Berikko kioya ne kadar takıyosan o kadar almıyor walla:/ sağlıklı olsun daEymende 6.aya gircek hala 5 kilobi 6 olsa valla dunyalar benim olcak ne guel kilo aliodu yavrum.. Simdi iyice azaldi alimi
Amin canm.O konuya hic girmeyim asiri doluyum :) ban yerim muhtemelen:) askerimiz polisimiz sag olsun rahat olsun kendilerine ve ailelerine yardm etsin Yaradan ins
İkinci çocukta ki rahatlık mi !!!
Ben sana az bahsedeyim gece yattin yatmadin bebek uyanik kaldi agladi onemli değil sabah 6 da kalkip büyüğün kahvaltısını hazirla beslenmesini hazırla en zor kısmı uyandir. çünkü 5 dk dahalar asla bitmiyor.sabah 7 tam yatayım azcik dersin oğlan kalkar temizle emzir uyumaz saat 9 10 oldumu uykusu basıyor ağlıyor uyuttum o ara kahvalti yaotin yaptin yoksa 15 dk sonra uyaniyor kiz okuldan gelecek yemek hazirla.geldi odev yap çocuğumlar bitmez.oglan uyur büyük ses yapar uyuyamaz tak uyanir büyük başlar odevde anlamadiiiim bak.kardesin agliyor cevap bananeee ödevim var.bebek kucakta konu anlat olmadi YouTube dan yardımcı öğretmeni izlet hergün yarin okula şu gidecek diye geliyor.kiza yat yat yat derim saat 11 ancak yatar oglan yatmaz.12 1 allah ne verdiyse.sonra 2 saatte bir batan gozlerle uyan.ev çamaşır ütü hiç azalmıyor çünkü kızım pijamalari giyer kirliliğe okul kiyafeti tişört hergün değişir , hergun bir etkinlik deney makyaj tirnak yapma ,akrilik boyalar ile ahsap karton boyama adı etkinlik olup evin anasını aglatan birsuru aktivite.
Tek çocuk nasil mukemmel bir rahatlık iiincide anlarsiniz inşallah
Valla benim uyumayan bebekten bile şikayetim yok büyük beni o kadar sinir ediyorki her konu her şey büyüğe kayıyor bende.İkinci çocukta anneye çöken rahatlıkta bakswdiyir sanırım. Mesela ben birincide bir şey için kendimi de başkasını da çok kasarken ikincide amaaan olur beeeee moduna girdim. Çünkü kasacak vakit hal enerji yok
Ayni durumdaymBen de depresyondayim. Bugun bildiginiz hic bir sey yemedim bir tabak bezelye ve yogurttan baska. Onu da bebek sut iciyor diye mecburiyetten yedim.
aksam 20 ye kadar uyudum cikmadim yataktan. Bebege sutverdim uyudum. O da bazen benimle uyudu. Onu bile kucagima almadim.Bir mutsuzluk bir perisanlik.
Esim gecen yil subat ayinda terfi aldi. Mudur oldu. Fakat mesai saatleri bir anda allak bullak oldu. Yok sayimdi yok kasaydi yok bilmem neydi personeldi derken bazi gunler sabaha karsi geliyor bazi gunler 22 gibi geliyor. Cogunlukla boyle. Tatil olan gunlerinde de ne benimle ne de bebekle ilgilenmeye enerjisi kaliyor. 1 yikdir yalnizliktan cok bunaldim. Hamilelikte bile bir tane dr randevuma surukleyerek goturdum. Bebegin ilk gunleri haric bebek icin hile dr kontrolune gelemedi. Biliyorum isi bu calismasi lazim ama duygusal olarak ben dayanamiyorum. Boyle cok calistigi ve yoruldugu icin benimle de uuumuyor tam 4 aydir bebek agliyor diye. Uykusu bolunmesin diye.
sanirimFatmapo yazmis herkesten nefret ediyorum ama yalniz da kalamiyorum diye. Bende oyleyim su an tek istedigim esim. Yanimda olsun. Eskoden pc ye bakar ben kahve goturur yaninda oturur arada laf atardim kitap okurken. Simdi gordugumde resmen icim titriyor ozlemden.Daha buyuk derdi olanlar elbette var ama ben o kadar alismisim ki yanimda olmasina su an cok zorlaniyorum. Son 4 aya kadar beraber uyuyorduk cok irdelemiyordum bu durumu. Fakat son 4 aydir ayri uyuyor olusumuzdan dolayi daha cok ozler oldum.
