Canm bende kayserideyim dun rotarix olani 280 e aldk. Hatta baska eczaneye sormuştum 260 demistiManüel canım
Bize 320 dediler
Ayniyiz suan hatta benimkine bazen ilgi de yetmiyo mizmizlik forever buaralar dun doktor buyume atagi dedi. Dun tam 3 ay bittiBenim oturma kemiklerim çok ağrıyor bir de kalçalarım.
sizin de oldu mu böyle? Doğum sonrası vücudun toparlanması mı acaba diyorum?
Bir de hep kucakta olmak isteyen bir oğlum var. Hiç bir iş yapamıyorum. Uyumadığı zamanlarda hep mız mız anca kucakta susuyor. Ne zaman geçer bu durum acaba? Ne yemek yapmaya fırsat oluyor ne başka bis şey. 24 saat ilgi
Bende kivircik olsun saclarini uzataym istiyorm ::) doktora da sordum dun sacini kesmenin bi faydasi yok dedi kesmicem karar verdimBüyük ihtimalle kıvırcık olur, kıvırcık saç baskin gendir. Ama asıl ergenlikte tam anlamıyla seklini bulur.
O makinaların biraz uzun kesmek için başlıkları oluyor ya o pek aciymiyor. Doğrudan metal uç acıtıyor biraz. Kafaya pek degdirmeden çıkış yönünün tersine aldık.
Bebeğim iğneler devam. Öksürük hafifledi ama çok nazlı . İğneler den dolayı sanırım sabah akşam iğneye gidioz bıktı artık çocuk. Üç tane iğne kaldı salı kontrol e goturcem bakalım. Yazarm durumu inşallah. Büyüğü bu sabah kontorol e götürdük. Başka doktor vardı. Bu çocuk iyi öksürük alerjik zaten alerji şurubu en fazla verebilirim dedi zaten zaditen kullanıyoruz dedim . Havalar 15 derece isinana kadar çocuklar oksurur burnu akar normal kabul edin bunu. Ihlamur zencefil limon bal verin. Çocuğun ateşi halsizligi yoksa gece uyuyabuliyorsa kendi haline bırakın dedi. Hoplayan zıplayan çocuktan korkmayın dedi. Ama bizdeki problem abideki mikrop abiye bişey yapmio ayakta atlatiyor ama bebeğe geçince direk bronşit yapio çocuk ne kadar çok ilaç iğne kullandı kuzum. Uzak tutmak mümkün değil
Geçmiş olsun inşallah salı gününe geçer.Bebeğim iğneler devam. Öksürük hafifledi ama çok nazlı . İğneler den dolayı sanırım sabah akşam iğneye gidioz bıktı artık çocuk. Üç tane iğne kaldı salı kontrol e goturcem bakalım. Yazarm durumu inşallah. Büyüğü bu sabah kontorol e götürdük. Başka doktor vardı. Bu çocuk iyi öksürük alerjik zaten alerji şurubu en fazla verebilirim dedi zaten zaditen kullanıyoruz dedim . Havalar 15 derece isinana kadar çocuklar oksurur burnu akar normal kabul edin bunu. Ihlamur zencefil limon bal verin. Çocuğun ateşi halsizligi yoksa gece uyuyabuliyorsa kendi haline bırakın dedi. Hoplayan zıplayan çocuktan korkmayın dedi. Ama bizdeki problem abideki mikrop abiye bişey yapmio ayakta atlatiyor ama bebeğe geçince direk bronşit yapio çocuk ne kadar çok ilaç iğne kullandı kuzum. Uzak tutmak mümkün değil
Çok geçmiş olsun canım benimki de hapşırıyor öksürüyor burun akıntısı yok diye doktora götürmedim götürsem mı acabaBebeğim iğneler devam. Öksürük hafifledi ama çok nazlı . İğneler den dolayı sanırım sabah akşam iğneye gidioz bıktı artık çocuk. Üç tane iğne kaldı salı kontrol e goturcem bakalım. Yazarm durumu inşallah. Büyüğü bu sabah kontorol e götürdük. Başka doktor vardı. Bu çocuk iyi öksürük alerjik zaten alerji şurubu en fazla verebilirim dedi zaten zaditen kullanıyoruz dedim . Havalar 15 derece isinana kadar çocuklar oksurur burnu akar normal kabul edin bunu. Ihlamur zencefil limon bal verin. Çocuğun ateşi halsizligi yoksa gece uyuyabuliyorsa kendi haline bırakın dedi. Hoplayan zıplayan çocuktan korkmayın dedi. Ama bizdeki problem abideki mikrop abiye bişey yapmio ayakta atlatiyor ama bebeğe geçince direk bronşit yapio çocuk ne kadar çok ilaç iğne kullandı kuzum. Uzak tutmak mümkün değil
Bebekler hep yattigi icin genzine akarmis o da bogazda thris yaparmis. Oksuruk de ondan olurmus. Drumuz oyle dedi.Çok geçmiş olsun canım benimki de hapşırıyor öksürüyor burun akıntısı yok diye doktora götürmedim götürsem mı acaba
Teşekkürler ❤❤Bebekler hep yattigi icin genzine akarmis o da bogazda thris yaparmis. Oksuruk de ondan olurmus. Drumuz oyle dedi.
