Bende bende. Seninle bizim çocuklar yaşıt. Bende kız istiom belki bikac sene sonra burda kızım oldu diye paylaşırız2 oğlum var. Kızım olsun çok istiyordum. Üçüncüye cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Kız olmazsa diye
Aynen ağlamaktan helak oluyor bizim ki de. Erkek kardeşimin araya paravan koymuşlardı, sünnet edeceğini söylememişti doktor. Bitince haberi oldu. Doktor ile konusup öyle mi yapsam ki diyorum. Yoksa tutmanın imkanı yok. Senin dediğin de çok mantıklı geldi bana.Aynısını yaşadık. Ben ilkinde de demiştim kırkı çıkmadan yapalım diye eşim kıyamadı. Bide bizim ilk bebek çok zor olmuştu. İkincide sözüme geldi on günlükken yaptırdık ilk çiş yaparken mizirdandi bitti. Çok kolay oldu. Büyüğü mecbur altı yaşında yapicaz. Benim bildiğim büyük çocukları yatış yapıp odaya aliyolar damar yolu acip odada sakinleştirici veriolar. Çocuk uyuklamaya başlayınca ameliyat haneye aliyolar. Her hastane böyle yaoarmi bilmiyorum ama ben yine de böyle isticem. Çünkü bizimkine iğne yaparken dört kişi zor tutuo. Offff .
İnşallah canımBende bende. Seninle bizim çocuklar yaşıt. Bende kız istiom belki bikac sene sonra burda kızım oldu diye paylaşırız
Bende şöyle diyorum şimdi anaokuluna başladı ya. İki sene sonra ilkokul baslicak. Eğer okulda beni çok yormazsa o zaman bebek iki yaşından sonra korunmayiz. Bakalım nasip. Büyüğü altı yaşında sünnet yaotircaz inşallah. Bebek iki yaşında olcak o zaman ikisine bir sünnet mevludu yaparım inşallah.İnşallah canımaynı döneme denk gelir belki yine bu sefer arayı çok açmam diye düşünüyorum eğer düşünürsem iki-üç sene sonra falan olur
İnşallahKayınvalidem anlatıyor, küçükken el ele tutuşup uyurlarmış hep biri hasta olup iğne vurulduğunda kardeşimin canı acıdı bana da vur derlermiş annelerine kaynım evlenmeden önce hemen hemen hergün bizdeydi
Ay ne güzel hep bır ıkızım olmasını istedim, İlk cocuk tup bebekti ıkı tane kondu ıkı kese alındı ama tek kalp sesiydi.. Kesın kardesini yuttu bızım canavar acayıp yaramaz... Sonra hep kendılınden hamıle kaldım ve hep Ikız dıye dua ettim ama nasıp olmadı.. Artık tüp bebek merkezleri cinsiyetı sana bırakabıluyormua ben yasak dıye biliyordum ama yapanlar varmış bilsem valla 2 tane kız tup bebek yaptırırdım. 3 oğlum var ama kız ıcımde uhde kaldı.
Ay ne guzel ya hic ayrilmamislar birbirlerinden.Insallah benim oglanlar da boyle olsunlar.Bi alt komsumuz vardi.Ikiz oglandi onlar da .Yas 17 ydi.Aman Allahim.Evde 3. Dunya savasi cikiyodu hergun.Deli gibi kavga ederlerdi.Umarim oyle olmazlar.
Valla.miracle kiz bende de icimde kaldi.14.haftada ultrasonda biri kiz deyince pek bi sevinmistim.Ertesi hafta 2 pipi gorunce hevesim daha artmadi degilEsime diyorum 3- 4 sene sonra bi tane kız patlatalim mi diye sanki kesin de bilmiyodum valla tup bebekle cinsiyetin tercih edilebildigini.Bizim oturdugumuz sitede heryer ikiz kayniyo.Kat komsumuzun var.Karsi blokta heryerde.Esimle hep ikiz olsun istedik bizde.Doktor, kese gayet iyi hatta keseler dedigi anı o yuzden hic unutamam.
Valla senin isin zor ama iki tane birden aradan cikardin. Direkt 2 cocuklu oldunbelki de birden zorlugu cekip sonra rahatlamak mi iyisi
Allah bilir kesinlikte dogru zamani kimseyi de aratmasin ama 2. cocuk icin dogru zaman ne zaman ben de bilemiyorum
Goz pinarlarinda tikanma oluyormus. Masaj yapmami soyledi.Ah yavrum benim ya çok geçmiş olsun, doktor ne dedi peki? Baya çapaklanmış
Evet canim o gun grip oldu. Sukur gecti anca girebildim siteye.Canm gözdeki sarı çapak vücutta soğuk algınlığı belirtisidir genelde. Başka bi şikayeti varmı burun tıkanıklığı öksürük burun akıntısı. İlk oğlumda aile hekimi soğuk algınlığı ilacı verdi soğuk algınlığı geçince çapak da gecicek demişti.
