Ben yalvarmistim Eşime nolur en ihtoyaxim.olan bu zamanlar sonra bida ihtiyacım.olmaz yardımcı ol diye nde.ben kaynanamgile başımda istemiyorum istemedikçe.. oda dedi bana bu hayatı sen istedin eğer beceremiyorum kaynananı kayinababani kayynnı çağır onlar sana yardım etsin demisti kendi bi bardagi makinaya koymaz bide ev pis diye sikayetlenipdurdu bi süpürge yapmadi kaynanam geldi bi gün süpürge falan yaptı eşim oh ne güzel olmuş annecim diye başladı sinrilendim hiç utanmiyomusun diye bağırdım kaynanamın yanında kaynanamda bida süpürge falan yapmadi eşimin tek derdi annesi babası kardeşi gelip tüm gün bir arada yeyip içelim gece uyumaya gidelim ertesi gün aynısı ben bunu istemiyorum çok yazmak istiyorum ama yazarken dahi sinirlenip yazmayı birakiyorumBen cocuklar evdeyken oturamamaktan gece yattıgı da yorgunluğumu anlıyorum. Bende de tükenmişlik başladı... Sürekli dagınık bır ev topla topla bitmiyor, cocuklara karsı bagıran bir anne oldum. 1.cocukta pervane olan her gece kalkan, 2. Cocuk da da 1.ye bakıp bana yardım eden adama 3.de bireyler oldu. Dün o kargaşada açmış kitap okuyor. Ben bır yandan cocukların ödev sunumlarını yaptırıyorum. Kucakda bebek. Yemek bır yandan pişiyor onu arada karıştırıyorum, adam kitap okuyor. Elime telefonu aldım kim aramıs dıye. Bır elımde de cocuk napıyorsun canım dıyor sinirden patladım, göbek atıyorum ne rahatsın acmıs kitap okuyorsun cocukların ödevlerıyle de mı ben ilgileneceğim. Bana verdıgı cevap herkes cocuk bakıyor senın kadar şikayet edeni yok.... Artık o kadar bana herşey anlamsız geliyor ki eşimle konusak dahi istemiyorum ve işin garip yanı adam halinden memnun... Tüm cocukların banyosu herşeyi bende bebege gece kalkmıyor yanı hersey bende. Kafa gelincede eve kadın alıyorsun yaa, ıyı onu da almayayım b..... Muzda bogulalım dedim.. Havalar aşırı soguk bebegı hasta yapmamak ıcı in evden de cıkamıyorum...dün cocuklar uyuyunca bebegı verdım al bak adam akıllı banyo yapmak istiyorum. 5 dk sonra kapıya vuruyor hadı cık bebek durmuyor... Cıkmadı. Cıkınca da kavga ettim... Sonra bana demesin mi 3.yü sen istedin söylenmeye eksin.. Ben de dedim böyle davranmaya devam edersen bırak 3. Yü hıc bırını göremeyeceksin dedım. Bomba cevap 3 cocukla ne yapacaksın... Yapınca görürsün dedim ıyıyım hoşum ama canıma tak ederse cocuk mocuk dinlemem dedim.. Bugun yemek yapmıyorum. Bebek uyuyor oturdum actım tvyı uzattım ayagımın. Bır cocuklarım göre yapcam. O da ne yerse yesin... O yüzden canım tek cocugun keydını cıkar.. En yardım eden adam bıle dwgısıyor.. Gerçekten bu ülkede kadın olmak demek heriş sana bakacak demek ve ben buna uyuz oluyorum...
Tesekkur ederim. Koltukalti var, dogru olcuyor ama bir tane de digerlerinden alayimŞu an evimde iki koltukalti, emzik, temassız alindan, kulaktan var. Emzik olani kullanmadım henüz.
