Bizim kulak arkasinda,kas arasinda filan dokuntu yada pisik yok. Sadece gogsunde ve yanaginda kuruluk var bide bugun yanagi kirmizilasti dedigim gbi. Vucudu cok kuru sert Cocuk doktorumuza son kontrolde vucudunu sordum nemlendir dedi sonradan iyice kotulesti sanki.
Kurudugu icin doktor mustelayla nemlendir dedi pek ise yaramadi vucudunda sonra bioderma siparis verdim bugun sabahtan beride yuzu böyle. Sadece kendi sütümden sürdüm insallah düzelir. Aminn canim Rabbim hepimizin yavrusuna hayırlı sağlıklı ömür nasio etsin insallah:)
Vucudu yaklasik bir aydir kuru ve giderek artti basta daha azdi banyo yada siradan nemlendiriciler iyi gelmedi. Yuzude bugun boyle oldu kendi sütümü surdum baska hic bi krem surmedim banyoda yaptirmadim bugun. Dun yapmıştık. Yarin gecmezse banyo yaptircam bide bioderma gelince onu denicem ins
Vucudu yaklasik bir aydir kuru ve giderek artti basta daha azdi banyo yada siradan nemlendiriciler iyi gelmedi. Yuzude bugun boyle oldu kendi sütümü surdum baska hic bi krem surmedim banyoda yaptirmadim bugun. Dun yapmıştık. Yarin gecmezse banyo yaptircam bide bioderma gelince onu denicem ins
Dogalgazliysa evin.. Petegein ustune su koyuyo musun.. Ben bu ara koymadm ondan kurudu bence eymen.. Bi de evin sicakligi fazla bu ara.. O da etkiliodur
Yaptiklarini biraz kes dene bak bakalim.. Belkide zeytinyagi yapiodur.. Hazir markette satilanlari yuzune suruyosan ondan da olabilir.. Asitli gibi sanki zeytinyaglari tam içeriğini bilmiyorm ama aşırı tukettgmde midemi yakiyor oradan asitli gibi geldi bilemiycem tabikide
Benim bebeğimin yüzü de böyle çok kızardı fena oldu.bi tanıdık doktor coresatin pembe diye bi krem önerdi ama eczanelerde bulamadım sanırım artık satılmıyormuş.netten sipariş verecektim onların da son kullanma tarihi çok yakındı ne yapsam bilemedim.doktor ne dedi tam olarak
Öneren çocuk doktoru mu? Coresatin sondan bir önceki çaredir. Emollient kremler işe yarayabilir.
Egzama tarzı kizarikliklarda kuruluşlarda coresatin kullanılıyor. Benim kucukt de böyle kizariklilar var. Bugün bioderm atoderm sürdüm. Olmazsa mustela stelatopia surecegim. Hiçbiri gecirmezse de coresatin. Bizim ev ecza deposu gibi.
Yaptiklarini biraz kes dene bak bakalim.. Belkide zeytinyagi yapiodur.. Hazir markette satilanlari yuzune suruyosan ondan da olabilir.. Asitli gibi sanki zeytinyaglari tam içeriğini bilmiyorm ama aşırı tukettgmde midemi yakiyor oradan asitli gibi geldi bilemiycem tabikide
Evet Beriko'cum asitlidir. Bebek cildine doğrudan sürülmez. Önce asidi alınır aslında. Ama maalesef doğrudan sürüyoruz. Ben zeytinyağı surmuyorum. Alerjisi olmadığına emin olmak kaydıyla susam yağı sürüyorum popoya falan lazım olunca.
Kulak arkasinda dokuntu neden oluyor pisik filan mi? Ben her banyo sonrasi boynuna kulak arkasina pipi ve poposuna bepantol pisik onleyici sürüyorum. Vücudunu da banyodan banyoya nemlendiriyordum ama kupkuru cok sert bioderma siparis verdim ins ise yarar. Eger gecmezse coresatin alcam
Canim ben elektrikli anakucagi kullaniyorum joie sansa ev tipi anakucagi hem titresimli hem de birkac cesit sallamasi muzik ve sesleri vs var. cok memnunum tavsiye ederim. Su ana kadar sadece titresimini kullanmama ragmen yetiyor simdilik.
Benim ilk oğlan her gece aynı yerden çiş çıkarırdı. Her gündüz de.
Bez değiştirdim olmadı. Sonra eşimle inatlastik gevsek bagliyorsun dedi. Çok biliyorsan sen bağla dedim. Bağladı. Sızıntı olmadı
Bez küçük geliyor da olabilir. Ne zaman bez değişim vakti gelse bizimkinin bezi her şekilde sizdirirdi. Şimdi ikinci bebede hiç sızdırma sorunu yaşamıyorum. 2 ayda iki ya da üçtür en fazla.
