- 5 Kasım 2018
- 1.096
- 1.874
- 133
Evet calpol verdim sabah 9da. Suan atesi cok hafif varla yok arasi. Takip ediyorum. Ama cok moralim bozuk. Cocuga tahlil vs yaptiramadim. Cocuk doktoru gormedi. 3 ay olmamiza 6 gun kaldi. Enfeksiyon vs bsey yoktur umarim. Uzak hastaneye taksi parasi cok fazla tutacak. Esimin gelmesini bekliyorum. Bu esnada atesinin dusmus olmasi rahatlatiyor ama elim ayagima dolasti geceden beriAtes onemli atesi takip et. Cok yukselirse calpol ver. 3 aydan kucuk bebeklerde 38 ve uzeri tehlikeli.
Kız nasıl çözüm bulcanBiraz araştırma yapıyorum da, Rem uykusu non-rem uykuları ile ilgili bilgisi olan var mı kızlar. Bebeklerde yetişkinlerin aksine Rem uykusu fazla oluyormuş. Yani derin uykunun olmadığı beynin aktif durumda olduğu uyku. beyin gelişiminin erken bebeklikte çok olması sebebiyle beyin uykuda bile aktif bu yüzden Rem uykusu fazla, nonrem uykusu daha az. Yani olayı anladım ben bu kadar hafif ve bir türlü derin uykuya geçemeyen uyku halini. İlk 4 ayda normalmiş. Konuyu anlamak tamam Ama çözüm hala yok
Degil mi? Uykudan bayilirken bir anda cilgin bir enerji geliyor. Bunlar hep prolaktinKız nasıl çözüm bulcantek çözüm bebeğin beynini pasiflestirmek ve ben e bunu istemezsin. Bu normal benim bebemde öyle 45-30 dk arası hafif uyku ,aynı sürede derin uyku sonra aynı sürede hafif uyku. Bu böyle böyle düzelecek. Anne olmak tamamen sabirmis . Uykusuzluk aşırı zor ve yorucu ama başka çaresi yok. Çok yoruluyorum ben de bazen gecenin bi yarısı oğlum sohbet etmek istiyo ben gözümü zor açıyorum o halde bi gülümsüyo zaten herşey bitiyo. Hep soylerdiler de laf olsun diye söylüyorlar sanırdım gerçekmiş
Kız nasıl çözüm bulcantek çözüm bebeğin beynini pasiflestirmek ve ben e bunu istemezsin. Bu normal benim bebemde öyle 45-30 dk arası hafif uyku ,aynı sürede derin uyku sonra aynı sürede hafif uyku. Bu böyle böyle düzelecek. Anne olmak tamamen sabirmis . Uykusuzluk aşırı zor ve yorucu ama başka çaresi yok. Çok yoruluyorum ben de bazen gecenin bi yarısı oğlum sohbet etmek istiyo ben gözümü zor açıyorum o halde bi gülümsüyo zaten herşey bitiyo. Hep soylerdiler de laf olsun diye söylüyorlar sanırdım gerçekmiş
Koltuk altı ateş ölçer ile ölç.Kizlar gece 3den beri uyumuyoruz. Bizimki ateslendi. Elimizde baby plus marka temassiz ates olcer var. Onunla olcuyoruz. 38.5 hatta 39 cikiyor. Acile gittik gece. Atesi 36.8 cikti. Eve geri geliyoruz ates yine yukseliyor. Dokununca hissediyorum. Sonra tekrar goturduk acile sabah. Yine atesi normal cikti 36.6 cikiyor. Bir de az once uyumak uzereyken oksurdu. Kucagima aldim hemen. Kustu az bisey. Cocuk doktorundan randevu alin dediler. Ama cocuk poliklinigi hinca hinc dolu. Aglayan bebekler, oksuren bebekler. Asiri kalabalik. Saglam cocuk bile hasta olur. Bir de özel hastaneye gidiyoruz. Devlet hastanesini dusunemiyorum. Inanilmaz bir salgin var sanirim. Suan uyuyor. Atesi hafif var. Ama icime sinmiyor. Enfeksiyon virus vs mi kapti diyorum. Aslinda cocuk doktoruna gotursek tahlil vs isterdi. Icimiz rahat ederdi. Bu ilk bebegim ve biraz panigim sanirim. Lutfen tecrubeleriniz varsa yazar misiniz ?
Bu arada izmirde oturuyorum. Bize yakin 2 hastane var. Birinde yukarda bahsettigim gibi cok dolu, digerinde de cocuk poliklinigi haftasonu yokmus. Uzak hastanelere de goturemedim. Eşim calişiyor bugun. Offf nolur birseyler yazin kizlar bana.
