ferromixin araştır. 7. Aydan sonrası için.Onlarda sağlık bak. Onayı yokmuş tarımın onayı oluyormuş
Bilemiyorum rint hiç tahlil vs yapılmadan direk ilacı verdiler gerçekten gerek var mı? Hiç biri de katkısız değil ne yazık ki
Evet gıda takviyesi sınıfında olanlar tarım bakanlığı onayına tabi mevzuata göre ama içeriğin temiz olması daha önemli bebekler için.Onlarda sağlık bak. Onayı yokmuş tarımın onayı oluyormuş
Bilemiyorum rint hiç tahlil vs yapılmadan direk ilacı verdiler gerçekten gerek var mı? Hiç biri de katkısız değil ne yazık ki
Uyuşukluk gecince mizirdadi biraz. Doktor uyusukluk 24 saat surebilir demisti. Ertesi gün sabahi uyaninca hafif huzursuzdu. Ben sünnete bagladim. Ama baska da olmadi. Ben cok evham yapiyodum ama cidden kücükken hemen olup bitiyormuşMalesef izmir de değilim. Ağlaması falan çok oldu mu ya da ne kadar sürüyor diyeyim
Maşallah canım. Çok güzel düzen oturtmussun.Saat 7 bucuk 8 gibi uyaniyolar.Tabi hergun yataklarinda degil.Gazli olan gogsumde yspiyor sabahi 5ten 6dan sonra.Digerinin uykusu iyi masallah.3 saatte 1 ya süt ya mama ya da meme.10 gibi illa uyku istiyolar.1 bucuk 2 saat gecince uykulari geliyor.Aksam 8 -8bucukta isigi tv aciksa tv yi kapayiyoruz.Evin salonuna yerlestik.Odalarinda yatmiyolar cunku iki bebe iki de biz sigmiyoruz.Tek handikap ayakta sallanarak uyuyolar.Malesef bunu aşamadik.Evde her sey bana kaldigindan ayni anda uyumasalar da popom yer gormuyor.Sukur bi tanesini ana kucagina iyice alistirdim da yemek yapabiliyorum yoksa onada firsatim olmazdi
İnsallah berikko canm Rabbim yardımcımız olsun sagliklari iyi olsunda napalm buna sukur. Bu ara bide ben hastaym bogaz agrisi dis agrisi oksuruk simdi gribe cevirdi cinara bulasmadan nasl atlatcam bilmiyorum. Ustune bide gogsum tikandi cinarin asil emdigi neden oldu anlamadm dun pelte gbi olmustu aslnda hep onu emmisti. Elim kolum kalkmiyo cok halsizim ayakta zor duruyorm hicbisey yiyemiyorm iki uc gundur. Gece esim geldi cok sukur bugun cinarla o ilgilendi genelde ama ptesi ise baslayinca ben yine tekim napcam bilmiyorum. Bide bu ara 1,5 bilemedin 2 saat uyanik duruyo sonra uykusu geliyo uykusu gelince emmiyo emmedigi icin uyuyamiyor hamak aldm iki gun ise yaradi. Ya arabada gezecez bu sogukta oyle emecek uyuyacak yada battaniye de sallicaz. E be guzel oğlum tek basima nasl sallaym ben seniGeçecekseninle çoğu durum aynı bu kadar olur.. Eymende kucak gülü.. Anca saat 2 gibi kahvalti yapabiliorm bende genelde.. Insallah geçecek fatma bugunlerde geçecek☺
Doktor erkek deyince ben "ooo ucuncunun yolu açıldı." dedim. Doktor da potasyum alımını azaltın o zaman dediAdam agzına sebze koymaz tanıdıgıdımdan berı yemez. Et obur... Hatta kızı olanlarla dalga gecer keci gıbı ot yıyon ondan ondan dıye... Sebze sevmez asla.. Valla muzu da cok yer bulunca hergun yer
Ben ilk bebegim doğduğunda sütten kesilince hemen hamile kalayım diyodum. Sonra iki yaş sendromu tokat gibi çarptı yüzümeBenim de iki çocuğum var. 3.yü hangi cesaret ile istiyorum onu da bilmiyorum
Ay bişey kaçırdım galiba özet geçin banaAdam agzına sebze koymaz tanıdıgıdımdan berı yemez. Et obur... Hatta kızı olanlarla dalga gecer keci gıbı ot yıyon ondan ondan dıye... Sebze sevmez asla.. Valla muzu da cok yer bulunca hergun yer
Rint benm büyük te dört yaşından sonra başladı gece korkuları. Önceki gece aglio üçte gittim odasına sarıldım noldu oğlum dedim çok korktum dedi. Niye korktun dedim . Ayağım beni yedi dediBeninkilerin arada 3 yaş var. Büyük öğlen uykusunu da kaldırdı.
