2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sali gunu kan tahlili vericem zaten dusunuyorum bir yerde bir yanlis var. Ben cok mutluyum bebegimle aslinda sadece duygularimi mantikla yorumlama kisminda sikinti yasiyorum. Kimyam bozuldu bi anda anlayamiyorum. Aslinda annem bizimle yasiyor. Bebek bakimi ev temizligi yemek hic problemim yok. Disari da cikiyorum o konuda da problem yok. Sadece esimle hic gorusemiyoruz. 3 aydir benimle uyumuyordu. Hamilelikte hic beraber bisey yapamadik. Hep calisiyor hep calisiyor. Tolere edebiliyordum bi anda edememeye basladim. Bugun ona da isyan ettim. Gece benimle uyumustu artik rahatiz bebek cok uyanmiyor diye. Aksamlari bulusuruz ben bu kadar kotu oldugunu dusunmedim dedi o da.
Bir de evdeki her seyi ben dusunuyormusum onun yukunu hic farketmemisim. Kiradan faturadan camasir makinesinin nasil calisacagina kadar. Bu kontrolculuk yordu beni. Ama durumunun farkina vardigim icin cozecegimi dusunuyorum.

bebegim cok aglayan bir bebek degil sadece bu sabah ve dun aksam cokfena oldu. Bir de insanlarin fazlasiyle sorgulamasi elestirmesi yargilamasi ve benim surekli savunma da olmam cok yorucu.

sokakta giderken hic tanimadigim biri yavrum cocugun agzindan soguk girer usutur bu diyor?!
Ya da gittigim restoran da bir kadin aaa cok ince giymemis mi diyor?!
Ben insanlarin bu pervasizligindan yoruldum.

kendi ozume donmem lazim biraz. Nasil yapicam bilmiyorum. Bu hafta deneyecegim olmazsa dr a gidecegim.

Yemekleri yiyorum gaz nadir çıkartıyorum benimki de çok kusuyor evin her tarafını kusmuk içinde
Kızlar 10 gün sonra 4 aylık olacak kızım ve 400 gram almış 20 günde 10 günde 150 daha alsa 550 normal mi cok mu az. Gripti cok ateşlendi iştahsızdı falan bu ay.
Az gibi canım ayda 600 gr diyolardi doktor ne dedi ?

[/QUOTE]
Daha bişey demedi valla 10 günde alır mı ki 200 gram çünkü cok iştahsız şu sıra tadı yok. Bide ayyy küçücük deyip delirtiyorlar yani kaç kilo olur 3 4aylık bebek 6 7 ancaktir. Enerji emiciler gıcık ettiler beni

Yeminle beni anlatmışsın bende tüm sorumluluğu almışım onu farkettim ve 2 gündür biraz üzerimden atmaya çalışıyorum değişik Bi kafadayım sanki beyin kimyamla oynadılar. Yorgun isteksiz haldeyim

Ben 3 aylıktan beri yiyyorum herşeyi. Gaz için de sırtını sıvazlayıp çıkartmak için uğraşmıyorum. Kucağıma alıp gezdiriyorum, o kucağımda hareket ederken çıkartıyor.

Canım reflü normal kabul ediliyor, fizyolojik taşirma. Ama diğer çeşidi patolojik reflü, şu durumlarda tedavi gerektiriyor
Ememiyorsa, emerken başını geriye atıyorsa iştahsızlık varsa.
Habire hıçkırık oluyorsa
Boğazı giciklanir gibi kısa kısa öksürüyorsa
Az emince de büyük büyük gegiriyorsa Bu mide gazını çıkarmada zorlanıyorsa, göğsü sıkışıyor gibi aniden ağlıyorsa,
Sesi kısılmış gibi olduysa
Kaka sayısı aza inmisse.
Kilo kaybı varsa reflü yu yaratan sebebe göre
İlaç veriyorlar.
Sen çok kusmamasi için beslenme sinden sonra muhakkak gazını çıkar, çok doyurma, az az sık sık yedir, hemen yatırma, dik tut, yatağını 30derece eğimli yap, refluyu ilerletme. Kusa kusa yemek borusu tahriş olur. Kilo kaybını bundan sonra takip et, fazla endişe etme.