Oylece icimi doktum bende.
Durumlarımız çok benziyor. Hamileligim boyunca eşim çok az yanımda oldu hep gorevdeydi , görevde olmadığı zamanlarda eve çok geç geliyodu ki hala öyle. Kafayı yemek üzereyim diyorum eşim gelsin bi yarım saat baksa kâfi eve bi geliyo ya grip olmuş ya beli tutulmuş vs vs . Ben uyuyamıyorum daBen de depresyondayim. Bugun bildiginiz hic bir sey yemedim bir tabak bezelye ve yogurttan baska. Onu da bebek sut iciyor diye mecburiyetten yedim.
aksam 20 ye kadar uyudum cikmadim yataktan. Bebege sutverdim uyudum. O da bazen benimle uyudu. Onu bile kucagima almadim.Bir mutsuzluk bir perisanlik.
Esim gecen yil subat ayinda terfi aldi. Mudur oldu. Fakat mesai saatleri bir anda allak bullak oldu. Yok sayimdi yok kasaydi yok bilmem neydi personeldi derken bazi gunler sabaha karsi geliyor bazi gunler 22 gibi geliyor. Cogunlukla boyle. Tatil olan gunlerinde de ne benimle ne de bebekle ilgilenmeye enerjisi kaliyor. 1 yikdir yalnizliktan cok bunaldim. Hamilelikte bile bir tane dr randevuma surukleyerek goturdum. Bebegin ilk gunleri haric bebek icin hile dr kontrolune gelemedi. Biliyorum isi bu calismasi lazim ama duygusal olarak ben dayanamiyorum. Boyle cok calistigi ve yoruldugu icin benimle de uuumuyor tam 4 aydir bebek agliyor diye. Uykusu bolunmesin diye.
sanirimFatmapo yazmis herkesten nefret ediyorum ama yalniz da kalamiyorum diye. Bende oyleyim su an tek istedigim esim. Yanimda olsun. Eskoden pc ye bakar ben kahve goturur yaninda oturur arada laf atardim kitap okurken. Simdi gordugumde resmen icim titriyor ozlemden.Daha buyuk derdi olanlar elbette var ama ben o kadar alismisim ki yanimda olmasina su an cok zorlaniyorum. Son 4 aya kadar beraber uyuyorduk cok irdelemiyordum bu durumu. Fakat son 4 aydir ayri uyuyor olusumuzdan dolayi daha cok ozler oldum.
Dogum yaptigim ilk gunler ev cok kalabalikti. Annemler gorumcemler etrafimda bi suru insan. Esimde var ama yok. Hic yanima gelmiyor halimi hatrimi sormuyor. Erkek kardesiyle disari cikiyor bos buldukca. O kadar cok zoruma gidiyodu ki.. en son bi gece patladim. Aglaya aglaya icim cikti. Ben ameliyat olmusum agrim var, goguslerim yara olmus bebegimi zor emziriyorum. Sen bi kere gel nasilsin de ya dedim. Evde kalabalik varken nedense esler bizi gormuyor. O kadar sevgiye aciz ki bi kere sarilip opmeleri bile yeter fazla bisey istemiyoruz ki..Ayni durumdaymesimi çok özledim bir hafta olcak nerdeyse gorevden geleli ama cok ozledim sanki gelmedi gbi aramizda mesafeler var uzaklastk koptuk sanki bide kv kp burda kv nin esimi alp sarp sarmaladığıni gormek icimi acitiyor depresyondaym kesinlikle
Zaten onlar bizden daha yorgun daha hasta her zaman. Ne olcak ki herkes cocuk buyutuyo eee cocuk bakmak kolay degil laflarini bile duydum. Cocugum sabah 4,5 bazen 6 7 lere kadar uyumuyordu. En son biraktim ona al uyut dedim. O zaman anladi. Uykusuzluk yorgunluk cocugun sorumlulugu kolay degil. Bi de hic yatdimci olmayan esler.. Aglayinca direk al annesi. Ya sen oyala. Ben nasil gezdiriyorum sakinlestiriyorum. Hic zora gelemezler.Allah tum annelerin yardimcisi olsun..Guc kuvvet versin bizlere.Durumlarımız çok benziyor. Hamileligim boyunca eşim çok az yanımda oldu hep gorevdeydi , görevde olmadığı zamanlarda eve çok geç geliyodu ki hala öyle. Kafayı yemek üzereyim diyorum eşim gelsin bi yarım saat baksa kâfi eve bi geliyo ya grip olmuş ya beli tutulmuş vs vs . Ben uyuyamıyorum dafiziksel olarak da kendimi toparlayamadim ,psikolojik olarak zaten bitmiş durumdayım günü kiryarmaya çalışıyorum sadece. İçimde muhatabı olmayan bi öfke ve nefret var ve kendime hiç yakıştıramıyorum bunu. Ben ki anlayışlı sakin ve olayları kimsenin ummadığı şekilde çözen kişi gitti yerime nasıl bişey geldi inanamıyorum . Allah'tan oto kontrolüm yüksek yoksa resmen cinnet gecirirdim ki gecirenleri artık anlıyorum. Kendimi artık 60 yaşında hissediyorum . Fiziksel ağrılarım var . İştahım azalmaya başladı ben de sırf beyefendiye süt olsun diye yemeye çalışıyorum.
