2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Bizim sutler azaliomus ya 4.aylarda acaba onun etkisi mi diyorum.. Yada cocuk da artik emmekten sıkılıyor baska seyler ogrenmek istiyor.. Bizde geze geze emiyoruz.. Belim ondan mi kopuyor nedir

Dikkat ettim eymen uyurken o odada olursam uzun uyuyor.. Yoksam kisa kisa yarim saat yada 45dk keske is guc yemek icmek olmssa da tek mesgalem eymen olsa

Bizimki zeynebim türküsünü sevdi yaa.. Bi kere emzirirken açtım bnde soyledim.. Bi gulucuk bi mutluluk.. Zeynep bu guzellik var mi soyunda turkusunden nasil mutlu oldu anlamadm
Bizimki de Nalan ölür musun öldürür musun diye bi şarkısı varmış babası her açtığında pek keyifleniyor, benim bile haberim yok o şarkıdan bence Nalan bile unutmuştur

Cok gecmis olsun. Atesolcer hangisini tavsiye edersiniz
Şu an evimde iki koltukalti, emzik, temassız alindan, kulaktan var. Emzik olani kullanmadım henüz.
Bu karın hepsinden önce Beurer alından temaslı ve kulaktan ikisi bir arada kullandım. Çok memnundum. Ama çok düştü bizimki. Çocuk itiraz etmesin diye eline çok verdik o da sürekli düşürdü. Üç yılın sonunda bozulduğunu düşünüyorum ufakligin ateşini ölçmedi diye kaldırdım bulamıyorum. :))
Temassizlar çok pratik ama güvenli tutarlı değil kesinlikle.
Koltukaltı en güvenilir olan. Mutlaka evinizde bulunsun.
Ben temaslı ya da temassız alindan ölçüp eğer belli bir derecenin üstündeyse koltuk altından ölçerek kontrol ettim. Koltukaltı ateş ölçer ise 3 dk kadar beklemeli.
Bu ateş defaki sürecinde eşim medikalciden tavsiye üzerine medifine kulaktan atesolcer aldı.
Kulak daha yüksek çıkıyor. Ama şunu gördük ki kulaktan kaç çıkarsa 10-15 dk sonra koltukaltı aynı dereceyi verdi.
Çocuk uyuyorsa Kulaktan ölçüm yaparken çocuğun üzerine yattığı taraftan ölçüm kesinlikle yanıltıcıdır ona dikkat etmek lazım bir de küçük bebeklerde kullanılmıyor kulaktan Ateş ölçer. 6. aydan sonra.
Elinizde ne olursa olsun mutlaka koltukaltı atesolcer edinin. En önemlisi o. Ama sürekli ateş takibi yapmak için mutlaka kısa sürede ateş ölçen cinsten bir şeyin de olması gerekiyor.

Kulak kaşımaya başladıysa yakında gülerken parlayan bi inci dişle karşılaşıcaksın demekmiş canım
7 aylıkken doktora götürdüm sürekli kulaklarını cekistiriyor kulakta sorun mu var diye. Distendir dedi 10. ayda dışı çıktı.
Meğer kulaklarını keşfediyormus.

Çok geçmiş olsun Komtrolde bi aylıkken kaç kilo almıştı peki?ben kilo iyi alırsa söylemicem mamayı taktığımı bu kadar. Geceleri kalkmadan uyuyo bazen ondanmı ki dicem. Allah korusun gelişim geriliği olırsa tabi mama ağırlıklı beslicem ama çopu doktor gerilik olmasa dahi mamayı destekliyor. Biz demiştik demek için, mesuliyet gitsin diye. Ağlamadığında vermiyorum da zaten saniyeler ağlasa veriyorum hemen aç kalmıyo. Sağlık ocağına gidersem de eşim kızAr yani bilirsin erkekler bizim gibi değil. Mamayı bu kadar istemediğimi bilmiyordur. Dün akşama kadar evdeydi. Akşam işe gitti. Düşün bu sürede iki kere verdik . (Mamadan önce süt veriyoruk ya) Hatta ikimci mamayı vermeden mememi açıcam ya bebek daha yeni ağladı düşün o sürede eşim diyo ki, bebeğin gözünden yaş geldi. Yani sen düşün.

Teşekkür ederimm

Aaaa bu ne kadarda benşm kız

Benimkide surekli kulagini kasiyor hınçla aglaya aglaya dis ckarcaz heralde ama kabarma filan yok sertlik yok henuz damaginda. Nekadar surecek acaba bu
Benim elime mini minnacık bj sertlik geliyo ne zaman tamamen çıkmış olur bilmiyorum. Emerken huzursuz ve ağlıyo ama pes etmek yok. Bu gece resmen uyumadık bir an önce dişlerini çıkarsın ve ben de rahatlayayim istiyorum

Avent emzik kullananalar kaynamış suya sokunca içi su dolup ses cikartiyormu emzikler.
Nuk kauçuk kullanıyoruz ama ayda 2 emzik atıyorum su çıksa bile içinde islik sesi oluyor öylede uykuya dalamiyor.6 ay sonrasi olanlari avent damakli mi alsam varmı aynı sıkıntı

Sadece ilk yıkamada bazen oluyor o da hemen çıkıyor sonrasında ses yapmıyor ben memnunum 1 ay olacak kullanmaya başlayalı çok sevdi

