- 15 Mart 2019
- 216
- 711
- 103
Rabbim yar ve yardımcın olsun canim ben de senin gibiyim kızım 2. Sınıf kardeşini inanılmaz kıskanıyor anlık bile yanlız bırakamıyorum ve tekim eşim den başka kimse yok annem görüntülü arıyor torunları görmek için destek olacağı yerde sütun yaramıyor senin oğlan zayıf diye konuşuyor en son bende dün patladim ev iş temizlik 2 çocuk dedim kızım aferin iyi yetistirebiliyorsun diyeceğine daha bana yetersizsindiyosun dedim istambuldalar benimkiler de boşver tek basimizizada olsa paşalar gibi bakarız evlatlarimiza rabbim bizlere güç kuvvet versin ....Kreşe ve anaokuluna giden abilerden biri domuz gribi diğeri ise influenza oldu... İkisinde de ağır ateş, ağır grip belirtileri istahsızlık her berbat şey vardı. Eşim beni ve bebeği hiç onların odasına sokmamasına rağmen bebeğe de grip geçti ve o da influenza oldu. DomUz gribi testi temiz çıktı şükür. Abiler iyi oldu bebeğin ki başladı. Zaten kuluçka süresi 1 haftaymış. Öksürük burun akıntısı kırmızı gözler. Emmeyi reddetme ve akabinde 39 derece ateşi gördük. Ne kadar burun fizyolojik yaosakta tıkabıklıga etki etmedi. Agzı açık uyumaya başladı geniz akıntısı oldu. Balgam oluştu atamadı... İki dru dinledim ilaç vermedim sık sık emzir ve serum fizyolojik yap burnuna gecer dendi ama ne mümkün geçmedi. Büyük oğlanın dru aklıma geldi uzak diye girmiyordum artık bastık ona götürdük hemen ilaç başlattı. Başlamassan olacak olan şeyleri sıralayın A nefes alamadım. Küçüçük bebeğe enfluvir ilacı verdi zaten bu influenza ın tek ilacı varmış. Abileri de aynısını kullandı. Kgsuna göre ölçeğe göre verdim. 5 gün kullandı. Şükür geçti ama çok az öksürük kaldı. En azından ateş bitti... O kadar dirençli bir virüs ki ateş dülürğcüler bile etki etmedi... Çok kötü hastalıkla dolu bir ay geçirdik. Heryer salgın hastaneler dolu artık kafamızı balkondan bile çıkarttımıyor babamız. Gene eskiden haftada bir gezmeye giderdik. Her hastalık huy değiştirir. Emen iştahlı bebek gitti. 2 aylıkken 6. 5 kg olan yavrum 6.250 şimdi. Dr çok normal çok agır gecırdı o kadar ateş ve burun tıkanıklıgı yasadı dedi ama içim acıyor.... Abileri okuldan aldım. Hatta bahar gelene kadar yollama dedi babası. Ev tam bir tımarhaneye döndü. Oğlanlar iyileşti gene eskisi gibi yaramazlar ama okuldayken rahatmısız meleğime. Büyüklerin kahvaltısı yemeği banyosu küçğgun emmesi derken akşam nasıl oluyor farketmiyorum ama çok mutsuzum... Ne halim ne yaşam enerjim kaldı.. Sürekli evde olunca da mızmız herşeyden şikayet eden birine döndüm. Eşim sen istedin 3.yü dedi. Hiç şikayet etme ne güzel rahata etmiştik. Sık dişini hastalıklar seni daralttı dıyor. Çık hava al dıyecegım de hasta bebekle ben korkarım birsey olur dıyor... Kayınvalıde buyuk oğlanlar hastayken geldi 2 hafta kaldı. Onlar ıyılesınce gıttı.. O gitti bebek hastalandı. Kendi annem de herkes grip oluyor birsey olmaz gibi bir yorumda bulundu. Eşim açtı ağzını yumdu gözünü. Anne benim eşim evlatlık mı dedi sen neden bu kadar uzak ve hastalığa bıle bu kadar duyarsızsın dedi. Annem bomba 3.yü yaparken düşğncektinşz dedi. Eşim de şalter attı. İleri de hasta olunca sakın bizi arama diğer çocugun bakacak sana. Zamanında kimi el üstünde tutuyorsan o baksın asla eşimi aramayacaksın. Kızına