- 24 Nisan 2019
- 295
- 682
- 53
- 38
Canım bizde öyleyiz derin uykuya dalması için iki üç saat aktif bı şekilde emiyor. Mama da süt de icirdim aç mi diyerek gene aynı.Ya kızlar ben bu çocuğu gece uykusuna çok zor geçiriyorum. Sizin de böyle mi veya böyle olan var mı?? Gündüzleri memede uyuyabiliyor kısa da olsa. Ama gece uykusuna geçirirken asla uyuyamıyor. Karanlıktan dolayı mı diye düşünüyorum. Ama şöyle ki 8-9 gibi gece uykusuna geçiriyorum, ondan önceki uykusu da karanlıkta oluyor ve hiç bi problem yok emerken dalıyor uyuyor. Ben ne zaman gece uykusu diye niyetlensem memede delire delire emiyo, asla dalamıyor en son ayağıma alıyorum iyice ağlıyo. Zor bela uyutsam da 11den önce derin uykuya hiç geçemiyor. 11-11buçuğu atlattıktan sonra sıkıntı yok emip emip uyuyor ama ilk uykuya ağlaya ağlaya zor bela geçiyoruz
Cook geçmiş olsun canım. İnşallah kısa zamanda toparlarsiniz.Selam kızlar nasılsınız çoktandır giremiyorum bakamadım hiç konuşulanlara kızım o kadar ağlak bir bebek olduki hiç bişeye yetişemiyorum kimsemde yok bulunduğum yerde tek başımayım kızım babasındada durmuyo malesef2 aylık kontrolünde bebeğimin bongıldağının kapandığırı öğrendik çok canım sıkıldı dua ediyorum hergün baş çevresi büyüsün diye ve böbreğinde kum varmış karınındada ciddi anlamda gaz cıktı ultrasonla baktılar öyle canım sıkkın ki anlatamam bu ağrılar yüzünden mamada içmedi zayıf kaldı kuzum
Diyet yapıyor musunuzSağol canım bilgilendirdiğin için, bizimkinin kulak arkası iki ay aşısından önce başladı kortizonlu bir krem kullandık sadece iki günlüğüne o hemen geçirdi onun haricinde bizde kremlerle kurumasını engellemeye çalışıyoruz
Kulak arkasında ki alerjik muhtemelen. Terleme ye gelince kizim çok terlerdi özellikle başı. Ama oğlum hiç terlemiyor bende ona bakıyorum niye terlemiyor diye. Demek her çocuk farklı.Su kulak arkasindaki kuru puturluk neden oluyor ? Emrede de var.Doktor karbonatli suyla sil dedi.
Bir de bebegi asiri terleyen var mi ?ozellikle emerken,mama icerken.Cok erken degil.mi bu kadar terlemek icin ?
İki gündür aynı modelle duruyorum, sıfır kıl. Tam isabetSaçlarımı tepeden toplayıp örüp tekrar ucuna lastik takıyorum. Hiçbir yerden saç çıkmıyor.
Çok geçmiş olsun canım ya, bugün nasılsınız?Atesi dusmuyor.Bir de influenza A tipiymis.Yani direncli olani.Kafami disari cikarmadim aylardir .Nerden getirdim bu domuz gribini ben buldu minigimi ya.Cok uzgunum cok.Kendi doktorumuz ilac icmi verdi.Oda baya zor bulunuyomus.Esim zar zor buldu.Onu vericez .Atesin dusmesini hemen beklemeyin dedi ama en azindan sebebi biliyoruz dedi.Insallah en kisa surede atlatir ve insallah Ugur a gecmez.Odalari ayirdim zaten,biberonlari da,kiyafetleri de
Hasta olanın da olmayanın da odasına yarıya bölünmüş birer ( ya da yarım) sığan koy. Odanın mikronunu çeksin. (Soğan havadaki gripmikrobunu çeker, burnu da rahatlatır.) Burnunu sık sık serumla temizle.3 -4 gun raziyim ben.Daha da uzamasin insallah
Istah kaybi yapti mi sizde ? Atesten gucsuz dustu sanki ememiyo tam gibi.Sagip veriyorum ikidir.Kilo vermesin bir de minicik zaten.
İnşallah bekleriz canım güzel haberlerini. Rabbim hayırlı evlat versin.Kocaman bir Amin diyorum. Guncellemeye gelirim tekrar
Hastanede yaptır. Hangi sehirdeain bilmiyorum ama eğer universite hastanesi varsa sosyal pediatri yapar. Devlet çocuk hastanelerinde de olmalı. Bir arayıp sor istersenkızlar hala 2 ay asısı yok delırcem en son ne yapamam gerek anlamadım hemsıre ben arıycam dedı kapatı ne kadar rahat bır kadın
Çok geçmiş olsun canım ya, bugün nasılsınız?
Yok canım ya zaten bir kere bişey olmuştu onun dışında hiç problem yaşamamıştık peynir yoğurt herşeye devam ediyorum kaka testi sonucuna yarın çıkacak dediler bakalım nolcak.. şampuanda losyonda mustelaya geçtik, gözle görülür bir sıkıntısı da yok gibi, bir sonraki kontrolümüzde netleşir sanırım neyin ne olacağı. Siz de var mı sıkıntı?Diyet yapıyor musunuzBiks ben keçi sütü , keçi tereyağı felan aldircam migros tan. İnek sütü ürünleri ne ara verdim. Takipteyim.
İşte o benim bebem.Sizin bebekleriniz de saatte bir emmek istiyor mi
Üç gün içindeKizlar dun aksamustu buzluktan sutu indirmistim buzdolabi kismina koydum..Cozuldi.Onu ne kadar surede vermem lazim yoksa gec mi kaldim vermekte?
