HahahaHayalimdeki meslek :)
18'imden beri çalışıyorum. Ücretsiz izin aldım ilk oglumda 2 yıl evdeydim. Evet çalışmayı ve işimi çok seviyorum ama çocuğuna bakmak gibisi yokmuş.
buraya geldiğim ilk günlerde komşuma dertlenmiştim 'gece emzirmeye kalkınca uyuyamıyorum, salonda koltukta yatıyorum bir de rahatsız bir şekilde, çok az uyuyorum' perişanım gibisinden:/ o ilk oğlunda hiç uyku yüzü görmemiş nerdeyse. Dedi ki 'kendini bu şekilde düşünerek, söyleyerek daha da kötü hissetme, gece 2/3 saat uyusan, gündüz 5/10 dk dinlensen yeter sana'..o zamandan sonra gerçekten daha dayanıklı hissediyorum kendimi..uykusuzluk tabi ki zor, bazı insanların bedeni de dayanamayabilir ama insan kafada 'aslında böylesi de mümkünmüş' ya da 'bununla da yetinebiliyorum' deyince sanki daha çekilir oluyor herşey..Sorunlarım var ama sorunlarımı çözmek için vaktim de yok sanki. Kimse yok ki yanımda.. ama evet çocuklar için daha sağlam durmalıyım falan diye düşünüyorum. Bakalım kendimi ne kadar ayakta tutabilecem.. ama uykusuzluk çok büyük sıkıntı gerçekten
Berikko son durum nedir Beriko? Nasıl oldu Eymen?
Birgün babam anneme yine trip atmış üzmüş. Yengem bana anlatıyor. Ya dedim bana ne ben ne yapayım 40 yıllık karı koca, 40.yildir aynı trip. Yengem çok kızdı bana. Tabii sen bilmezsin eşinle sıkıntının ne demek olduğunu eşin huysuz olmasının ne demek olduğunu, dedi.buraya geldiğim ilk günlerde komşuma dertlenmiştim 'gece emzirmeye kalkınca uyuyamıyorum, salonda koltukta yatıyorum bir de rahatsız bir şekilde, çok az uyuyorum' perişanım gibisinden:/ o ilk oğlunda hiç uyku yüzü görmemiş nerdeyse. Dedi ki 'kendini bu şekilde düşünerek, söyleyerek daha da kötü hissetme, gece 2/3 saat uyusan, gündüz 5/10 dk dinlensen yeter sana'..o zamandan sonra gerçekten daha dayanıklı hissediyorum kendimi..uykusuzluk tabi ki zor, bazı insanların bedeni de dayanamayabilir ama insan kafada 'aslında böylesi de mümkünmüş' ya da 'bununla da yetinebiliyorum' deyince sanki daha çekilir oluyor herşey..
sorunlar da bazen çözümsüz kalabilir, dert etme..herşeye yetişemeyiz ki..bak ben de kızkardeşimden çok gereksiz bir atar yedim, bir sürü bişeyler yazıp göndermiş bana..'dedim benim buna diyecek bişeyim yok' öylece bıraktım olduğu yerde..mesela eşim şu ana kadarki ennn saçma halini aldı, ama kime anlatsam inanmaz, "çünkü o yemek yapan bir erkek" tapılası bişey gibi bakıyor etrafımfaki herkes eşime bu yüzden, halbuki adam çocuk bakmaktan imtina ettiği için yemek yapıyor:d bugün annemle konuşurken anne şu yemekleri yaptım, bi malzeme eksik de eşim kızımla markete gidecek şimdi diyorum, annem 2 saniye sonra "eşin napıyor, yemek mi yapıyor" diye soruyor halaeskiden yakın arkadaşlarıma eşimin bana karşı hatalarını anlatırdım "hadi be, inanmıyorum sana" deyip sıvışırlardı "gerçekten eşim sırf ev işi, yemek yapıyor" diye öyle tepki verirlerdi.
yani derdi olup anlatsa da anlaşılmayacak insanlar var bir de:/
bütün pasaklı yaşamımıza, etrafımdaki insanların sapır saçmalığına, fazla kilolarıma, kimsesizliğime, aşırı yorulmama rağmen gerçekten hayatımın ennn güzel günlerini, senesini yaşıyorum..ikinci kızımın hayatımdaki varlığı çok güzel, ilk kızımın her halinin müptelasıyım ama böcük kızım sırtını yere koyup kendini bi sevdirmemişti, o yüzden onun tadına bu kadar varamamıştım..ama onu da şimdi bol bol mıncıklıyorum:)
Allah kalbini ferahlatsın arkadaşım senin de. Dermansız dert yok, Allah'tan alâ de dost yok.
