Oral döneme geçiyorlar canım artık. Onların şu an etrafı öğrenmeleri ağzı sayesinde oluyor, zamanla bulduğu herşeyi ağızlarına götürüp tanımaya çalışacaklar.Elini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Daha 2.5aylık diş çıkartma değildir diye düşünüyorum karnı da tok. Tüm gün eller ağzında parmaklarını elini kemirip duruyor.
Yok bugün açıldı uykusuMaşallah, belki de huy değiştirir bundan sonra sakin bebiş olur yavrucuğunbizimki de geceden sonra uyanıp yedi kakaladı şimdi devam ediyor küçücük bedenleri demek ki nasıl korkuyo yorgun düşüyor hiç kıyamam. Rotayı bize 28 gün sonra yapalım dediler, uygun olur mu vakit olarak yarın asıl doktorumuza sorucam
Cnm on günlük Ken oldu bizimki. Bı iki kere çiş yaparken mizildandi o kadar. Hiç korkma hayırlı olsun şimdidenKizlar sünnet işini ne yaptınız? 10 ocakta 3 aylik oluyor bizimki. Yilbasindan sonra yaptirmayi düşünüyorum. Sünnet olduklarinda çişlerini yaparken ağlıyorlarmış galiba. Huysuzluklari kaç gün sürer acaba
Ben ilk oğlumu bir yaşında ayırdım çok rahat oldu ama ikinciyi iki yaşına mecbur odamda tutucam abisiyle aynı odaya koymak çok doğru olmaz gibi gelio küçük bebek sonuçta. Ama bı çocuk odası daha olsaydı bir yaş bana göre ideal eşBebekler 24 aydan önce özgür olamaz ilk iki yılda anne ile ne kadar yakın temas kurarsa ne kadar birlikte olursa ki geceler de dahil, o kadar güvenli bağlanır ve o kadar kolay özerkliğini ilan eder. Özgürlük gelir. Gece anneden ayrı uyuyan bebek güvensiz oluyor. Odası erken ayrılan bebeklerde anneye daha bağımlı olma hali, huysuzluk, yaş dobemlerinin daha ağır geçmesi... Bebeği terk etmiyorsunuz ama göreceksiniz bebek sizden bir metre uzaktayken dahi mutsuz oluyor. Bebek ya hu ne fark eder deniyor ama bebekler bunu hissediyor ve inanın acısını çıkarıyor. İlk bebegini erkenden odasını ayıran arkadaşlarım ikinciyi en az iki yıl kendi odalarinda yatırdı.
Güvenli bağlanma konusuna göz atın isterseniz.
Bir de eğer illa erken ayrilacaksa da en erken 8-9 aylar arası öneriliyor.
Bizimki de ayniElini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Daha 2.5aylık diş çıkartma değildir diye düşünüyorum karnı da tok. Tüm gün eller ağzında parmaklarını elini kemirip duruyor.
Öyle yapmaya çalışıyorum canım ❤❤Şanslısın valla :) ama sana şeyi söyleyim, sakin bebekler sessiz sakin durduğu için daha az yeni şey görürlermiş, talepkar bebekler sürekli bir şey istediği için daha fazla yeni şey görüp dinlermiş. O yüzden uyandıkça gezdir annesi, yeni yeni oyunlar türet hep, sohbet et, kitap oku. Uyanıkken zamanı dolu dolu geçsin.
Elini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
ben cnmBezde 3 numaraya gecen var mi arkadaslar?
mama olayına cok takma cnm doktorun dedıgse ver anne sutude ver gelısımını yavaslatma doktorun dedıgı gıbı yapDua ederken eymenle diyoruz ki allahm biz 2 ayı saymiyoruz iki ayligiz daha bize bol süt ver diyoruzemiyor yine ama mamayi tamamen kesmek istiyorum.. Bugunku doktor tamamen keserim bile ama prematureler için mama birazda ilac gibi oluyo dedi.. Bi sure devam edelim dedi yavasca birakirz dedi 3x90 devam dedi ama ben bazen daha az bile veriyorm bu ara ama kilo alimi bildigin durdu.. Sanrm dedigi gibi 3 kere vercem.. Gelisimi yavasladi iyice
Chelzy canım sen ebebek den pompa almistin dimi ? Memnun musun almayı düşünüyorum da
Akranlarini 6 ay- 1 yaş arasi illa yakalayacak minişlerimiz merak etme.Evdeyiz 7 /24 işin ne? Daya devamli memeyi,cogalacak eminim.Instada doç.dr.aydinerdemir var.Ucretsiz emzirme danismanligi veriyor.Izmirde kendisi.Benim ugur icin alasim var.Dun 4 dk kuvvetli emdi.Sonra bi durdu,memede oldugunu farkedip morarana kadar agladi enayi
Benim de elimde 116 adet açılmamış paket var .bı arkadasim doğum yapacak ona vericem.Ayy kızlar bezler eve geldi. 2yi bırak ben epey 3 numara da sipariş etmiştim.Neyse ki çok bez kirletiyor, 1 aya kalmaz biter onlar. 2yi atlayıp 3e geçeyim o zaman direkt. 2yi yeni bebeği olan birine hediye ederim sonra ne yapayım.
