2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    307
Sabah ilk fırsatta götür insallh cnm. Geçen benm arkadaş acile devlete götürmüş çocuğu. 300 kişi sıra beklemiş. Üç dört saat beklemis. Saatte yüz hasta bakiolar. Bune demek her hastanın birkaç saniyesi var yani bizde o yuzden mecbur özele gidiyoruz. Salgın korkusu ayrı dert. Hastenede sıra beklerken bebeğin pusetinin örtüsünü hiç açma. Kapı kollarını asonsor dugmelerini elleme mümkünse. Eskiden titiz kadınlara kıl olurdum ama şu dönemde titiz olmak zorundayız. Hastalıklar normal hastalık değil malesef
 
Rint odaya soğan kesip koysan? Peteklerin üstünde su var mı ya da ıslak havlu..anlamlı bir fark yaratıyor bak bunlar.
Biz yaptik hastayken emre.Odanin heryerine sogan koyduk.Ben uyku sersemi kendimi kebapcida sandim Sogana karanfil batirmak ta iyiymis bir de.


rint gecmis olsun.Bitsin artik su kış.Helak oldu bebelerimiz.Ne zormus kış bebesi buyutmek ya.
 
Ben tuzlanmamisim.Annem yapmamis.En buyuk hatam koltukalti lazerini yaptirasiya kadar tuyler alinacak uzunluga gelmis olmasina ragmen kokmazdim.Lazer mahvetti beni ve 30 yasindan sonra koltukalti kokusu basladi malesef.Cok pismanim.Kendim kasindim.Ne guzel ağdayla hallediyodum.sarisinim bi de aman aman tuylu de degildim.40 lamakla ter kokmanin hic bir alakasi yok yani.
 
Bende sarisinim en azından koltuk altini lazerde hallediyim diyordum.gozum korktu şimdi . Gerçi benm eşim de lazere karşı kanserojen diye. Otur oturduğun yerde diyorum kendime tuzlama olayı çok tehlikeymis yaa. Bebeklerin cildi çok ince olduğu icin tuzu emermis. Ani şoka ölüme dahi sebep olabilirmiş. Allah korusun.
 
Kizlar benim bebegimde ensesinde kirmizi nokta lekeler var. Basinin altina elimi,kolumu koyunca cikiyor. Emzirirken ozellikle. Sonra kayboluyordu. Ya da hatirlamiyorum kayboluyo saniyorumdur. Suan hala duruyor. Yeni emzirdim. Takip ediyorum kaybolacak mi diye. Sizde de var mi ya
 
Kızlar selam, alerjik bebeklere rota aşısı kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor, doktor kararı bize bıraktı.
rint alerji konusunda sen çok bilgilisin, bu konu hakkında bir fikrin var mı? Hüma’ ya alerjik diyor doktorumuz, kaka testinde de çıktı. Kan bir kere çok hafif gördüm, onun haricinde arada sırada yeşil kaka olması dışında bi sıkıntımız yok gibi, biraz da zayıfız. Yeşil kakada sanki domates yediğimde geliyor gibi olunca domatesi kestim, her gün yoğurt peynir tüketiyorum süt alerjisi olduğunu sanmıyoruz.

Çok karıştı kafam ya, bebişiminde öyle bi sıkıntısı yok gözle görülür mutlu bi bebek yani çok ağlamaz etmez. Yaptırcaz mı yaptırmıycaz mı aşıyı, 104 günlüğe kadar vakit varmış. Var mı konuya yorumu olan
 
Biz yaptirdik.
 
Bizde yaptırdık. Rota virüsü çok tehlikeli çünkü. Bizim doktor alerjik olduğunu zaten söyledi. Rota için de sakın geç kalmayın dedi. Üç aylıkken yaptirdim. Beşinci ayda hatırlatma dozu var
 
Selam canım, bizde süt alerjisi olduğu için doktoru yapmayalım şimdilik dedi, duruma göre ilerleyen zamanda tekrar değerlendirecek.
 
Benim oglum da kaka yaparken ikiniyor sıkıyor kendini. Ikinirken kizariyor birakinca normale dönüyor Ama hic aglamadi yaparken

Sizin bebeler de meme ucunu damagiyla disleyip kafasini cekip uzatiyor mu allahim disleri cikinca dusunemiyorum.

Evet yapiyor. Hatta eliyle bastırıp ittiriyor agziyla kendine çekiyor. Yoguruyor iyice sarksin diye tirnaklari uzunken de batırıyor


Banyo yapinca erkenden uyuyor. Bunu kullanabilirim bir tek. Ağlatarak bir kere uyuttum bin pismn oldum. Uykusu gelince kendisi cok rahat uyuyor. Emzigi agzina veriyorum bazen elimi tutarak bazen battaniyesni tutarak uyuyakaliyor.
Sadee anne sütü aliyor. Gece beslenmesini birakmak istemiyorum.
Ama gece beslenmesinde dogru olan ne bilmiyorum. Cocuk doktoruna sorucam.

Aspiratör ile çekiyorum ama bir şey gelmiyor. Azıcık sıvı sümük. Hırıltı geçmiyor. Biraz önce yan yatırıp yarım (2,5 ml ) aerum fizyolojik sıktım hırıltı azaldı gibi.

Kucagimdayken burnuna sıkıyorum ama genzine kaciyor gözünden yaş geliyor agliyor. Kusacak gibi oluyor. Yanlis mi yapiyorum


Benimki 1 aydir boyle. Ne kıyafet yetisiyor ne pecete. Kilo almasinda sorun yok ama iste hep kusuyor

Saglik ocaginda hemsire cok emziriyorsundur dedi. Bakiyorum emme isi cok uzarsa cikariyor birazını gercekten de


Ben yiyorum 1 aydir valla canima tak etti artik. Emdikten sonra gazini kendi çıkarıyor.

Kılzar kusma için anne çikolata yiyorsa kusmanın cok fazla olacağı kaynaklarda yazıyor bi kesip gözlemleyebilirsiniz
Ben 1 aydir yemiyorum yine de kusuyor
Cok ictiginden galiba benimkinin kusmsj
 
Süt alerjisi olana önermiyorlar diye biliyorum
 
Biz rota asisi yaptirmadik salglik ocagi da bilgiledirmedi

Oglum 11 ekim doğumlu. Henuz gec kalmadik degil mi? Iki doz mu yapiliyor bu aşı? Arada Kac hafta var? Aşıyı direkt gidip eczaneden mi aliyoruz yoksa doktorun yazmasi mi gerekiyor?
 
Selam canım, bizde süt alerjisi olduğu için doktoru yapmayalım şimdilik dedi, duruma göre ilerleyen zamanda tekrar değerlendirecek.
Biz de bi bilemedik böyle ortada kalmış gibi hissediyorum kendimi, tehlikeli bir virüs biliyorum ama alerjisini ya daha da tetiklerse diye düşünmüyor değilim. Süt alerjisinin de epey uzun bir diyet listesi var gördüm Allah yardımcınız olsun, bebeğinizdeki hangi sıkıntılarla farkettiniz acaba alerji durumunu?
 
Rotarix markalı olanı yaptirdik. Sağlık ocağında yaptircaksan eczaneden alırsın . Üç aylikken yaptirdik iki ay sonra ikinci doz yapilcak. Bence yaparlar çok geç sayılmaz sanki. İki yada üç aylıkken yapiliyo ilk doz iki ay sonra ikinci yapılıo . Çocuk doktoru yada aile hekime sor yonlendirir seni.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…