Şu an için buna bağladık 21 gün sonra tekrar çağırdı böyle olursa yine mama da ekleriz beslenmeye dedi, bugün biraz moral olarak çöktüm yani çözümsüz şeyler değil çok şükür ama bi böyle yapamıyorum yapamıycam hissi geldi üstüme. Yalnızım da evde onun da etkisi var galiba, kötü hissediyorum geçer inşallah bir an önce
Bebek her ay aynı almaz ki sıkma canını. Alt sınırın altına düşmemis miniğin maşallah bak demek ki sütün yetiyor. Eğer silikonsuz zorlanıyorsa 4. ayda bir meme reddi olacak. Ondan sonra bırak. Her çocuk bir değil. Yapacaksın. Önce buna inan.
Nasil anlicam peki doyup doymadgni.. Sutun yetip yetmedgni demin bos bos cekiodu mama verdm rahatladi ama kustu yine.. Fazla mi gelio anlamiyorm.. Az versem kilosu yavas diye icim eridi.. Acaba 60cc mama mi versem.. Sanki 90 verince yarisini cikario.. Boyle cok kusmazdi
Mamayı, seni emdikten sonra 30 + 30 + 30 ya da 50+20+20 şeklinde verebilirsin. Yani emdikten sonra 30 ver. Bitirirse bir otuz daha gibi. Eve yakın sağlık ocağı yok mu? 3 günde bir ya da haftada bir gibi gidip tart. Açıkçası ben mama konusunda pek tecrübeli değilim ama ben şu an mama veriyor olsam muhtemelen emdikten sonra verirdim. Mesela günde toplam 90 ml vereceksem onu bir defada değil de emme sonralarında parça parça verirdim.
Sen pompa kullaniyorsun peki ne için kullanıyorsun?
Aç olan bebek huysuz olur. Mutsuz olur. Aranır.
Boş çekmek??? Boş cektiginde süt kanallarını hissedersin resmen canım o kadar sızlıyor ki. Bebek bir süre emdikten sonra sütün yağlı ilan kismi gelmeye başlar o kısım da kıvamlıdır ve yavaş gelir. Başta her çekmede yutkunur ama sonlara doğru hem yada minik emme hareketi yapar gidiklar gibi hem de 3 kere çeker bir yutkunur. Hatta 10 çeker bir yutkunur.
Bazen de emerken süt gelse dahi yutkunmaz. Memen onun ağzında ama memenin ucu neredeyse küçük dilinin orada. Yutkunmasa da çektikçe akar o damla damla aşağı.
Bebek her ay aynı almaz ki sıkma canını. Alt sınırın altına düşmemis miniğin maşallah bak demek ki sütün yetiyor. Eğer silikonsuz zorlanıyorsa 4. ayda bir meme reddi olacak. Ondan sonra bırak. Her çocuk bir değil. Yapacaksın. Önce buna inan.
Rint ya moral ve desteğin çok sağol gerçekten İnanıyorum inşallah, doktorumuzda bahsetti meme reddinden bugün pes etme sakın, karanlık oda veya üstüne bişey örterek denemeye devam et algıları çok açılacak etrafı izlemekten emmek istemeyecek diye. Her yolu her şeyi denemeye devam:)
Parasi olmayana bir sey yok zaten. Dun asi yaptirdik rota. Bayagi parasi olmayanin cocugu ishal olsun hastane de yatsin yani. 170 tl verdim bir dozu. Ki 3 doz yapilacak daha menenjiti var. Bir grip oldu surubu 45 tl. Helali hos olsun. Bebehim iyilesti hemen fakat gercekten parasi olmayana bir sey yok ve bu beni cok uzdu. Bizler orta halliyiz coguncak. Bize boyle. Kaliteli beslenmek istesen zaten her sey ortada.
Bu biogaia damla kullanan arkadaşlar sizde de 10 günde bitiyor mu bizim şişede mi anormallik var.hos 5 ml birşey ama 10 günde bitmesi normal mi.sayet normalse inşallah gaz uzun süren birşey olmaz.5 ml 70 TL.
Parasi olmayanin çocuğu gazdan ağlasın sancilanisin hale bak
Canım ben günlük 5 damla şeklinde kullandım. Bitince ara ver dedi doktorumuz. Aonra tekrar başlarsın dedi. 5ml almıştım. 3 hafta kadar kullandım yeni bitti. Aslında ara vermeye korkuyorum ama bakıcaz bakalım. Kür gibi kullanıcakmışız. Ara verip.
