Huzursuz olmadı öyle. Bir yapılırken huzursuzlanıp ağladı, odadan çıktığımız an gülmeye başladı ilk çişini yaparken ağladı biraz sonra bir daha ağlamadı,huzursuz da olmadı.
Büyük oğlumu yaptırmamıştım bebekken, şimdi 5 yaşında öyle pişmanım ki. Nasıl olacak kara kara düşünüyorum. Çünkü aklı yeten çocuğu oraya yatırıp yaptırmak çok zor. Kendini kurbanlık koyun gibi hissedecek
İnşallah Kayınvalidem anlatıyor, küçükken el ele tutuşup uyurlarmış hep biri hasta olup iğne vurulduğunda kardeşimin canı acıdı bana da vur derlermiş annelerine kaynım evlenmeden önce hemen hemen hergün bizdeydi
Ankara'da olsan onerebilirdim.
Ben iki oğlumu da alisklamp denen bir yöntemle yaptırdım. İlk oğlum çok huysuzlandi ama ikinci rahattı. Ufak tefek uygulama farkları çok değiştirmiş durumu. Birincide yapmayıp ikincide yaptiklarimiz:
1- köpük bardağın taban kısmını birbucuk parmak kadar kesip pipiyi ve yumurtalıklari da içine alacak şekilde bezin içine koyduk. Bu şekilde bez pipiye dokunmuyor.
2- çift bez kullandik. Hem bardak daha iyi sabitlenir hem de çocuk kucakta vs başı hissetmiyor.
3- klampin altını temizlemek için klampa dokunmadım. Birinci Dr bir seu olmaz canı acımaz dedi. İkincisi klampa dokunmayın ilk iki gün kaka yaparsa ılık suyla yıkayın dedi. Yeğenim 7 yaşında oldu bu şekilde, klampa dokununca ilk gün çok acıyordu diyor.
4- bol bol kucakladım. İlkinde pipi acır diye sarılmayıp dışa dönük tutmuştum.
Emekleme kendi kendine tam tur dönmeye başlamadan yaptır.
Evde yaptırma. Bizimkiler daha bebek. Şu ana kadar ilaç falan almadılar öyle. Büyük risk. Allah korusun alerjisi falan olsa... Hastane klinik en iyisi. Ve ben ilkinde normal çocuk doktoruna yaptırdım 25 yıllık sünnetçi aynı zamanda. Ama ikincide çocuk urologuna yaptırdım. El pratiği becerisi bile çok farklı.
Huzursuz olmadı öyle. Bir yapılırken huzursuzlanıp ağladı, odadan çıktığımız an gülmeye başladı ilk çişini yaparken ağladı biraz sonra bir daha ağlamadı,huzursuz da olmadı.
Büyük oğlumu yaptırmamıştım bebekken, şimdi 5 yaşında öyle pişmanım ki. Nasıl olacak kara kara düşünüyorum. Çünkü aklı yeten çocuğu oraya yatırıp yaptırmak çok zor. Kendini kurbanlık koyun gibi hissedecek
Ay ne güzel hep bır ıkızım olmasını istedim, İlk cocuk tup bebekti ıkı tane kondu ıkı kese alındı ama tek kalp sesiydi.. Kesın kardesini yuttu bızım canavar acayıp yaramaz... Sonra hep kendılınden hamıle kaldım ve hep Ikız dıye dua ettim ama nasıp olmadı.. Artık tüp bebek merkezleri cinsiyetı sana bırakabıluyormua ben yasak dıye biliyordum ama yapanlar varmış bilsem valla 2 tane kız tup bebek yaptırırdım. 3 oğlum var ama kız ıcımde uhde kaldı.
