Çok şükür Allahım korkmuştum içim rahatladı sağolunEmziren anneler regl olmaz diye birşey yok. İlk oğlumda 2 yaşına kadar, bunda da sadece emziriyorum, sütüm fazla, ama doğumdan 40 gün sonra adet gördüm ikisinde de. Her ay düzenli olarak görüyorum. Regl dönemi süt bir miktar azalır. Ama daha sonra normale döner
Emzirmeden sonra mama vermekle iyi yapmışsınız, aç mı kalsaydı çocuk.. sütünüzü arttırmak istiyorsanız önce inanın kendinize, tomrisin emzirme kampı var ona bakın netten, o 4-5 günde tarttırın çocuğu.. inşallah bırakabilirsiniz mamayı ama mama da dünyanın sonu değil. Benim ilk oğlum emmedi doğru düzgün ben hep sağdım 10 ay zar zor verdim sütümü mama ile birlikte sonra zaten bitti o da emmedi normal doğumdu. Şimdi kızım sezaryen doğum 4 aylık sadece emiyor hiç mama yemedi.. kendimi ikisinde de üzmedim çok şükür emmeyen çocuk için mama var, aç kalmıyorlar. Annelik de sadece emzirmek değil, süt olmazsa da az da olsa ben onlara iyi anne olmaya çalışıyorum hayatta daha önemli şeyler var. Bu kadar takılmayın süt mevzusuna..2,5 aylık
Zayıf doğduğu için (2.730) mama dediler. Cidden zayıftı görünüşte de. Toparlanması içindi. Memeden sonra da ağlıyodu. Bir aylık gittik kontrole. Normal almıştı kilo. İkimci de 1.120 ama yani mama etkisi. Doktor anne sütüne teşvik nerdeeeee...
Çok teşekkürler amin. Meme mama biarada gidince memeyi bırakır diye mamayı istemiyorum ama hayırlısı olsunEmzirmeden sonra mama vermekle iyi yapmışsınız, aç mı kalsaydı çocuk.. sütünüzü arttırmak istiyorsanız önce inanın kendinize, tomrisin emzirme kampı var ona bakın netten, o 4-5 günde tarttırın çocuğu.. inşallah bırakabilirsiniz mamayı ama mama da dünyanın sonu değil. Benim ilk oğlum emmedi doğru düzgün ben hep sağdım 10 ay zar zor verdim sütümü mama ile birlikte sonra zaten bitti o da emmedi normal doğumdu. Şimdi kızım sezaryen doğum 4 aylık sadece emiyor hiç mama yemedi.. kendimi ikisinde de üzmedim çok şükür emmeyen çocuk için mama var, aç kalmıyorlar. Annelik de sadece emzirmek değil, süt olmazsa da az da olsa ben onlara iyi anne olmaya çalışıyorum hayatta daha önemli şeyler var. Bu kadar takılmayın süt mevzusuna..
Çok teşekkürlerBak @Parolaben ne güzel yazmış.yok öyle birşey .ilk bebekte herkes birşey söylüyor internette okuduklarinla da zaten azdi bitecek diye düşünme.ilk bebekte kırkım ciktiktan sonra regl oldum bunda 2.5 aylıkken oldum.sadece regl dönemi azaldı sonra eskisi gibi emzirmeye devam.ben sadece akşamlari 60 cc mama veriyordum bu oralar onada gerek kalmıyor az emiyor enerjisi bol algılar açık sadece süt ile devam ediyoruz.memesi küçük olanin sütü olmaz regl olduysan süt bitti inanma bunlara herkesin anatomisi farklı.ama şu bi gerçek sütüm yetmiyor dersen her seferinde mama verirsen işte o zaman sütünü gerçekten azaltirsin, bebekte doymaz bu seferde mamadan kurtulamadik dersin.
