2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benimki de 4 aylik ve 7100 gr yani aramizda 200 gr fark var ve doktor kilosuna iyi dedi bugun.

Bence ikimizin de normal
Kiloları takmayın benimkide 4 aylık tam ve 8 kilo kollarımın canı kalmadı. Memeyi ısırarak emekten meme ucu gitti. Yanlışlıkla cocuklar hafif çarpsa nasıl sızlıyor. Dün asla meme vermeyeceğim ıyılessın dedım buzluktakı sutlsrı ıcmedi. İnat ettim vermedim agladı agladı... Sonra ıyıce acıkınca mecburiyetten ıctı. Memeye nasıl yaklaşıyor ve emeyım baskısı. Eliyle açmaya çalısıyo... Gece mecburen emzirdim sağma makinem bozuldu cunku.. Canım cıktı... Emsin ama insan gibi Emsin sanki yamyam emziritorum. Eşim de bir alem bebege dikkat et meme ucu koparsa bogazı na takılır.. Bir bagırdım benım meme ucu kopacak benı düşünen yok al kendin emzir... Ben de artık gr acıma kalmadı. İşten gelince elını yıka al cocugunu.. Yemek hazırlıcam yagda kızartma yapacagım ayagına kapıyı da kapatıyor cocuklar da gelemiyor eşim de bebek var dıye gelemiyor. Acıyom balkonu yavas tan yavas tan yemek yapacagım dıye oturuyor bır guzel mutfaga hatta dün turk kah emi bıle yaptım.. Oohhh bere kendime bır 20 dk ayırayım... Eşime de dedim bu ara bana bırsey deme hey heyleı geldi valla acısı senden cıkar dedım... Tamam tamam farkındayım dedi.. Sen gene bir çık hava alma zamanın gelmıs dıyo

Bunu dedigin iyi oldu cunku endiseleniyodum bazen.Uguru ne zaman olcsem 36,7 gibi seyrediyor.Emrenin 36,9 ile 37 bazen 37.1 oluyor.Atesleniyor mu ya yoruyordum ama fsrkli vucut sicakligiymis.
İlk altı ay 37.5 ve üzeri ateş sayilirken 6 aydan sonra artık 38.2 ve üzeri ateş sayilıyor. Endişelenirsen 15 dk'da bir koltuk altından ölç artış mi sabit mi görmüş olursun. Mesela benim de 36,5 falandır hep ateşim. Eşimin 37.5

Bu uygulamayı da degistirdiler rint calpol ile ateş düşüyor ise 4 saat sonra yine calpol sonra yine calpol yok düşmüyor calpol işe yaramıyorsa parasetemol grubu dolven verip sonra yine dolven ile devam etmek.bi o bi o yapılmasını istemiyor artik dr lar.parasetemol grubu daha etkili olduğu için sona bırakıp calpol ile devam istiyorlar.
Her sene dr lar bir şey söylüyor o yüzden ben artik tüm bildiklerimi unutup yonlendirmelerine bakiyorum sonrada araştırıp doğrumu diye kontrol ediyorum.

X XSIDE10

Dedigini yaptim ama ustundekileri cikarmadan.Cok farkeder mi ki ?
Bunu birde dr kontrolü öncesi yap 1 gün öncesi bile olur ne kadar doğru çıkıyor kontrol edersin.
2 cocukla gece otobüs hayal bile ederken tırstım nasil geçti
Yamyam gibi emmek
Ama kocalara konusmak olsun meme ucunu dikkat et bogazina kaçar laf olsun diye konuşuyorlar.

3 te evden cikicaz kontrole. giydirmeden yapayim soyunuk halde.

Eslerle olan durum hep ayni galiba. Ben de eski zamanlari özlüyorum. Bir tatil.günü var onu da kendine ayirmak istiyor
Eve aksam 10da 10bucukta geliyor bir dakka oturduğumuz yok. Hep bebkle ilgileniyoruz. Uyumuyor agliyor ya da oyun ilgi istiyor. Yataga girdigimizde saat 1 2 oluyor. Pelte gibi yatıyoruz yataga

Arada ogle yemeğe gelir. O kisacik zamanlarfa ne paylaşabilirsek artik

Allahtan evde oldugu her an ilgileniyor bebekle yoksa hepten kafayi yerim

Pazar günü oglani anneme bırakıp sinemaya gielim dedik ama bunu dha once 1426473627. kez soylemistik bakalim bu sefer olacak mi