Ben zar zor tutturdum . Sadece uykuya geçişte veriyorum bi de ben yokken ağlayınca sakinlessin diye veriyoruz.Kizlar bu arada emziksizlik çok zormusdaha hala unutamadik emzigi eskiden fiynk atardm burda.. Kim naapio mrk ediyorum ama ara ara girip okurum insallah
Dün hep miziklandi .gece de hiç huzurlu uyumadı. Aşıdan bi saat sonra baktım ağrısı var ememiyo bi çay kaşığı calpol verdim saat 13.00 de . O baya iyi geldi 45 dk sonra bebeğim güzel emdi ve her zaman ki gibi bir buçuk saat uyudu uyandı akşam 20.30 da yine ağrıları olduğunu fark ettim uyuyamadı ,ememedi . O zaman da yarım çay kaşığından biraz daha az calpol verdim yarım saatte düzeldi emdi uyudu. Bütün gece huzursuzdu . bugün gayet iyi. Calpol verince her seferinde çay kaşığı ile su da verdim. Neticede anne sütü değil suya ihtiyacı olacağını düşündüm. Şükür atlattık.Dün aşılananlar naptınız nasıl geçti gününüz geceniz? Gündüz sürekli ağlayıp uyumayan çocuk gece uyanmadı, ben de başında nöbette durdum o yüzden neden uyanmıyo ateş mi var diye☹ Çok şükür keyifli uyandı da içim rahatladı
Bizde iki ay bir haftalığız . Durum aynıElini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
UykU eğitimi tamamen bağımsız uykuya gecis.Ben 4.ayda uyku egitimine baslamayi dusunuyordum. Ne gibi zararlari olmaktaymis? Zaten benim de cekincelerim vardi. Ama asla aglatmadan degil, yanima yatirip uyuyana kadar bekleyip uykuya daldiginda yatagina koymayi planliyordum. Benimki ayakta sallayarak uyuyor. Sallamadan çözmeye çalışıyorum
Yok artık yaş e bu kızı evlendiremez de... Ben en son şuna dönmüştüm oğlumun yatağının yanına oturuyordum parmağımı tutuyordu. Ya da başını oksuyordum uyuyordu.Ben de epey araştırdım okudum, odasını hemen ayırmasam da beşiğinde kendi uyuması gerektiğini öğrenmeli. Bebeğin psikolojisi tamam da annenin babanın da bir psikolojisi vardestekle uyutmak aileyi çok yıpratıyor. Babalar zaten çoğu zaman çocuğu uyutamıyor, anneler daha çok yıpranıyor o zaman.
Eşi polis olan bir arkadaşım var, eşim nasıl olsa nöbette diye kızıyla hep aynı yatakta yatmışlar. Kızı şimdi üniversite çağına geldi, halen aynı yatakta yatıyorlarmış, eşi başka yerde yatıyormuş. Üniversite tercihlerinde başka şehir yazdırmadı kızına, ben dayanamam diye.
Dua ederken eymenle diyoruz ki allahm biz 2 ayı saymiyoruz iki ayligiz daha bize bol süt ver diyoruzemiyor yine ama mamayi tamamen kesmek istiyorum.. Bugunku doktor tamamen keserim bile ama prematureler için mama birazda ilac gibi oluyo dedi.. Bi sure devam edelim dedi yavasca birakirz dedi 3x90 devam dedi ama ben bazen daha az bile veriyorm bu ara ama kilo alimi bildigin durdu.. Sanrm dedigi gibi 3 kere vercem.. Gelisimi yavasladi iyice
Doçent demişsin nerede?Ya zaten korkuyorum çocuk erken doğdu.. Hata yapmak istemiyorum.. Doğru düzgün bi doktor bulamadm ya.. Devlette bu hafta gorundugunuz doktor iyiydi allahtan hep ordaymis zaten.. Sanrm sonradan dönuyor şansımerken konusmak istemiyorm.yinede
Ellerini keşfediyor. Bebek, ağzı ile kesfedecek her şeyi. Her şeyi ağzına götürecek. İki yaşına kadar her şey ağızda ,Elini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Dün aşılananlar naptınız nasıl geçti gününüz geceniz? Gündüz sürekli ağlayıp uyumayan çocuk gece uyanmadı, ben de başında nöbette durdum o yüzden neden uyanmıyo ateş mi var diye☹ Çok şükür keyifli uyandı da içim rahatladı
Elini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Ellerini keşfediyor. Bebek, ağzı ile kesfedecek her şeyi. Her şeyi ağzına götürecek. İki yaşına kadar her şey ağızda ,
[/QUOTE
Benimkide ne bulursa ağzına almak istiyor. Parmağımı yan yakalayıp sanki damaklari kasiniyo gibi bir emiyor zannedersinki diş cikarcak. Salyalar başladı tükürüğü yle baloncuk bile yapio. Emziği hırsla emio sesli sesli. Karnı tok biliyorum aç olsa beni emer.
Ben de aldım canım gerçekten dediğin kadar varmış çok acısız çekiyo ve iyi de çekiyo teşekkürler tavsiyen için ❤❤Coook memnunum.Bu kadar hizli,acisiz sagim yapan yoktur heralde.59 lira ya .Hic bisey yani.Lansinoh mahvediyodu gogus uclarimi.Bunda hiic.Lansinoh kabartirdi meme ucunu kocaman kipkirmizi yapardi.Bu hic.OKadar rahat.Biraz kolun yoruluyor o kadarama acisiz ve hizini dusununce birazdan bitivericek zaten sagim diyorum sagmaya devam ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?