Elbette annelik emzirmemekle , alt acmayi unutmakla,bebek agladiginda duymamakla ilgili asla değil ama ben şuna inanıyorum ki motivasyonla ve emzirecegim diye sartlanmakla ilgili.ilk bebekte acaba doymadimi çoğu su nasil doysun gibi soru isaretleri hep kafanda birde etrafin konusinca hop tamam kesin doymuyor diyorsun.ikincide bunlarin rahatlığı var o arada ogrenilmislikler var.sut yoksa mama bu öcü değil ama çevre bır bır etmesin buna anne cisli bez ile karar versin .Emzirmeden sonra mama vermekle iyi yapmışsınız, aç mı kalsaydı çocuk.. sütünüzü arttırmak istiyorsanız önce inanın kendinize, tomrisin emzirme kampı var ona bakın netten, o 4-5 günde tarttırın çocuğu.. inşallah bırakabilirsiniz mamayı ama mama da dünyanın sonu değil. Benim ilk oğlum emmedi doğru düzgün ben hep sağdım 10 ay zar zor verdim sütümü mama ile birlikte sonra zaten bitti o da emmedi normal doğumdu. Şimdi kızım sezaryen doğum 4 aylık sadece emiyor hiç mama yemedi.. kendimi ikisinde de üzmedim çok şükür emmeyen çocuk için mama var, aç kalmıyorlar. Annelik de sadece emzirmek değil, süt olmazsa da az da olsa ben onlara iyi anne olmaya çalışıyorum hayatta daha önemli şeyler var. Bu kadar takılmayın süt mevzusuna..
Dr ne dedi en son.Kizlar bebegimin yuzu berbat durumda napcam ben ya
Ya iyice cogaldi yaDr ne dedi en son.
Birde devlet hastanesi doktoruna götürdün mu hiç.sunun için diyorum onlar bu tıp ornekler ile çok karşılaşıyor ben fikir almak için mutlaka bi çocuk hst doktorundan fikir alırım.benim oglaninda arada oluyor ama babasının kirli kisa sakali var ve batıyor.coxugu elinden aldıktan 15-20 dk sonra geçiyor yoksa anında tahriş oluyor ama seninki yara olmak üzere.bu sadece tahriş yada cilt kuruluğu değil sanki.
Bence götür hatta resimleri de göster belki evde sıcakta artıyor dışarda serin soğuk havada azalıyordur.Ya iyice cogaldi ya3 farkli doktora goturdum ilginc bi sekilde doktora gidince azaliyor sanki bunda bisey yok abartma diyorlar ama resmen yara oldu ya. Nemlendir sadece baska bisey yapma diyolar ama iylesecek gbi degil. Baska doktor ariyorm smdi. Devlet hst hic gidemedim esim asker hafta ici genelde yogun oluyolar izin almasi zor oluyo oyuzden haftasonu ozele gidiyorz hep kayseri memoriale ama suan ailemin yanina geldik birgunlugune cocuk hst yok burda normal devlet hst var bide oraya mi gitsem acaba
Ne kullanıyorsunuz?Kizlar bebegimin yuzu berbat durumda napcam ben ya
Çocuğun yüzü çok kötü değil endişelenme şu an orta halli. Bunlar kanamaya başlarsa kötü durumda olarak kabul edilir.Kizlar bebegimin yuzu berbat durumda napcam ben ya
AynenÇeneleri hiç susmazdı eminim bi ton laf yerdik
Bebek icin miFerrum aldım ben
Guzel soz ederler mi hic. Gecen gun kızım gece 5 de uyandi 7 bucukda uyudu. O gunde tesadüf saat 9 da oglumun 4 aylik kontrilu vardi. Uykusuzluktan uyumus kalmışım. 8 de gelmis beni uyandırıyor. Bir günde erkenden hazir ol erken kalksan ölürmüsün diyo. O sinirle bağırdım. Senin gibi deliksiz yatsam 5 de de kalkarım. 7 bucukta uyudum 8 de sen uyandirdin biraz merhamet dedimAynı durumdayız. Bende çocuk gelişim kitaplari aldım. Ama elime almaya zamanim yok.olsa bile kafamı dinlemeye ihtiyacı m var. Kitap okumak için sakın kafa dinlenmiş beyin lazım. Benim eşimde kitapları aldirdin kapağına el surmedin diyo. Sanki vaktim halim var. Zor valla halimiz. Ama iki güzel söz etse herşey daha kolay olcak
Çok zor cokkkkk. Tükendim bende martın 6 da anneme gidiyorum.Of
Off hele birden fazla çocuğu olan anneler acil yardıma ihtiyacı var. Yangın var diye bağırdım gelio
Anlamaz cunku isine gelmez.Erkeklere sorsan kadinlarin mızmız şikayetçi dirdirci olduğunu söyler bide. Tamam anneyim. Ev hanımıyım. Ama kadınım ben. Ruhun var benim . Güzel sözlere daha ince bı kalbe ihtiyacım var.