Küçük sabaha karşı en son 6- 6 buçukta uyanıyor. Sonra biraz daha uyuyor bu sırada büyük 7 buçukta kesin kalkış. Akşam büyük 10 buçuk 11 gibi uyuyor. Küçüğün uyuması 12-1'i buluyor.
O sırada gBüyük geceuyanmaya başlıyor.
Anne cisim
Anne karanlıktan korktum
Anne rüya gördüm.
Anne yanımda yat.
Gecede rahat 3 4 uyanıyor. Onun uyudugu aralarda da küçük uyanıyor.
Sonra sabah oluyor.
Aslında ayrıntılı yazdım da sonra baktım okuyanı bir nevi bunalıma sokabilir, sildim
Battaniyenin bı ucunu sağlam bı yere bağlaİnsallah berikko canm Rabbim yardımcımız olsun sagliklari iyi olsunda napalm buna sukur. Bu ara bide ben hastaym bogaz agrisi dis agrisi oksuruk simdi gribe cevirdi cinara bulasmadan nasl atlatcam bilmiyorum. Ustune bide gogsum tikandi cinarin asil emdigi neden oldu anlamadm dun pelte gbi olmustu aslnda hep onu emmisti. Elim kolum kalkmiyo cok halsizim ayakta zor duruyorm hicbisey yiyemiyorm iki uc gundur. Gece esim geldi cok sukur bugun cinarla o ilgilendi genelde ama ptesi ise baslayinca ben yine tekim napcam bilmiyorum. Bide bu ara 1,5 bilemedin 2 saat uyanik duruyo sonra uykusu geliyo uykusu gelince emmiyo emmedigi icin uyuyamiyor hamak aldm iki gun ise yaradi. Ya arabada gezecez bu sogukta oyle emecek uyuyacak yada battaniye de sallicaz. E be guzel oğlum tek basima nasl sallaym ben seni
Korku sonradan başlıyor galiba. Biz hep lambayı kapatıp gölge oyunu yapıp konuştururuz kendide çok sever normal de. Geçen gece odasında eliyle kurt yapıp tavana tutup bir yandan da gölgeden korkup anne diye ağlıyordu. Odaya girdim ne oldu oğlum diye. Gölgeyi gösterip ağlıyor. İkna edemedim eliyle kendi yaptığına.Rint benm büyük te dört yaşından sonra başladı gece korkuları. Önceki gece aglio üçte gittim odasına sarıldım noldu oğlum dedim çok korktum dedi. Niye korktun dedim . Ayağım beni yedi dedibeni aldı bı gülme. Uzat bakım ayağını dedim uzattı. Salla şimdi dedim salladı. Bak oğlum ayağına sen hukmediyorsun ayağın seni yiyemez ki . Tamam dedi yattı uyudu . Ama haftada iki üç kere böyle gece ağlamaları tuhaf korkular başladı. İnşallah geçer.
Ankara'da olsan onerebilirdim.
Ben iki oğlumu da alisklamp denen bir yöntemle yaptırdım. İlk oğlum çok huysuzlandi ama ikinci rahattı. Ufak tefek uygulama farkları çok değiştirmiş durumu. Birincide yapmayıp ikincide yaptiklarimiz:
1- köpük bardağın taban kısmını birbucuk parmak kadar kesip pipiyi ve yumurtalıklari da içine alacak şekilde bezin içine koyduk. Bu şekilde bez pipiye dokunmuyor.
2- çift bez kullandik. Hem bardak daha iyi sabitlenir hem de çocuk kucakta vs başı hissetmiyor.
3- klampin altını temizlemek için klampa dokunmadım. Birinci Dr bir seu olmaz canı acımaz dedi. İkincisi klampa dokunmayın ilk iki gün kaka yaparsa ılık suyla yıkayın dedi. Yeğenim 7 yaşında oldu bu şekilde, klampa dokununca ilk gün çok acıyordu diyor.
4- bol bol kucakladım. İlkinde pipi acır diye sarılmayıp dışa dönük tutmuştum.
www.bebeksunneti.com adresini inceleyin.
Çiş eğitimini tamamlamış olmalı bence kardeş gelmeden. En az 3 yaş ideal, ilgi ister istemez bölünüyor. Başta çok fazla kardeş kıskançlığı, hırçınlığı oldu. Ama şimdi maşallah arada illa ki oluyor ama yine de kıyamıyor hiç. Ben lavobaya falan gidince abisi hemen ben senin yanındayım senin kılına zarar gelsin istemem diye konuşuypr kardeşiyle ne güzel diyorum hep birbirlerini koruyup kollayacaklar inşallahBen ilk bebegim doğduğunda sütten kesilince hemen hamile kalayım diyodum. Sonra iki yaş sendromu tokat gibi çarptı yüzümeyok dedim tek çocuk kalsin . Kesin kararlıydım. Oğlum üç yaş üç aylıkken ikinciye hamile kaldım . Şok oldum çok sevindim çok ağladım. Ama ilkine haksızlık oldu diye düşündüm. Aslında aralarında tam dört yaş var. Doya doya yaşadı bebekligini. Ama şimdi ikinci evladın tadını alınca doyumsuzluk mudur nedir çok çocuk aşkı geldi. Ama şuursuz çocuk doğurmaya karşıyım. Maddi manevi imkanlar olmalı. Bakalım nasip. Birde kızım olur belki. Kardeşlik çok güzel bişey. Oğluma bı kardeş verebildiği mız için çok mutluyum. Can yoldaşı olsunlar inşallah birbirine .