zaten gelmek istemiyorsun bundan sonra da gelirsen de benden damat saygısı bekleme dedi. Kızınka istedıgın kadar görüş gel git ama karımla çocuklarımı evine yollamaya agrım Biraz torun hasreti cek de torun evlat kıymetini anla dedi kapattı.... Eşime ağır konustun dedim çok sinirliydi, yeter artık dedi. Cidden en evlatlık mısın bu ne içim ana dedi ben de ses edemedim. Eşimin kırıldığı yaparken bana mı Sordunuz. Ona ne dıyor 3 te olur 5 te biz gel bebege sürekli bak demiyoruz. Cocuklar hasta burada tekiz kaynanası gıttı 1 haftada ben kalayım.eşim bana da dedi ileri de hasta olursa ben evimde istemiyorum. Bakıcı tut maddi herseyi yap ama benim annene saygım da sevgim de bitti dedi... Annemin hersey de yalnız bırakmasına o kadar alışmışım ki eşim kadar bana koymadı gene gelmek istemeyişi. Eşimde bebek dogduktan sonra gıttı ses etmedim deneyımlıısn artık bakabılıyordun. Ama durum farklı 3 cocuk hasta. Birı domuz grıbı olmus kadın bize herkes grip heryerde salgın var evde dınlensıbler ben gelsem ne olacaksa demesi insanı delirtiyor dedi. Sonra eşim geldi özur dıledı benden ne kadar ılgısız anne de olsa annen hakkında yanında annenle kötü konustum kusuruma bakma ama ben haklıyım bunu da anla dedi. Yani hastalıklar kırgınlıklar insanı üzüyor... Kardeşim anne mi senin kocanın üzmesine hakkı yok annem nasıl uzuldı deyince ben de hastalıkları bu kadar basite almasını ve benım burda yalnız oldugumu bilmesine ragmen bır anne olarak benı her zaman yalnız bıraktığını söyleyince bilmiş kardeşimde de ses kesildi... Kardeşime şunu dedim ben çok kendi başıma işimi halletmeye alıştım ama ileri de en ufak şeyde sen de hazırlıklı ol sen rahatsın için anne, annen hasta olunca abla ben napcam deme dedim. Sesi çıkamadı. Her seferinde sen de annem de kim sana dedi 2.yş yap kim dedi 3.yğ yap. Kendım ettim tamam kendım buldum da bu hastalık başka bir sey değil... Ileri de size bırsey olsa aaaaa sağlığına bakmadın bana mı sordun mu dıyecegım size dedim. Çok kırıcı ve agır konusuyorsunuz. Kimse sizden rahatıbızı bozun istemiyor. 1 hafta gelip cocuklara yemek yapıp basında duracaktır. Cunku bebek cidden cok kotuydu dedim. Birine birsey olsa demek içiniz yanmayacak bana mı sordunuz dıyeceksınız dedım. Annem gelmek ıstıyo dedı ben de eşim istemiyor gelse daha kötu olur zaten ıyıleşme süreci basladı. Bize zor zamanda İnsan lazımdı dedim. Ama sessiz adamı zıvanadan cıkardı nız. Ben 15 tatilde gelırdım yazın kalırdım ama şimdi annemlere gıtmek yok. Torununu özlwdıyse o gelecek siz gitmeyeceksiniz dedi. Bu saatten sonra o yumuşayana kadar gelmem zaten artık ıcımde gelme ıstegı de kalmadı. Zor zamanda anneme gel dıyorum ki kolay kolay demem herkes grip dıyor. Adam annesine anne cocoklar hasta gelir mısın bıle degıl geliyorsun. Ucak bıle tını alıyorum şimdi kadın tamam kapat ben hemen valiz hazırlıyom bu akşama bulabılıyorsan hemen bugune al. Kuzularım domuz grıbı mı olmus dıye agluyot. Bızımkı de domuz grıbı e herkes oluyor ne var dıyor ... Yani eşime ağzımı acacak gram hakkım yok. O yuzden annem benden gelmemi beklemesin dedim.. Malesef arkamda zor gunde yanımda olacak anne de yok kimse de yok. Eşimle aramı bu yuzden bozamam dedim malesef adam haklı sonuna kadar haklı dedim