2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Disci ne uyguladi tam bilmiyorum ya keske sorsaydim ama cok faydali bir site.Tesekkurler.

Benim de simdi ilk ya. Napayim habire biseylere evham yapiyorum
Ya tum huysuzlugu can sikintisi sorun degil. Bi emiyor bi emmiyor ona takiliyom ben. 3 aylik bebe memeyi her verdiginde emmez mi yahu? Bilemedim
Biz de iki buçuk aylık olduk bı haftadır emmiyor
Innate pronatal ben de kullaniyorum. Hamileligimde basladim. Tum emzirme donemi kullaniyorum. Doktorum öneriyor
[/QUOTE

Reçetesiz alınıyor mu bu ilaç

Canım nasıl yaptın benim bebek halen gece iki de uyuuyor

Ah sorma bebekte etki birakabiliyo böyle durumlar bikac güne unutur. İlk oğlum bebekken bir yaş civarı kuvvetinde banyo yaptiriyoduk elimden kaydı suyun içine gömüldü ben donup kaldm cikartamadim eşim fırladı çıkardı belki beş saniye kalmıştır suyun icinde . O günden sonra basının yikanmasindan nefret eder. Hala her banyoda yüzüne su degdigi an çığlık kiyamet .

Biz de iki buçuk aylık olduk bı haftadır emmiyor
Bizimki geri emmeye basladi. 3 4 gundur bi gelgit yasadik. Bugun tam anlamiyla her verdigimde en az 15 20 dk emdi. Pes etmeyin. Arada buyume atagi, etrafa olan ilginin artmasi derken birakiyorlar.

Innate pronatal recetesiz. 90 tl ye eczanede. Internette daha uyguna bulursunuz.

Kizlar bizim gece uyku duzenimiz aksam 7bucukta emzirmeye basliyorum. 8 - 8 bucuk arasi memede uyuyakaliyor. Son gunduz uykusundan en gec 6da uyanmali ve 1 bucuk saat oyalamalisiniz. Uyku hormonu bebeklerde aksam 7 ile 9 arasi salgilaniyor. Bu saat araliginda uykuya dalmazsa asla verimli bir uyku olmuyor. Uyku hormonu da buyume ile dogrudan ilintili. Bence ne yapip edin 7 ile 9 arasi gece uykusuna gecirmeye calisin. Bizimki 11den asagi uzun gece uykusuna gecmiyordu. Her gun yarim saat öne aldim. Zorladim. Suanda 8 bucugu gecmiyor. Cogunlukta 8de memede uyumus oluyor

@
Öne aldım derken canm yani uyandı diyelim tekrar emzirdin tekrar uyuttun yanı uyandı diye kaldırıp oyun vs ilgisini dağıtmadın o şekilde mı oldu

@

Öne aldım derken canm yani uyandı diyelim tekrar emzirdin tekrar uyuttun yanı uyandı diye kaldırıp oyun vs ilgisini dağıtmadın o şekilde mı oldu

Aslinda her yarim saat öne aldigimda uyanmalari azaliyor. Bir gecede düzelmiyor asla, zaman aliyor ama mutlaka duzen oturuyor. Her uyandiginda bir sonraki uykuya gecis araligini kisaltin. Normalde gunduz benimko 1bucuk saat durabiliyor mesela. Ama aksam saati uyandiginda hemen uykuya zorlamayin ki uyumaz. Ama 1 bucuk saat beklemeyin. 1 saat hatta mumkunse 40 dk - yarim saat sonra tekrar emzirin. Ha bir de emzirme islemini kapkaranlik ve sessiz bir odada yapin. Hem uyku rutini oluşuyor ve bebege gece uykusu mesaji veriyorum hem de dikkati dagilmiyor istemsiz gozleri kapaniyor.

