Benim ki cani isteyince kaldiriyor. Knun disinda agliyor hep. Gunde 20 dk yuzustu kalmaliymis tummy time icin ama hemen basiyor yaygarayi. Kafaya koydum ama alistiricamAzcik olucak okadar gerilik.Geriden gidiyoruz.En son kontrolde doktor bana hic spor yaptirmamisin annesi dedi.3 ayliklar yuzustu yatinca kafalarini kaldirabiliyolarmis,dik tutabiliyolarmis.Bizimkilerde daha o yok.Patates gibiler.Antreman yaptirmaya basladimama daha tık yok.Popolarini kaldiriyolar kafalari yerine
Bir yıla razıyım yeterki düzelsin. İnşallah alıştığı için düzeldi gibi hissetmemiştir.Bende de var aynı sorun o yüzden çok iyi anlıyorum ne demek istediğini. Ilk farkettiğimde çok canim sıkılmıştı neden sezeryan yapmadım dedim kendi kendime. Şuan benim de toparlamış değil ama eltim de normal dogum yaptı o da aynı sorunu yaşamış. 1 seneyi buluyor kasların toparlaması anca eski formuna döndü dedi
Şanslısın demek kiBende genişleme olmamış aksine daraldı gibi hissettim
Süt alerjisi olabilir cnm takip et tekrar kan olursa çocuk doktoruna gorusMrb yardımınıza ihtiyacım var kızım 36 günlük altını her açtığımda sarı pütürlü ve mukuslu kakası oluyo bugünde iğne ucu kadar kan gördüm neden olabilir acaba
Sagmiyom artk zaten sıkıldımyalnız süt çektikçe gelir diyorlar ya sen sağdıkça daha çok geliyorduryani kısır döngüye girmişsin canım.. biraz geciktirerek sağmaya çalış bence böylece vücut anlasın çok süte ihtiyaç olmadığını
Kanguru ya da sling edin yoksa tavsiyem.
Pratik yemeklere yonel.
Ben kangurudan cok fayda gordum bunun disinda donence oyun halisi ve ana kucagi
Kisa kisa zaman verse de daginiklik toplayip sacimi taramama giyinmeme nemlendirici surmeme ya da dus almama ve yemek yapmama yariyor. 20 dk 30 dk maksimum oluyor ama yoklukta 5 saatmis gibi geliyor insana.
Benim ki
Anladigim kadarı ile bebekten bebeğe değişiyor durum benimki çoğu gece hiç uyanmaz ben zorla emziririm o da gözü kapalı emer uyur gunduz uykulaeimiz azaldi biraz ama yine de uyur benim ki uykuyu sessizlihi sakinligi seven bir bebek
Evet bende başından beri bunu yapıyorum acıkınca uyanır diyip hiç ellemedim doğduğundan beri bazen gelenler uykusu var diye sallamaya calisiyor uyutmaya cabaliyor yapmayin diyirum uyumaz o uykusu gelince zaten uyuyacak acikinca uyanacak
Sırta nasıl takıyorsunuzbenim eşimin mesai saati çok az..Allah'tan bi şekilde yetişiyor..İş konuusunda tek umudum küçüğümün sırtıma takabileceğim kıvama gelmesi, onu sırtıma takar her işi yaparım diye hayal ediyorum bakalım.
Senin büyük kreşe gitmeyecek mi rint?
Ben de nezle olmusum bugun uyaninca burun gidiklanmasi hapsirma sürekli burnum akıyorNezle oldum. Büyük oğlumunda burnu akıyorinşallah bebeğe bulaşmadan atlatırız
Benim ki cani isteyince kaldiriyor. Knun disinda agliyor hep. Gunde 20 dk yuzustu kalmaliymis tummy time icin ama hemen basiyor yaygarayi. Kafaya koydum ama alistiricam
Geçmiş olsun.Ben de nezle olmusum bugun uyaninca burun gidiklanmasi hapsirma sürekli burnum akıyor
Dudagimda ucuk cikti
Dun dis çektirdim agzimin ici berbat halde
Insallah oglumu da hasta etmem
Tek sefer de duramaz yorulur zaten. Ara ara yüz üstü yatır. Boyun kasları gelişir. Ben 1 aylıktan beri sürekli yatırdım. Süreyi uzatarak. Şimdi bayağı durabiliyor. Eğer zorlanır ise. İnce bir yastık üzerinde belden yukarısı yastıkta kalacak şekilde ağız üstü yatır daha rahat duruyorlarTek seferde mi 20 dk yoksa gun icinde farkli zamanlarin toplami mi 20 dk
Hayatta tek seferde 20 dk durmaz benimki
buraya geldiğim ilk günlerde komşuma dertlenmiştim 'gece emzirmeye kalkınca uyuyamıyorum, salonda koltukta yatıyorum bir de rahatsız bir şekilde, çok az uyuyorum' perişanım gibisinden:/ o ilk oğlunda hiç uyku yüzü görmemiş nerdeyse. Dedi ki 'kendini bu şekilde düşünerek, söyleyerek daha da kötü hissetme, gece 2/3 saat uyusan, gündüz 5/10 dk dinlensen yeter sana'..o zamandan sonra gerçekten daha dayanıklı hissediyorum kendimi..uykusuzluk tabi ki zor, bazı insanların bedeni de dayanamayabilir ama insan kafada 'aslında böylesi de mümkünmüş' ya da 'bununla da yetinebiliyorum' deyince sanki daha çekilir oluyor herşey..
