Ben de epey araştırdım okudum, odasını hemen ayırmasam da beşiğinde kendi uyuması gerektiğini öğrenmeli. Bebeğin psikolojisi tamam da annenin babanın da bir psikolojisi varArkadaşlar uyku eğitiminin zararlarına da bakın olur mu?
Maalesef mükemmel bir şey değil o.
Uyumayı öğrenme değil aslında. Öğrenilmiş çaresizlik...
Uyku rutini candır. Ama uyku eğitimi ise gerçekten her yönüyle araştırıp öyle karar verin.
Eğer iptal etme imkanın varsa iptal et bence.benim bebeğim 5kilo boyu 60 cm ve ben iki numara bez çok aldığım için şimdi sürekli bezi elimde gerdire gerdire esnetiyorum sonra takıyorum yine de iz yapıyo. Yani benim bebeğim öyle çok kilolu değil buna rağmen 2 numara Molfix bize küçük. 3 numara aldım o da biraz büyük ama size tam olur bence 6 kilo olduğu için ve muhtemelen bacak bogumlari vardır benim bebeğim uzun ve zayıf öyle bogumlari da yok
Ayy kızlar bezler eve geldi. 2yi bırak ben epey 3 numara da sipariş etmiştim.Bizim ki de 6300kg ben 4 numara bez kullanıyorum, tam geliyor hatta sıkı bağladıysam eğer bacaklarını sıkıyor.
2 numara imkansız...
Berikkocum sen içerenköy civarında falansın sanırım, o avicenna da yakınındaki eren hastanesi de bana hastaneymiş gibi gelmiyor maalesed, eren de bi doktor boynum tutulduğunda bir zaman yakaladı beni boynumdan gözümün içine baka baka senin boynum ağrımıyo inan kendine dedi tuhaf hareketler hipnoz gibi, bi kas gevşetici yazdıramadım adama; sonra bu durum yüzünden şikayet almış... eğer randevu bulabilirsen kozyatağı central hospitalde gonca hanım var, ablam iki çocuğunu ona götürdü hep
Üzülme canım inan hepimiz yanlış yonlendirildik hepimiz hatalar yaptık. Senin azmin senin caban hep takdire şayan. İlk çocuk çok zor. Hani biz ikincideyiz çok zor oluyor diyoruz ama ilk cocuk bence zor. Olayı çözme, alışma... Ve en önemlisi bence doğru doktoru bulma. Doğumda da çocukta da ilkinde edindiğim tecrübeye dayanarak aynı doktorlarla devam ettim. Doğum doktoruma çok guveniyordum. Mesela benim ayrıntılı ultrason çekildiğinde kalbinde beyaz odak çıktı. internete baktım kafayı yedim. Ultrasonu çeken doktor iyi bi doktordu, onu da biliyordum, bir şey olmaz dedi ama yok ben baktım internete.
O noktadan sonra hangi doktor olursa olsun inanmam zordu. Ama doğum doktoruma çok guveniyordum. Atlamazdi, emindim. Çünkü ilkinde gerekli olan hiçbir şeyi ihmal etmedi, gereksiz olan hiçbir şeyle beni yormadi. Yeri geldi 20 gün 10 gün hastaneye yatırdı ama ihmal etmedi. O yok bir şey değil bu, deyince ben bir daha sorgulamadim.
Çocukta çok iyi denen belki 5 6 doktora gittim. Siradanlari da denedim. Alerji oldu Türkiye'de bu alanda tek denen doktorlara gittim. Ama hiçbiri bizi devam ettiğimiz doktor gibi yonlendiremedi. Kimi ilaca abandi kimi bir şey yok dedi ertesi gün bronşiyolit oldu. 9 aylık bebeğe günde 3-4 alerji ilacı verdik.
3 yıl 4 yılda oturttuk maalesef. İkinci evet zor ama daha iyi anlıyor insan bir şeyleri hazırlıklı oluyor.