Benim birinci zerre uykusu olmayan kucaktan inmeyen sadece memede kestiren ama yatakta çivi batan gayet hareketli çocuktu. İriliği fena değildi. İkinci daha sakin. Daha iri.
Herkes aaaa bu ilkine göre çok iri diyor. Aslında yok o kadar fark. Sadece benim ilki 9. ayda alerji oldu kilo alimi durdu. Bir yılda o kadar az aldı ki. %75 persentilden %10-25 arasına düştü. Hala da öyle fit işte. O yüzden millete ikinci çok iri gibi geliyor. Çünkü abi incecik şimdi. Ve bunu çocuğun yanında söylüyorlar. Çıldırıyorum. Aaaa ikinci biri çabuk yakalar şimdiden ona yaklaşmış baksana
He yavrum he... Amaaan ibsanlar sırf sinir bozuyor. Uyku daha sakin olması mevzu da aslında fark emzik. :)

Ay kuzum, ne tatlıymış oyıncaklarla konuşması... kaç haftalık bebişin?

yarın 3 aylık olacak oyun halısı ile de bir haftadır oynuyor .1 gün 2 gün bile inan çok farkediyor bebeklerde ,o yüzden bugün almadığı bir şeyi yarın alıyor yarın aldığı bir şey bir sonraki gün almıyor her gün denemek lazım.

bu anlattıkların hepsi bizde var yarın da 3 ay kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek.öksürük şurubu buyüklerde bile önerilmiyor benim kızım 10 yaşında daha hiç öksürük şurubu içermedim
öksürüğü olunca kara turp bal soğan bal bal zencefil ve hatmi çiçeği çayı yaparim oyle atlatir.1 yaşından ufak bebekkende buhar makinesinin içine okiloptus yağı koyup çalıştırdık bazen de yorganın kenarına cold mix nefes açıcı damlatirdik öksürüğe çok iyi gelirdi. Demem o ki öksürük şurubu yetişkinlere bizlere bile iyi değil.
[/QUOTE]
Ay benim beneğim daha 2 aylık.. birkaç hafta beklemem lazım.

Sagip dokucem aynen icim rahat degil.Keske gitmeden sagsaydim.Ne bileyim ben antibiyotik yazar gonderir ilk etapta diye dusundum.Hemen giristi dise
İlk oğluma hamilelik şüphesi varken bir disime kanal yaptırdım ve iğne istemedim şüphe var diye.
Doktor "Hamileysen ve bebek emzirirken iğne ile uyuşturulursa unutma, birçok doktor sute geçmez der ama geçer. Memeler dolup boşalacak iki kez iki sütü sağıp dökeceksin. Birçok doktorun haberi yok ama yapilan arastirmalar ile kanıtlandı. Ben de emzirirken diş yaptırdım ben de ilk iki sütü sağıp döktüm." dedi. Üni hastanesinde hocaydi.
Epey diş var bende direniyorum. Ama mecbur yapılacak bakalım haftaya başlayacağım inşallah.

Benim küçük te emerken hep kaka yapio günde beş kere falan. Kaynanam çok kaka yapan çocuk kilo almaz diyipe duruyodu doğru olabilir mi acaba. İlk oğlum günde bı kere yapardı. Emzik benm hayat kurtaricim ilk oğlum 20 ay emdi emzik ikinci kırk gün direndi emmicem diye o tükürdü ben tiktim ağzına artk kabullendi. Uyucagi zaman tutuyo emzigi. Bakalım kaç ay emcek

Canım öyle sık kaka yapan kilo almaz diye bişey kesinlikle yok. Benim oğlum ilk ay pek kaka yapmazdı 3-4 günü bulurdu yapması ikinci ay her emme hatta aralarda bile sürekli yaptı .ilk ay 800 gr ikinci ay 1200 Gr aldı. Ayrıca zaten uzmanlar bebeğinizin iyi besleniyosa bezinden belli olir der. Benim bebiş kaka yapmadığı zamanlarda çok çiş yapıyo. Bezler hep dolu . O konuda için rahat olsun.

Ben de emzik kullanıyorum sadece uyku zamanları ve ben banyodaysam ya da buna benzer durumlarda ağlayınca evdekiler veriyo ama eğer açsa kesinlikle tutmuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…