Şimdi gördüm canm. Gece nasıl geçti uyuyabildimi bebek. Benimki burun temizliğinden sonra uyudu çok şükür. Şimdilik burun tıkanıklığı sanırım bizdeki.Yarın götürsem doktora çok mu geç olur?
Sabah ilk fırsatta götür insallh cnm. Geçen benm arkadaş acile devlete götürmüş çocuğu. 300 kişi sıra beklemiş. Üç dört saat beklemis. Saatte yüz hasta bakiolar. Bune demek her hastanın birkaç saniyesi var yaniAkşamdan beri huysuzluk var. Uyuyor uyanıyor. Serum yaptım çok ağladı öksürmeye başladı. Öksürürken nefesi kesildi bir iki saniye. İki kez oldu bu. Hırıltı devam ediyor. Hisiltili solunum yok ama. Emmeye ikna etmem zor oldu ama emerken zorlanmıyor. Öksürük hiç yoktu serumdan sonra oldu şimdi de arada öksürüyor. Şu an uyuyor ama çok huzursuz uyuyor. Homurdanip duruyor. Dik konumda, ana kucağında uyuyor. Şimdi hastaneye gitsem en az bir buçuk saat sonra hastanede oluruz. O saate de ozellerde çocuk doktoru olmuyor. Devlette de adım atacak yer yok. Üni hastanesi de beter. Geçen büyük çocuğu götürdük içeri zor girdik. 50 kişi vardı muayenede önümüzde.
Biz yaptik hastayken emre.Odanin heryerine sogan koyduk.Ben uyku sersemi kendimi kebapcida sandimRint odaya soğan kesip koysan? Peteklerin üstünde su var mı ya da ıslak havlu..anlamlı bir fark yaratıyor bak bunlar.
Beb acikcasi ter kokmasini yeglerimForum da bir bayan 40 yıkanması ile ilgili birşey sormuş. Başka biri de bebeğin tuzlamanın ne kadar önemli olduğunu, tuzlamaz ise bebeğin ter kokacağını falan yazmış. Çıldırdım resmen
koku biraz fena yapıyor evet:)))Biz yaptik hastayken emre.Odanin heryerine sogan koyduk.Ben uyku sersemi kendimi kebapcida sandimSogana karanfil batirmak ta iyiymis bir de.
rint gecmis olsun.Bitsin artik su kış.Helak oldu bebelerimiz.Ne zormus kış bebesi buyutmek ya.
Saçmalıktan başka birşey değil. Türkiye de de ter kokan kişinin az olması gerekir o zamanBeb acikcasi ter kokmasini yeglerim
kaldi ki tum avrupa ter mi kokuyor?
Bende sarisinim en azından koltuk altini lazerde hallediyim diyordum.gozum korktu şimdiBen tuzlanmamisim.Annem yapmamis.En buyuk hatam koltukalti lazerini yaptirasiya kadar tuyler alinacak uzunluga gelmis olmasina ragmen kokmazdim.Lazer mahvetti beni ve 30 yasindan sonra koltukalti kokusu basladi malesef.Cok pismanim.Kendim kasindim.Ne guzel ağdayla hallediyodum.sarisinim bi de aman aman tuylu de degildim.40 lamakla ter kokmanin hic bir alakasi yok yani.
Biz yaptirdik.Kızlar selam, alerjik bebeklere rota aşısı kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor, doktor kararı bize bıraktı.
rint alerji konusunda sen çok bilgilisin, bu konu hakkında bir fikrin var mı? Hüma’ ya alerjik diyor doktorumuz, kaka testinde de çıktı. Kan bir kere çok hafif gördüm, onun haricinde arada sırada yeşil kaka olması dışında bi sıkıntımız yok gibi, biraz da zayıfız. Yeşil kakada sanki domates yediğimde geliyor gibi olunca domatesi kestim, her gün yoğurt peynir tüketiyorum süt alerjisi olduğunu sanmıyoruz.
Çok karıştı kafam ya, bebişiminde öyle bi sıkıntısı yok gözle görülür mutlu bi bebek yani çok ağlamaz etmez. Yaptırcaz mı yaptırmıycaz mı aşıyı, 104 günlüğe kadar vakit varmış. Var mı konuya yorumu olan
Bizde yaptırdık. Rota virüsü çok tehlikeli çünkü. Bizim doktor alerjik olduğunu zaten söyledi. Rota için de sakın geç kalmayın dedi. Üç aylıkken yaptirdim. Beşinci ayda hatırlatma dozu varKızlar selam, alerjik bebeklere rota aşısı kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor, doktor kararı bize bıraktı.
rint alerji konusunda sen çok bilgilisin, bu konu hakkında bir fikrin var mı? Hüma’ ya alerjik diyor doktorumuz, kaka testinde de çıktı. Kan bir kere çok hafif gördüm, onun haricinde arada sırada yeşil kaka olması dışında bi sıkıntımız yok gibi, biraz da zayıfız. Yeşil kakada sanki domates yediğimde geliyor gibi olunca domatesi kestim, her gün yoğurt peynir tüketiyorum süt alerjisi olduğunu sanmıyoruz.
