Bir de ağrı kesiciyi doktorun dediği saatten yarım saat önce verin. Ayrıca agri kesici uyuşturucu jeller var bu sünnet sonrası kullanılan. Onlardan doktorunuza sorun. Pipi gövdesine sürülüyor başına gelmeyecek şekilde. O uyusuklugu sağlıyor.Deneyimlerini paylastigin için çok teşekkür ederim hepsini aklımda tutucam. Bise bilmemek ne kötü
Yok estağfurullah o ne demek öyle.Ayy öyle alerji riski falan da mi var ne cahilim
Rint bebeğini kaybettiğini bilmiyordum başın sağolsun cnm. Ne kadarlikti. Benim ilk oğlumdan önce iki kaybim var ilki bir aylikti. İkinci 11 haftalikti. Kürtajdan yedi ay sonra ilk oğluma hamile kaldım. Ama süreçte psikolojim bozuldu toplumdan disladim kendimi. Herkesten nefret ettm. Abin neden vefat etti. Allah sabırlar versin sana ve ailene . Allah gönlüne göre versin inşallahEğer eğitimlerinden emin olabilsek... Maalesef hiçbir okul içime sinmiyor. Özel devlet... Bir yıldır konuşuyoruz şimdiden araştırıp inceliyoruz ama... İşte bizi çocuk konusunda en çok yıpratan düşünce. Biz çok pimpirikli çok hassas anne babayiz. Esim... Feleği şaştı ilk çocukta. Ben okumadığım yayın kalmadı.
Ama ikinci çocuk öldü ya işte bana da bu his geldi. Doyamadım hamileliğe de anne olmaya da sevmeye de. 3 aylık oldu, ben bebek özledim. Lütuf. Çok şükür ben yine doğurmak isterim ama benim hamileligim hem psikolojik hem fiziksel açıdan çok zor geçiyor.
Ben çocukken bile 4 çocuk istiyordum.
İş ciddiye binince iki çocuk kâfi diyordum. Abimi kaybettik 4 yıl önce. İçinde bir ses diyor ki iki kardeş,birine bir şey olsa öteki kime sarılıp ağlayacak...
Hamileliğe cesaretim yok. Ama içinde kipirdanan bir canlı yine olsa... Testler şunlar bunlar... O kadar yoruyor ki beni. Doğum yolunda olacak mı ya bir sorun çıkarsa ya bebeğe bir şey olursa...
Hele ikinci çocuga hamileyken sürekli ağlıyordum: bana bir şey olsa doğumda büyük oğlum ne yapar. Çocuk kardeş beklerken anneden olursa ne yapar. Kardeşi kalırsa ömür boyu ona düşman olursa... Hala aklıma bu ihtimal gelince ağlıyorum. Benim psikolojim kaldirmiyor
Bende ayağım beni yedi mevzusunu okulda duydu diye düşünüyorum. Bakalım neler gorcez dahaZehra senin yavruda okulla birlikte basladi diye konuşmuştuk ya okulda çocuklar kendi aralarinda bir şeyler konuşuyor da olabilir.
Benim oğlanda karanlıktan ve anneyi kaybetmekten korku var.
Arkadaşımın oğlu geceleri sürekli uyanıp şu beni yedi bu beni kemirdi karanlık nefes alamıyorum vs diyormuş. Sonra birgün demiş anne, babam ne zaman ölecek de üstüne toprak atacagiz. Kız şok olmus. Meğer okulda bir çocuğun babası ölmüş ölmüş. Çocuklar kendi arası da konuşuyormuş. Kız anlatiyirmus cenazeyi falan. .
