Sızıntı şeklinde kusma genelde sütun mamanin fazlası derler. Reflü olan bebekler nerdeyse bütün sütü kusuyo derler. Bı arkadaşın bebeğinde vardı reflü. Bebeği hiç dik tutamazdik. Bı kere kucağıma alayım dedim kız anında kustu. Sızıntı gibi değil yani. Ama kontrol zamanı yine sor tâbi. Huysuzlugu varmı.Kizlar,ugur cok kusuyor.Az yese de cok yese de kusuyor.Fiskirarak cikmiyor.Sizinti seklinde musluk gibi akiyor.Biraz once tazyigini alayim diye azcik sagdim.Mama iceli 3 saat olmustu.20 cc yi nerdeyse cikardi.Reflu olabilir mi? Kilo alimi sukur iyi sorun yok onda ama Kilo alim hizi emreden azdi bu ay.Neden kusuyo,cikartiyo bu bebe ya
Kakasında mukus var mu takip edin muhakakKizlar,ugur cok kusuyor.Az yese de cok yese de kusuyor.Fiskirarak cikmiyor.Sizinti seklinde musluk gibi akiyor.Biraz once tazyigini alayim diye azcik sagdim.Mama iceli 3 saat olmustu.20 cc yi nerdeyse cikardi.Reflu olabilir mi? Kilo alimi sukur iyi sorun yok onda ama Kilo alim hizi emreden azdi bu ay.Neden kusuyo,cikartiyo bu bebe ya
Bebeğin sık ağladığı için bunalıyosun. İnsan böyle anlarda hem onun durumuna hem kendine üzülüyor, yetersizlik hissi, ağır bir sorumluluk, özgürlüğün kısıtlanması vs hepsi ruhsal anlamda zaman zaman insanı dibe çekiyor. Bebek ile sık keyifli vakit geçiremediğinde böyle hissetmen normal.Zor ama şöyle bakmak lazım belki biraz. O olmasa Allah korusun ne hissederdin. Sağlıklı bir bebeğin var şükür, çok büyük imtihanları olanlar var bu konuda. Senin sıkıntın gün geçtikçe azalacak ve o minik, senin bu hayatta en önemli yoldaşın olacak. Seni herkesten çok sevecek. Şu an en zor zamanları sadece. Her tercih beraberinde bazı sıkıntılar ve mutluluklar getiriyor. Emin ol bebeksiz bir hayat asla kabul etmek isteyeceğin bir hayat olmazdı. Bu dönem geçici bir dönem. Eğer bebeğinin eğitimine dikkat eden bir ebeveynsen zamanla her şey hep daha ıyı olacak. İmkanın varsa sık sık emzirip çık, arkadaşlarını gör. Bebeğin bakımı için yardım al. Az da olsa kendine vakit ayırmaya çalış, bebeğin bakımı konusunda rahat olmaya çalış. Emzirirken uyuturken müzik dinle, dizi film izle kulaklığı takıp. Akışına bırak. Olduğu kadar olsun her şey. Çok iyi olmak zorunda değil. Dilediğinde bir anda toplama/toparlanma gücüne sahibiz nasılsa. Bırak biraz dağılsın bazı şeyler. Sal gitsin. Senin rahat olman bebeğe de iyi gelecektir.Postlartum depresyondayim sanirim. Her seye agliyorum inanilmaz mutsuz hissediyorum. Bebegimin benim icin ne kdar onemli oldugunu kavrayamamaya basladim. Neden boyle oldugunu anlayamiyorum. Psikyatri ye gidicem.benim gibi hisseden var mi? Son 1 haftadir boyleyim.