Ben bazen emzik kullanıyorum etkili oluyo ama benim bebeğim kusan bı bebek değil eğer kusan bı bebekse emzik tehlikeli. Son zamanlar hep şarkılar söyleyip uyutuyorum mık sesi gelse şarkıya başlıyorum uyumaya devam ediyo ama her zaman değil tabikiYokya çözüm yok derken şöyle. Mesela emzirdim uyudu. Yatırdım 10dkda 15dkda uyanıyor. Uyku hafif olduğu için. Ve bebek uykuya nasıl dalıyorsa tekrar uyandığında da o şekilde dalmak istiyormuş. Emerek uyuduysa tekrar emmek sallandıysa tekrar sallanmak. E bende emerek uyutuyorum 10dk sonra uyanınca da tekrar emziremiyorum karnış davul gibi tok oluyo. O hafif uyku evresini uyanmadan veya uyandıysa da uykuya tekrar devam ettirerek nasıl atlatıcam onun çözümünü arıyorum :))
Merhaba, kızlar emzik ve biberon emme tatmini yaptığı için meme reddi yapabiliyor. Özellikle de biberon çok çabuk meme reddi yapar. Ne kadar rahat biberon (anne memesi hissi ve hızlı akış) o kadar çok anne memesini reddettme oluşur. O yüzden kaşık biberon, şırınga, alıştırma bardağı kullanılır. (Alıştırma bardağı 4 aydan itibaren tavsiye ediliyor.) Çünkü bebek emmek ister. Bunları dilediği gibi rahatça ememediği için anne memesini arar, ilk tercihi anne memesi kalır. Ama anne memesinden daha rahat plastik yumuşak uç ve çekmeden damlayan biberon alırlarsa anne memesini almazlar.
Bu arada besin alerjisi de meme yapar. Meme emerken ani korkması, ürkmesi, kızmak vs de meme reddi yapabilir.
Ve ayrıca memede süt bitmez meme sürekli süt üretir.
Başta ön süt hızlı gelir, o sütü de çok sağmak mantıklı değil çünkü o bebeğim en çok ihtiyacı olan suyudur. Sonlara doğru yağlı süt gelir ve bebeğe kilo aldırır.
İçecek, yemekten daha çok süt yapan şey sütünüzün olduğuna inanmak ve bol bol emzirmek.
Sütünüz çok ve tazyikliyse sağıp ön boşaltma yapmak sütü daha da çoğaltır ve memenin terbiye olmasını engeller. Süt fazlaysa sütü dengelemek için bebeği her iki memeden de emzirip soğuk kompres yapın. Çok şişlik sertlik olmadığı sürece sağmayın.
Sütünüz az ise sık sık sağım yapın, memeyi uyarın, sıcak tutun, göğüs ucu kalkanı da memeyi sürekli uyarır memenin terbiye olmasını engeller.
Terbiye olan meme yumuşak olur. Yumuşak memede süt yok diye düşünmeyin yumuşacık memelerle koca koca bebekler besleyenler var. Uzun süre emzirilmemiş meme şişer. Ama bu demek değildir ki şiş meme dolu yumuşak boş.
Lütfen mecbur kalmadığınız sürece süt tozundan oluşan mamaları kullanmamaya çalıAnne sütünün mucizeleri saymakla bitmez. Ten tene temas, bol bol (zorlayıp ağlatmadan) emzirmek hem bebeği memeye bağlar, hem de süt artırır.
Düz yatırdığım yerde geçen bu şekil buldum, çocuk patinaj bile çekiyo bence
Kizlar gunde kac bez degistiyorsunuz? Biz sleepy kullaniyoruz ama gece uzun kaldiginda sizdiriyor. Goonda sizdirdi. Molfixden memnunduk ana 3 bunara da eski uretimleri var icerik olarak temiz degil diye almadik. Prima almayi dusunuyorum. Prima ne kadar sure kuru kaliyor?
Eymende ne çabuk büyüdü diyorum.. 5e başladık bizde 30unda.. Eski fotograflara bakiyorum da kucagimda bebek yok gibi kiyafetlerin icine pamuk doldurmuslar gibi.. Yavrum büyüdü bayağı.. 2 kilo eksigimiz var ama napalim tek eksik kilodan olsunalt dişleri bile hafiften belli olmaya basladi.. Geliyorum gümbür gümbür diyor resmen
Kızlar 6.ay ek gida zamanı Nisan ayina geliyor.kiş sebzelerinden buzluğa atmaya gerek varmı sizce.damaklari o tadi almazsa sonradan yedirmek zor oluyor.mevsimi olmayan birşeyi de yazın vermek istemiyorum.