Yalnız değilsin yani.
Bebeğim uyku gerilemesi yaşıyo ve bu aylarda kalıcı olurmuş uyutana kadar perişan oluyorum. Yeniden kundak yapmaya başladım
Durumlarımız çok benziyor. Hamileligim boyunca eşim çok az yanımda oldu hep gorevdeydi , görevde olmadığı zamanlarda eve çok geç geliyodu ki hala öyle. Kafayı yemek üzereyim diyorum eşim gelsin bi yarım saat baksa kâfi eve bi geliyo ya grip olmuş ya beli tutulmuş vs vs . Ben uyuyamıyorum dafiziksel olarak da kendimi toparlayamadim ,psikolojik olarak zaten bitmiş durumdayım günü kiryarmaya çalışıyorum sadece. İçimde muhatabı olmayan bi öfke ve nefret var ve kendime hiç yakıştıramıyorum bunu. Ben ki anlayışlı sakin ve olayları kimsenin ummadığı şekilde çözen kişi gitti yerime nasıl bişey geldi inanamıyorum . Allah'tan oto kontrolüm yüksek yoksa resmen cinnet gecirirdim ki gecirenleri artık anlıyorum. Kendimi artık 60 yaşında hissediyorum . Fiziksel ağrılarım var . İştahım azalmaya başladı ben de sırf beyefendiye süt olsun diye yemeye çalışıyorum.
Yalnız değilsin yani.
Bebeğim uyku gerilemesi yaşıyo ve bu aylarda kalıcı olurmuş uyutana kadar perişan oluyorum. Yeniden kundak yapmaya başladım
Valla isin en kotu yani ben bugun otokontrollu de olmak ostemedim, hic bir sey olmak istemedim. Esim ilgili mi ilgili, sevdigini gunde 2-3 kez soyler. Sarilir. Arar mesaj atar. Ama fiziksel olarak yanimda yok. Evliyim, cocugum var ama ici bos gibi geliyor bana. Bu kadar dusmemin en buyuk sebebi muhtemelen salgin var diye bir suredir hic disari cikmamis olmamiz. Esimin yoklugunu tolere edemiyorum artik. O da durumun farkinda ki geldiginden beri yemek yemedi, uzgun. Baska bir is baktigini soyledi. Piyasa da o kadar kotu durumda ki is de yok baska. Bilmiyorum bazen simariklikmis gibi heliyor bana tavrim utaniyorum da ama boyle hissediyorum. Cok yorgun. Beynim kuculmus aptallasmisim gibi geliyor bazen. Gozlerim kayiyor mesela, konusurken dilim dolaniyor bazen. Mesaj yazarken kelimenin harflerinin yerleri karisiyor gibi. Uykusuzluktan olduguna inanmak istiyorum. Korkuyorum.Ayni durumdaymesimi çok özledim bir hafta olcak nerdeyse gorevden geleli ama cok ozledim sanki gelmedi gbi aramizda mesafeler var uzaklastk koptuk sanki bide kv kp burda kv nin esimi alp sarp sarmaladığıni gormek icimi acitiyor depresyondaym kesinlikle
Bekle calpol dusurmezse dolven veriliyor ama fitili bilmiyorum. Asi atesi ise zaten duser. İnce tut ustunu. Cikip cikip inecektir.Kizlar bebeğimin ateşi 37,8.bir çay kaşığı calpol verdim.ama sonra pişman oldum fitil daha etkiliydi diye.ne yapabilirim onu eğer düşmezse ne kadar sonra kullanabilirim?ince giydirdim.baska yapabileceğim bir şey var mı? Panik oldum 2.ayda bu dereceleri görmemiştik