Benim ilk oğlan her gece aynı yerden çiş çıkarırdı. Her gündüz de.
Bez değiştirdim olmadı. Sonra eşimle inatlastik gevsek bagliyorsun dedi. Çok biliyorsan sen bağla dedim. Bağladı. Sızıntı olmadı
Bez küçük geliyor da olabilir. Ne zaman bez değişim vakti gelse bizimkinin bezi her şekilde sizdirirdi. Şimdi ikinci bebede hiç sızdırma sorunu yaşamıyorum. 2 ayda iki ya da üçtür en fazla.
3 numara kucuk helmiyordur sanirim benim bebe 6,5 kilo su an. 3 numara prima da 10 kg a kadar sleepy de 9 a kadar. bununda yasamaya alisicam sanirim. Dogru bagladigima da eminim aslinda ama bu gece tekrar deneyecegim. Esasen bezler doldugu icin tasiyor. Bebeye soyledim cok cis yapmicak artik
Biraz araştırma yapıyorum da, Rem uykusu non-rem uykuları ile ilgili bilgisi olan var mı kızlar. Bebeklerde yetişkinlerin aksine Rem uykusu fazla oluyormuş. Yani derin uykunun olmadığı beynin aktif durumda olduğu uyku. beyin gelişiminin erken bebeklikte çok olması sebebiyle beyin uykuda bile aktif bu yüzden Rem uykusu fazla, nonrem uykusu daha az. Yani olayı anladım ben bu kadar hafif ve bir türlü derin uykuya geçemeyen uyku halini. İlk 4 ayda normalmiş. Konuyu anlamak tamam Ama çözüm hala yok
Kizlar gece 3den beri uyumuyoruz. Bizimki ateslendi. Elimizde baby plus marka temassiz ates olcer var. Onunla olcuyoruz. 38.5 hatta 39 cikiyor. Acile gittik gece. Atesi 36.8 cikti. Eve geri geliyoruz ates yine yukseliyor. Dokununca hissediyorum. Sonra tekrar goturduk acile sabah. Yine atesi normal cikti 36.6 cikiyor. Bir de az once uyumak uzereyken oksurdu. Kucagima aldim hemen. Kustu az bisey. Cocuk doktorundan randevu alin dediler. Ama cocuk poliklinigi hinca hinc dolu. Aglayan bebekler, oksuren bebekler. Asiri kalabalik. Saglam cocuk bile hasta olur. Bir de özel hastaneye gidiyoruz. Devlet hastanesini dusunemiyorum. Inanilmaz bir salgin var sanirim. Suan uyuyor. Atesi hafif var. Ama icime sinmiyor. Enfeksiyon virus vs mi kapti diyorum. Aslinda cocuk doktoruna gotursek tahlil vs isterdi. Icimiz rahat ederdi. Bu ilk bebegim ve biraz panigim sanirim. Lutfen tecrubeleriniz varsa yazar misiniz ?
Bu arada izmirde oturuyorum. Bize yakin 2 hastane var. Birinde yukarda bahsettigim gibi cok dolu, digerinde de cocuk poliklinigi haftasonu yokmus. Uzak hastanelere de goturemedim. Eşim calişiyor bugun. Offf nolur birseyler yazin kizlar bana.
Kizlar gece 3den beri uyumuyoruz. Bizimki ateslendi. Elimizde baby plus marka temassiz ates olcer var. Onunla olcuyoruz. 38.5 hatta 39 cikiyor. Acile gittik gece. Atesi 36.8 cikti. Eve geri geliyoruz ates yine yukseliyor. Dokununca hissediyorum. Sonra tekrar goturduk acile sabah. Yine atesi normal cikti 36.6 cikiyor. Bir de az once uyumak uzereyken oksurdu. Kucagima aldim hemen. Kustu az bisey. Cocuk doktorundan randevu alin dediler. Ama cocuk poliklinigi hinca hinc dolu. Aglayan bebekler, oksuren bebekler. Asiri kalabalik. Saglam cocuk bile hasta olur. Bir de özel hastaneye gidiyoruz. Devlet hastanesini dusunemiyorum. Inanilmaz bir salgin var sanirim. Suan uyuyor. Atesi hafif var. Ama icime sinmiyor. Enfeksiyon virus vs mi kapti diyorum. Aslinda cocuk doktoruna gotursek tahlil vs isterdi. Icimiz rahat ederdi. Bu ilk bebegim ve biraz panigim sanirim. Lutfen tecrubeleriniz varsa yazar misiniz ?
Bu arada izmirde oturuyorum. Bize yakin 2 hastane var. Birinde yukarda bahsettigim gibi cok dolu, digerinde de cocuk poliklinigi haftasonu yokmus. Uzak hastanelere de goturemedim. Eşim calişiyor bugun. Offf nolur birseyler yazin kizlar bana.