- 13 Mart 2019
- 2.453
- 2.486
- 133
Bende suan ailemin yanındaym eczanelerden hicbirinde bulamadm da abim istanbuldan almis gondermis hem vucut icin hem yuz icin olani. İnsallah fayda eder yavrucuklara. Emreyede cinara da Rabbim sifa versin. Basta Emre gbiydi sonradan cogaldi ve suan artk kaşınmaya başladı uykudan kaşıyarak uyaniyor. Dis donemi yaklasinca cogalabilir demisti dermatolog ins biran once atlatırızKizariyor ama acidigini sanmiyorum.Benimkilerde de saç yok ama tararken aglamiyolar hic.
Bu arada dun konusulmustu mustela stelatopia kremi dun siparis verdim.Bugun geldin.Deneyip ise yarayip yaramadigini yazarim.Fatmapo
Canm benim bebegimin once vucudunda ckti bundan sonra yuzunde ckti. Dermatolog bize asidan oldugunu soyledi 2.ay asisindan sonra oldu suan 4 ay 23 gunluk ve hala gecmedi. Dunde burda konustuk artk bide kaşınmaya basladi uykularindan ağlayarak uyaniyo kasiyarak. Kortizonlu krem tedavisi verdiler. Dr un cevap verir zaten ama nemlendirmiyosan eger vucudunu surekli bioderma yada mustela tarzi nemlendiricilerle banyodan sonra tam kurumadan ve gun icinde 3-4 kez nemlendirmeni tavsiye ederimKızlar oğlumun kolunda böyle birşey çıkmış dr a mesaj yazdım henüz cevap gelmedi.bir fikri olan böyle bir şeyle karşılaşan varmi
Bende suan ailemin yanındaym eczanelerden hicbirinde bulamadm da abim istanbuldan almis gondermis hem vucut icin hem yuz icin olani. İnsallah fayda eder yavrucuklara. Emreyede cinara da Rabbim sifa versin. Basta Emre gbiydi sonradan cogaldi ve suan artk kaşınmaya başladı uykudan kaşıyarak uyaniyor. Dis donemi yaklasinca cogalabilir demisti dermatolog ins biran once atlatırız
Bizimde 2.ay aşısında sonra olduCanm benim bebegimin once vucudunda ckti bundan sonra yuzunde ckti. Dermatolog bize asidan oldugunu soyledi 2.ay asisindan sonra oldu suan 4 ay 23 gunluk ve hala gecmedi. Dunde burda konustuk artk bide kaşınmaya basladi uykularindan ağlayarak uyaniyo kasiyarak. Kortizonlu krem tedavisi verdiler. Dr un cevap verir zaten ama nemlendirmiyosan eger vucudunu surekli bioderma yada mustela tarzi nemlendiricilerle banyodan sonra tam kurumadan ve gun icinde 3-4 kez nemlendirmeni tavsiye ederim
Benimkinin konagi oldugunda 3 aylik bile degildi. Zeytinyagi surup o yani bu yani taradim ince disli bebek taragiyla. Banyo yaptirdim pufff gitmisti hepsiTeşekkür ederim canım. Şimdi benim bebiş 3,5 aylık. Kafası hala yumuşak. Saç ta yok. Nasıl tarayacağım? Acımazmı ki?Elimle bile fazla elleyemiyorum.
Petege takilan suluklardan vardi. Dun aksam yatagina islak havlu koydum. Bu aksam da peteği kapatayim ama bizim ev cati kati teraslı cok soguk olur kesinBebeğin yattıgı odada kalorifer cakışmıyor. Dr kapatmam söyledi. Zaten 2 cocuk da da öyle Bu yuttum. Odasının ki acık olunca ne kadar ıslak havlu su koy odaya gene de burnu tıkanıyor.. Petegı k apatınxa rahat edıyox. Erkek cocugu sıcagı hıc sevmez Dr 23 deteceyıvg3cmıc3k dedı
4. Ayda uyku gerilemesi olurmuş canm. Ve düzene sokamazsak kalici olabilirmis☹☹
Bebeğine uyku eğitimi vermrde başarılı olan var mı?
Valla ben aglatmafan uyku eğimini denedim yok olmuyo 5 saat ağladı sonra uykusu kaçtı . Evdeki salıncak arızalı ,sallanamktan dizlerim sızladı sallayamiuorum da . Ruhen de fiziksel olarak da tükendim
Kizlar sidefer demir damlasi icin doktorumuz demir emilimi artsın diye emzirmeden yarim saat önce ya da emzirdikten 2 saat sonra vermelisin dedi. Yani bu 2sinin ortasini bulmam gerekiyor. Cunku emzirmeden yarim saat önce verceksem zaten 30 dk önce yeni emmiş oluyor. Yani bizimki gün içinde saat başı meme emiyor. Ben de ayakta sallarken uyansa da sallayip geri uyutmaya calisiyorum ki zaman uykuda gecsin. Yoksa bizimki 2 bucuk saat hayatta emmeden rahat duramaz. Ama ayakta da sallayip geri uyutmak her zaman mumkun olmuyor. Baska yolu yok mudur bunun ya
Siz nasil veriyorsunuz?