Hwheheh ben bugün soğanı doğradım başka da bir şey yapamadım soğan da öylece kaldı. En sonunda dolaptan kıyma attım üstüne o kavruldu. Bu kadar :)Kızlar bu arada, yemek için Aydan Üstkanat'ın tarifleri çok pratik oluyor. Geçen gün tavada tavukları hafif kızartıp, üzerine su ekledim, 20 dk piştikten sonra, karnıbahar doğrayıp attım içine..sonra fırına sürdüm 20 dk, yanına da makarna haşlayıp(az suda) üzerine tereyağ erittim(vakitten kazanmak için haşlanmış makarnanın direkt içine atıp erittim) ..pişmesi bi saati buluyor ama başında çok işlem gerektirmeyen bir yemek.. bu arada ben yaptım, walla:)
bir de patates püreli pırasa tarifi var, o da çok güzel oluyor..hem biraz göze hitap ediyor, yerken az kendimi iyi hissettim ben:)
Bu da geçecek. Hiç merak etme. Emzik yerine emzirebilir misin? Gün boyu memede tutsan?Daha iyice.. Ilaclari degistirdiler bugun.. Solunumu rahatladi.. Kuvozdeki gibi nefes almiyo normal solunum yapiyo artik.. Ne zmn cikariz bilmiyorum ama idrar yolu sebebiyle de sanki burda yatcak gibi hissediyorum.. Doktor beslenmesine dikkat et dedi sabahtan beri meme mama vere vere bi hal oldum.. Ilk iki gun meme yasaktı.. Su an süt o kadar az ki.. Sesi de kısıldı aglamasn diye emzik veriyorum.. Naapcami sasrdm.. Nasil iyi hisseder anlayamiyorumPisik olcak galiba altini açtım havalansin diye bi rahatladi.. Sonra aniden aglamaya basladi galiba cisi yaparken agliyo huysuzlaniyor.. Galiba pipiyle ilgili bi sorun var arastirilcak.. Ve aşırı bir huysuzluk var.. Hastaliktan mi çişten mi anlayamadm.. Cocugum 15 gundur hastanelerde psikolojisi gitti.. Nadir gülüyor.. Eskiden surekli uyuyan eymen simdi uykuya hasret aşırı bi sekilde gerilik var kilosunda boyunda.. Nerdeyse 5 ay olcak 5 kilo.. Eskiden fark 1 kiloydu simdi 2 kiloyu geciyor.. Telef ettim yavruyu.. Duzeltilmis yasina göre bile zayıf.. Meme reddi bizi batirdi.. Kesin mevlutte de nazar etti kem gözler..
Daha iyice.. Ilaclari degistirdiler bugun.. Solunumu rahatladi.. Kuvozdeki gibi nefes almiyo normal solunum yapiyo artik.. Ne zmn cikariz bilmiyorum ama idrar yolu sebebiyle de sanki burda yatcak gibi hissediyorum.. Doktor beslenmesine dikkat et dedi sabahtan beri meme mama vere vere bi hal oldum.. Ilk iki gun meme yasaktı.. Su an süt o kadar az ki.. Sesi de kısıldı aglamasn diye emzik veriyorum.. Naapcami sasrdm.. Nasil iyi hisseder anlayamiyorumPisik olcak galiba altini açtım havalansin diye bi rahatladi.. Sonra aniden aglamaya basladi galiba cisi yaparken agliyo huysuzlaniyor.. Galiba pipiyle ilgili bi sorun var arastirilcak.. Ve aşırı bir huysuzluk var.. Hastaliktan mi çişten mi anlayamadm.. Cocugum 15 gundur hastanelerde psikolojisi gitti.. Nadir gülüyor.. Eskiden surekli uyuyan eymen simdi uykuya hasret aşırı bi sekilde gerilik var kilosunda boyunda.. Nerdeyse 5 ay olcak 5 kilo.. Eskiden fark 1 kiloydu simdi 2 kiloyu geciyor.. Telef ettim yavruyu.. Duzeltilmis yasina göre bile zayıf.. Meme reddi bizi batirdi.. Kesin mevlutte de nazar etti kem gözler..
ben hala o dönemdeyim ama bilerek başka türlü kötülüyorum kocamı:d daha fazla nazar etmesinler diyeBirgün babam anneme yine trip atmış üzmüş. Yengem bana anlatıyor. Ya dedim bana ne ben ne yapayım 40 yıllık karı koca, 40.yildir aynı trip. Yengem çok kızdı bana. Tabii sen bilmezsin eşinle sıkıntının ne demek olduğunu eşin huysuz olmasının ne demek olduğunu, dedi.