İnan surekli evin icinde gezerken nereye bağlasam diye bakınıyorum bende zeraBattaniyenin bı ucunu sağlam bı yere bağlaAllah kolaylık versin. Ayakta sallamak iyi değil ama onu denesen bari uyumaz mi
Bizimki bebekligi kolaydı. Bronşit ten çok cektik. Ama hastalık o ayrı mevzu. Onun dışında uysaldi. İki yaştan sonra sapıttı resmen. Huysuz inatçı dediğim dedik çaldığım düdük bı çocuk oldu. Caninin istemediği biseye ikna edemezsin asla çok benmerkezci. Biz onu ikna etmek isterken kenidmi ikna olmuş buluyorum bazen. Yıldırma politikası uyguluyor üstümüzdeO kadar zor bir bebekti ki ikinci olursa biz bosaniriz çok yıprandık, bile dedik bir dönem.
Otomatik sallanan anakucaklari varya ondan denesen ise yarar mı acaba. Çok zor senin işin. Bı kolayini bulursun inşallahİnan surekli evin icinde gezerken nereye bağlasam diye bakınıyorum bende zeraAyagima yatirdigim anda çığlığı basiyo denedim ama ise yaramadi. Ya bide öyle sinirli ki Malesef sirf sinirinden aglyo ben uyuyamadm sen beni emzirmeye calistin sen ayagina yatirdin yere koydun vs sebeplerden sinirleniyo ve sakinlesinceye kadar yetiskin insan gbi bagira bagira aglyo. Bende cok sinirli bi insanm malesef esimde oyuzden sanrm bu cocuk boyle oldu sinir kupu daha kucucuk bunyesiyle. Bakalm saglam biyer bulup sallicam artk bi denicem. Hamakta fayda etmedi cunku
Ah yok yav benim iki tane oğlum var. Ama biri ikize bedel dedim. Çok zor bir bebekti. Çok zor bir çocuk. Hala geceleri bebek kadar kalkıyor mesela.rint 3çocukla iyi basediyorsun. Ben iki taneyr yetisemiyorum. Hatta yetmiyorum. Artik ev isini biraktim. Cirpindikca kendimden gittigini fark ettim. Her c.tedi dipli yapiyorum hafta ici supurebilirsem supuruyorumki oda akşamları.
Yok canim bebegimi değil abimi kaybettim. Allah razı olsun. İkinci bebek oldu yazdım telefon otomatik düzeltmiş. Fark etmemiştim. Allah kimseye evlat acısı vermesin. İlk oğlum olduğunda evladın ne olduğunu anlayınca sormuştum anneme sen nasıl nefes aldin diye...Rint bebeğini kaybettiğini bilmiyordum başın sağolsun cnm. Ne kadarlikti. Benim ilk oğlumdan önce iki kaybim var ilki bir aylikti. İkinci 11 haftalikti. Kürtajdan yedi ay sonra ilk oğluma hamile kaldım. Ama süreçte psikolojim bozuldu toplumdan disladim kendimi. Herkesten nefret ettm. Abin neden vefat etti. Allah sabırlar versin sana ve ailene . Allah gönlüne göre versin inşallah
ne istediğini bilen kendini ifade edebilen bir çocuk olsun diye uğraştık ama fazla oldu bu. Özgüveni fazla kaçırdık.Bizimki bebekligi kolaydı. Bronşit ten çok cektik. Ama hastalık o ayrı mevzu. Onun dışında uysaldi. İki yaştan sonra sapıttı resmen. Huysuz inatçı dediğim dedik çaldığım düdük bı çocuk oldu. Caninin istemediği biseye ikna edemezsin asla çok benmerkezci. Biz onu ikna etmek isterken kenidmi ikna olmuş buluyorum bazen. Yıldırma politikası uyguluyor üstümüzde
Allah rahmet eylesin cnm. Çok acı. Anne baba acısı ağır ama evlat acısı daha ağırdır. Çok şükür rabbim aratmadi sonra iki tane evlat verdi. Layıkıyla büyütmek nasip olsun. Ben çocuklarıma çok farklı gözle bakıyorum bazen etrafındakiler anlamio beni. Bizde büyüttük bizimkiler kıymetsiz mi diyolar. Herkesle aynı bakış açısına sahip olmak zorundamiyiz. Tamam aile olalım diye dünyaya çocuk getirdik ama büyütürken kendim için değil faydalı bı insan olsun vatanına milletine . Merhametli olsun istiyorum. Büyüsün bana baksın mantığı var bazılarında. Zaten merhametli evlatlar yetisrirsek o çocuk ilerde anne babaya da sahip çıkar eşine cocuklarina da.Yok canim bebegimi değil abimi kaybettim. Allah razı olsun. İkinci bebek oldu yazdım telefon otomatik düzeltmiş. Fark etmemiştim. Allah kimseye evlat acısı vermesin. İlk oğlum olduğunda evladın ne olduğunu anlayınca sormuştum anneme sen nasıl nefes aldin diye...
