2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu aylarda hassas evet ama 37.5 ateş değildir. 38'den önce ateş düşürücü vermemek gerek.
İlk altı ay 37.9 gibi sonrasında 38.2-38.3 gibi veriyorum ilacı. Birbucuk yaştan SONRA 39'u görmeden vermedim. İki defa kirk ve üstünü gördüm. Maalesed uyku sırasında yükseldi ikisinde de. Hasta değilken ve uyurken oldu biri neye uğradığını şaşırdim.
Doktor 38.2'den önce vermek iyilik değil kötülüktür çocuğa demişti. Ben biraz daha abarttım, o ayrı.
Kesinlikle en etkili yol banyo. Biraz daha büyüyünce leğene bir karış su ve bol oyuncak. Yarim saat kadar o suda oynama çok iyi oluyor.
Benim büyük Bexsero yaptırdık bugün. Ateşli. Normalde aşı ateşi 38'in çok üstüne çıkmaz. Ama Bexsero fena

Bu arada fitil ve calpol 6 saatte bir veriliyor. Etkisi 4 saatte geçiyor. O yüzden en erken 4buvuj saat aralikla veriliyormuş.
Parasetamol grubundan ilaç verdin, 3-4 saat sonra çıktı yine ateş o zaman ibuprofen grubundan verebiliyoruz.

Burda 38 den sonra ilaç veriyoruz cnm

Bebek ateşi yokken hasta değilken gün içinde farklı zamanlarda ateşini ölçün. Günün hangi saati vücudun sağlıklı sıcaklığı kaç görmüş olursunu,.
Mesela benim büyük oğlanın ortalama 36.7
Ama küçük oğlanın ortalama 37.4
Şimdi olctugumde buna göre davranıyorum.

Kızlar iki küçük boncukla tek başımauçak yolculuğunun ardından gece boyu otobüs yolculuğu challenge ı yapıyorum büyük evdeki yayılma alanına kavuşmak için yere atlayıp duruyor, bacağını arkama sıkıştırdım o yüzden..küçük de her zamaki gibi çok kuzu

Kizlar hepimizin bebegi yavastan 4 aylik olmaya baslamistir. Uyku gerilemesi yasayan yok mu?

Gecede 1 ya da max 2 defa uyanan oglum saat başı kalkiyor. Blog yazilarindan okurdum uyku gerilemesini. Ama bu gece basima geldi resmen. 1 saat dolmadan bile kalktigi oldu. Uykusuzluktan ölücem simdi

Bunu dedigin iyi oldu cunku endiseleniyodum bazen.Uguru ne zaman olcsem 36,7 gibi seyrediyor.Emrenin 36,9 ile 37 bazen 37.1 oluyor.Atesleniyor mu ya yoruyordum ama fsrkli vucut sicakligiymis.

Bu uyku gerilemesi kalici miymis? bir daha eskisi gibi uzun uykular yok mu? Oyle seyler yazmislar hep bloglarda

Saat başını geçtim yarım saatte hatta bi ara 20 dkda bi kalktı bugün. Perişanım

Benim eşim öyle biri değil her konuda yardımcı olmaya caliaiyo ama yanımda kalamiyo ve ısı çok yoğun bazen eve sabaha karşı 3-4-5 gibi geldiği oluyo

Canım aynı durumlar gerçekten. Benim eşim de çok ilgilidir ama yanımızda olamıyo . Bizi böyle gördükçe çok üzülüyo bennde daha sağlam durmaya çalışıyorum ama gücüm kalmadı. Eşimin işi o kadar yoğun ki bazen sabaha karşı 3-4-5 gibi eve geliyo. Benim de kafam çalışmıyo. Bazen o kadar saçma fikirler üretiyorum ki ben de kendimi aptal gibi hissediyorum utanıyorum. Eşim de uykusuzluktan diyo biz de önceden ara ara ayrı yatardik doğumdan sonra şu son bir aydır temelli ayırdık yatakları . Hiç birşeye yetişemiyorum ev aldı başını gidiyo, eşimle en son ne zaman sarıldık bilmiyorum, kendime zaten hiç vakit ayiramiyorum. Sürekli bu günler gecicek diyorum. Üstüne bebeğin uyku gerilemesi ve üstelik duzeltilmezse kalıcı oluyomuş.
Şu dışarı çıkma olayını kesinlikle çöz canım. Ben salgınlar var diye 3. Ay kontrolüne bile goturmedim noldu babası hasta geldi. Şükür iyileşme seyrine girdik hepimiz ama bana da ders oldu. Artık bebeğime tulumunu giydiriyorum bi de boyunluk aldım ağzı ve burnunu hava çok sertse kapatıyorum değilse kapatmiyorum. Dışarı çıkıyoruz. Ben de zindan hayatından çıkmış oldum.
Bu günleri de atlaticaz inşallah

Yok ya herşeye rağmen iyi ki varlar aslında ben bebekten sonra daha vurdumduymaz oldum tek ilgi alanım o kocaya trip atacak zaman bile bulamıyorum bazen

Benim bebek yine hasta abisinden bulaştı, burnu akıyor, öksürüyor. Doktora da götürmedim Daha kötü olur diye.
Çok geçmiş olsun ama senin bebek daha şanslı abiden kaynaklı daha erken öğreniyor virüsleri mikropları bağışıklığı daha erken güçlenecek..
Benim kızda okula gidince her hafta hasta olur artıı

Nohutu basil mayaliyacaksin

Bebek uyurken yada kv de bakarken, gelsene diye ayri odaya cek ozledigini soyle saril op oda sasirsin ben evde birileri varken daha cok sarilasim opesim geliyor 5 dk sarilsan o sana iyi gelecek

Kizlar uzulmeyin en zor zamanlari atlattik simdi bebeklerimiz buyumeye basladi oncesine gore biraz daha rahatladik 1 2 ay gecsin havalar isinsin disari cikmaya basliyalim ozaman daha guzel olacak hersey kocaman kışı evde gecirdik markete bile gidebilmek ne kadar luks oldu bizim için yaz gelince eminim daha farkli daha kolay olacak bebeklerimizin bu zamanlari bodaha gelmiyecek tadini cikartin sarilin opun buyuyunce anne birak opme diyecekler simdiden doya doya sarilalim

Sağol canım. İnşallah tek temennim bu büyük oğlumu o kadar koruyorduk ki hastalıktan 2 yıl hiç hasta olmadı. Bu sene okula başlayınca patlama yaşadı hastalıkta resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…