sorunlar da bazen çözümsüz kalabilir, dert etme..herşeye yetişemeyiz ki..bak ben de kızkardeşimden çok gereksiz bir atar yedim, bir sürü bişeyler yazıp göndermiş bana..'dedim benim buna diyecek bişeyim yok' öylece bıraktım olduğu yerde..mesela eşim şu ana kadarki ennn saçma halini aldı, ama kime anlatsam inanmaz, "çünkü o yemek yapan bir erkek" tapılası bişey gibi bakıyor etrafımfaki herkes eşime bu yüzden, halbuki adam çocuk bakmaktan imtina ettiği için yemek yapıyor:d bugün annemle konuşurken anne şu yemekleri yaptım, bi malzeme eksik de eşim kızımla markete gidecek şimdi diyorum, annem 2 saniye sonra "eşin napıyor, yemek mi yapıyor" diye soruyor halaeskiden yakın arkadaşlarıma eşimin bana karşı hatalarını anlatırdım "hadi be, inanmıyorum sana" deyip sıvışırlardı "gerçekten eşim sırf ev işi, yemek yapıyor" diye öyle tepki verirlerdi.
yani derdi olup anlatsa da anlaşılmayacak insanlar var bir de:/
bütün pasaklı yaşamımıza, etrafımdaki insanların sapır saçmalığına, fazla kilolarıma, kimsesizliğime, aşırı yorulmama rağmen gerçekten hayatımın ennn güzel günlerini, senesini yaşıyorum..ikinci kızımın hayatımdaki varlığı çok güzel, ilk kızımın her halinin müptelasıyım ama böcük kızım sırtını yere koyup kendini bi sevdirmemişti, o yüzden onun tadına bu kadar varamamıştım..ama onu da şimdi bol bol mıncıklıyorum:)
Allah kalbini ferahlatsın arkadaşım senin de. Dermansız dert yok, Allah'tan alâ de dost yok.
bence girer. ama 40 ın üstüne çıkarın
Tek sefer degil. Parca parca da olabilirmis 20 dk tamamlamalilarmis en az. Sirt kaslari guclensin diye.Tek seferde mi 20 dk yoksa gun icinde farkli zamanlarin toplami mi 20 dk
Hayatta tek seferde 20 dk durmaz benimki
Biberonu birakman daha iyi olmaz mi? En azindan ilk 6 ay icin?Kızlar meme reddi yaşayıp bebeği memeye geri döndüren var mi?? Mama verdiğim icin biberon kullanıyorum. Nuk almıştım. Medela calma ile memeye dönenler varmış kullanan var mi aranızda
küçüğü henüz takmıyorum sırtıma, tam oturur pozsyona gelmesi lazımmış onun için. büyük kızımı kollarından sağlam bir şekilde tutar atardım sırtıma, sonra da kangurunun kollarını geçirir, bağlardım..hayatımı kurtarmıştı gerçekten kanguru benimSırta nasıl takıyorsunuz
Rica ederim ne demek. Allah yardımcın olsun. Eşine diyecek laf bulamadım:/ derdi neymiş acaba:/Öncelikle çok teşekkür ederim ne kadar güzel yazmışsın. Kendimi Iyi hissettim. Aynı şeyleri yasamak kendimi okudum sanki baştan. Evet anlamak dinlemek istemeyene hiç bise anlatılmıyor. Aynı yalnızlığı yaşıyorum iste. Çocuklarımla mutluyum ama konusabildigim kimse yok. Özellikle de eşim tam olarak yazdigin gibi şu ana kadar ki En saçma halini aldı. Israrla ters gidiyor bana hatta ara ara zorla itiraf bile ettiriyorum inadına yapıyorum diyor
En çok anlayışa ihtiyaç duyduğumuz dönem ama herkes sanki sinir etmek için uğraşıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?