Sen ıhlamur falan içip, bol ezmirsen rint, geçer belki. Benim de bebeğimde hırıltı olunca ıhlamur, bal içtiğimde geçiyor ertesi güne.O yüzden götürmek istemiyorum.Tek endisem bebeklerde bir iki saatte bile göğse inebiliyor. Ve nezle, büyük oğlanda ateş falan olmadı o hastalıkta iki gün önde bence. Nezle burnu açık tutarsam sorun olmaz pazartesiye kadar diye düşünüyorum.
Allah şifa versin.İnşallah canım yine hastanedeler serum takılmışBilgehan i emzirirken kalkıp baktım kapı aralığından. Nasıl ağladım dayanamıyorum şu yalnızlığa.. ne zormuş meğer gurbet.
Ben vericem ama klasik yontemleri cok dusunmuyorum sadece uyku saati olsun 9 dan once uyusun diye rutin ve duzen olusturmak icin. Yoksa sabaha kadar kesintisiz uyutmak gibi bir niyetim asa yok. Anne sutu alan bebegin sabaha kadar uyumasi ozellikle 5 aylikken cok mumkun degil.Hanımlar uyku eğitimi hakkında ne dusunuyorsunuz 4 buçuk aydan sonra baslanabiliyormus, ınstagramda devamlı karşıma çıkıyor eğitim ile ilgili sayfalar, eğitim veren anneler çok memnun deliksiz sabaha kadar uykular anlatıyolar vs . Kimisi verilmez görüşünde öğrenilmiş çaresizlik olarak görüyor kimiside uyku egitilebilen bir durum diyor. Bilemedim.. siz neler düşünüyorsunuz?
ben ağlatmadan şansımı deneyeceğim bi..bir iki haftaya kendimde o gücü bulursam tabi:/Hanımlar uyku eğitimi hakkında ne dusunuyorsunuz 4 buçuk aydan sonra baslanabiliyormus, ınstagramda devamlı karşıma çıkıyor eğitim ile ilgili sayfalar, eğitim veren anneler çok memnun deliksiz sabaha kadar uykular anlatıyolar vs . Kimisi verilmez görüşünde öğrenilmiş çaresizlik olarak görüyor kimiside uyku egitilebilen bir durum diyor. Bilemedim.. siz neler düşünüyorsunuz?
Hanımlar uyku eğitimi hakkında ne dusunuyorsunuz 4 buçuk aydan sonra baslanabiliyormus, ınstagramda devamlı karşıma çıkıyor eğitim ile ilgili sayfalar, eğitim veren anneler çok memnun deliksiz sabaha kadar uykular anlatıyolar vs . Kimisi verilmez görüşünde öğrenilmiş çaresizlik olarak görüyor kimiside uyku egitilebilen bir durum diyor. Bilemedim.. siz neler düşünüyorsunuz?
Aspiratör ile çekiyorum ama bir şey gelmiyor. Azıcık sıvı sümük. Hırıltı geçmiyor. Biraz önce yan yatırıp yarım (2,5 ml ) aerum fizyolojik sıktım hırıltı azaldı gibi.Bol bol emzir cnm poyraz 3haftalikken hasta oldu doktor ilaç yazmadı bol bol emzir birde serum fizyolojikle burunu aç dedi 4aya kadar bebekler burundan nefes alırmış birde nazal aspiratör kullan bu dönemde balgamini alır ciğere inmez
Bende hamileyken ona dua ettim hep ama malesef olmadı. Bizdede başladı ağlamalar bugün hele gündüz hiç uyumadı huniyi taktım başıma artk5-5.5 aydan sonra dusunuyorum. Hayalim hep besigine konuldugunda kendi kendine uyuyan bebekti. Ama simdi benim onu uyutmama bagimli hep. Ve ataktan midir nedir son zamanlarda durumlar ciglik kiyamet.
Evet rutin olsun diyolar. Örneğin hergun banyo arkasından kitap okuma gibi. Yanı uykuya hazırlandığını bilsin . Gece beslenmesi içinde rüya öğünü diyorlar. Uyandırmadan beslemek. Zor valla ne bilim nolurdu iki piş piş yapsak uyusalardı mis gibiBen vericem ama klasik yontemleri cok dusunmuyorum sadece uyku saati olsun 9 dan once uyusun diye rutin ve duzen olusturmak icin. Yoksa sabaha kadar kesintisiz uyutmak gibi bir niyetim asa yok. Anne sutu alan bebegin sabaha kadar uyumasi ozellikle 5 aylikken cok mumkun degil.
Bu tamamen benim fikrim.
Bende denemek istiyorum çünkü ise başlayacağım zor günler beni bekliyorben ağlatmadan şansımı deneyeceğim bi..bir iki haftaya kendimde o gücü bulursam tabi:/
ne zaman başlayacaksın işe? küçük bebekle çalışmak çok zor:/Bende denemek istiyorum çünkü ise başlayacağım zor günler beni bekliyor
Ihlamur bal limon içiyorum. Zencefil bal yiyorum. Bir de limon kabuklarinj demledim onu iciyorum. Bol su. Keşke çocuk doktoru çocuk hemşiresi falan olsaydımSen ıhlamur falan içip, bol ezmirsen rint, geçer belki. Benim de bebeğimde hırıltı olunca ıhlamur, bal içtiğimde geçiyor ertesi güne.