Bir de ben burdaki herkesten daha cok disari cikiyorum. Her cumartesi mutlaka pzar market yaparim

Dun anneme gittim. Uc gun once gorumcme ondan once avmye falan

Her gun ciksam aksam eve dönüşte mutsuzum ya

Hele iki gun ust uste evde olsam deliriyorum. 3. gün benle kimse muhatap olamiyor

Aslında sorun caninin istediği zamanda istediğin seyi yapamamak bence ve soyleee rahaat bir uyku çekememek

Benim eşim öyle biri değil her konuda yardımcı olmaya caliaiyo ama yanımda kalamiyo ve ısı çok yoğun bazen eve sabaha karşı 3-4-5 gibi geldiği oluyo
Canim benimki cocuktan once cok ilgiliydi. Cocuktan sonra daha bir farkli adapte olamadi heralde. Hele ilk gunler daha beterdi simdi yine sukur daha iyi. Seninki isi dolayisiyla oyleymis. Belki de o da senden bekliyo o ilgiyi. Yorgun argin geliyo. Direk uyumayi dusunuyo adam ne yapsin.
Sana da Rabbim guc kuvvet versin. Herseyi tek basina yetismek zor. Simdi bi de sorumluluklarimiz artti.

Ooo eşlerden yakınmalar var.
Bizdeki rutini diyeyim size asker arkadaşımla.
H.içi zaten kv oluyor.Onunla salonda yatip kalkiyoruz,yaşıyoruz.Eşim yatmadan yatmaya gidiyor yatak odasina.Oglen 3 te evde.Gece uykusuz !!! kaldigi icin gelince hemen uyuyormus.Ben o sira okulda oluyorum.5 gibi eve gelip hemen süt sagip yemege girisiyorum.6 gibi uyaniyor kendisi.Iyiki Emreyi ana kucagina alistirmisim.Mutfakta onunla takiliyorum.Yemek yaparken duruyor nerdeyse 1 saat benimle.Sonra.yemek fasli.Zaten 8 oluyor.Ondan sonr uyku rutini basliyor.Isiklar kapaniyor.Uyurlarsa uyuyorlar.Benim uykum coksa.Esim 12-1 e kadar bakiyor,mama hazirlayip iciriyor.H.sonu da yalniz baktigimizdan.Mutlaka ikimizinde kucaginda bitane oluyor.Vakit geciyor.
Ozel olarak birbirimize vakit hic ayiramiyoruz.Ya firsat vermeden yarim saat durmuyolar.Durduklari vakitte gece olunca benim pil bitiyor ben uyuyor oluyorum.Hatta bebekler olmadan onceki fotograflarimiza bakarken bekarken boyle yapardik diyorum.sanki ozaman evli degilmisiz gibi.Bebekler yokken her sey ozgurluk cunkuEn son yatak odamda dogumdan 1 gun once yatmisim30 eylul gunu.Sonrasi yok.Asker.arkadasligina devam bizde
Annemi ,babami cok ozledim.Babami nerdeyse 3 ay olucak gormedim.Annem en son aralik ortasinda burdaydi.Simdi haliyle abimin yaninda.Ona bakiyor.Izmire en son temmuzda gittim.Memleketimi,ordaki evimi,arkadaslarimi,akrabalarimi ozledim.Burda kimsem yok.Yaz gelsin insallah 1 ay izmirde olmayi planliyorum.Annemlerle takilayim,yazliga gideyim bebelerle,denize sokayim onlari vs...Bunlari dusunerek kafami dagitip,biraz mutluluk hormonu salgilamaya bakiyorum.Yoksa tansiyon 9-13civari dolaniyor,ilac kullaniyorum.Allah hepimize sabir versin

Ay yamyama çok güldüm

Aynen öyle, dönüşümlü ateş düşürücü kullanmak toksik olabilirmiş hatta bir görüşe göre

Ay yamyama çok güldüm
Gerçekten çok kötü durumdayım. Sütten takmıyorum meme ucu değince sanki etini koparıyorkar. Emziren agzıma bebegın havlu mrndıllerınden alıp dısımı sıkıyorum.. İki memeyi de aynı ısırarak emiyor. Dişi çıksa ne olacak halim. Kaynanama sınır oldum napsın kuzum aç mı kalsın sık dişini.. Dün patladım gel o zaman sen emzir dedim. Bana demesin mi süt olsa emziririm. Ay midem kalktı birden..

