- 17 Ekim 2018
- 774
- 1.094
- 113
Menenjit asisindan cok korkuyorum bu yuzden. Kiyamam yavrum o da yorulmusturBüyük oğlan hala atesli. Bugün üç defa 39.5'i gördük. Çok yorulduk hepimiz.
Çok garip ilk gün 38,2de verdik 38.5'i geçmedi.Menenjit asisindan cok korkuyorum bu yuzden. Kiyamam yavrum o da yorulmustursabaha kadar duzelir ins.
Saglik ocagindaki ebe asi atesinden bisey olmaz ama menenjit asisinin atesini surekli kontrol etmek gerek dedi. Ben henuz yaptirmadim.Çok garip ilk gün 38,2de verdik 38.5'i geçmedi.
İkinci gün yine aynıydı. Yine verdik surup. Akşam da biraz bekleyelim dedik. 38.5'te sabitledi vermedik bir şey. Uzun süre 38.5'te kalıp birden 39.4'e çıktı. Hemen verdik. Gece 36.8'e kadar düştü.
Sabah 12'ye kadar 36.8'di. bir ara ölçtüm 38 olmuş. Ben çok yorgunum dedi bir ölçtüm 38.9
Banyoya sokayım derken 39.2 oldu hemen ilacı verdim soktum banyoya. Ondan sonra da bir dağa 38'in altına inmedi. Tekrar 39.5 oldu. Tekrar düşürdük. En son 38.8de verdik ilacı ve bir daha 39.5 oldu.
Doktoruna sordum. 3 gün ateş olabilir dedi.
Calpol alerji yaptı. Döl en sık verilmiyor. Offfff....
Bu menenjit aşısı aşırı hızlı yükseliyor çok sık kontrol gerekli.
Benim bebeğim de çok zor atlattı beksero ateşiniÇok garip ilk gün 38,2de verdik 38.5'i geçmedi.
İkinci gün yine aynıydı. Yine verdik surup. Akşam da biraz bekleyelim dedik. 38.5'te sabitledi vermedik bir şey. Uzun süre 38.5'te kalıp birden 39.4'e çıktı. Hemen verdik. Gece 36.8'e kadar düştü.
Sabah 12'ye kadar 36.8'di. bir ara ölçtüm 38 olmuş. Ben çok yorgunum dedi bir ölçtüm 38.9
Banyoya sokayım derken 39.2 oldu hemen ilacı verdim soktum banyoya. Ondan sonra da bir dağa 38'in altına inmedi. Tekrar 39.5 oldu. Tekrar düşürdük. En son 38.8de verdik ilacı ve bir daha 39.5 oldu.
Doktoruna sordum. 3 gün ateş olabilir dedi.
Calpol alerji yaptı. Döl en sık verilmiyor. Offfff....
Bu menenjit aşısı aşırı hızlı yükseliyor çok sık kontrol gerekli.
Doktor kızıma da alerjisi olan bebeklere özel mamadan verdi ama daha önce sadece emzirdiğim için biberonla içmeyi bilmiyo nasıl alıştırabilirim acaba katıla katıla ağlıyo vermeye çalışınca 14 günde sadece 150 gr almış kızımÖnceki kontrolde 18 günde sadece 200 gram almıştı, şimdi 7 günde 320 gram almış çok şükürdoktor böyle devam dedi beğendi, raporumuz da çıktı ayda 8 kutu mama hakkımız var
Allah şifa versin anne karnında benim bebeğime de çarpık ayak sendromu konuldu ve sadece bu yüzden zihinsel engelli olabilir bilir mi diye amniyosentez istediler sizde öyle bir durum oldu mu
Geçmiş olsun size de, ben başından beri silikon uçla emzirdiğim için biberonu da bir iki denemede verebildim, sürekli zaten ucu çıkarıyorum bi beni emiyo bir o bir o derken ne versem ağzını açar konuma geldi yavrum yazık... kaşık biberonlar var belki denk gelmişsindir onu deneyebilirsin, ya da minik bir fincanla deneyebilirsin.. ya da tadını sevmemiş ondan tutmuyor olabilir, mamasını yaptığın suda vanilya çubuğu bekletilebiliyormuş bir araştır istersen. İnşallah en yakın zamanda bir çözüme kavuşursunuzDoktor kızıma da alerjisi olan bebeklere özel mamadan verdi ama daha önce sadece emzirdiğim için biberonla içmeyi bilmiyo nasıl alıştırabilirim acaba katıla katıla ağlıyo vermeye çalışınca 14 günde sadece 150 gr almış kızım
Allah yardımcınız olsun ve size güç kuvvet versin inşallah, ne kadar güçlü bir bebeğiniz varmış maşallahInsallah gec kalmamismdir, zihinsel engelli olsada aldirmayacaksaniz kesinlikle yaptirmayin, anne karninda zaten tek mudehale edebildikleri cocugu almak demiyor ki sevgili dr canim anne amniyosentez riskli sonuca raziysan yapmayalim ama o sevgili dr bulmus telasli anne babayi kacirir mi, valla cok kizginim sevgili dr.a, 1 ay sonra sonuc geldi bize dediki bebek aşiri engelli aldirip aldirmayacaginiza karar verelim, biraz bekleyin bide raporu yazan dr la konusacagim dedi kapiyi kapatti 15 dakika sudan cikmis baliga döndük tabiri caizse acti kapiyi gelin dedi olur musun oldurur musun, raporda yeni bir duzene gecilmis benim sevgili dr bu duzeni bilmedigi icin bize asiri