Yapiyorum canim.Burun masaji yapmani oneririm
Massj yapiyorum canim. Sukur gecti.goz pınarı tıkalı olabılır cnm masaj yapman gerek
Bende ayni sekilde yaptim gecti sukur.Kıyamam bizimde böyleydi kaynamış ılımış su ile hep sildim bide masaj yaptım emzirirken . Bide bi damla verdi onu kullandım şimdi tertemiz cok sukur
Oyleymis canimCnm aynisi bize 40 gunlukken oldu. Doktora goturduk hemen. Damla verdi. Bide temiz ilik bir bezle surekli silin dedi. 4 gunde gecti. Yani 5.gunde cok cok azalmisti. Doktora gotur muayene etsin. Damla geciriyor. Enfeksiyon kapmis gibi duruyor
Beb kizimda kunlanmistim.Arkadaslar kızım pişik oldu üç gündür almadığım sürmediğim krem kalmadı hiç faydası olmuyo hatta ilerliyo bi akadasım travazol krem sür dedi hiç kullanan var mı travazol bebeklere kullanılır mı
Istedigin kadar uyku egitimi ver. Ben faydali oldugunu dusunmuyorum. Kizimda gordugunu soyleyim. 13. Aydan sonra uyku duzenini kendileri olusturuyor. Sen ne yaparsan yap degismiyor. Cunku dis huzursuzlugu atak huzursuzlugu vs.. gibi seyler hep duzenini degisterecek. Zaten zamani gelince hersey kendiliginden oluyor.Bu arada yaziyi tekrar okudum 4.maddeden cok etkilendimAma ben aglatmamaya calisacagim. Yani odaya birakip cikanlardan olmayacagim asla. Bu benim ilk cocugum. Bundan 1 ay sonrasini bile tahmin edemiyorum. Hepsini yasayarak ogreniyorum. Ama eger ki cocukta boyle bi etki birakiyorsa bu cok kotu birsey mesela ayakta sallarken de agliyor ama cok degil. Mizirdiyor. Sallamaya devam edince susup uyuyor. Yani onun aglamasini gormezden geliyorum. Sallamaya devam ediyorum. Yoksa sallamayinca da uykusu oldugu icin agliyor Bu da mi ayni etkiyi gösteriyor?
Hic birsey14 subatta ne yapacaksinizBen bir restorana rez yaptim ama otele gitmekti niyetim. Bebek oluncabutun gun ve gece birakamam diye dusundum ☺
Ben koydum cok sulandi.Ek gida icin balkabagini dolaba atmak nekadar mantikli ?
Ben dogun gunumde ogrendim. 2 martta. Cok gec ogrendim.Ahh 22 şubatta öğrendim ben de :) Tedavilerde aldığımız negatiflerden sonra mucize gibiydi. Acilde baktırmıştım, hemşire gebelik pozitif dedi, sonuç kağıdını basana kadar orada bekledim, bilgisayarda Kayahan şarkısı dinliyordu. Şimdi psikolojik bir şey oluşmuş Kayahan'ı duydukça aklıma o bebişimi ilk öğrendiğim an geliyor, mutlu oluyorum.
Öğrenince eşimle gözlerimiz doldu, dışarı çıktık ağlaştık, soğuk soğuk hava iyi gelmişti.
Valla cok zor oluyor. Kizim 2 yasinda bacaklarim pertBen zorla ayakta sallamaya karsiyim.. Cocugun uykusu yokken sallaynca afallar elbette.