Her kayıp büyük bir imtihan. Allah seni meleklerinle cennette kavuştursun.
Abimin iş kazasiydi.
Okula başlayınca öğretmeni yönetmeye kalkmış düşünne istediğini bilen kendini ifade edebilen bir çocuk olsun diye uğraştık ama fazla oldu bu. Özgüveni fazla kaçırdık.
Çok çok hassas çok kırılgan. Farklı bir çocuk yaaa. Hani boş huysuzlugu yok olsa neyse ama çocuk kırılıyor insan biyle oluyor. Üzülüyorum.
Benimde büyük 3bucuk yaşında gece 5 6 kere kalkıyor. Yeminle bebek onun kadar uyanmıyor. Büyük mahvediyor beni gece gündüz resmen eziyet ediyorAh yok yav benim iki tane oğlum var. Ama biri ikize bedel dedim. Çok zor bir bebekti. Çok zor bir çocuk. Hala geceleri bebek kadar kalkıyor mesela.
Aaa benimki bu ara duruldu 3-4 uyanıyorBenimde büyük 3bucuk yaşında gece 5 6 kere kalkıyor. Yeminle bebek onun kadar uyanmıyor. Büyük mahvediyor beni gece gündüz resmen eziyet ediyor
Eski usul sünnetçi mi kaldı ki ya. Ben henüz yaptırmadım 4. Ayımız dolmak üzere ama pişmanım keşke ilk 3 ayda yaptirdaymisimSünnet yaptıranlar kaç haftalık yaptırdınız nasıl geçti. Yaptirmayanlar ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz. Ve doktorlar mi yoksa eski usül sunnetciler mi
Kimsemiz yokÇok geçmiş olsun. Var mı yanınızda destek olan biri.
Ben de 2.ciyi düşünüyorum. Herkes zor diyor ama bakalimBeninkilerin arada 3 yaş var. Büyük öğlen uykusunu da kaldırdı.
Küçük sabaha karşı en son 6- 6 buçukta uyanıyor. Sonra biraz daha uyuyor bu sırada büyük 7 buçukta kesin kalkış. Akşam büyük 10 buçuk 11 gibi uyuyor. Küçüğün uyuması 12-1'i buluyor.
O sırada gBüyük geceuyanmaya başlıyor.
Anne cisim
Anne karanlıktan korktum
Anne rüya gördüm.
Anne yanımda yat.
Gecede rahat 3 4 uyanıyor. Onun uyudugu aralarda da küçük uyanıyor.
Sonra sabah oluyor.
Aslında ayrıntılı yazdım da sonra baktım okuyanı bir nevi bunalıma sokabilir, sildim
Hastane tipi pompa kullansan canım manüel yeteri ce cekmiyodur belkiBu sira red yasiyorum ikisiyle de.Nerdeyse amuda kalkarak emen bebegim bile reddediyordu tazyik yuzunden.Bende sagip veriyordum manuel pompayla.Cok ta memnundum.Noldu bilemiyorum.Sicak kompres mi yapsam sut kanallarini acmak icin napsam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?