Aklima gelen bal kabağı - havuç -brokoli ve pancar
Kizlar tazyikli emzirme sorununa cozum bulan oldu mu? Bogusuyor resmen yutkunurken memeden soguyor resmen
Night owl mustela kullandm pek ise yaramadi sanki bioderma siparis verdim. Bugun yuzunden de biseyler ckti insallah gecer ya cok moralm bozuldu
Prima aldik deneyeyim dedim saat 4 ve her yer yine cis
Kızlar haftaya 3 aylık olacak bebeğim. Gece uyku arasında bir kez emiyor o da bir göğsümü ancak bitiriyor. gündüz asla istemiyor. Sağarak veriyorum. Kayınvalidem de öyle olmaz emmesi lazım çocuk duygusal olarak etkilenir filan diyor. Sağma göğsünü yeterince acıkırsa emer diyor ama sağmazsam da mastit oluyorum. Daha yeni mastit drenajının yeri iyileşti. Şaşırdım napcağımı
Kızlar bise soracağım biz bu sütleri dolaba atıyoruz ya bi yararı oluyor mudur bebeklere hani vücut o anki ihtiyaca gore üretiyor ya
Teşekkür ederiz, sağolAmaan cok tatli bu be masallah
Ben hala reflü yataginda yatiriyorum korkuyorum duz yerde yatirmaya. Yakinda sigmayacak reflu yatagina. Yanlarinda destekler var döneceği varsa da dönemiyor
Ben bir meme veriyorum ama yaradan dolayı o almadığı memeyi koltuk altında ver biKızlar bebeğim bir memeyi almıyor ki o da sütümün çok oldu meme. Moralim sıfır diğeri zaten az birde bu çıktı. Başına gelen var mı ? Napmalıyım
Ah buna bizim yaşlı teyzeler süt yarıyor demişti benimkindede oldu doktorönemli değil dediNight owl mustela kullandm pek ise yaramadi sanki bioderma siparis verdim. Bugun yuzunden de biseyler ckti insallah gecer ya cok moralm bozuldu
Peki yara olan meme de süt azalmadı mı ? Öyle diğerini verinceBen bir meme veriyorum ama yaradan dolayı o almadığı memeyi koltuk altında ver bi
bence bu eczanelerde satılan koltuk altından ölçüm yapan ufak ekranda ateşi gösteren Ateş ölçerler den almalısın. hastane ile senin makine arasında ciddi fark var.Kizlar gece 3den beri uyumuyoruz. Bizimki ateslendi. Elimizde baby plus marka temassiz ates olcer var. Onunla olcuyoruz. 38.5 hatta 39 cikiyor. Acile gittik gece. Atesi 36.8 cikti. Eve geri geliyoruz ates yine yukseliyor. Dokununca hissediyorum. Sonra tekrar goturduk acile sabah. Yine atesi normal cikti 36.6 cikiyor. Bir de az once uyumak uzereyken oksurdu. Kucagima aldim hemen. Kustu az bisey. Cocuk doktorundan randevu alin dediler. Ama cocuk poliklinigi hinca hinc dolu. Aglayan bebekler, oksuren bebekler. Asiri kalabalik. Saglam cocuk bile hasta olur. Bir de özel hastaneye gidiyoruz. Devlet hastanesini dusunemiyorum. Inanilmaz bir salgin var sanirim. Suan uyuyor. Atesi hafif var. Ama icime sinmiyor. Enfeksiyon virus vs mi kapti diyorum. Aslinda cocuk doktoruna gotursek tahlil vs isterdi. Icimiz rahat ederdi. Bu ilk bebegim ve biraz panigim sanirim. Lutfen tecrubeleriniz varsa yazar misiniz ?
Bu arada izmirde oturuyorum. Bize yakin 2 hastane var. Birinde yukarda bahsettigim gibi cok dolu, digerinde de cocuk poliklinigi haftasonu yokmus. Uzak hastanelere de goturemedim. Eşim calişiyor bugun. Offf nolur birseyler yazin kizlar bana.
Icine yatak ne koydunuz sepetin ve yatagininTeşekkür ederiz, sağolBen hiç reflü yatağı kullanmadım doğduğundan beri bu sepette hatta normal beşiğinde uyumuyo evin heryerine sürükledim bu sepeti, başlarda ben de yastıklarla destekliyodum da şimdi o yastıklar bizim bebenin oyun malzemesi oldu hiç koyduğum yerde bulamıyorum
Aynen bizde de asidan sonra olmustu ben knemsemedim seninki kadar kirmzii degil ama puturlu bizimki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?