Canım bi çok uzman grip bile olsanız bebeği emzirin diyo . Genelde bulasmazmis.Tamam canim.Simdi emiyor.Digerini emziremiyorum meme ucundan gecer diye bari sutu vereyim.
Biberon kullanmıyorsanız meme nreddi değildir gaz falan olabilir bir de artık algıları daha çok açık memeyi bırakıp etrafla ilgileniyoda olabilirKizlar bizimki hafiften meme reddine basladi gibi ama tam degil. Gece her turlu emiyor ama gunduz bir emiyor bi emmiyor. Emmediginde kafasini ceviriyor agliyor. Siz boyle birsey yasiyor musunuz?
Benim oğlumun 4 gün yapmadığı oldu sonra normal yaptı. Yeğenim 9 gün yapmadı doktor normal demişti annesi dayanamayıp fitil verdiginde de hemen yapmamış yaptığında da kabız değildi. Eğer bebeğin genel durumu iyiyse endişelenmeye gerek yok.Kızlar bir konuda bilginize ihtiyacım var oğlum 5 gün sonra 3 aylık olucak ve sadece anne sütü alıyor ama 1 ay oldu kaka yapamıyor 6 gün yapamayınca mecbur fitil kullanıyorum doktora götürdüm ultrasyon ile baktılar sorun yok dedi ama niye yapamıyor anlamadim fitil kullanınca çıkan sıvı şekilde çıkıyor sert değil ki kabızlık yaşıyor diyecem ne yapmalıyım sizce yarın başka bir doktora daha göstericem ama yine birşey yok derse kafayı yerim herhalde
Çok şükür iyi oldu canim Bronşit olduğunu bile bilmiyorum. Öksürük şikayetiyle gittik, akşam ki doktor bişey yok dedi, sabah ki gittiğimiz Dr bronşit başlangıcı dedi antibiyotik hava felan verdi Kullanmadım bı gün sonra öksürük artınca antibiyotik verdim altı gün. İnşallah hayırla atlatırız şu kara kışı. Çok üzülüyor insan su bile veremezken ne ilaçlara maruz kaldı kBebekte bronşit varsa ilacı ventolindir . Doktor antibiyotik şurup yazar bazen ama şurup enfeksiyon tedavisi ni yapar. Ventolin hava yollarini genisleterek bebeğin nefes alabilmesini sağlar. İlk oğlumda bronsitten çok çektik. Şimdi ikinci bebegimde alerjik bir ay arayla iki kere bronşit oldu. Ne diyim Rabbim dermansiz dert vermesin. Senin bebeğin nasıl oldu
Peki limon suyu ve çörek otu yağı ni aynı anda karıştırıp mi surcez yoksa ayrı ayrı mi?Hasta olanın da olmayanın da odasına yarıya bölünmüş birer ( ya da yarım) sığan koy. Odanın mikronunu çeksin. (Soğan havadaki gripmikrobunu çeker, burnu da rahatlatır.) Burnunu sık sık serumla temizle.
Ayaklarının altına az limon suyu, çörekotı yağı sürebilirsin. Sırtına da Zeytinyağı.Bunların hiçbir zararı olmaz. Ateş onu iyileştirecek. Çok çıkmadan baskılama ki ateşi, mikrobu atmaya çalışsın. Ateşi kulak içi ya da makattan net anlayabilirsin koltuk altı da yanıltır. 38.8 lerde kullan bence ateş düşürücüyü. Daha erken değil. Hatta mümkünse önce ılık su ile banyo yaptır sonra gerekirse ver şurubu. Terlediğşnde hemen yıka, toksinli ter vücudunda kalmasın,ya da Doğal organik elma sirken var ise terlediğinde mutlaka iki üç kat sulandırarak sil vücudunu. Sütün koruyacaktır. Mama ile takviye yerine sadece sütünü verebilirsin hastayken. Çok geçmiş olsun.
ıstanbuldayım cnm ama koyundeyım anlıcagın bır turlu ası gelmedı umursamaz bır tavrı var kadının sıkayet etsem nereyı arıycam bılgın varmıHastanede yaptır. Hangi sehirdeain bilmiyorum ama eğer universite hastanesi varsa sosyal pediatri yapar. Devlet çocuk hastanelerinde de olmalı. Bir arayıp sor istersen
cok gecmıs olsun cnm atese dıkkat et havale gecırır Allah korusun pekı neden yatırmadı hastanedeAtes cok direncli.Gece 39.2 ye kadar cikti.Calpolle dusuyor 4 saat sonra yine ayni cikiyor ama idare ediyoruz bir de verdigi surupla.Hareketleri fena degil.Bugun zaten aylik kontrolu vardi.Doktor iyi buldu,influenzaya ragmen diri dedi.Cok sukur.Birkac gun daha zorlugu olacak.Napalim.Bunada sukur
Evet maalesef yaşıyoruz genelde akşamları tutuyor krizi son üç gündür böyle. Ya sabır diliyorum.Kizlar bizimki hafiften meme reddine basladi gibi ama tam degil. Gece her turlu emiyor ama gunduz bir emiyor bi emmiyor. Emmediginde kafasini ceviriyor agliyor. Siz boyle birsey yasiyor musunuz?
Biz de olmadık 2 ay aşısını, 4 aylık olduğu tarihe gün vermiş doktor. Bişey olmaz demiş ısrarla.kızlar hala 2 ay asısı yok delırcem en son ne yapamam gerek anlamadım hemsıre ben arıycam dedı kapatı ne kadar rahat bır kadın
4ayda hatırlatma dozu var cnm nasıl olacak cok streslıyımBiz de olmadık 2 ay aşısını, 4 aylık olduğu tarihe gün vermiş doktor. Bişey olmaz demiş ısrarla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?