Avent kullaniyoruz canm bı sıkıntı yok bizde

Weebabynin emzigini kullaniyoruz
Lavabonun altinda bastira bastira yikayinca da su doluyor
Eger su kalsin istemiyorsan tutacak kismina dogru suyunu suzdur sıkarak o zaman cikiyor yani en azindan bizimki çıkıyor

Ayagimdan indirince hemen uyaniyor yanina yatiyorum elini tutuyorum ama krize giriyor illa sallamam lazim bunu nasil cozebilirim nerden salliyarak alistirdiysam

Bu konuyu çekinerek açıyorum ama ... benimle aynı duyguları paylaşan varsa biraz dertleşsek ne güzel olur ... bebekli hayata alışan var mı ? Kızımı çok seviyorum ama ben alışamıyorum bir türlü yalnızlık sürekli herşeyi koşa koşa yapma koşa koşa yeme koşa koşa wc koşa koşa yemek yapmak ve nicesi beni iyice psikolojik olarak yormaya başaldı sanırım. Bebekten önce de gezen tozsn bi insan değildim ama her şey kafama göreydi sonuçta. Şu an bütün ihtiyaçları bana bağımlı olan bir varlık ve ben kendimi çook sıkışmış hissediyorum. Sürekli bir panik hali kalbim sürekli pır pır çıkacak gibi stresim var aklımda sürekli özlediklerim (annem, ablam , ailem, gurbetteyim) sık sık dışarı çıkıyorum arkadaşlarla görüşüyorum dışardayken iyiyim ama geldiğim an depresyonlu ruh halim geri geliyo. Bebeğim çok zor bi çocuk değil ama bende aşırı bir heyecan ve mutsuzluk mevcut. Alışamıyorum çok üzgünüm

Ben cocuklar evdeyken oturamamaktan gece yattıgı da yorgunluğumu anlıyorum. Bende de tükenmişlik başladı... Sürekli dagınık bır ev topla topla bitmiyor, cocuklara karsı bagıran bir anne oldum. 1.cocukta pervane olan her gece kalkan, 2. Cocuk da da 1.ye bakıp bana yardım eden adama 3.de bireyler oldu. Dün o kargaşada açmış kitap okuyor. Ben bır yandan cocukların ödev sunumlarını yaptırıyorum. Kucakda bebek. Yemek bır yandan pişiyor onu arada karıştırıyorum, adam kitap okuyor. Elime telefonu aldım kim aramıs dıye. Bır elımde de cocuk napıyorsun canım dıyor sinirden patladım, göbek atıyorum ne rahatsın acmıs kitap okuyorsun cocukların ödevlerıyle de mı ben ilgileneceğim. Bana verdıgı cevap herkes cocuk bakıyor senın kadar şikayet edeni yok.... Artık o kadar bana herşey anlamsız geliyor ki eşimle konusak dahi istemiyorum ve işin garip yanı adam halinden memnun... Tüm cocukların banyosu herşeyi bende bebege gece kalkmıyor yanı hersey bende. Kafa gelincede eve kadın alıyorsun yaa, ıyı onu da almayayım b..... Muzda bogulalım dedim.. Havalar aşırı soguk bebegı hasta yapmamak ıcı in evden de cıkamıyorum...dün cocuklar uyuyunca bebegı verdım al bak adam akıllı banyo yapmak istiyorum. 5 dk sonra kapıya vuruyor hadı cık bebek durmuyor... Cıkmadı. Cıkınca da kavga ettim... Sonra bana demesin mi 3.yü sen istedin söylenmeye eksin.. Ben de dedim böyle davranmaya devam edersen bırak 3. Yü hıc bırını göremeyeceksin dedım. Bomba cevap 3 cocukla ne yapacaksın... Yapınca görürsün dedim ıyıyım hoşum ama canıma tak ederse cocuk mocuk dinlemem dedim.. Bugun yemek yapmıyorum. Bebek uyuyor oturdum actım tvyı uzattım ayagımın. Bır cocuklarım göre yapcam. O da ne yerse yesin... O yüzden canım tek cocugun keydını cıkar.. En yardım eden adam bıle dwgısıyor.. Gerçekten bu ülkede kadın olmak demek heriş sana bakacak demek ve ben buna uyuz oluyorum...

Weebabynin emzigini kullaniyoruz
Lavabonun altinda bastira bastira yikayinca da su doluyor
Eger su kalsin istemiyorsan tutacak kismina dogru suyunu suzdur sıkarak o zaman cikiyor yani en azindan bizimki çıkıyor
İçinde ki su çıkıyor ama o vickk vickk ses gitmiyor .
Ayagimdan indirince hemen uyaniyor yanina yatiyorum elini tutuyorum ama krize giriyor illa sallamam lazim bunu nasil cozebilirim nerden salliyarak alistirdiysam
3-4 uykuda o çığlık çığlığa aglamak olacak sonrasi alışacak.evde biri varken yapma bunu ama kesin niye aglatiyorsun diye işine karışıp kötü anne muamelesine maruz kalırsın.inatlasmasi kirilana kadar biraz aglatman gerekiyor yok yapamam diyorsan da ayakta sallanmayi birakmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…