Geçmiş olsun, doktor bana 38 i görünce ver ilacı demişti. Alnına, koltuk altına ılık bez koy en çabuk o düşürüyor ateşi. Üstünü incelt bir deKizlar bebeğimin ateşi 37,8.bir çay kaşığı calpol verdim.ama sonra pişman oldum fitil daha etkiliydi diye.ne yapabilirim onu eğer düşmezse ne kadar sonra kullanabilirim?ince giydirdim.baska yapabileceğim bir şey var mı? Panik oldum 2.ayda bu dereceleri görmemiştik
4 saat sonra tekrar verebilirsin ama 3saatte baktın 39 u geçiyor koy fitili yüksek ateş iyi değil.ince giydir üstüne birşey örtme uyuyup kalirsam diyede alarmini kur yine ne okur ne olmaz.atesli bebek ateşi yukselince huzursuz olur kalkıp aglar ama sen yine tetikte ol.Kizlar bebeğimin ateşi 37,8.bir çay kaşığı calpol verdim.ama sonra pişman oldum fitil daha etkiliydi diye.ne yapabilirim onu eğer düşmezse ne kadar sonra kullanabilirim?ince giydirdim.baska yapabileceğim bir şey var mı? Panik oldum 2.ayda bu dereceleri görmemiştik
Bekle calpol dusurmezse dolven veriliyor ama fitili bilmiyorum. Asi atesi ise zaten duser. İnce tut ustunu. Cikip cikip inecektir.
Geçmiş olsun, doktor bana 38 i görünce ver ilacı demişti. Alnına, koltuk altına ılık bez koy en çabuk o düşürüyor ateşi. Üstünü incelt bir de
Çok sağolun kizlar4 saat sonra tekrar verebilirsin ama 3saatte baktın 39 u geçiyor koy fitili yüksek ateş iyi değil.ince giydir üstüne birşey örtme uyuyup kalirsam diyede alarmini kur yine ne okur ne olmaz.atesli bebek ateşi yukselince huzursuz olur kalkıp aglar ama sen yine tetikte ol.
Üçüncüde tamamen salıyorsun diyorlar rintİkinci çocukta anneye çöken rahatlıkta bakswdiyir sanırım. Mesela ben birincide bir şey için kendimi de başkasını da çok kasarken ikincide amaaan olur beeeee moduna girdim. Çünkü kasacak vakit hal enerji yok
Yeni anne olduğunda insan eşinin ilgisine daha bir aç oluyor..başedilmesi gereken o kadar çok duygusal zorluk oluyor ki, bu halde olmamız çok normal aslında(ikinci defa anne olmanın en çok bu anlamda getirisi var sanırım:yani bu duygulara alışkın oluyorsun)Ben de depresyondayim. Bugun bildiginiz hic bir sey yemedim bir tabak bezelye ve yogurttan baska. Onu da bebek sut iciyor diye mecburiyetten yedim.
Hahahah etmem merak etme. Sırrın sirrimdirRintifşa etmicene söz verirsen seninle sırrımı paylasabilirim
Kendi bi şekilde donuyor geri canım vende kıyamıyorum o kadar sor uyuyor ki zatenSola yatirdin mi hiç.. Eymende sola yatamiyordu yatira yatira duzeldi.. Yogun bakimda hep sağ tarafa yatirmislardi.. Kafasini dumduz tutamiyirdu bile.. Ben diger tarafa agirlik verince yatmaya başladı.. Ama saga daha meyillli uyuyor genelde..
İkinciler yormuyor ki evde büyük olunca. Onlarin lafı söz dinlememesi inadı.... Haklısın.Valla benim uyumayan bebekten bile şikayetim yok büyük beni o kadar sinir ediyorki her konu her şey büyüğe kayıyor bende.
Büyük resmen bana oynuyor...yakin zamanda tiparhanelik eder.Şu süt olayi bitsin ilk isim psikatriue gidip ilaç dilenmek olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?