2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar oğlumun kolunda böyle birşey çıkmış dr a mesaj yazdım henüz cevap gelmedi.bir fikri olan böyle bir şeyle karşılaşan varmi

Eklentiler

• 20200221_110758.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 49
Kizariyor ama acidigini sanmiyorum.Benimkilerde de saç yok ama tararken aglamiyolar hic.

Bu arada dun konusulmustu mustela stelatopia kremi dun siparis verdim.Bugun geldin.Deneyip ise yarayip yaramadigini yazarim. Fatmapo
Bende suan ailemin yanındaym eczanelerden hicbirinde bulamadm da abim istanbuldan almis gondermis hem vucut icin hem yuz icin olani. İnsallah fayda eder yavrucuklara. Emreyede cinara da Rabbim sifa versin. Basta Emre gbiydi sonradan cogaldi ve suan artk kaşınmaya başladı uykudan kaşıyarak uyaniyor. Dis donemi yaklasinca cogalabilir demisti dermatolog ins biran once atlatırız

Kızlar oğlumun kolunda böyle birşey çıkmış dr a mesaj yazdım henüz cevap gelmedi.bir fikri olan böyle bir şeyle karşılaşan varmi
Canm benim bebegimin once vucudunda ckti bundan sonra yuzunde ckti. Dermatolog bize asidan oldugunu soyledi 2.ay asisindan sonra oldu suan 4 ay 23 gunluk ve hala gecmedi. Dunde burda konustuk artk bide kaşınmaya basladi uykularindan ağlayarak uyaniyo kasiyarak. Kortizonlu krem tedavisi verdiler. Dr un cevap verir zaten ama nemlendirmiyosan eger vucudunu surekli bioderma yada mustela tarzi nemlendiricilerle banyodan sonra tam kurumadan ve gun icinde 3-4 kez nemlendirmeni tavsiye ederim

Depolarda sorun varmis bu kremle ilgili.Eczaci biz de bulamiyoruz dedi.Hepsiburadadan soparis verdim.Guvenlik kilidi var kapaginin.Hosuma gitti bu.Kac ml olani aldiniz siz ? Insallah sifa olur.Bir de vucut yagi varmis bu stelatopia serisinin.Olmadi yagini da alicam.Banyoda kullanmak icin.

Bizimde 2.ay aşısında sonra oldu
Dr ne dedi peki size geçer dedimi

Teşekkür ederim canım. Şimdi benim bebiş 3,5 aylık. Kafası hala yumuşak. Saç ta yok. Nasıl tarayacağım? Acımazmı ki? Elimle bile fazla elleyemiyorum.
Benimkinin konagi oldugunda 3 aylik bile degildi. Zeytinyagi surup o yani bu yani taradim ince disli bebek taragiyla. Banyo yaptirdim pufff gitmisti hepsi

Acimaz kafasi hoşlarına gidiyor saçlarının taranması

Petege takilan suluklardan vardi. Dun aksam yatagina islak havlu koydum. Bu aksam da peteği kapatayim ama bizim ev cati kati teraslı cok soguk olur kesin kapatamam ki ya

4. Ayda uyku gerilemesi olurmuş canm. Ve düzene sokamazsak kalici olabilirmis☹☹

4. Aydan once basladi 3bucuk aylikken.
Nasil düzeltilir bilmiyorum ki.. cevremde çocuk büyütmesine ragmen bilen de yok.. zaten ne sorsam bilmiyorlar ya da unutmuslar. Bizim zamanımızda yoktu oyle seylerden baska bi sey demiyorlar

Internetten YouTubedan bakiyorum ama uygulamaya gelince tırttt

Denedim. Yarim saatte uyudu. Yaninda oturdum. Aglayinca basini oksadim elini tuttum ara ara ninni soyledim asla kucagima almadim uyudu. Sadece 1 kere oldu sonra yine beceremedim. Morarana kadar agliyor

Sabah uyandığımızda genelde 2 saat once emmis oluyor. Demir ilacini veriyorum. Sonra 1 saat anca oyalayabiliyorum. Emziriyorum uykuya daliyor

Bizim hemşire sutten 1 saat sonra verip 1 saat sonradan erkende emzirme dedi.2 saat bizimkide beklemez.