engelli demis sonra diyoki hicbiseyi yokmus ee biz o zman engeli olsaydi aldirmak icin mi yaptirdik bu testi dedim aklim basima geldi, bizim hep carpik ayak hem kalca cikigi hemde dizlerini bukmedigi icin kaslari esnememisti ayaklari basinin ustundeydi dizlerini hic bukmuyordu bide dediki diz kapagi yok, cok uzattim ama 2gunlukken alciya balindi 2 aylikken kalca ameliyati oldu simdi 4 ayligiz tum alcilarimiz cikti fizik tedaviye basladik hergunumuz sukur onun gulusu yeter, carpik ayak tedavisi cok cok kolay insallah iyi bir hekime denk gelirsiniz simdiden gecmis olsun canim anne saglikla gelsin sevgiler
Ben deOf çok yüksek ne aşıymış bu .. Korktum ben yaptırmaya smdi
Canm çok geçmiş olsun. Şuanda arkadasimin bebeği aynı durumda bı aylık onunki alçıda bı ayağı kalçaya kadar. Ameliyat nasıl geçti zor mu . İçe dönük olma durumu hafif derece mi daha fazlaydı. Bizim bebek doktor hafif demiş. Belki bikac alçıda belki on alçıda düzelir demiş . Ameliyat kesin demediler. Genetik mis bu durum ailede varmış zaten. Rabbim tüm bebeklere şifalar versin.Insallah gec kalmamismdir, zihinsel engelli olsada aldirmayacaksaniz kesinlikle yaptirmayin, anne karninda zaten tek mudehale edebildikleri cocugu almak demiyor ki sevgili dr canim anne amniyosentez riskli sonuca raziysan yapmayalim ama o sevgili dr bulmus telasli anne babayi kacirir mi, valla cok kizginim sevgili dr.a, 1 ay sonra sonuc geldi bize dediki bebek aşiri engelli aldirip aldirmayacaginiza karar verelim, biraz bekleyin bide raporu yazan dr la konusacagim dedi kapiyi kapatti 15 dakika sudan cikmis baliga döndük tabiri caizse acti kapiyi gelin dedi olur musun oldurur musun, raporda yeni bir duzene gecilmis benim sevgili dr bu duzeni bilmedigi icin bize asiri engelli demis sonra diyoki hicbiseyi yokmus ee biz o zman engeli olsaydi aldirmak icin mi yaptirdik bu testi dedim aklim basima geldi, bizim hep carpik ayak hem kalca cikigi hemde dizlerini bukmedigi icin kaslari esnememisti ayaklari basinin ustundeydi dizlerini hic bukmuyordu bide dediki diz kapagi yok, cok uzattim ama 2gunlukken alciya balindi 2 aylikken kalca ameliyati oldu simdi 4 ayligiz tum alcilarimiz cikti fizik tedaviye basladik hergunumuz sukur onun gulusu yeter, carpik ayak tedavisi cok cok kolay insallah iyi bir hekime denk gelirsiniz simdiden gecmis olsun canim anne saglikla gelsin sevgiler
Küçükte böyle olmadı ama. Offf asıl ben korkuyorum büyüğe bir doz daha var.Of çok yüksek ne aşıymış bu .. Korktum ben yaptırmaya smdi
Doktorum içine çok az organik pekmez koyabilirsin dedi öyle denedim ama olmadı biberonla da almadı çay kaşığıyla denedim onunla da çok ağladı kaşık biberonu deniyim bir de inşallah alır dığumundan beri kilo problemi yaşıyoruz 40.haftada 2700 doğdu hala az kilo alıyor üstüne bir de alerji çok bişey yiyemedigim için sütümün de azalıyor ne yapacağımı şaşırdım artık.Geçmiş olsun size de, ben başından beri silikon uçla emzirdiğim için biberonu da bir iki denemede verebildim, sürekli zaten ucu çıkarıyorum bi beni emiyo bir o bir o derken ne versem ağzını açar konuma geldi yavrum yazık... kaşık biberonlar var belki denk gelmişsindir onu deneyebilirsin, ya da minik bir fincanla deneyebilirsin.. ya da tadını sevmemiş ondan tutmuyor olabilir, mamasını yaptığın suda vanilya çubuğu bekletilebiliyormuş bir araştır istersen. İnşallah en yakın zamanda bir çözüme kavuşursunuz
Biz de tam 40ta 2900 doğduk bizim de hep az gitti kilomuz, ama hareketi gelişimi iyi çok şükür diyoruz. Sakin, derli toplu, loş veya karanlık bir odada beni de biberonu da hep daha iyi emiyor hatta konuşmamı bile istemiyor yeri geldiğinde de ayakta emmek istiyor, inşallah tutar biberonu inşallahDoktorum içine çok az organik pekmez koyabilirsin dedi öyle denedim ama olmadı biberonla da almadı çay kaşığıyla denedim onunla da çok ağladı kaşık biberonu deniyim bir de inşallah alır dığumundan beri kilo problemi yaşıyoruz 40.haftada 2700 doğdu hala az kilo alıyor üstüne bir de alerji çok bişey yiyemedigim için sütümün de azalıyor ne yapacağımı şaşırdım artık.