Bizimde ayaklarda var oneml8 bisey değil bi deri değişimi ama yanlış yönlendirmek istememKızlar oğlumun kolunda böyle birşey çıkmış dr a mesaj yazdım henüz cevap gelmedi.bir fikri olan böyle bir şeyle karşılaşan varmi
Hiç girmediğim için daha yeni görüyorum canım kusuruma bakma. Çok olmuş yazalı ama evet bebek arabamızdan çok memnunuzTatlım bebek arabandan memnun musun?
Bizim hemşire sutten 1 saat sonra verip 1 saat sonradan erkende emzirme dedi.2 saat bizimkide beklemez.Kizlar sidefer demir damlasi icin doktorumuz demir emilimi artsın diye emzirmeden yarim saat önce ya da emzirdikten 2 saat sonra vermelisin dedi. Yani bu 2sinin ortasini bulmam gerekiyor. Cunku emzirmeden yarim saat önce verceksem zaten 30 dk önce yeni emmiş oluyor. Yani bizimki gün içinde saat başı meme emiyor. Ben de ayakta sallarken uyansa da sallayip geri uyutmaya calisiyorum ki zaman uykuda gecsin. Yoksa bizimki 2 bucuk saat hayatta emmeden rahat duramaz. Ama ayakta da sallayip geri uyutmak her zaman mumkun olmuyor. Baska yolu yok mudur bunun ya
Siz nasil veriyorsunuz?
Böğürmek bizim buyuktede var. Hem de ne böğürmeÇoook sevimliler yahu
Benim kuşumun da gözler çok çekik
Biz de hergün 6’dan itibaren ayaktayız, kardeşim işe gidiyor, ona kahvaltı hazırlamaya çalışıyorum, akşama yemek..evdeyken yemek işi eşimdeydi..ah kuşum şöyle 2 saat uyusa dünya iş yaparım ama nerde:/ dün ablam geldi, ona bırakıp pazara gittim, ikisini de mum etmiş çocukların walla:d küçük 2 saat uyumuş, büyük de ablamla toz almış, temizliğe katılmış.
Benim kızların nazı bana ben emin oldum, ben çok narin yaklaştığım için onlar da suyunu çıkartıyor olayın:/ ben hastanede kaldığımda büyük kızım gayet uslu yatmış, kalkmış. Ben varken günde iki posta en az yarımşar saat böğüre böğüre saçma sapan bişeye ağlamayınca rahat edemiyor:/ Almanya’da kalsaydık kreşe başlayacaktı ne güzel.
Bizim eczacı ay olarak verilecek demiştiFerrum ay başına 1 damla değil kilo başına 1 damla eczacıda ayni dedi nette de öyle yazıyor.6,5 kilo 6 damla veriyorum ben
Dr size öylemi dedi? Ilaç verdi mi krem losyon falanBizimde ayaklarda var oneml8 bisey değil bi deri değişimi ama yanlış yönlendirmek istemem
Alerjiyle yaşam platformurint sut alerjisi icin facebookda bi grup vardi anneler icin tarif falan o grubun ismi neydi
Nasıl düzene sokacağız acaba?4 aylık bebekte doğal bir süreçte ne öneriyorlar? Uyku eğitimi mi? Bebek bunlar daha ne zaman isterlerse o zaman uyuur o zaman uyanırlar. Yetişkinlerde bile düzen olmuyorken...4. Ayda uyku gerilemesi olurmuş canm. Ve düzene sokamazsak kalici olabilirmis☹☹
Geçecek. 3 yıl uyumamış bir anne olarak söylüyorum sana bunu. Geçecek. Hepsi geçecek. Şu an yaşadığın süreç zor, biliyorum. Ama 4 aylık oldu bile. Her gün bir öncekinden daha iyi olur umarım. Hissettikleriniz yaşadıklarımız normal. Ama inan bana hepsi geçecek.Benim bebeğim zor bi çocuk ve tükenmişlik hissediyorum. Evde sanki on çocuk var aşırı dağınık onu boş verdim , evliliğe dair bişey kalmadı hayatımda. Eşimle bi sohbet bile edemiyorum birlikte yemek yemek hak getire. Kendime yetemiyorum bebeğim hiç uyumuyo . Büyümüş çocuklara o kadar özenerek bakıyorum ki.
Hadi inşallah. Güzel gelişmeUyku arkadasi ile uyuttum az once
Ebebekten inek seklinde el kuklasi almistim. Taktim agzina emzigi ona bakarak uyudu
Insallah bu sefer basarabilirim sallanmadan sadece uyku arkadasiyla uyur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?