Hepimiz ayni durumdayiz sanırım bende yatagima yatirip uzerine egiliyorm 3 bilemedin 5 dk inek gbi emziriyorm. Geceleri bikere kalkiyo ozaman emiyo yani toplasan 24 saatte 1 saat emmiyodur. Mama da nazlaniyo icmiyo @Chelzy seninkilerde heralde bu aralar öyle valla ben yarin yogurt filan baslamayi dusunuyorm artk. Meme yok mama yok kilosu noldu Allahualem zor valla boyle giderse
Ayniyiz valla ben uykusunda yari sersemken emziriyorm yada biberon veriyorm oyle mi denesenkz acaba bide chelzy? Ben tek bakyorm sagmaya da cok vaktim olmuyo vatandas cunku gunde iki kere uyuyo gunduz onda da ben yaninda yatarsam onun disinda hep kucagimda :/
Bizimki de Nalan ölür musun öldürür musun diye bi şarkısı varmış babası her açtığında pek keyifleniyor, benim bile haberim yok o şarkıdan bence Nalan bile unutmuşturBizimki zeynebim türküsünü sevdi yaa.. Bi kere emzirirken açtım bnde soyledim.. Bi gulucuk bi mutluluk.. Zeynep bu guzellik var mi soyunda turkusunden nasil mutlu oldu anlamadm
Şu an evimde iki koltukalti, emzik, temassız alindan, kulaktan var. Emzik olani kullanmadım henüz.Cok gecmis olsun. Atesolcer hangisini tavsiye edersiniz
7 aylıkken doktora götürdüm sürekli kulaklarını cekistiriyor kulakta sorun mu var diye. Distendir dedi 10. ayda dışı çıktı.Kulak kaşımaya başladıysa yakında gülerken parlayan bi inci dişlekarşılaşıcaksın demekmiş canım
Çok geçmiş olsunArada saglik ocagnda tarttir canim.. Doktor kontrolunde yap naapiosan.. Biz birakamadk mamayi.. Su an 150 hatta daha fazlasini veriyorum bi oğünde.. Meme de veriyorum.. Ama sutum az kesinlikle.. Hastanede 1 ay yattik gelisimi geri kaldi zayifladi.. Toparlamaya calisiyoruz.. Mamayi birakcam derken cocuk telef olmasin.. Anne sutu önemli mühim ama cocugun daha önemli.. Mamayi istemiosan eski usul mamalardan da verebilirsin hatta
Teşekkür ederimmcanım ben bebeğimi doğurduğum zaman sütüm yoktu sarılık oldu sonrasında mamaya başladık sütüm çok azdı git gide de azaldı anne sütü alsın çok istedim çok kastım ama olmayınca olmuyo, mamayı azaltıp emzirmeye çalıştım ama bebeğe işkence oluyo gelişimi yavaşlıyo işte sonra sadece mamaya devam etmeye başladım düzenli mamayla besleniyo çok keyifli boyu kilosu çok güzel maşallah iyi gidiyo herşeystres yapma oluruna bırak sen mutlu olursan bebeğinde mutlu olur annelik sadece emzirmekten anne sütünden ibaret değil bence bebeğin ruhunun beslenmesi de çok önemli ✌
Evet biz baya huysuz olduk ben de ona bağlıyorumKızlar kan ilacı başlayınca bebeğin huyu suyu değişiyo söylemi var kakasını da yapamıyomuş huysuzlanıyomuş bu doğrumu? Başlayan varmı?
Aaaa bu ne kadarda benşm kızDurumlar hepimizde aynı sanırım. Sabaha karşı ayaklarını vura vura yeni tutulmuş hamsi gibi çırpınarak kendini uyandırması var. Bi dengesiz gülüyor gülüyor sonra biraz da ağlayayım modunda. 2 3 gündür yanakları al al oluyo anlamadım. Elleri hep ağzında memeyi biberonu ısırıyor, kulaklarını kaşıyor ufak ufak kanatmis bile. Yanı 4. Ay biraz çalkantılı bir dönem kendini belli etti sabırlar diliyorum hepimizeee
Kızlar kan ilacı başlayınca bebeğin huyu suyu değişiyo söylemi var kakasını da yapamıyomuş huysuzlanıyomuş bu doğrumu? Başlayan varmı?
Benim elime mini minnacık bj sertlik geliyo ne zaman tamamen çıkmış olur bilmiyorum. Emerken huzursuz ve ağlıyo ama pes etmek yok. Bu gece resmen uyumadık bir an önce dişlerini çıkarsın ve ben de rahatlayayim istiyorumBenimkide surekli kulagini kasiyor hınçlaaglaya aglaya dis ckarcaz heralde ama kabarma filan yok sertlik yok henuz damaginda. Nekadar surecek acaba bu
Sadece ilk yıkamada bazen oluyor o da hemen çıkıyor sonrasında ses yapmıyor ben memnunum 1 ay olacak kullanmaya başlayalı çok sevdiAvent emzik kullananalar kaynamış suya sokunca içi su dolup ses cikartiyormu emzikler.
Nuk kauçuk kullanıyoruz ama ayda 2 emzik atıyorum su çıksa bile içinde islik sesi oluyor öylede uykuya dalamiyor.6 ay sonrasi olanlari avent damakli mi alsam varmı aynı sıkıntı
Avent kullaniyoruz canm bı sıkıntı yok bizdeAvent emzik kullananalar kaynamış suya sokunca içi su dolup ses cikartiyormu emzikler.