Emekleme kendi kendine tam tur dönmeye başlamadan yaptır.
Evde yaptırma. Bizimkiler daha bebek. Şu ana kadar ilaç falan almadılar öyle. Büyük risk. Allah korusun alerjisi falan olsa... Hastane klinik en iyisi. Ve ben ilkinde normal çocuk doktoruna yaptırdım 25 yıllık sünnetçi aynı zamanda. Ama ikincide çocuk urologuna yaptırdım. El pratiği becerisi bile çok farklı.
Uyuşukluk gecince mizirdadi biraz. Doktor uyusukluk 24 saat surebilir demisti. Ertesi gün sabahi uyaninca hafif huzursuzdu. Ben sünnete bagladim. Ama baska da olmadi. Ben cok evham yapiyodum ama cidden kücükken hemen olup bitiyormuş
Tabi ki var. Steril eşyalar ile steril ortam daha iyi. Hem ani bir durum da hemen müdahale şansı var.Ayy öyle alerji riski falan da mi var ne cahilim
Eğer eğitimlerinden emin olabilsek... Maalesef hiçbir okul içime sinmiyor. Özel devlet... Bir yıldır konuşuyoruz şimdiden araştırıp inceliyoruz ama... İşte bizi çocuk konusunda en çok yıpratan düşünce. Biz çok pimpirikli çok hassas anne babayiz. Esim... Feleği şaştı ilk çocukta. Ben okumadığım yayın kalmadı.Ben ilk bebegim doğduğunda sütten kesilince hemen hamile kalayım diyodum. Sonra iki yaş sendromu tokat gibi çarptı yüzümeyok dedim tek çocuk kalsin . Kesin kararlıydım. Oğlum üç yaş üç aylıkken ikinciye hamile kaldım . Şok oldum çok sevindim çok ağladım. Ama ilkine haksızlık oldu diye düşündüm. Aslında aralarında tam dört yaş var. Doya doya yaşadı bebekligini. Ama şimdi ikinci evladın tadını alınca doyumsuzluk mudur nedir çok çocuk aşkı geldi. Ama şuursuz çocuk doğurmaya karşıyım. Maddi manevi imkanlar olmalı. Bakalım nasip. Birde kızım olur belki. Kardeşlik çok güzel bişey. Oğluma bı kardeş verebildiği mız için çok mutluyum. Can yoldaşı olsunlar inşallah birbirine .
Yok yok tam tersiAy bişey kaçırdım galiba özet geçin banakız bebek olması için erkeğin muz mu yemesi lazım
Zehra senin yavruda okulla birlikte basladi diye konuşmuştuk ya okulda çocuklar kendi aralarinda bir şeyler konuşuyor da olabilir.Rint benm büyük te dört yaşından sonra başladı gece korkuları. Önceki gece aglio üçte gittim odasına sarıldım noldu oğlum dedim çok korktum dedi. Niye korktun dedim . Ayağım beni yedi dedibeni aldı bı gülme. Uzat bakım ayağını dedim uzattı. Salla şimdi dedim salladı. Bak oğlum ayağına sen hukmediyorsun ayağın seni yiyemez ki . Tamam dedi yattı uyudu . Ama haftada iki üç kere böyle gece ağlamaları tuhaf korkular başladı. İnşallah geçer.
O kadar zor bir bebekti ki ikinci olursa biz bosaniriz çok yıprandık, bile dedik bir dönem.Ben ilk bebegim doğduğunda sütten kesilince hemen hamile kalayım diyodum. Sonra iki yaş sendromu tokat gibi çarptı yüzümeyok dedim tek çocuk kalsin . Kesin kararlıydım. Oğlum üç yaş üç aylıkken ikinciye hamile kaldım . Şok oldum çok sevindim çok ağladım. Ama ilkine haksızlık oldu diye düşündüm. Aslında aralarında tam dört yaş var. Doya doya yaşadı bebekligini. Ama şimdi ikinci evladın tadını alınca doyumsuzluk mudur nedir çok çocuk aşkı geldi. Ama şuursuz çocuk doğurmaya karşıyım. Maddi manevi imkanlar olmalı. Bakalım nasip. Birde kızım olur belki. Kardeşlik çok güzel bişey. Oğluma bı kardeş verebildiği mız için çok mutluyum. Can yoldaşı olsunlar inşallah birbirine .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?