Bu karın hepsinden önce Beurer alından temaslı ve kulaktan ikisi bir arada kullandım. Çok memnundum. Ama çok düştü bizimki. Çocuk itiraz etmesin diye eline çok verdik o da sürekli düşürdü. Üç yılın sonunda bozulduğunu düşünüyorum ufakligin ateşini ölçmedi diye kaldırdım bulamıyorum. :))
Temassizlar çok pratik ama güvenli tutarlı değil kesinlikle.
Koltukaltı en güvenilir olan. Mutlaka evinizde bulunsun.
Ben temaslı ya da temassız alindan ölçüp eğer belli bir derecenin üstündeyse koltuk altından ölçerek kontrol ettim. Koltukaltı ateş ölçer ise 3 dk kadar beklemeli.
Bu ateş defaki sürecinde eşim medikalciden tavsiye üzerine medifine kulaktan atesolcer aldı.
Kulak daha yüksek çıkıyor. Ama şunu gördük ki kulaktan kaç çıkarsa 10-15 dk sonra koltukaltı aynı dereceyi verdi.
Çocuk uyuyorsa Kulaktan ölçüm yaparken çocuğun üzerine yattığı taraftan ölçüm kesinlikle yanıltıcıdır ona dikkat etmek lazım bir de küçük bebeklerde kullanılmıyor kulaktan Ateş ölçer. 6. aydan sonra.
Elinizde ne olursa olsun mutlaka koltukaltı atesolcer edinin. En önemlisi o. Ama sürekli ateş takibi yapmak için mutlaka kısa sürede ateş ölçen cinsten bir şeyin de olması gerekiyor.
Çok geçmiş olsunKomtrolde bi aylıkken kaç kilo almıştı peki?ben kilo iyi alırsa söylemicem mamayı taktığımı bu kadar. Geceleri kalkmadan uyuyo bazen ondanmı ki dicem. Allah korusun gelişim geriliği olırsa tabi mama ağırlıklı beslicem ama çopu doktor gerilik olmasa dahi mamayı destekliyor. Biz demiştik demek için, mesuliyet gitsin diye. Ağlamadığında vermiyorum da zaten saniyeler ağlasa veriyorum hemen aç kalmıyo. Sağlık ocağına gidersem de eşim kızAr yani bilirsin erkekler bizim gibi değil. Mamayı bu kadar istemediğimi bilmiyordur. Dün akşama kadar evdeydi. Akşam işe gitti. Düşün bu sürede iki kere verdik . (Mamadan önce süt veriyoruk ya) Hatta ikimci mamayı vermeden mememi açıcam ya bebek daha yeni ağladı düşün o sürede eşim diyo ki, bebeğin gözünden yaş geldi. Yani sen düşün.
2,5 aylık1 aylık mi bebeğin? Mamayi vermendeki amaç nedir? Süt azlığı mı?
Ben cocuklar evdeyken oturamamaktan gece yattıgı da yorgunluğumu anlıyorum. Bende de tükenmişlik başladı... Sürekli dagınık bır ev topla topla bitmiyor, cocuklara karsı bagıran bir anne oldum. 1.cocukta pervane olan her gece kalkan, 2. Cocuk da da 1.ye bakıp bana yardım eden adama 3.de bireyler oldu. Dün o kargaşada açmış kitap okuyor. Ben bır yandan cocukların ödev sunumlarını yaptırıyorum. Kucakda bebek. Yemek bır yandan pişiyor onu arada karıştırıyorum, adam kitap okuyor. Elime telefonu aldım kim aramıs dıye. Bır elımde de cocuk napıyorsun canım dıyor sinirden patladım, göbek atıyorum ne rahatsın acmıs kitap okuyorsun cocukların ödevlerıyle de mı ben ilgileneceğim. Bana verdıgı cevap herkes cocuk bakıyor senın kadar şikayet edeni yok.... Artık o kadar bana herşey anlamsız geliyor ki eşimle konusak dahi istemiyorum ve işin garip yanı adam halinden memnun... Tüm cocukların banyosu herşeyi bende bebege gece kalkmıyor yanı hersey bende. Kafa gelincedamcam 30 yillik evliligini bitirdie kadın alıyorsun yaa, ıyı onu da almayayım b..... Muzda bogulalım dedim.. Havalar aşırı soguk bebegı hasta yapmamak ıcı in evden de cıkamıyorum...dün cocuklar uyuyunca bebegı verdım al bak adam akıllı banyo yapmak istiyorum. 