Bugün sevgililer günü... Hicbır beklentim yok, erkekler zaten odun, bizler gıbı ince düşünmüyor. İçimdeki iyi taraf dıyo ki güzel masa hazırla güzelce giyin, sonra şeytan devreye giriyor zıkkım yesin herşeye sen koşuyorsun seni bu ara ne kadar düşünüyor. Sanırım şeytanı dinleyecegım

Ay kiyamam ya. Ne kadar surecek acaba bu?
Kalici yazmislar sitelerde. Uyku egitimi verilmeli yazmislar. Bana sacma geliyor. Bence kalici degildir dimi. Inş degildir
Sanmıyorum kalıcı olacağını öyle olsa bütün anneler perişan olur. Uykunun eğitimle alakalı olduğunu düşünmüyor ve tam tersine eğitime karşıyım diyorum. Yeme içme gibi temel ihtiyaçlar nasıl eğitimle öğrenilmiyorsa uyku da eğitimle öğrenilmez. Belli bir olgunluğa geldikten sonra desteklenir sadece. Eğitimle ilgili çok post okudum, eğitim kelimesi geçtiği an tüylerim diken diken oluyor

Ben dün akşam yarın sevgililer günü dedim ee yani sevgilisi olan düşünsün ben ne düşüneceğim dedi gerçi bende sevmem sevgililer günü kutlamalarını

Ben dün akşam yarın sevgililer günü dedim ee yani sevgilisi olan düşünsün ben ne düşüneceğim dedi gerçi bende sevmem sevgililer günü kutlamalarını
Ay ben severim. İlk kez bu yıl evlilik yıldönümğnü unuttu cok kırıldım. Bir de özrü kabahatinden büyük çok yoğunum kafa mı kaldı diyor... Zaten doğuma az kaldı bır de ev kalabalıktı diye söylenemedim... Bir de bana sen hep 17 yasında gibi hep ilgi bekliyorsun, kaç yıl olmuş coluk cocukolmus dıyo. Dedim senın ruhun geçmiş.. Sana geçmiş ola dedim.. Iyı colul cocuk oldu diye yaşlı nene modunda mı gezeyim dedim... Bugün bir süprız olmassa vay haline. Zaten daralmışım.. Böyle devam ederse ben bır ıkı ay sonra okula baslayalım dıyorum . Evde cidden mutsuzum allahım mutsuzum.

Ay töbeee bi ona karismadiklari kaldı. Ellerinden gelse yaparlar vallahi. Benim ki her fırsatta mama vermeye çalışmaktan biberonla alıştı beni istemiyor artık reddediyo çok kızgınım ona bu konuda... Bu arada cnm göğüs ucu kullansan iyileşene kadar silikon olmaz mi

Yaa ben de uyku egitimine eskisi kadar iyimser bakmiyorum. Sadece forumlarda bloglarda oyle yazmislar. Uyku melegi diye bir site var hatta. Oralardan okudum hep.
Uyku egitimi gercekten bebek icin ogrenilmis caresizlik olabiliyor. Rint o sekilde yazdiktan sonra bende bi aydinlanma oldu google a uyku egitimi zararlari diye bakmaya basladim sonra ki suanda egitim falan vermiyorum. Tek yaptigim gece yatarken (ben yatarak emziriyorum) uyuyakaliyor emerken. O esnada uyumak uzereyken gozler kapanmaya yakin memeyi yavasca cekiyorum. Bekliyorum kendi dalacak mi diye. 1 kere basardim gibi oldu. 2 3 dk uyudu ve uyandi. Ama yuzde 99unda hep gozunu sonuna kadar acip uyaniyor 1 kere basarmanin verdigi azimle denemeye devam. Boyle boyle alisir belki

Hay Allah razı olsun. Eşime dedim gelirken al... Benim gögüs ucu büyük. Olur mu ki olur ınsallah.. Bu gögus ucu olmayanların aparatı degıl, farklı bırsey sanırım... Bıraz iyileşir umarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…