Canım hiç umutsuz olma. İnan alışır emmeye. Meme reddi yapıp bir süre emmeyen bebekler bile tekrar emmeye baslayabiliyo, hatta üzerinden zaman geçse memende bi damla süt kalmasa yine de tekrar emzirme baslanabiliyo. İnsanlar 8 aylık bebeklerinde falan yapıyorlar bunları. Erken dönemde daha kolay oluyomuş. Mama vericeksen bile meme başına beslenme sondası gibi bişey tak öyle öyle alışır. Ama az çok sütün varsa bu ara hiç mama işine girme
Premature dogan bebege nasil uyandiginda mama derBen Emre eve yeni geldiginde bir aksam uyanamiyor diye acile goturucektim 2 saati gecti beslenmesinden stresiyle..Adamin surekli tekrar ettigi tek sey 2 bucuk saati asla asmiyosun emziriyosundu,hemsireler deseymis bari sana.Bana hastanrde kaldigim 2 gece boyunca 2 saatte bir geldiler siringayla mamaya ve memeyi tutturmaya.Ilk 2 ay elimde telefon alarm kurmakla gecti.Hala da 2-3saati gecirmiyosun dedi en son kontrolde.
Doktorunu degis,sitesi varsa hastanenin yorum yaz.Ben yandim siz yanmayin diye..
Sende stres yapma su anda.Sutu etkileyen en onemli faktorlerden biri rahat olmak,stres olmamak.Telkin et kendini.Relax ol.Annem burdayken yanimdayken okadar farkli ki süt.Annem gelince cogaliyor sonra resmen azaliyor.
Stres kismi cok dogru. Bebegim grip olunca agladim dun cok uzuldum. Ve sutum gitti birden. Memelerim bugun de dun aksam da bomnostular zaten bebekde emdi 10 dk sonra tekrar emmek istedi buyun gece de uyuyamadi nerdeyse. Cok farketti.
Berikko cimere sikayet et bence. Benim bebegim 40. Haftada dogdugu halde su an 2 ayi doldurdu dr asla 4 saati asmicak beslemen dedi. Gecen ay da 3 saat demisti. İlk dogdugunda resmen 2 saatte bir emziriyordum alarm kurup.ben de hata yapmadim mi yaptim. Dr ilk gun 4 saatte bir mama verin sarilik icin dedi. Bende oglum hasta olacagina varsin vereyim dedim mama da verdim ama yarim aklimla mamadan once emzirmeyi dusunmedim. 4 saatte bir mama verdim ama o sirada meme vermedim. Beni de 4 saatte bir emmis oldu. Cahillik iste. Hepimiz yapiyoruz.
Berikko naslsn canm? Stres yapma sut konusunu gun oluyor cok artiyor gun oluyor azaliyor bende ctesi kontrolumuz var kilosuna gore birakcam mamayi insallah en azindan azaltcam. Ama @dgdln in dedigi cok mantikli memeye alistirmak icin ben basta sezaryen sonrasi sutum yokken siringaya mamayi koyuyodum meme ucumu agzina verirken yanindan siringayi da getirip akitiyodum sut var sanip nasil emiyodu oyle oyle alistirdim memeyi tutmaya. Cok ise yaramisti bende unutmusum dgdln diyince akkma geldi sende oyle bi dene o cektikce de sut gelir insallah benim baslara gore baya baya artti bu ara cunku emmeden asla uyumuyo memesiz huzursuz oluyo filan cinar emdikce de artyo sukur
Akranlarini 6 ay- 1 yaş arasi illa yakalayacak minişlerimiz merak etme.Evdeyiz 7 /24 işin ne? Daya devamli memeyi,cogalacak eminim.Instada doç.dr.aydinerdemir var.Ucretsiz emzirme danismanligi veriyor.Izmirde kendisi.Benim ugur icin alasim var.Dun 4 dk kuvvetli emdi.Sonra bi durdu,memede oldugunu farkedip morarana kadar agladi enayiYemkn ediyorum ben bu cocugu basindan beri surekli emzirsem hem sut sikintim olmazdi hemde eymen su an yakalardi akranlarini.. Eminim buna yani.. Cunku 3 gun eymeni sutle besledim sadece 300gr almıştışimdi sanrm yetmiyo ki 3.haftadayiz 100gr aldi.. Yine mamaya dönüş yapcam artik.. En azndan hic sut akmayan gogsumden az da olsa geliyo..