Benim oglumun yaklasik 2 bucuk ay bu sekilde geldi kakasi.Asiri asiri gazli bir bebek.Gunde en az 6 -7 kez.Gaz cikarmak isterken sulu,kopuklu,tazyikli hardal rengi cikariyordu.Su siralar biraz azaldi.Normal yani merak etmeyin.Gazdan oluyor o.Deneyimli anneler merhaba, kasim annelerinden geliyorum. Bi derdim var ama bizim grupta bilgisi olan yok sanırım. Belki siz yardımcı olursunuz. Oğlum 33 günlük, çok gazi var, özellikle sabahları ve geceleri ıkınmaktan mahvoluyor. Kakasi gazla beraber çıkıyor ve köpük gibi. Kutu kolayı çalkalayıp açınca çıkan köpüğün aynısı, rengi hardal sarısı. Anne sutuyle besliyorum, haftada 2-3 defa mama yiyor, 60cc civarında. Normal mi bu durum? Sizin bebekleriniz daha büyük, bu dönemde böyle olmuş muydu acaba? Çocuğumu hasta ettim diye çok korkuyorum.
Gece bizim de idare eder ama gündüz emzirip yatırırsam 10 dk sallarsam yarım saat. Gün ışığı ve ufak da olsa sesler etkiliyor sanırım. Ama uyandıktan donra huzursuzluk olmuyor bende uykusunu aldığını düşünüyorum. Uyandıktan sonra da max. 1saat 15 dk falan uyanık kalabiliyor. Tekrar emzirip uyutuyorum.Kizlar gündüz uyku düzeniniz nasil?
Benimki bazen gündüzleri parca parca uykusunu toplayinca 4 5 saat uyuyor, oh diyorum seviniyorum. Bazen toplasan 2 saat ancak oluyor. Bir gunduz uykusu bazen 2 saat suruyor bazen yarim saat, 40 dk sürüyor. Ayagimda sallayinca uzun uyuyordu. Simdi 2 3 gundur ayakta da sallasam 45 50 dk uyuyup uyaniyor. 2bucuk ayi gectik. Sanirim gunduz uykulari 4 aydan sonra duzene giriyormus. Sizde nasil? Kimin bebişi gunduz kac saat/dakika uyuyor? Gece uykusu iyi ama günduz uzun uyutabilen varsa tavsiyelerini paylasabilir mi
Cnm hakkı zeytın yagı dene kakasını yapmadıgında ver 1cay kasıgı ben cok faydasını gordumBi ara eymende oyle duzenli kaka yapiyodu mama ve meme duzenli yerken.. Sonra mamayi artirinca kabizlik basladi.. Mama artinca süt icmedi icince sutum azaldi.. Surekli mama yiyince kabizlik çok artti.. Bi sefer 4.gun kaka yapti.. Benim doktorun sebebine fitil atinca korkuyodum hemen yapsin icinde kalmasn diye tedirgin oluyodum.. Ne bileyim erimese de kakayla çıktığını.. Hatta bi kere attim erimis kakayla çıkmadı.. O kakayi oyle zorladm ki yavrum aglaya aglaya helak oldu.. Zannediyorum ki rahatlicak yapinca zorluyorum sürekli.. Keci kakasi gibi yapti sonra ikinmaya korktu yavrum.. Hem fitil hemde siringayla zeytinyagi verince kakayi rahat yapti iki haftaya yakin.. Dun doktor kati yapmiosa uyarma bekle 3 gun diyince bekledim pazar sabahi ugrascaktim fitil filan.. Baktim catir catir kaka yapio.. Oyle rahatladim ki.. Bak eymeninde mama degistirdik evolvia alioduk.. Hipp combiotic aldik.. Aldgmzdan beri kusuyor.. Diyorum midesi aliscak diye ama gecen pazar aldik.. Simdiye alismaz mi bilemiyorum.. Eymende hep memede.. Bugun varya toplamda en fazla 3 saat boşluğum olmuştur.. Onda da tuvalet yemek yedim.. Mutfagi hizlica toplayip yatagi kapattm.. Hep memedeydi.. Bende hissediyorum sütün arttığını.. Ama daha doymasina var gibi gelio.. Emdikten sonra sagdigimda 5cc belki oluyordur.. Bende hemen iciriyorum onu.. Eger emdikten sonra 30cc cikarsa bu cocuk doyuyordur diyip mamayi birakmayi dusunuyorum.. Öbür aya belli olur..