Evet yiyorum herşeyi, hiç gaz sıkıntısı olmuyor artık.
Emzirme arasında bile gazını cikarttiriyorum çünkü çok kusuyor son günlerde.

Akşamdan beri huysuzluk var. Uyuyor uyanıyor. Serum yaptım çok ağladı öksürmeye başladı. Öksürürken nefesi kesildi bir iki saniye. İki kez oldu bu. Hırıltı devam ediyor. Hisiltili solunum yok ama. Emmeye ikna etmem zor oldu ama emerken zorlanmıyor. Öksürük hiç yoktu serumdan sonra oldu şimdi de arada öksürüyor. Şu an uyuyor ama çok huzursuz uyuyor. Homurdanip duruyor. Dik konumda, ana kucağında uyuyor. Şimdi hastaneye gitsem en az bir buçuk saat sonra hastanede oluruz. O saate de ozellerde çocuk doktoru olmuyor. Devlette de adım atacak yer yok. Üni hastanesi de beter. Geçen büyük çocuğu götürdük içeri zor girdik. 50 kişi vardı muayenede önümüzde.

Yarın götürsem doktora çok mu geç olur?

Acil de bebeğe öncelik tanımıyorlar mı Rint. Bizim burda acilde bile ilk alıyorlar geçen ateşi yükselince gittim de. Gün içinde. Muayene olarak da 12.sırada olmama rağmen ilk aldı doktor bebek öncelikli diye

Daha bişey demedi valla 10 günde alır mı ki 200 gram çünkü cok iştahsız şu sıra tadı yok. Bide ayyy küçücük deyip delirtiyorlar yani kaç kilo olur 3 4aylık bebek 6 7 ancaktir. Enerji emiciler gıcık ettiler beni
[/QUOTE]
Alır tabi canım 10 gün kısa bir süre değil

Bu sira oksurugu artti. Yani gun icinde 3-4 defa oksuruyor.Ya doktora goturmrk istiyorum ama salgin kol geziyor.Biraz daha takip edicem.Mananin cc sini azaltip dha sık vericem ya da emziricem.Biraz takip edeyim su sureci.

Bu sira oksurugu artti. Yani gun icinde 3-4 defa oksuruyor.Ya doktora goturmrk istiyorum ama salgin kol geziyor.Biraz daha takip edicem.Mananin cc sini azaltip dha sık vericem ya da emziricem.Biraz takip edeyim su sureci.
Benim kız abiden aldı grip öksürük vardı sağlık ocağına ciğerlere Bi baksın diye götürdüm temizdi pros... Öksürük şurubu önerdi. Azcık verdim bende cok işe yaradı rahatladı

Aslında öyle ama sıkıntı şu ki bebek de çok fazla oluyor. Bebekler sarı alanda oluyor çok beklememesi gerekiyor. Bebekle acile gittik birgün, sarı alanda önümüzde 20 küsur kişi vardı. Özel bir hastanenin acilinde çocuk doktoru var diye biliyorduk meğer o da gece 12'ye kadar varmış.
Eşim yok bu gece annemle kaldık. Bebeğin başında nöbet tutalım dedim. Sırayla uyuyoruz.
Saat 3 buçukta öksürmeye başladı sıpa. Aralıklarla baya öksürdu. Emzirdim son yarım saattir öksürük tekrarlamadi. Sanırım boğazı kurudu ya da akıntıdan oldu. Hayırlısıyla sabah olsun da bir götüreyim çocuğu.

Rint odaya soğan kesip koysan? Peteklerin üstünde su var mı ya da ıslak havlu..anlamlı bir fark yaratıyor bak bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…