5 dk sonra kapıya vuruyor hadı cık bebek durmuyor... Cıkmadı. Cıkınca da kavga ettim... Sonra bana demesin mi 3.yü sen istedin söylenmeye eksin.. Ben de dedim böyle davranmaya devam edersen bırak 3. Yü hıc bırını göremeyeceksin dedım. Bomba cevap 3 cocukla ne yapacaksın... Yapınca görürsün dedim ıyıyım hoşum ama canıma tak ederse cocuk mocuk dinlemem dedim.. Bugun yemek yapmıyorum. Bebek uyuyor oturdum actım tvyı uzattım ayagımın. Bır cocuklarım göre yapcam. O da ne yerse yesin... O yüzden canım tek cocugun keydını cıkar.. En yardım eden adam bıle dwgısıyor.. Gerçekten bu ülkede kadın olmak demek heriş sana bakacak demek ve ben buna uyuz oluyorum...
2,5 aylık
Zayıf doğduğu için (2.730) mama dediler. Cidden zayıftı görünüşte de. Toparlanması içindi. Memeden sonra da ağlıyodu. Bir aylık gittik kontrole. Normal almıştı kilo. İkimci de 1.120 ama yani mama etkisi. Doktor anne sütüne teşvik nerdeeeee...
Hiç anlaşılmıyor telefon düzeltmiş sanırsamBen çocuğun hiç hüseyine karıştırıyorum iyi kötü kaynanamgil uzak tutuyorum evedeaçık açık gelmesinler dedim ben zaten onlara gidiyorum torunlarını seviyorlar ama eşim her sınır zamnında bana sen fazla olsun sana fazla yüz verdim bu lafları ediyor kaldıramıyorum en çok eşimin zoruna giden ailesiyle mesafeli olmak işleyişin o da ben görüşüyorum zaten sorun eve cagirmayisim
Kızlar vitamin kullanıyor musunuz? Bana ilk doğum yaptigimda kadın dogumcum kalsiyum vermişti kullandım 1 kutu bitti sonra da almadım. Almalimiydim acabaDüzenli kullandığınız vitamin var mi ?
Bende mofixin beyaz olanını kullanıyordum şimdi yeşil paketiden aldım resmen cis yaptığı kotubir koku ile burnuma geliyor. Beyaz öyle değildi. Bide trendyoldan 188 adetli paket aldım kampanya diye. Bitse de değiştirsemPrima premium care, prima aktif bebek, a101in ve bimin bezi, sleppy cirtli ve kulot bez, molfix kullandim oglumda
Simdi de ebebek in bezini kullaniyorum. Ilk defa bir bez oglum çiş yapinca kimyasal kokmuyor
Hepsinde agir bir koku oluyordu ama baby and me de hic oyle agir bir koku yok. Burnunu dayayinca saf çiş kokusu geliyor
Bu bezler hangi malzemeden yapiliyor da cisle karisinca genzi yakan bir koku olusuyor
Ah resmen bakmadan yazmış gibi olmuşumHiç anlaşılmıyor telefon düzeltmiş sanırsam
Bir de migrosun minnies de çok kokuyor bu da benden olsun denemelik bir defa aldım çok ince ve kokan bir bezmişPrima premium care, prima aktif bebek, a101in ve bimin bezi, sleppy cirtli ve kulot bez, molfix kullandim oglumda
Simdi de ebebek in bezini kullaniyorum. Ilk defa bir bez oglum çiş yapinca kimyasal kokmuyor
Hepsinde agir bir koku oluyordu ama baby and me de hic oyle agir bir koku yok. Burnunu dayayinca saf çiş kokusu geliyor
Bu bezler hangi malzemeden yapiliyor da cisle karisinca genzi yakan bir koku olusuyor
Sağol üzücü haber regl oldumYaa normal doğmuş.. Niye mama verdirmisler ya.. Anne sutuyle daha iyi toparlardi hatta.. Valla okuduklarimdan şunu biliyorum.. Mamaya bi kere baslaninca devami geliyormus.. Misal ben ve eymen.. Ama seninki 2.5 aylık düzenli bi sekilde birakabilirsin belki.. Ama her hafta saglik ocagina tarttirmaya götür.. Ona göre karar ver.. Ayrıca bi doktorlarin topuna kibrit suyu diyesim geliyornasil mamayi tesvik eder yaa.. Devlet hastanelerinde hep anne sütü.. Gerekirse hastaneye gidip emzirme eğitimi vsbs istedgn destekleri alabilirsin.. Kontrollü git.. Ilerde azalabilit sütün çünkü.. Mamayi vermedgn hafta evde hicbisey yapma surekli memende tut yada surekli emzir duzenli sekilde 1.5 saatte bir vsbs gibi.. Insallah basarirsin.. Sonucu yaz mutlaka bana.