Benim oturma kemiklerim çok ağrıyor bir de kalçalarım.
sizin de oldu mu böyle? Doğum sonrası vücudun toparlanması mı acaba diyorum?
Bir de hep kucakta olmak isteyen bir oğlum var. Hiç bir iş yapamıyorum. Uyumadığı zamanlarda hep mız mız anca kucakta susuyor. Ne zaman geçer bu durum acaba? Ne yemek yapmaya fırsat oluyor ne başka bis şey. 24 saat ilgi
Benim oturma kemiklerim çok ağrıyor bir de kalçalarım.
sizin de oldu mu böyle? Doğum sonrası vücudun toparlanması mı acaba diyorum?
Bir de hep kucakta olmak isteyen bir oğlum var. Hiç bir iş yapamıyorum. Uyumadığı zamanlarda hep mız mız anca kucakta susuyor. Ne zaman geçer bu durum acaba? Ne yemek yapmaya fırsat oluyor ne başka bis şey. 24 saat ilgi
Canım ben günlük 5 damla şeklinde kullandım. Bitince ara ver dedi doktorumuz. Aonra tekrar başlarsın dedi. 5ml almıştım. 3 hafta kadar kullandım yeni bitti. Aslında ara vermeye korkuyorum ama bakıcaz bakalım. Kür gibi kullanıcakmışız. Ara verip.
Nasil ya bizim ki niye 10 günde bitti.bende 1 ay kullansam 210 tl bu ne insafsizlik diye hayiflaniyorum sabahtan beri.gunde 1 kere eşim isten gelince saati tutsun diye hep ayni saatte 5 damla verdik . şimdi şüpheye düştüm benim kız gıcık olup dökmüş olabilirmi acaba . kardeşine değil de bana takık bu ara ders konusunda çok çatişıyoruz.gece gece kafaya takacak konu çıktı bana.
Yarın eşime takilayim belki renk verirse oradan girer konusurum, gunahini aliyorum muhtemelen ama başka birseyde gelmiyor aklima.
Nelerle oyalıyorsunuz? Kaç haftalık? Belki benimki küçükse daha oyalanacak şeylerden anlamıyordur, zamana ihtiyacı vardır. Öyle oyuncak koysan eline hiç anlamıyor.
Nasil ya bizim ki niye 10 günde bitti.bende 1 ay kullansam 210 tl bu ne insafsizlik diye hayiflaniyorum sabahtan beri.gunde 1 kere eşim isten gelince saati tutsun diye hep ayni saatte 5 damla verdik . şimdi şüpheye düştüm benim kız gıcık olup dökmüş olabilirmi acaba . kardeşine değil de bana takık bu ara ders konusunda çok çatişıyoruz.gece gece kafaya takacak konu çıktı bana.
Yarın eşime takilayim belki renk verirse oradan girer konusurum, gunahini aliyorum muhtemelen ama başka birseyde gelmiyor aklima.
Bilmem ki canım günde 5 damla ile 10 günde bitmesi çok zor, yoğun bi damla baya. Büyüğü de anlamaz ki o damlanın önemini niye döksün diye düşünüyorum.
Eczaneden aldıysan onlara mı sorsan ki, ne kadar gider bu? diye?
İyi dileklerin için sağol canım. Bugün çıktık ama evde tedavi devam altı tane iğne antibiyotik şurup ve hava tedavisi evde devam tam atlatmadi ama daha iyii
Bilmem ki canım günde 5 damla ile 10 günde bitmesi çok zor, yoğun bi damla baya. Büyüğü de anlamaz ki o damlanın önemini niye döksün diye düşünüyorum.
Eczaneden aldıysan onlara mı sorsan ki, ne kadar gider bu? diye?
Yok yok bizimde 10gunde bitiyor canm gunde 5 damla ile aynen ayda 3 kere aliyoruz XXSIDE10
kucuk kizindan bosuna suphelenme. 5ml lik damla hirsizlik resmen 70tl insan mecbur kalinca aliyo. 40 gunlukken basladik suan 3 aylik artik birakcam bu son damladir umarim