Cnm gecicek neden üzülüyorsun bak hepiz ayniz evet diyeti zor ama ne yapalım yavrularimiz için seninkide çoklu besin alerjisi olabilir gittinmi gastroenteroloji hastenesine birde nerdesin istanbuldaysan kanuniye git derim doktorum çok iyi güler yüzlü bilgili bir kadın mama veriyormusunRint hocam çok geçmiş olsun, şimdi nasıl oldunuz. Bu aşı nasil bişey miş, küçüğe de yaptırdın mi?
Vallahi ödüm kopuyor şu aşılardan. Biz rota aşısında da ikinci ay karma aşılarda da mahvoldukoğlumun tam iki haftası gitti hiç kilo almadığı gibi kilo da verdi. Rota dan tam iki gün sonra kustu kötü kokulu bı kaka yaptı bı hafta kabizlik yaşadı ve neredeyse hiç emmedi aynı şey karma aşıdan sonra da olmuştu.simdi 6400kilo aldı verdi, aldı verdi... İki hafta sonra çağırırlar 4 aylık olacak..
Ben ne yapayım, süt diyeti yapiyorum aşılar la bağırsak gene yıpranıyor, nasıl toparlanacak bu çocukgel de bexsora yaptır. Nasıl dayanayim.. rotayı bile yaptirmasam mi diye düşünüyorum
Öyle depresyondayim ki değil evden , odadan çıkmıyorumkızımida hapsettim benle bütün gün TV karşısında.. bu hafta okula yollucam.. iyi ki sildirmedik kaydını. Hos öğleden sonra yine benle.. kaynanasından şikayetçi olanlar, bence şükredin Benimde olsaydı yanımda yani, bana kaynanalik yapardı da kızımin babannesi olurdu salonda yalnız başına oturmazdi en azından bı Allah'ım var başka hiç kimsem yok
Kimseyle telefonda dahi konuşmuyorum.. açmıyorum arayanları da.
Geçen balık yedim sabah gözü şişmişbiraz, karnı kütür kütür emerken. Gene zor alıyor..ama emiyor işte yarım yamalakbunun ek gıdasını ben düşünemiyorum zaten temmuzda baslicam denemelere..
P Platinus senin sayende biraz ayiktim ben hiç bir şey bilmiyormusum bu alerji konusunda.. çok sağol..
Kızım ne kolay bı bebekmis emzir emzir at.. heryere götür.. şükredin kızlar..
ben insan içine çıkacak güç bulamıyorum artık Her günüm ağlayarak geçiyor gündzüm gecem Sanki her yediğim içtiğim zehir oluyor yavruma ...
Kizlar gittim acile. Kan pihtisini igneyle delip icini bosalttilar. Ama hala sıktıkça geliyor. Bebek emerken bikac gün kan yutabilir ama problem olmaz dedi acil doktoru. Ya kan yutması sıkıntı olmaz mi ?Kizlar süt sagarken meme ucumun yan tarafi kan topladi. Nasil oldu birden anlamadim. Düşük seviyede sağdım. Diş agrisi ve simdi bu. Bebegimi bu sekilde emzirsem kan pihtisi patlar mi. Aglicam simdi ya.
Bildigim kadariya olmuyor.Kizlar gittim acile. Kan pihtisini igneyle delip icini bosalttilar. Ama hala sıktıkça geliyor. Bebek emerken bikac gün kan yutabilir ama problem olmaz dedi acil doktoru. Ya kan yutması sıkıntı olmaz mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?