Ayrica diyorum sana eymenle çınar bence kalu belada arkadastilarbu kadar ayni seyredemez gelisimleri yani.. Yada analari mi beceremiyo bilemiyorm
Valla kuaför anne karnı saçından ne kadar.erken ayrılırsa o kadar iyi olur diyor. Çok ince onların hepsi dökülüyor. Sağdan soldan çıkıyordu. Kestik kurtulduk. Uzamaya bile başladıBende kivircik olsun saclarini uzataym istiyorm ::) doktora da sordum dun sacini kesmenin bi faydasi yok dedi kesmicem karar verdim
TekKöpük olayi fazlaysa kullandiginiz mamayi degistirin.Çok teşekkür ederim. Tahmin etmiştim bu gazın başımıza bela olacağını. Vicol baya işe yaradı ama yüzde yüz değil elbette. Masajı da artırayım bundan sonra. Tekrar teşekkürler.
Aynen bizimkinde de fazla huzursuzluk olmuyor. Ve aynen dedigin gibi 1 saat 15 dk ya da 1 bucuk saat durabiliyor. Sonra huzursuzlaninca tekrar uyutuyorum.Gece bizim de idare eder ama gündüz emzirip yatırırsam 10 dk sallarsam yarım saat. Gün ışığı ve ufak da olsa sesler etkiliyor sanırım. Ama uyandıktan donra huzursuzluk olmuyor bende uykusunu aldığını düşünüyorum. Uyandıktan sonra da max. 1saat 15 dk falan uyanık kalabiliyor. Tekrar emzirip uyutuyorum.
Çok geçmiş olsun canım benimki de hapşırıyor öksürüyor burun akıntısı yok diye doktora götürmedim götürsem mı acaba
Şöyle soyliyim burnu tıkanıyo bebeğin ama serumla temizleyip aspiratör le çekmeme rağmen hala genzi doluysa emmekte güçlük cekiosa götür canm. Ben ilk goturudgumde bikac gün burun tıkanıklığı oldu evde açtım ilk günler sonra bı gece burnunu temizlememe rağmen açılmadı ememedi. Aile hekimine gittim anlattım burnu açılmadı ventolin verdim dedim hayır verme cigerleri iyi dedi iki gün sonra öksürük arttı Gece uyuyamadi hep ağladı sabah gittik yatış verdiler. Benim hatam aile hekimini dinlemek oldu . Olcagi varmış. Uykusunu ve beslenmesi etkilenmiyosa başındadır ama götür yine. Alerjik burun spreyi veriolar üç güne açılıp burnu gecio. Benm çocuklarım alerjik bünyeli soğuk algınlığı tedavi edilemezse iki güne bronşit e ceviriyoÇok geçmiş olsun canım benimki de hapşırıyor öksürüyor burun akıntısı yok diye doktora götürmedim götürsem mı acaba
Uyku az gelse sürekli huzursuz ağlamaklı hali olur canım. Nasıl bizim hepimizin uyku ihtiyacı fatklı bebekler de öyle bence. Genellemelere artık kulak tıkadım. Robot değilya bu çocuklar tek fabrikadan çıkmış gibi hareket ediyoruz ve yazılanlara uymadı mı bi sorun var diye evham yapıyoruz. Ben de o kadar çok okumuşum ki beynimdeki bilgi birikimi ve karmaşasından annelik içgüdülerimi dinleyemez olmuşum. Bazen keşke hiç bişey bilmeseydim diyorum. Kafamın sesini kıstığımdan beri bebeğimi hem daha iyi anlıyor gibiyim hem aramızdaki bağ arttı. :)TekKöpük olayi fazlaysa kullandiginiz mamayi degistirin.
Aynen bizimkinde de fazla huzursuzluk olmuyor. Ve aynen dedigin gibi 1 saat 15 dk ya da 1 bucuk saat durabiliyor. Sonra huzursuzlaninca tekrar uyutuyorum.
Ya internet sitelerinde uyku duzeniyle ilgili yazıları okuyorum. 2-3 aylik bebeklerde gunduz uykusu toplam 5 saat olmaliymis. Bu 5 saati parçalı olarak 3 ya da 4 öğün halinde uyuyabilirmis. Yani her uyudugunda en az 1.5 saat demekmumkun degil. Ben de sizlere sormak istedim. Bi ben mi uyutamiyorum acaba diye
bende deboğaz ağrısı, vücut ağrısı var .. grip ilacı içsem de ilerlemese mi diye düşünüyorum ama kararsızım.. ıhlamur parol gribin ilerlemesini durdurur mu ki? Evde iki çocuk, hastalanmamak lazım üff
82 kilo ile doguma girdim şuan 80 kiloyum halen de çamis gibi yiyorum.isin kötüsü zayirliyacagim diye yeni birseyler almiyordum gecen gittim kot aldim bedene gore alınca da hiç şişman durmadım sanki normal halimmis gibi ama ben kendimi çok ağır hissediyorum.hareketlerim cok kisitlandi cabuk yoruluyorum.kilo çok kötü birşey üzerine daha fazla koymasam bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?