirdi

Karnimdaki uyku duzeniyle alakasi kalmadi. Benle beraber uyur uyanirdi
Hey gidi günleerr
Zordu ama guzeldi özlemle aniyorum

Diyet yapiyorum 9 gündür. Gobegim gitmeye basladi bile. Normal dogum yapmisti. 1 ay dolunca kontrole gidicem diyetisyene. Bakalim egzersiz de verecek mi

Sütüm de azalmadi bu arada
bende deuma sordum diyetle sut azalmaz dedi. Spora da ok dedi. Su grip donemi gecsin baslicambende.

bende deuma sordum diyetle sut azalmaz dedi. Spora da ok dedi. Su grip donemi gecsin baslicambende.
Basla valla azaldigi yok sütün. Zaten diye de denmez pek saglikli beslenme bu. Kizartma hamur isi paketli gida ekmek seker cikti mi hayatından tamamdir. Bir de yemeklerin pisirme sekillerine dikkat ettin mi gitsin kilolar

9 gündür boyle yaşıyorum daim olsun insallah

Ben de yaptirmayi düşünüyorum 2bucuk aylik benimki. Dönmeye baslamadan once yaptirmak lazim

Yaptiran arkadaslae bilgi verirler benim de isime yarar

Bebekler 24 aydan önce özgür olamaz ilk iki yılda anne ile ne kadar yakın temas kurarsa ne kadar birlikte olursa ki geceler de dahil, o kadar güvenli bağlanır ve o kadar kolay özerkliğini ilan eder. Özgürlük gelir. Gece anneden ayrı uyuyan bebek güvensiz oluyor. Odası erken ayrılan bebeklerde anneye daha bağımlı olma hali, huysuzluk, yaş dobemlerinin daha ağır geçmesi... Bebeği terk etmiyorsunuz ama göreceksiniz bebek sizden bir metre uzaktayken dahi mutsuz oluyor. Bebek ya hu ne fark eder deniyor ama bebekler bunu hissediyor ve inanın acısını çıkarıyor. İlk bebegini erkenden odasını ayıran arkadaşlarım ikinciyi en az iki yıl kendi odalarinda yatırdı.
Güvenli bağlanma konusuna göz atın isterseniz.
Bir de eğer illa erken ayrilacaksa da en erken 8-9 aylar arası öneriliyor.

Esinizle cinsel hayatinizi etkilemedi mi? Ben sahsen sirf bu seneple 3. Ay sonunda ayiracagim ama yaninda annem olacak.

@Fatmapo bizim bebegin desaclari dokuluyor yenisi cikiyor. Erkek kestirmeyi hic dusunmuyorum.
Bu konuda en büyük gerekçe bu oluyormuş zaten. Hayır etkilemedi. Çocuğun yanında da böyle bir şey yaşanmadı zaten. Ama onun annesi sizsiniz. O bebeğin sizin kokunuza ihtiyacı var.

Bebislerinizde baş düzleşmesi olan var mi? Baş düzleşmesini önleyen yastiklar varmis piyasada? Ne kadar dogru sizce? Kullanmali miyim? Bizimkinde hafiften arka kisim düzleşti gibi
İşe yarıyor. Arkadaşım düzleşme olan kızında kullandım mesele kafanın tam düz alanda baskıya maruz kalmaması.

Ben ne ara 3e geçeceğimizi anlamadım. Bez sipariş etmiştim 2 numara 88 tane daha var. 6200 gr olmuş bebeğim, umarım o bezler boşa gitmez.
Aslına bakarsanız boy kilo oranına göre gidiyor. Mesela ben bebeğim pişik olunca mecburen 3'e geçtim daha ferah olsun diye.
6 kilo bebek eğer 56 58 cm ise 4 numara bile kullanır. Ama 60 ve 2-3 numara olur.

Arkadaşlar uyku eğitiminin zararlarına da bakın olur mu?
Maalesef mükemmel bir şey değil o.
Uyumayı öğrenme değil aslında. Öğrenilmiş çaresizlik...
Uyku rutini candır. Ama uyku eğitimi ise gerçekten her yönüyle araştırıp öyle karar verin.

Bizim çiçekte ölmüş eşim peteğim yanina koymuş kaktusummahvolmuş ben koçum basın ayrı yerde umrumda degil

Gecenlerde meme reddi ile ilgili yazmistim. Bebegim geceleri emiyor, gunduzleri ise emmeyi reddediyordu. Biraz da olsa sorunu cozduk gibi. Guznduzleri uyku sersemi veriyorum, emiyor cok sukur. Doymamissa da biberonla mama takviyesi yapiyorum. Sut kalmis mi diye sagma makinasiyla kontrolunu yapiyorum, genelde cok az cikiyor. Umarim tamamen cozeriz bu sorunu. Gercekten yipratici bi surec, bebeginizin sizi istememesi bi taraftan, bi taraftan da annelik ve bebek bakimi ile ilgili uzman olan yurdum insanlarinin gereksiz yorumlarini cekmek ayri bi psikolojik savaş.
Fakat bu surecte arastirma yaparken, forumlarda bebegini 3 gun ac birakan 11 gun acliktan aglatan annelere rastladim. Boyle durumlarda uzman yardimi olmadan ac birakilan bebekte dehidrasyon, kan sekerinin cok dusmesi, kisa ve uzun vadede saglik problemine yol acacak olmalarindan bihaber birsuru anne var malesef.

Eğer iptal etme imkanın varsa iptal et bence.benim bebeğim 5kilo boyu 60 cm ve ben iki numara bez çok aldığım için şimdi sürekli bezi elimde gerdire gerdire esnetiyorum sonra takıyorum yine de iz yapıyo. Yani benim bebeğim öyle çok kilolu değil buna rağmen 2 numara Molfix bize küçük. 3 numara aldım o da biraz büyük ama size tam olur bence 6 kilo olduğu için ve muhtemelen bacak bogumlari vardır benim bebeğim uzun ve zayıf öyle bogumlari da yok

Ben 4.ayda uyku egitimine baslamayi dusunuyordum. Ne gibi zararlari olmaktaymis? Zaten benim de cekincelerim vardi. Ama asla aglatmadan degil, yanima yatirip uyuyana kadar bekleyip uykuya daldiginda yatagina koymayi planliyordum. Benimki ayakta sallayarak uyuyor. Sallamadan çözmeye çalışıyorum

Eğitimde en başta yatağa biraz uyku sersemi hale getirip öyle koyun diyorlar, sonra uykuya dalana kadar onu sevin okşayın, ağlarsa alın sakinleştirin sonra yine yatağına koyun diyorlar. Başta çok uzun sürse de 3-4 gün sonra bu süre kısalacakmış. Bir bebeğe bir alışkanlık edindirmek ya da bıraktırmak 2 hafta sürüyormuş. Ama bu 2 haftada anne olarak yoruldum bu sefer böyle oluversin dersen en başa dönüyormuşsun. O yüzden kendin iyice hazır olunca bebeğe kötü bir mesaj vermeden yapmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…