Ay ne güzel hep bır ıkızım olmasını istedim, İlk cocuk tup bebekti ıkı tane kondu ıkı kese alındı ama tek kalp sesiydi.. Kesın kardesini yuttu bızım canavar acayıp yaramaz... Sonra hep kendılınden hamıle kaldım ve hep Ikız dıye dua ettim ama nasıp olmadı.. Artık tüp bebek merkezleri cinsiyetı sana bırakabıluyormua ben yasak dıye biliyordum ama yapanlar varmış bilsem valla 2 tane kız tup bebek yaptırırdım. 3 oğlum var ama kız ıcımde uhde kaldı.
Çocukluğumdan beri kız çocuk istedim. Erkek hiç istemezdim. Birgün arkadaşım oğlunu getirmiş. Bayıldım. 1 yaşında. Hayran oldum çocuğa. Bir at sonra hamile olduğumu öğrendim. Dedim oğlum olacak. Allah o çocuğu erkek çocuğa isinayim diye yolladı. Öyle de oldu.
İkinciden önce bir oğlum daha olsa... demiştim. Bir yıl sonra falan hamile kaldım. Herkes inşallah kız olur diyordu. Ama erkek olduğunu öğrenince çok sevinmiştim. Ben oğlan anası olmayı çok sevdim. Ha üçüncü olsa belki kız isterim ama üçüncüye niyet etsem erkek olsa burulmaz içim
Aynen bende öyle. Çok önemsemedim, ek gıda da yumurta yiyor, et tüketiyor diye. Aşırı iştahsızlık vardı tahlil yapıldı demir eksikliği çıktı. Aynı zamanda kalp de çarpıntı, hafıza da sıkıntı da yaptı çocuk da. Hala tam toparlayamadık kan değerlerini. Pişmanım o yüzden de. Dvitaminin de de güneşe çıkıyor hergün diye düzenli vermemiştim. Dişleri geç çıktı, bir de sağ bacağında hafif kemiğinde eğrilik var, gerçi dedesi ve babasında da var genetik olabilir ama bu konu da hala kendimi suçluyorum
D vit ve demir ilacı veriyorsa sağlık bakanlığı bir bildiği var diye düşünülmeli.
Çocukluğumdan beri kız çocuk istedim. Erkek hiç istemezdim. Birgün arkadaşım oğlunu getirmiş. Bayıldım. 1 yaşında. Hayran oldum çocuğa. Bir at sonra hamile olduğumu öğrendim. Dedim oğlum olacak. Allah o çocuğu erkek çocuğa isinayim diye yolladı. Öyle de oldu.
İkinciden önce bir oğlum daha olsa... demiştim. Bir yıl sonra falan hamile kaldım. Herkes inşallah kız olur diyordu. Ama erkek olduğunu öğrenince çok sevinmiştim. Ben oğlan anası olmayı çok sevdim. Ha üçüncü olsa belki kız isterim ama üçüncüye niyet etsem erkek olsa burulmaz içim
Bende erkek çocuklarını çok severdim hala da öyle ama kız çocuk anne ye arkadaş, yoldaş gibi. Annem ile ilişkimiz çok güzeldir belki de o yüzden bilmiyorum.
Kız cocuguda çok güzel bir duygu Allahım bana nasip etdi 2oglum bir kızım var dillerim isteyen herkesin olsun ama en önemlisi sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Aynısını yaşadık. Ben ilkinde de demiştim kırkı çıkmadan yapalım diye eşim kıyamadı. Bide bizim ilk bebek çok zor olmuştu. İkincide sözüme geldi on günlükken yaptırdık ilk çiş yaparken mizirdandi bitti. Çok kolay oldu. Büyüğü mecbur altı yaşında yapicaz. Benim bildiğim büyük çocukları yatış yapıp odaya aliyolar damar yolu acip odada sakinleştirici veriolar. Çocuk uyuklamaya başlayınca ameliyat haneye aliyolar. Her hastane böyle yaoarmi bilmiyorum ama ben yine de böyle isticem. Çünkü bizimkine iğne yaparken dört kişi zor tutuo. Offff .