Regl olduğun sürede sütün azalıyor 5-6 gün yoğunluğa bağlı.ama sonrası yine normale dönüyor.regl dönemin suyu biraz arttırirsan çokta etkilenmeye bilirsin.o 5-6 gün yine mama destekli gidip sonrası mama kesmeyi deneyebilirsin.yada daha tok tutsun diye sadece gece uyku öncesi mama verip gün içi ve gece emzirerek deneyebilirsin.Sağol üzücü haber regl oldumartık çok iyi artar
Teşekkür ederim, sadece regl dönemi azalıyor demek. Ben de genel olarak sandım. Ama az emzirenler 2-3 ay sonra adet oluyor doğumdan. sonra. Bunu araştırdım. Ben şimdi 2,5 ay sonra regl oldum. Zaten emzirmem az doğru. Peki regl olmam buna bağlı olarak sütü azaltmaz mı? Emziren anneler aylarca regl olmuyor. Bemim regl olmam sütümün azalacağının habercisi mi? (Az zaten de )Regl olduğun sürede sütün azalıyor 5-6 gün yoğunluğa bağlı.ama sonrası yine normale dönüyor.regl dönemin suyu biraz arttırirsan çokta etkilenmeye bilirsin.o 5-6 gün yine mama destekli gidip sonrası mama kesmeyi deneyebilirsin.yada daha tok tutsun diye sadece gece uyku öncesi mama verip gün içi ve gece emzirerek deneyebilirsin.
Emziren anneler regl olmaz diye birşey yok. İlk oğlumda 2 yaşına kadar, bunda da sadece emziriyorum, sütüm fazla, ama doğumdan 40 gün sonra adet gördüm ikisinde de. Her ay düzenli olarak görüyorum. Regl dönemi süt bir miktar azalır. Ama daha sonra normale dönerTeşekkür ederim, sadece regl dönemi azalıyor demek. Ben de genel olarak sandım. Ama az emzirenler 2-3 ay sonra adet oluyor doğumdan. sonra. Bunu araştırdım. Ben şimdi 2,5 ay sonra regl oldum. Zaten emzirmem az doğru. Peki regl olmam buna bağlı olarak sütü azaltmaz mı? Emziren anneler aylarca regl olmuyor. Bemim regl olmam sütümün azalacağının habercisi mi? (Az zaten de )
BakTeşekkür ederim, sadece regl dönemi azalıyor demek. Ben de genel olarak sandım. Ama az emzirenler 2-3 ay sonra adet oluyor doğumdan. sonra. Bunu araştırdım. Ben şimdi 2,5 ay sonra regl oldum. Zaten emzirmem az doğru. Peki regl olmam buna bağlı olarak sütü azaltmaz mı? Emziren anneler aylarca regl olmuyor. Bemim regl olmam sütümün azalacağının habercisi mi? (Az zaten de )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?