Ne zamandır böyle?Kizlar,ugur cok kusuyor.Az yese de cok yese de kusuyor.Fiskirarak cikmiyor.Sizinti seklinde musluk gibi akiyor.Biraz once tazyigini alayim diye azcik sagdim.Mama iceli 3 saat olmustu.20 cc yi nerdeyse cikardi.Reflu olabilir mi? Kilo alimi sukur iyi sorun yok onda ama Kilo alim hizi emreden azdi bu ay.Neden kusuyo,cikartiyo bu bebe ya
Gün boyu emmede zorluk yoktu. Biraz önce serum fizyolojik yaptım. Üstüne çektim aspiratör ile. Bir de burun damlası damlattim çok sinirlendi çok ağladı emmedi. Emzik verdim aldı uyudu. Biraz sonra uyandı. Yine ağlıyordu. Baya korktum ama sakinleştiren sonra emmeye başladı. Emerken sıkıntı yok. Çekiyor yutuyor. Tazyikli gelince daralıyor sadece.Göğse indiği zaman emmekte zorlanir. Burnu serumla temizlesen bile rahatlayamaz. İnşallah böylece atlatirsiniz canm. Benm de büyük oğlan iki aydan fazladır öksürük var. Burun akıntısı ve hapşırma eklendi şimdi bebeği nasıl koruyacagimi şaşırıyorum. Bebeğin burnu tikaniyo ama sanırım petekler yapio. Burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Özellikle sabah uyandiginda burna serum sıkmadan ememiyor. Burnu acilinca sıkıntı yok. Eve hapsolduk resmen. Çok sıkıldım artık
Ben onu beğenmiyorum. En insancıl olanı baldan anne gibi geliyor banaBen de instagramda uyku danismani olarak irlandalianne yi takip ediyorum. Paketleri pahali fakat. Bakalim nasil yapacagiz o zamanlar gelsin de.
Bende ondan korkuyorum. Büyük oğlumun burun akıntısı arttı baya baya var. Hapşıra öksüre gezio. Bebek için çok korkuyorum. Hastaneye gitsek salgın var birde Allah muhafaza etsinGün boyu emmede zorluk yoktu. Biraz önce serum fizyolojik yaptım. Üstüne çektim aspiratör ile. Bir de burun damlası damlattim çok sinirlendi çok ağladı emmedi. Emzik verdim aldı uyudu. Biraz sonra uyandı. Yine ağlıyordu. Baya korktum ama sakinleştiren sonra emmeye başladı. Emerken sıkıntı yok. Çekiyor yutuyor. Tazyikli gelince daralıyor sadece.
Burnunu ne kadar temizlersem temizleyim hırıltı var.
Ama şu an evde hepimiz hastayız. Ciddi geniz akıntısı var bizde. Ufaklikta zorlayan da o akıntı diye düşünüyorum. Hırıltı in sebebi de o bence. Benim de burnum açık genzim dolu. Büyük oğlanın burnu açıyorum ama yine de geniz dolu o yuzden... Serum fizyolojigi şırınga ile yapmaya başladım. Hırıltı azaldı. O yüzden bugün göturmedim. Acile gitsem domuz gribi olup geliriz diye.
Senin alerji mesajını bulamadım.Bende ondan korkuyorum. Büyük oğlumun burun akıntısı arttı baya baya var. Hapşıra öksüre gezio. Bebek için çok korkuyorum. Hastaneye gitsek salgın var birde Allah muhafaza etsin
Baya baya canim sıkıldı benim. Hırıltı burundan ya çünkü burundan sümük sesi gibi geliyor derinden bir hırıltı yok gibi. Horlama gibi. Bazen oluyor bazen olmuyor. Bazen yutkunurken zorlanıyor. Midesi bulanıyor gibi oluyor.Bende ondan korkuyorum. Büyük oğlumun burun akıntısı arttı baya baya var. Hapşıra öksüre gezio. Bebek için çok korkuyorum. Hastaneye gitsek salgın var birde Allah muhafaza etsin
Kakasında mukus var mu takip edin muhakak
Benim büyük oğlum reflüydü, öyle fışkırtıyordu ki yatak örtülerini sürekli değiştirirdim evde her yer kusmuk olurdu..Chelzy
Emdikten sonra yatırsan olmaz dik tutsan da olmazdı yani ne yapacağını şaşırırdın.. reflü olduğunu sanmıyorum canım
Ne zamandır böyle?
Aynı sorun bende var cnm önlük dayanmıyor emiyor kusuyor eşimde sen çok emziriyosun diyor ama avda olsa kusuyor 4aylikken genelde geçiyor kilo alımında sorun yoksa dert etme
Ben dogdugubda hipp vermistim sıkıntı yoktu. Sarılık diye bir aylıkken similac verdim. Fışkırtarak kustu. Ve acayip mukuslu kaka yaptı 3 4 defa. Yeşil mukuslu kötü kokulu kakaydi.Hayir yok.Kivamli yapiyor yani hic gormedim mukuslu.Digerinin kusmasi yok ama onunki daha mukuslu.