Rahat olması daha iyi. Benim kayınvalidem eve falan değil ama genel olarak bilgili bı kadındır. Ama o kadar çok bunaltiyo ki beni anlatamam. Kalbini kırmamak icin tutuyorum kendimi . Benm anneligimi hiçe sayıyor. Bana şunu şöyle yap diyo eğer yapmazsam kafaya takiyo. Tek doğru onun bildiği gibi davraniyo.Evet arayıp soruyorum aklıma takılanı. Ama çok rahat o da birşey olmaz ve biliyorum rahatlığı var tutuşu bile aşırı rahat.
Ama danıştığım çok oluyor bıngıldağını falan her geldiğinde kontrol eder mutlaka
Göğse indiği zaman emmekte zorlanir. Burnu serumla temizlesen bile rahatlayamaz. İnşallah böylece atlatirsiniz canm. Benm de büyük oğlan iki aydan fazladır öksürük var. Burun akıntısı ve hapşırma eklendi şimdi bebeği nasıl koruyacagimi şaşırıyorum. Bebeğin burnu tikaniyo ama sanırım petekler yapio. Burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Özellikle sabah uyandiginda burna serum sıkmadan ememiyor. Burnu acilinca sıkıntı yok. Eve hapsolduk resmen. Çok sıkıldım artıkÖnce büyük oğlan hasta oldu. Gece Öksürükle başladı. Burnuna serum yaptım. Hapsuruk başladı. Burun akıntısı hapşırık. Ama günde 6 7 defa serum yapıyorum. Sonra ben hasta oldum. Boğaz ağrısı baş ağrısı geniz akıntısi. Ufak da hasta ama o ne zaman oldu çözemedim. Hapsuruyor. Yatınca öksürük oluyor çok nadir de olsa. Burun tıkanıyor. Hırıltı oluyor burnu açıyorum ama az da olsa hırıltı yine oluyor. Elimi sırtına göğsüne koyunca titreme yok nefes alıp vermede. Genel hâli iyi. Dün çok uyudu sadece ama bugün de neredeyse hiç uyumadi. Emmesi hareketleri iyi. O yüzden henüz göturmedim doktora. Ama bira yandan da tetikteyim. Her şey iyiyken göğse inmiş olmaz değil mi? Benim büyük oğlan 3 aylıkken hasta olduğunda öksürük de vardı ve hırıltı pozisyon değiştirince de devam ediyordu. Pazartesi randevumuz var doktoruna. Ama yarın bir yere göstermem mi ki...
Benim oğlumu anlatıyorsum sandım bir an. Bizim de öksürük bir ayı geçkin var. Şimdide hapşırma ve akıntı başladı. Bebek zaten antibiyotik içiyor.Göğse indiği zaman emmekte zorlanir. Burnu serumla temizlesen bile rahatlayamaz. İnşallah böylece atlatirsiniz canm. Benm de büyük oğlan iki aydan fazladır öksürük var. Burun akıntısı ve hapşırma eklendi şimdi bebeği nasıl koruyacagimi şaşırıyorum. Bebeğin burnu tikaniyo ama sanırım petekler yapio. Burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Özellikle sabah uyandiginda burna serum sıkmadan ememiyor. Burnu acilinca sıkıntı yok. Eve hapsolduk resmen. Çok sıkıldım artık
Şimdi bı hafta tatil zaten büyük oğlum evde. Okula giderken zaten beş buçukta gelio eve . Yemek yiyor biraz oyun oynayıp uyuyo. Bebekle çok temasi olmuyo. Ama şimdi tatile girdik bebeğin başından ayrilmiyorBenim oğlumu anlatıyorsum sandım bir an. Bizim de öksürük bir ayı geçkin var. Şimdide hapşırma ve akıntı başladı. Bebek zaten antibiyotik içiyor.
Doktor abisinden uzak tutun dedi ama bu pek mümkün değil.
Tek umudum 15 tatilde iyileşmesi. Bizde korkudan dışarı çıkamıyoruz. Sürekli hastalar zaten
Benimki yarım gün gidiyor öğlen 12 buçuk da evde. Bizim de ikinci antibiyotik, doktor bu şekilde olmaz daha çok küçük antibiyotik için abisinden uzak tutun dedi. Klamoks bizim bu yazdığı. ml yazan ilaç şırıngası ile veriyorum ben, daha rahat içiyor kaşıktan. Bizim ki de çok severek içmiyor ama çok da acı değil sanırım.Şimdi bı hafta tatil zaten büyük oğlum evde. Okula giderken zaten beş buçukta gelio eve . Yemek yiyor biraz oyun oynayıp uyuyo. Bebekle çok temasi olmuyo. Ama şimdi tatile girdik bebeğin başından ayrilmiyorokula başladığı sene genelde hasta gecio diyo herkes. Bebek hangi antibiyotigi icio. Biz bebek için iki kere antibiyotik kullandık. Klamer. Ama zehir gibi acı bı şurup. Yarısı içeri yarisi dışarı gitti hep zorla öğüre öğüre içti çocuk. Bebekler için bu kadar acı şurup yapılır mı yaa
Malesef şubat sonu ..ne zaman başlayacaksın işe? küçük bebekle çalışmak çok zor:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?