Ben yasadim hemde her gece 1 ay boyunca nerdeyse. Sicak su ile dus ama dayanabilecegim en son sicaklikta sonra 20 dk sagim sonra tekrar sicak uygulama emzirme seklinde geciyordu ama sonraki gece yine ayniydi. 1 ay sonra bitti ama.Merhaba arkadaşlar, meme angorjmanı (süt düğümlenmesi) yaşayan oldu mu? Tavsiye edilen herşeyi yaptım ama geçmiyor ağrıdan stresten yoruldum artık. Siz nasıl çözüm buldunuz
EvetYaa profil foton senin bebisin mi
Bizi 3. Ayda aşı için çağırdılar
3. Ayda var dediler bize bi tane olacakmışkartına bakayım hangisi olduğunu yazmislardir
Senin hatan olur mu, doktor ne diyorsa onu yapiyoruz. İlk doktor öyle dediyse senin ne suçun var. Ha ben ne yaptım deyim, asıl ben yanlış yaptim. Salı akşamı öksürüğü artınca acil e gittik Uzm. Çocuk doktoru cigeri temiz dedi bı ilaç felan vermedi. İçime sinmedi ertesi gün kendi doktorumuza götürdüm doçent olana, hava, antibiyotik, felan verdi. Üç güne rahatlamazsa serum takarız röntgen çekerim dedi. Ben kimi dinledim, acilde ki Dr un dediğini. Aradan iki gün geçince gece çocuk öyle bı öksürüğe başladı ki aha dedim indi ciğerlerine, sabah sekiz olsa da ilacı versem dedim. Neyse ki atlattık.Şöyle soyliyim burnu tıkanıyo bebeğin ama serumla temizleyip aspiratör le çekmeme rağmen hala genzi doluysa emmekte güçlük cekiosa götür canm. Ben ilk goturudgumde bikac gün burun tıkanıklığı oldu evde açtım ilk günler sonra bı gece burnunu temizlememe rağmen açılmadı ememedi. Aile hekimine gittim anlattım burnu açılmadı ventolin verdim dedim hayır verme cigerleri iyi dedi iki gün sonra öksürük arttı Gece uyuyamadi hep ağladı sabah gittik yatış verdiler. Benim hatam aile hekimini dinlemek oldu . Olcagi varmış. Uykusunu ve beslenmesi etkilenmiyosa başındadır ama götür yine. Alerjik burun spreyi veriolar üç güne açılıp burnu gecio. Benm çocuklarım alerjik bünyeli soğuk algınlığı tedavi edilemezse iki güne bronşit e ceviriyo
Rotateq 2-3-4 de yapiliyor mus. Rotarix 3-5 de yaliliyormus. Farklilik bundan olabilir.
Cook geçmiş olsun canım ya bilirim acısını ne kötü olurum bende iğnesiz geçmez. doktora göstermeden yaptırma ya Yazık bebeğine. İki tarafından enfeksiyonla mücadele eder.biz bu hafta olacaz aşıyı Dr ertelemisti, iyi ki yapılmamış. İki güne öksürüğü ilerlemişti.Benim boğaz iltihap olmuş iğne verdi inanılmaz yakıyordaha kötüsü bebişin de burnu akmaya başladı İlerlemeden atlatırız umarım, burnu akarken verem aşısı yaparlar mi ki bu hafta aşımız da vardı
kızda 6 haftalıken olmusdu normal bunda 3aylıkken yapılcakBiz rotayi 2. Ayda olduk.Erken mi olduk bilemedim.
Size de geçmiş olsun, ben de anlayamadım bu alerji işini bir ay önce bir kez o da çok hafif bi kandı fotosunu göstermemle birliktee oooo işte testi yapmamız lazım dedi verdik kakasını yedi ocakta çıkacakmış. Bi sıkıntısı olsa ağlar delirir gibime geliyo ama yok çok şükür, ben de herşeyi yiyorum doğumdan beri ama tabi sonradan gelişen bişeyse bilemem. Diyetse diyet bebiş için herşeyi yaparım ama biraz sanki abartıyorlar gibime geldi, gerçekten de pahalı bi test doğru sonuç verip vermiceği de çok belli değilmiş sanırım buradan bi arkadaş dedi. Hayırlısı artıkYapicaz inşallah canım üstesinden de Geliriz, senle aynı durumda yiz. Bende yalnızım. Bı haftadır çocuklar hasta, çok şükür Alalhim dermansız dert vermesin Diyet yaparız en çok bı sene. Hatta gerek kalmaz bile ya Benim Bebek de huzurlu, uyur , oynar, masallah.