Bebdk icin miFerrum kullanıyorum
Oğluma prima care kullanıyorum. Kızıma evy baby kullaniyorum. Memnunum evy baby denPrima premium care, prima aktif bebek, a101in ve bimin bezi, sleppy cirtli ve kulot bez, molfix kullandim oglumda
Simdi de ebebek in bezini kullaniyorum. Ilk defa bir bez oglum çiş yapinca kimyasal kokmuyor
Hepsinde agir bir koku oluyordu ama baby and me de hic oyle agir bir koku yok. Burnunu dayayinca saf çiş kokusu geliyor
Bu bezler hangi malzemeden yapiliyor da cisle karisinca genzi yakan bir koku olusuyor
İlac olarak dermatop+hipokort verdiler 3+5 gun kullaninca azaldi birakinca cogaldi. Rint hocam sen kullandigin deterjanin linkini fotosunu varsa adini bana yollar misin?Ne kullanıyorsunuz?
Cocuk doktorum coresatin pembe kullan dedi aldm ama okadar cok krem değiştirdik ki 2 gun surdum biraktm ona mi devam etsem? Her doktor baska bisey diyor.Çocuğun yüzü çok kötü değil endişelenme şu an orta halli. Bunlar kanamaya başlarsa kötü durumda olarak kabul edilir.
Benim oğlanda da ufak tefek var ama inan hiç umursamıyorum birincinin urtikerden sonra egzama pek endişelendirmiyor beni.
Uyurken bebeğine eldiven tak yüzünü kaşımak için yolmasin.
Stelatopia şampuan kullan.
Stelatopia balm kullan. Ya da doğrudan git eczacıya göster yüzünü coresatin kullanabilir miyim de.
Coresatin pahalı bir krem. Uzun süre de kullanılmaz. Bunların hepsini netten daha uygun alırsın.
Ama en azından eczacıya danış sadece benim sozumle hareket etme.
Deterjan sabun tozu çıkar hayatından.
Teşekkür ederim, sadece regl dönemi azalıyor demek. Ben de genel olarak sandım. Ama az emzirenler 2-3 ay sonra adet oluyor doğumdan. sonra. Bunu araştırdım. Ben şimdi 2,5 ay sonra regl oldum. Zaten emzirmem az doğru. Peki regl olmam buna bağlı olarak sütü azaltmaz mı? Emziren anneler aylarca regl olmuyor. Bemim regl olmam sütümün azalacağının habercisi mi? (Az zaten de )
[/QUOTE
Az emziren anneler hemen regl olur düşüncesi yanlış. Benım 3 numara içlerinde en iyi emen oğlum ve ben 60 gün sonra dogumdan, regl oldum. 1.beb2gımde 45 gün sonra 2.de 3 ay sonra bunda 2 ay sonra.... 1.bevwgımde 7 ay sonra hamile kaldıgı için anca 11 ay ve buxluktskı sütlerle yasını tamamladım. 2.oplumu 29 ay emzirdim ve ben bunaldıgım ıcın kestim. Bunu da kendi bırakana kadar emzırcem. Yanı regl olmaylabılgısı yok cnm... Bır tanıdık dogum yaptı 15 gun önce kg almamak ıcın yemıyomus ve sutu azmış. Yemeyince sut olmuyo olsanda sırf su ıcsen kalitesiz sut oluyor. Bebek mamaya alışmış şimdi emmek ıstemuyomuş... Malesef doymuyor deyip mama verıncede bebekler mamaya aksıyor. Süt yoksa tamam mama gerekiyor. Ama cevre de sırf kg almamak ıcın mama verenlere uyuz oluyorum
Aa canim benim hem bebeğim emsin hem ben çocuk doğurmamis gibi gezineyim o ikisi birarada olmuyor işte.ben bu doğum yapıp ertesi ay eski haline dönemlerin mankenlerin ya mama ile büyüttüğünü yada süt anne bulduklarını düşünüyorum .
Baby me nin aloe vera olanımi normali mi? Ben en son paddlers aldim oda idaee eder ama yine kokuyo tabiPrima premium care, prima aktif bebek, a101in ve bimin bezi, sleppy cirtli ve kulot bez, molfix kullandim oglumda
Simdi de ebebek in bezini kullaniyorum. Ilk defa bir bez oglum çiş yapinca kimyasal kokmuyor
Hepsinde agir bir koku oluyordu ama baby and me de hic oyle agir bir koku yok. Burnunu dayayinca saf çiş kokusu geliyor
Bu bezler hangi malzemeden yapiliyor da cisle karisinca genzi yakan bir koku olusuyor
Aynisi Emre de var.Hipocort merhem verdi doktor.Pek surmedim kortizon var diye ama kullanicak gibiyim.Mustelanin yagini suruyorum.Nemlendiriyorum.Henuz cok yayilmadi.Kizlar bebegimin yuzu berbat durumda napcam ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?