Nuk kauçuk kullanıyoruz ama ayda 2 emzik atıyorum su çıksa bile içinde islik sesi oluyor öylede uykuya dalamiyor.6 ay sonrasi olanlari avent damakli mi alsam varmı aynı sıkıntı
Avent emzik kullananalar kaynamış suya sokunca içi su dolup ses cikartiyormu emzikler.
Ayagimdan indirince hemen uyaniyor yanina yatiyorum elini tutuyorum ama krize giriyor illa sallamam lazim bunu nasil cozebilirim nerden salliyarak alistirdiysamÖzellikle akşam saatleri benimki çok huzursuz olmaya başladı.. acı acı ağlıyor anlayamıyorum, meme de almıyor öyle ağlarken hiçbir şey istemiyor zor sakinleştiriyorum sonra uyuyor işte.. uyuyana kadar ter içinde kalıyorum, ayağımdan indirirsem de hemen uyanıyor..
Ben cocuklar evdeyken oturamamaktan gece yattıgı da yorgunluğumu anlıyorum. Bende de tükenmişlik başladı... Sürekli dagınık bır ev topla topla bitmiyor, cocuklara karsı bagıran bir anne oldum. 1.cocukta pervane olan her gece kalkan, 2. Cocuk da da 1.ye bakıp bana yardım eden adama 3.de bireyler oldu. Dün o kargaşada açmış kitap okuyor. Ben bır yandan cocukların ödev sunumlarını yaptırıyorum. Kucakda bebek. Yemek bır yandan pişiyor onu arada karıştırıyorum, adam kitap okuyor. Elime telefonu aldım kim aramıs dıye. Bır elımde de cocuk napıyorsun canım dıyor sinirden patladım, göbek atıyorum ne rahatsın acmıs kitap okuyorsun cocukların ödevlerıyle de mı ben ilgileneceğim. Bana verdıgı cevap herkes cocuk bakıyor senın kadar şikayet edeni yok.... Artık o kadar bana herşey anlamsız geliyor ki eşimle konusak dahi istemiyorum ve işin garip yanı adam halinden memnun... Tüm cocukların banyosu herşeyi bende bebege gece kalkmıyor yanı hersey bende. Kafa gelincede eve kadın alıyorsun yaa, ıyı onu da almayayım b..... Muzda bogulalım dedim.. Havalar aşırı soguk bebegı hasta yapmamak ıcı in evden de cıkamıyorum...dün cocuklar uyuyunca bebegı verdım al bak adam akıllı banyo yapmak istiyorum. 5 dk sonra kapıya vuruyor hadı cık bebek durmuyor... Cıkmadı. Cıkınca da kavga ettim... Sonra bana demesin mi 3.yü sen istedin söylenmeye eksin.. Ben de dedim böyle davranmaya devam edersen bırak 3. Yü hıc bırını göremeyeceksin dedım. Bomba cevap 3 cocukla ne yapacaksın... Yapınca görürsün dedim ıyıyım hoşum ama canıma tak ederse cocuk mocuk dinlemem dedim.. Bugun yemek yapmıyorum. Bebek uyuyor oturdum actım tvyı uzattım ayagımın. Bır cocuklarım göre yapcam. O da ne yerse yesin... O yüzden canım tek cocugun keydını cıkar.. En yardım eden adam bıle dwgısıyor.. Gerçekten bu ülkede kadın olmak demek heriş sana bakacak demek ve ben buna uyuz oluyorum...Bu konuyu çekinerek açıyorum ama ... benimle aynı duyguları paylaşan varsa biraz dertleşsek ne güzel olur ... bebekli hayata alışan var mı ? Kızımı çok seviyorum ama ben alışamıyorum bir türlüyalnızlık sürekli herşeyi koşa koşa yapma koşa koşa yeme koşa koşa wc koşa koşa yemek yapmak ve nicesi beni iyice psikolojik olarak yormaya başaldı sanırım. Bebekten önce de gezen tozsn bi insan değildim ama her şey kafama göreydi sonuçta. Şu an bütün ihtiyaçları bana bağımlı olan bir varlık ve ben kendimi çook sıkışmış hissediyorum. Sürekli bir panik hali kalbim sürekli pır pır çıkacak gibi stresim var aklımda sürekli özlediklerim (annem, ablam , ailem, gurbetteyim) sık sık dışarı çıkıyorum arkadaşlarla görüşüyorum dışardayken iyiyim ama geldiğim an depresyonlu ruh halim geri geliyo. Bebeğim çok zor bi çocuk değil ama bende aşırı bir heyecan ve mutsuzluk mevcut. Alışamıyorum çok üzgünüm
İçinde ki su çıkıyor ama o vickk vickk ses gitmiyor .Weebabynin emzigini kullaniyoruz
Lavabonun altinda bastira bastira yikayinca da su doluyor
Eger su kalsin istemiyorsan tutacak kismina dogru suyunu suzdur sıkarak o zaman cikiyor yani en azindan bizimki çıkıyor
3-4 uykuda o çığlık çığlığa aglamak olacak sonrasi alışacak.evde biri varken yapma bunu ama kesin niye aglatiyorsun diye işine karışıp kötü anne muamelesine maruz kalırsın.inatlasmasi kirilana kadar biraz aglatman gerekiyor yok yapamam diyorsan da ayakta sallanmayi birakmaz.Ayagimdan indirince hemen uyaniyor yanina yatiyorum elini tutuyorum ama krize giriyor illa sallamam lazim bunu nasil cozebilirim nerden salliyarak alistirdiysam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?