Valla ya ne cektim ki hala gun icinde devam etmiyor degil gaz sancisi.Gobegi hala cikik.Bi ara para yapistirdim yegenimde ise yaramisti ama sonra korktum.cok ufak bir de enfeksiyon kaparsa vicdan azabindan nolurum diyr.Kendi doktorumuz iceri girecrk diyor,baska doktor 1 bucuk santimden yuksekse operasyon gerekli diyor.Kv ipten yuvarlak bisey yapti.Onu yapistirmayi dusunuyorum.Yaosam mi yapmasam mi bilemiyorum.Ikilemdeyim.
Kızlar benim bebeğimde de var ama küçük fıtığı sanıyorum seninkinin ki daha büyükBenim bebisin de 0.5 cm gibi bir cikikligi oluyor dr 6. Aya kadar iceri girer. Muhim olan dokunup bastirinca gerginligini korumasi ve yumusak olmasi dedi.
Ama annem de cozum icin sargi bezini yuvarlak doluyorlar bulursam resmini atayim sana onu sariyorlar. O da cozuyormus. En azindan strril bir yontem. Ben su an gerek duymadim ama ihtiyacin olursa dusun derim.
E biraz ağlıyor canım ama dayan Büyüyünce biraz bilinçli olunca psikolojik açıdan daha zor olur. Erkenden yaptır, ama lokal olsun. Çok pahalı ama değil mi ya.Cnm hem geçmiş olsun hem gozunuz aydin. Bizde yaptircaz araştırıyorm da genel mi lokal mi oldu? Kendi hastanemizde lokal 1800 genel 2500 mus. baska hasta neyi aradm 600-900 diyir. Sizinki nasl oldu? kucucuk bebege Genel bana anlamsz geliyo narkoz almasi ama lokalde de anne babayi almiyorlarmis yanina benimki yikar ortaligi cok huzursuz olur cok aglar bacaklari durmaz hic valla cok kararsz kaldim nerdeyse vazgeccem
Biberon avent mi kullandınız peki sizde ?Bol su iç canım. Ben doğum sonrası 5 litrediaz içince kesin kabız olduğumu anladım. Beslenmeme de dikkat ediyorum. Katı bişey yediğimde mutlaka erik suyu , komposto vs tüketiyorum.
Ben uzun bir süre evde olucam buna rağmen daha kırkı çıkmadan biberon da kullandım . Sadece anne sütü veriyorum. Şimdiden alıştırmaya başlayın bence. Ben hem emzige hem biberona aliatirdim. Hastaneye falan giderken içim rahat oluyo evdekiler buzluktan süt çıkarıp veriyo.
Geç kaldım yaaaaa. Çok iyiymiş fiyat
Tamamdır sanırım tavsiyeler bu yönde. Teşekkür ederim ilgi gösterip yazdığınız için.Sağol canım ❤❤
Bende de durum aynıydı aventin biberonunu aldım natürel olan anne memesine benziyor ucu ve yumuşak diğer biberonlari hiç almadı ama bunu ilk veriste aldı ve hiç sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim
Yaaaa maşallah onaCanm çalışan bayan olmadigim halde arada biberonla verdim sütümü bilsin diye. Büyük oğlumla bazen yarm saat bı saat kaçamak yaparız yada hastane işi olur bebeği babannaeye birakirim arada süt verdi öyle biberonla sende yavaştan başla. Avent aldım ben ucu anne göğsü şeklinde tasarlanmış. Yalnız benim akıllı bıdık benden biberonla süt icmeyi kabul etmişkaynağın bende olduğunu bilio ya . Babaanneden icio ama Allah tan
Daha önce çocuk doktoru çocuk hasta olursa sabaha kadar sıkıntı cekmesin makinayla hava ver mutlaka dedi. Sonra aile hekimi verme diyince iki gün vermedim o yüzden kızdım kendime. Çocuğa sıkıntı cektirdim diye. Sizede gecmis olsun .tam hastalik havası herkesi kırıp gecirdiSenin hatan olur mu, doktor ne diyorsa onu yapiyoruz. İlk doktor öyle dediyse senin ne suçun var. Ha ben ne yaptım deyim, asıl ben yanlış yaptim. Salı akşamı öksürüğü artınca acil e gittik Uzm. Çocuk doktoru cigeri temiz dedi bı ilaç felan vermedi. İçime sinmedi ertesi gün kendi doktorumuza götürdüm doçent olana, hava, antibiyotik, felan verdi. Üç güne rahatlamazsa serum takarız röntgen çekerim dedi. Ben kimi dinledim, acilde ki Dr un dediğini. Aradan iki gün geçince gece çocuk öyle bı öksürüğe başladı ki aha dedim indi ciğerlerine, sabah sekiz olsa da ilacı versem dedim. Neyse ki atlattık.