O kadar sinirliyimki kadina.. Saglik bakanlığına mi sikayet etsem diyorum.. Yazismalarimiz da duruyo Cunku
Aşı benimkine uyku yaptı, çığırtkan bebem mülayim bir bebek oldu. Biz hiç durmayan hallerine alıştığımız için bize bir garip geldi. Hafif ateş oldu, calpolle toparladı hemen. Rota da yaptırmıştık, ondan mıdır nedir gaz sıkıntısı olmadı. Gece tüm kıyafetleri değiştirmeli kakalar falan yaptı, o ara zor uyudu sadece. Sabah da iyi uyudu, çok şaşkınım. Ben hiç durmaz falan diye korkuyordum.Dün aşılananlar naptınız nasıl geçti gününüz geceniz? Gündüz sürekli ağlayıp uyumayan çocuk gece uyanmadı, ben de başında nöbette durdum o yüzden neden uyanmıyo ateş mi var diye☹ Çok şükür keyifli uyandı da içim rahatladı
Uyanıkken de huysuz değil çok şükür uykusu gelince biraz huysuzlanıyor yatağına koyduğum gibi uyuyor hamileliğin de çok rahat geçti çok hareketli değildi gece uykusuzluk çekmedim ne hamileligimde ne de doğumdan sonra hatta doğdu bebek ağlamıyor bi kaç dürtüler viiik diye bi ses çıkarttı sonra hemen sustu doktoru sakin bir bebek demişti anneyi yormayacak belliCanım senin bebeğin uyanıkken nasıl? hareketli mi uyku halinde mı? Bir de anne karnında nasıldı? Benim ki uyumamaya direniyor resmen. Sarılık hali hariç hiç uykulu olmadı. Hatta sezeryan için masaya yattım, benimki karnımda zıp zıpdı, ameliyat ekibi de şaşırdı. Karnımdan başını çıkardılar başladı ağlamaya. Başlayış o başlayış şimdi epey bir ağlıyor.
Maşallah, belki de huy değiştirir bundan sonra sakin bebiş olur yavrucuğunAşı benimkine uyku yaptı, çığırtkan bebem mülayim bir bebek oldu. Biz hiç durmayan hallerine alıştığımız için bize bir garip geldi. Hafif ateş oldu, calpolle toparladı hemen. Rota da yaptırmıştık, ondan mıdır nedir gaz sıkıntısı olmadı. Gece tüm kıyafetleri değiştirmeli kakalar falan yaptı, o ara zor uyudu sadece. Sabah da iyi uyudu, çok şaşkınım. Ben hiç durmaz falan diye korkuyordum.
Tanımak için yapıyorlarmış, bundan sonra herşey ağza gidecekmiş çok normal demişti doktorumuz. Ben önlük takmaya başladım yoksa sırılsıklamElini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Daha 2.5aylık diş çıkartma değildir diye düşünüyorum karnı da tok. Tüm gün eller ağzında parmaklarını elini kemirip duruyor.
Ellerini kesfediyor. Gayet guzel gelisim emaresi.Elini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Daha 2.5aylık diş çıkartma değildir diye düşünüyorum karnı da tok. Tüm gün eller ağzında parmaklarını elini kemirip duruyor.
Bizimki de 2bucuk aylik ve ayni sekilde elini yumruk yapip agzina sokuyorElini hatta yumruğunu ağzına sokuyor her yer tükürük. Neden böyle yapıyor?
Şanslısın valla :) ama sana şeyi söyleyim, sakin bebekler sessiz sakin durduğu için daha az yeni şey görürlermiş, talepkar bebekler sürekli bir şey istediği için daha fazla yeni şey görüp dinlermiş. O yüzden uyandıkça gezdir annesi, yeni yeni oyunlar türet hep, sohbet et, kitap oku. Uyanıkken zamanı dolu dolu geçsin.Uyanıkken de huysuz değil çok şükür uykusu gelince biraz huysuzlanıyor yatağına koyduğum gibi uyuyor hamileliğin de çok rahat geçti çok hareketli değildi gece uykusuzluk çekmedim ne hamileligimde ne de doğumdan sonra hatta doğdu bebek ağlamıyor bi kaç dürtüler viiik diye bi ses çıkarttı sonra hemen sustu doktoru sakin bir bebek demişti anneyi yormayacak belli
Sanırım anne karnında nasılsa doğunca da oyle oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?