Emzirme,biberon sonrasi bir sure hareket ettirmiyorum ama yine de cikariyor.Bazen beslenmeden 2 saat sonra bile.Mama degisikligi sebep olabilir mi diyorum daha evvelden de vardi bu kusma.Bu kadar degildi.Sanki yuzu suzuldu,kaburgalari elime degiyo gibi.Gerci bu ay cok boy atti belki ondan ama sinirlerim bozuluyor cikardimi sutleri..
Hep boyleydi diyebilirim ama son zamanlarda beni rahatsiz vebendise eden boyutta.
Ben dogdugubda hipp vermistim sıkıntı yoktu. Sarılık diye bir aylıkken similac verdim. Fışkırtarak kustu. Ve acayip mukuslu kaka yaptı 3 4 defa. Yeşil mukuslu kötü kokulu kakaydi.
Hafif bir reflusu olabilir belki. Benim büyük kusmazdi ama hafif reflusu vardı, hala var.
Kızlar bir kaç sorum var
-Artık gaz yapan yiyecekleri yemeye başladınız mı? Baklagiller vs. bebeğe etkisi nasıl oldu?
-Emzirmeden sonra halen gaz alıyor musunuz?
-Bir deChelzy gibi benim bebeğim de kusmaya başladı ama reflü değildir diye düşünüyorum. Sizin bebekler ne kadar kusuyor?
Benimde öyle idi canim cikariyodu çok fazla. Doktora göturdum hatta doktor bebelac thickener verdi kıvam arttirici mamasına koyuyorum daha azaldı çıkarması. Çok zor kusan çıkaran bebek günde 5 6 defa hem kendi üstümü hem bebegin üstünü degistiriyodum. Doktor mide kapağı gelişmemiş reflu olsa fışkırarak kusar demişti 4 ay gibi geçer dediKizlar,ugur cok kusuyor.Az yese de cok yese de kusuyor.Fiskirarak cikmiyor.Sizinti seklinde musluk gibi akiyor.Biraz once tazyigini alayim diye azcik sagdim.Mama iceli 3 saat olmustu.20 cc yi nerdeyse cikardi.Reflu olabilir mi? Kilo alimi sukur iyi sorun yok onda ama Kilo alim hizi emreden azdi bu ay.Neden kusuyo,cikartiyo bu bebe ya
Sümük burun yoluyla temizlenmezse inip cnm. Ciğere inse uyuyamaz zaten. İlk bebekte anlamazdim çocuk gece sürekli uyanir ağlar. Ben hiriltiyi burundan sanardim. Niye agladigni anlamazdm. Geniz akıntısı serumla acilmazsa. Hırıltı sesi burun temilziginden sonra gecmiosa emmekte zorlanma uykusuzluk sürekli huzursuzluk bunlar ciğere inince olur. Oyyy. Çok zor valla. Şimdi büyüğün burnunu temizledim. Makinayla hava veriyorum. Küçüğün burun tıkanıklığı vardı. Az önce baktm hırıltı sesi var . Ama burundan mi gogsunden mi bakamadm henüz. Besige yatirdim uyumuş. Uyanınca burun temizliği yapicam. Açılmazsa ventolin baslicam artk. Hastanelerde çok mikrop var. İnsan gitmeye korkuyorBaya baya canim sıkıldı benim. Hırıltı burundan ya çünkü burundan sümük sesi gibi geliyor derinden bir hırıltı yok gibi. Horlama gibi. Bazen oluyor bazen olmuyor. Bazen yutkunurken zorlanıyor. Midesi bulanıyor gibi oluyor.
Öksürük olmadan göğse iner mi? Göğse inse hırıltı sürekli olurdu di mi?
Sigara böreği yedigimde oldu. Birde dün et suyu çorba yaptım içine pul biber karabiber atip içtim. Baharatlar da yapio sanırım. Bu sabah baktim hemen döküntü oldu. Sucuk ta yapıyor. Krem sürünce yarm saate sönüyor geneldeSenin alerji mesajını bulamadım.
Bebeğin o besinlere alerjisi ya da hassasiyeti var demek ki... ek gıdaya geçince temkinli ol sen. Bir de mesela patatesi kızartma dışında yiyince de oluyor mu? Vücudun başka yerinde oluyor mu? Sadece ağzı mi kızarıyor? Şişlik oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?