Amauykusu varsa bu ona yardimci oluyo.. Kucakta sallamak gibi bisey fark goremiyorum niyeyse.. Haa buyuyunce bacaklarda derman kalmaz o ayri
Ebe bana kucukken mama verme midesi genislerse sutun yetersiz kalir demisti.Kafamda deli sorular bende anlamıyorum versem hiç hayır demiyo doktor anne baba uzun iri bebekte gelişimi yüksek demişti o yüzden mamaya başladık memeyle tatmin olmuyodu malesef şimdide midesi büyüdü demekki yedikçe yiyor
Bende kis var diye gittim keseyi gordumBen de anlatayim. Bayadir regl olmuyordum doktora gideyim de ilac versin regl icin dedim. Doktora gittim ilaci yazacakti. Gel bir muayene de edelim dedi. Vajinal bakti sonraa hopp bir kese gordu gebesin dedi ben şooook :) dizlerimin bagi kesildi orada :)
Aradan çıkıyor ama canımız da çıkıyor1 bucuk senelik evlilik ve iki cocuklu oldum birden.Bazen sudan cikmis balik olmuyorum degil hani.Cunku ondan once bi 10 yil yalniz yasamisligim var atandigim yerler hep aileme uzak oldugundan.Yine iyi adapte oldum diyorum.
Yaş araligi yasit gibi buyusun etsin isteniyosa 2 sene,abi&abla-kardes gibi olsun isteniyosa 5 -6 sene.Benim abimle tam 6 yas var.Iki tane olmasaydi 2 sene sonra dusunurdum sanki ben
Çok zor yanlız. Tükeniyorum gercektenİnşallah canımaynı döneme denk gelir belki yine bu sefer arayı çok açmam diye düşünüyorum eğer düşünürsem iki-üç sene sonra falan olur
Benim de iki çocuğum var. 3.yü hangi cesaret ile istiyorum onu da bilmiyorumÇok zor yanlız. Tükeniyorum gercekten
Onlarda sağlık bak. Onayı yokmuş tarımın onayı oluyormuşBestiron damla sanırım koruyucu içermiyormuş, bize doktor henüz başlatmadı ama demir takviyesi.
Bilemiyorum rint hiç tahlil vs yapılmadan direk ilacı verdiler gerçekten gerek var mı? Hiç biri de katkısız değil ne yazık kiBen birincide senin gibi düşündüm kullanmadım başta. Sonra demir eksikliği çıktı iki kat kullanmak zorunda kaldım ve iki yaşa kadar! Pişmanım.
Adam agzına sebze koymaz tanıdıgıdımdan berı yemez. Et obur... Hatta kızı olanlarla dalga gecer keci gıbı ot yıyon ondan ondan dıye... Sebze sevmez asla.. Valla muzu da cok yer bulunca hergun yerÇok mu muz tuketiyorlar? Potasyum fazlaliginda kızı olmazmış erkeğin :))
Valla helal olsun. Benden bu kadar. Allah bunlara saglikli uzun omur versinBenim de iki çocuğum var. 3.yü hangi cesaret ile istiyorum onu da bilmiyorum
Ikizlerle nasil bir duzen olusturdunuz peki? 1 gununuz nasil geciyor uyku duzenleri nasil? Ayni anda uyutmaya alistirmissinizdir insallah. Yoksa biri uyur digeri uyanir hic popon yer gormez dinlenemezsin
Bazı klinikler var, PS falan oynarken yapıyorlar.Aynen ağlamaktan helak oluyor bizim ki de. Erkek kardeşimin araya paravan koymuşlardı, sünnet edeceğini söylememişti doktor. Bitince haberi oldu. Doktor ile konusup öyle mi yapsam ki diyorum. Yoksa tutmanın imkanı yok. Senin dediğin de çok mantıklı geldi bana.
Saat 7 bucuk 8 gibi uyaniyolar.Tabi hergun yataklarinda degil.Gazli olan gogsumde yspiyor sabahi 5ten 6dan sonra.Digerinin uykusu iyi masallah.3 saatte 1 ya süt ya mama ya da meme.10 gibi illa uyku istiyolar.1 bucuk 2 saat gecince uykulari geliyor.Aksam 8 -8bucukta isigi tv aciksa tv yi kapayiyoruz.Evin salonuna yerlestik.Odalarinda yatmiyolar cunku iki bebe iki de biz sigmiyoruz.Tek handikap ayakta sallanarak uyuyolar.Malesef bunu aşamadik.Evde her sey bana kaldigindan ayni anda uyumasalar da popom yer gormuyor.Sukur bi tanesini ana kucagina iyice alistirdim da yemek yapabiliyorum yoksa onada firsatim olmazdi
Beninkilerin arada 3 yaş var. Büyük öğlen uykusunu da kaldırdı.Ikizlerle nasil bir duzen olusturdunuz peki? 1 gununuz nasil geciyor uyku duzenleri nasil? Ayni anda uyutmaya alistirmissinizdir insallah. Yoksa biri uyur digeri uyanir hic popon yer gormez dinlenemezsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?