Bizi 3. Ayda aşı için çağırdılar
3. Ayda var dediler bize bi tane olacakmışkartına bakayım hangisi olduğunu yazmislardir
Normal ölcünün yarisi kadar verebilirsin. Aslinda 3.aydan sonra kullaniliyor ama kagidinda yaziyor 2 aylik bebeklerde ölçünün yarisi kadar verilebilir diyor. Ben 2.ay aşışında 1 cay kasigini doldurmayacak sekilde vermistim.Kizlar bebegim atesini olcturmuyor, ciglik atip duruyor, yatmiyor da kucaktada agliyor. Uyuyamiyorda daha fenasi ememiyorda surekli agliyor. Dudagimla alnina baktigimda azicik atesi var gibi ama calpol vermek icin emin olamiyorum. Sizce bir cay kasigi versem su sartlarda zarari olur mu? Elim ayagima dolandi.
Hoşgeldin ☺ öncelikle endişelenme, her çocuk hasta olacak, iyileşecek , öyle öyle büyüyecek. Kakasinda ki köpük döneme özel değil bence, bizim ki de öyle hâlen. Gaz çıkarıyor ardından ilk kaka normal yoğunlukta, ikinci ikinip da yaptıkları aynı dediğin gibi köpüklü sarı renkte.
Mamayı, seni emdikten sonra 30 + 30 + 30 ya da 50+20+20 şeklinde verebilirsin. Yani emdikten sonra 30 ver. Bitirirse bir otuz daha gibi. Eve yakın sağlık ocağı yok mu? 3 günde bir ya da haftada bir gibi gidip tart. Açıkçası ben mama konusunda pek tecrübeli değilim ama ben şu an mama veriyor olsam muhtemelen emdikten sonra verirdim. Mesela günde toplam 90 ml vereceksem onu bir defada değil de emme sonralarında parça parça verirdim.
Sen pompa kullaniyorsun peki ne için kullanıyorsun?
Aç olan bebek huysuz olur. Mutsuz olur. Aranır.
Boş çekmek??? Boş cektiginde süt kanallarını hissedersin resmen canım o kadar sızlıyor ki. Bebek bir süre emdikten sonra sütün yağlı ilan kismi gelmeye başlar o kısım da kıvamlıdır ve yavaş gelir. Başta her çekmede yutkunur ama sonlara doğru hem yada minik emme hareketi yapar gidiklar gibi hem de 3 kere çeker bir yutkunur. Hatta 10 çeker bir yutkunur.
Bazen de emerken süt gelse dahi yutkunmaz. Memen onun ağzında ama memenin ucu neredeyse küçük dilinin orada. Yutkunmasa da çektikçe akar o damla damla aşağı.
Ben çay kaşığını beceremiyorum ya biberonda alıştı çocuk nasıl kurtarırım bilmiyorum lansinohu biberonu drgistiremiyorundaGünde bir iki defa ile unutmaz bence.emzirip çıksan iki saat sonra annen beslese. 4. saatte dönüp yine emzirsen tamamdır.
Biberonu ağzına sokup hepsini icirmemek gerek. İki fırt çekecek, sonra biberonu ağzından çekeceksin ya da dik konuma getirip süt gelmemesini saglayacaksin ( ilk aylar çok gaz yapar ama ) bir gelir bir gelmezse biberondan çok hoşlanmaz, diye düşünüyorum
En garantisi çay kaşığı aslında. Çok az veriyorsun çocuğun boğulma riski yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?