Böğürmek bizim buyuktede var. Hem de ne böğürme dün bütün binaya rezil olduk. Komşu merdivenler e çıktı çocuk mu yuvarlandi diye sebep okuldan geldi Anna hamburger yemeye gidelim dedi. Bende şimdi olmaz haftasonu gideriz derken kendini attı yerlere. Tam bı saat çığlık çığlığa ağladı. En eve çıktık ben bebekle ilgileniyorum. Sarıl sarıl bı ses geldi. Bı baktım sinirden halıya isemis. Hemde bilerek tuttum kendimi dovmedim bagirmadim. Ama söyledim sen tanimazsin anne terliği diye bişey var aslında hakediyosun ama ben seni dovmicem dedim hiç bişey anlamadi. Neyse akşam akşam halı yikadim falan. Öyle yani. Babası gelirken tatlı almış o içine canavar kaçmış ogulcum meleğe döndü babası gelince sakince yemek yedi tatlı yedi oyun falan oynadı

Uyku arkadasi ile uyuttum az once

Ebebekten inek seklinde el kuklasi almistim. Taktim agzina emzigi ona bakarak uyudu

Insallah bu sefer basarabilirim sallanmadan sadece uyku arkadasiyla uyur

4. Ayda uyku gerilemesi olurmuş canm. Ve düzene sokamazsak kalici olabilirmis☹☹
Nasıl düzene sokacağız acaba?4 aylık bebekte doğal bir süreçte ne öneriyorlar? Uyku eğitimi mi? Bebek bunlar daha ne zaman isterlerse o zaman uyuur o zaman uyanırlar. Yetişkinlerde bile düzen olmuyorken...
Bu uyku gerilemesinin iki üç sebebi var.
Bebek artık yenidoğan döneminden çıktı. Algılar açıldı. Görüyor duyuyor daha fazla algılıyor. Gündüz meme reddi olduğu gibi gece de uyku ile zaman harcamak yerine keşfetmek istiyor. Gündüz düzenli uyaranlar verilmeli ki çocuk bu açlığıni gidersin.
İkinci mesele de zaten bebekler bu ayda eskisi kadar emeiyor gündüz, haliyle gece daha çok uyanıyor.
Uyku eğitimi aman çocuğun uykusunu düzene sokacağız diye lütfen yormayın bebecikleri. Bunların hepsi Doğal süreçler. Yipratmayin kendinizi.

Geçecek. 3 yıl uyumamış bir anne olarak söylüyorum sana bunu. Geçecek. Hepsi geçecek. Şu an yaşadığın süreç zor, biliyorum. Ama 4 aylık oldu bile. Her gün bir öncekinden daha iyi olur umarım. Hissettikleriniz yaşadıklarımız normal. Ama inan bana hepsi geçecek.

Belki arkadaşlara yardımcı olur uyutmak için ilk önce uykusu yoksa asla uyutmuyorum oynuyorum Dans ediyoruz eğleniyoruz uykusu gelmeye başladığında da hemen yatağa koymuyorum biraz daha oyalıyorum gezdiriyorum sonrasında yatağa koyuyorum emziğini veriyorum 2 dakika içinde uyuyor gündüzleri uyuma saatlerine bakmıyorum uykusu gelince uyutuyorum sadece akşamları da 9.10 gibi uykusu geliyor zaten uyuyor Anladığım kadarıyla bebekler monotonluktan çok hoşlanıyor Bizler yeni bir şeyler denedikçe onların daha çok dikkati ve uykusu dağılıyor
Aynı yerde ve aynı şekilde uyumak istiyorlar memede uyuyorsa memede emzikle uyuyorsa emzikle yanına uzar Uzanarak uyuyorsa o şekilde bir anda memeden emziğe geçip uyutmak bebekler için zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…