Çok karıştı kafam ya, bebişiminde öyle bi sıkıntısı yok gözle görülür mutlu bi bebek yani çok ağlamaz etmez. Yaptırcaz mı yaptırmıycaz mı aşıyı, 104 günlüğe kadar vakit varmış. Var mı konuya yorumu olan
Selam canım, bizde süt alerjisi olduğu için doktoru yapmayalım şimdilik dedi, duruma göre ilerleyen zamanda tekrar değerlendirecek.Kızlar selam, alerjik bebeklere rota aşısı kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor, doktor kararı bize bıraktı.
Benim oglum da kaka yaparken ikiniyor sıkıyor kendini. Ikinirken kizariyor birakinca normale dönüyor Ama hic aglamadi yaparkenYa biz 89 günlük olduk ama kakasını yaparken kendini çok sıkıyo. Her kaka da ağlıyo. Kıyamıyorum yavruma. Kabız değil. Sizin bebeler rahat mı yapıyo . Ben normal diye dusunuyodum bu güne kadar ama artık normal değil diyorum
Sizin bebeler de meme ucunu damagiyla disleyip kafasini cekip uzatiyor muallahim disleri cikinca dusunemiyorum.
Hanımlar uyku eğitimi hakkında ne dusunuyorsunuz 4 buçuk aydan sonra baslanabiliyormus, ınstagramda devamlı karşıma çıkıyor eğitim ile ilgili sayfalar, eğitim veren anneler çok memnun deliksiz sabaha kadar uykular anlatıyolar vs . Kimisi verilmez görüşünde öğrenilmiş çaresizlik olarak görüyor kimiside uyku egitilebilen bir durum diyor. Bilemedim.. siz neler düşünüyorsunuz?
Aspiratör ile çekiyorum ama bir şey gelmiyor. Azıcık sıvı sümük. Hırıltı geçmiyor. Biraz önce yan yatırıp yarım (2,5 ml ) aerum fizyolojik sıktım hırıltı azaldı gibi.
Kizlar,ugur cok kusuyor.Az yese de cok yese de kusuyor.Fiskirarak cikmiyor.Sizinti seklinde musluk gibi akiyor.Biraz once tazyigini alayim diye azcik sagdim.Mama iceli 3 saat olmustu.20 cc yi nerdeyse cikardi.Reflu olabilir mi? Kilo alimi sukur iyi sorun yok onda ama Kilo alim hizi emreden azdi bu ay.Neden kusuyo,cikartiyo bu bebe ya
Kızlar bir kaç sorum var
-Artık gaz yapan yiyecekleri yemeye başladınız mı? Baklagiller vs. bebeğe etkisi nasıl oldu?
-Emzirmeden sonra halen gaz alıyor musunuz?
-Bir deChelzy gibi benim bebeğim de kusmaya başladı ama reflü değildir diye düşünüyorum. Sizin bebekler ne kadar kusuyor?
Ben 1 aydir yemiyorum yine de kusuyorKılzar kusma için anne çikolata yiyorsa kusmanın cok fazla olacağı kaynaklarda yazıyor bi kesip gözlemleyebilirsiniz
Süt alerjisi olana önermiyorlar diye biliyorumKızlar selam, alerjik bebeklere rota aşısı kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor, doktor kararı bize bıraktı.
Biz de bi bilemedik böyle ortada kalmış gibi hissediyorum kendimi, tehlikeli bir virüs biliyorum ama alerjisini ya daha da tetiklerse diye düşünmüyor değilim. Süt alerjisinin de epey uzun bir diyet listesi var gördüm Allah yardımcınız olsun, bebeğinizdeki hangi sıkıntılarla farkettiniz acaba alerji durumunu?Selam canım, bizde süt alerjisi olduğu için doktoru yapmayalım şimdilik dedi, duruma göre ilerleyen zamanda tekrar değerlendirecek.
Rotarix markalı olanı yaptirdik. Sağlık ocağında yaptircaksan eczaneden alırsın . Üç aylikken yaptirdik iki ay sonra ikinci doz yapilcak. Bence yaparlar çok geç sayılmaz sanki. İki yada üç aylıkken yapiliyo ilk doz iki ay sonra ikinci yapılıo . Çocuk doktoru yada aile hekime sor yonlendirir seni.Biz rota asisi yaptirmadik salglik ocagi da bilgiledirmedi
Oglum 11 ekim doğumlu. Henuz gec kalmadik degil mi? Iki doz mu yapiliyor bu aşı? Arada Kac hafta var? Aşıyı direkt gidip eczaneden mi aliyoruz yoksa doktorun yazmasi mi gerekiyor?
Ahahah. Yemin ederim aynisini yapiyor bizimki deSizin bebeler de meme ucunu damagiyla disleyip kafasini cekip uzatiyor muallahim disleri cikinca dusunemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?