Nasıl yani oradan bakınca böyle mi görünüyor ve sen gerçekten hiç sıkıntı yaşamıyorum güllük gulistanlik mi her şey zannediyorsun, demistim.
Nasıl yani senin sorunların mi var, Gül gibi anlayışlı kocan var. Çalışıyorsun, ne sorunu olabilir ki? demişti. Oysa... Kendinin yanağını siktim :) aferin kız dedim, aferin sana. Nasıl güzel bir tablo cizmissin. Çok şükür şimdi öyle ciddi sorunum yok ama o dönem öyle değildi... Ama anlatsam da kimse inanmazdi.
A
Ah ah, o durum düzeldi demeyeyim de değişti. Şimdi 71 günlük yavrum ama emme ile ilgili peoblemimiz hala var. Bi ara düzeldi güzel emiyordu ama 1-2 haftadır ememiyor, meme ağzından ufak bir hareket etsem hemen çıkıyor. 2 gündür hiç alamıyor birkaç dakika emmeye çalışıp ağlıyor. Bu akşam üzeri pompaladım da verdim sütü artık.
Yarın sabah doktora götürücem. Sanırım dil bağı kısalığından dolayı bebeğim böyle.
Ama seninkinin dil bağında problem yoksa ve daha küçükse düzeliyor hiç merak etme. Yoruluyorlar çok minikken.
benimki düzelmişti, şimdi başka sorun çıktı.
benim eşimin mesai saati çok az..Allah'tan bi şekilde yetişiyor..İş konuusunda tek umudum küçüğümün sırtıma takabileceğim kıvama gelmesi, onu sırtıma takar her işi yaparım diye hayal ediyorum bakalım.Hwheheh ben bugün soğanı doğradım başka da bir şey yapamadım soğan da öylece kaldı. En sonunda dolaptan kıyma attım üstüne o kavruldu. Bu kadar :)
nasıl anlıyorsun ki dgdln? ben farketmedim kendimde öyle bir durdum..pelvik egzersizlerini denedin mi?Kızlar herkesin derdi var benimkide kendimedoğumdan sonra vajinal genişleme geçiyo mu ? Yoksa böyle mi kalıyo?
Terazi burcunun son günü doğdularBenim de 22 ekim canmBende adet olmadım evet
Canım anlamadigina göre yasamamissin anlaşılmayacak gibi değil. O egzersizlere yeni başladım . Birinin " ben de oldu egzersizlerle düzeldi" demesine ihtiyacım var.nasıl anlıyorsun ki dgdln? ben farketmedim kendimde öyle bir durdum..pelvik egzersizlerini denedin mi?
daha çok normal doğumla yaşanan bir sıkıntı galiba:/ bence bir kadın doğum uzmanına danış, belki farklı bir önerisi olur. ayrıca pelvik egzersizlerini önce tuvalette çişini tutatrak, mesela çişini tuta tuta 5 defada ya da 10 defada yap, en iyi o şekilde güçlendirirsin..sonrasında tuvalet dışında 30'ar defadan 5 kere yapmalısın en az..ama ilk başlarda 10 ar 10 ar yapabilirsin, çünkü ordaki kaslar da dayanamayabiliyor o kadar egzersizeCanım anlamadigina göre yasamamissin anlaşılmayacak gibi değil. O egzersizlere yeni başladım . Birinin " ben de oldu egzersizlerle düzeldi" demesine ihtiyacım var.
Kızlaaar oğlum 3 aylık oldu dün ve sadece 300 gram almış
Salı günü misafir gelcek diye normal sudyen taktım o sabahına taş gibi oldu sol gogsum sonra sağ göğsüm o günden beri sürekli boşaltmaya calisiyorum. Tam indiler diyorum sonra yine taş gibi oluo sanciyo. Bı göğsü bosatlmak için bı kere emmesi yetmio. Sagmaktan da ben sıkıldım artkBebelerin atak haftası gibi bizde de bu hafta mastit haftası mıdır nedir ya ben de geceden beri masaj sağ emzir yapmaktan uyuyamadım hala da açılamadılar bi de bu sefer ikisi birden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?