Uyku için bizimki üç aylıkken yorganini elleye elleye uyduğunu farkettim. Emzik zaten hep kullandım. Bazen başörtümu veriyorum eline bazen sevdiği bı oyuncak . Güven verio bence biseyi ekleyerek uyumak bana öyle gelio. Gündüz başıma taktigim tulbenti geçen oynasin diye verdim arkami döndüm uyumuşUyku arkadasi ile uyuttum az once
Ebebekten inek seklinde el kuklasi almistim. Taktim agzina emzigi ona bakarak uyudu
Insallah bu sefer basarabilirim sallanmadan sadece uyku arkadasiyla uyur
Doktor bunu şikayet olarak saymadı bile malesef normal dedi sadece:/Dr size öylemi dedi? Ilaç verdi mi krem losyon falan
Geçer diyemi ki? Losyon verdi bizedeDoktor bunu şikayet olarak saymadı bile malesef normal dedi sadece:/
Kötü yapmış seninki yaaa:/ ben böylesi durumlarda bi höt diyorum. Tamam çocuk ama o kadar da değil. Ben sırf kendisine biri böyle alakasız, saçma sapan davrandığında okkalı bir tepki vermeyi öğrensin, sessiz kalmasın diye de güzelce tepkimi gösteriyorum. Yoksa nasıl öğrenecek ses çıkarmayı. Bir de bütün naz, niyaz anaya arkadaş, babaya bişey yok. Güya iyi birşey; kendini annenin yanında rahat hissettiği için salıveriyor, bütün arızalarını sergiliyorlarmış. Az kassalar keşkeBöğürmek bizim buyuktede var. Hem de ne böğürmedün bütün binaya rezil olduk. Komşu merdivenler e çıktı çocuk mu yuvarlandi diye sebep okuldan geldi Anna hamburger yemeye gidelim dedi. Bende şimdi olmaz haftasonu gideriz derken kendini attı yerlere. Tam bı saat çığlık çığlığa ağladı. En eve çıktık ben bebekle ilgileniyorum. Sarıl sarıl bı ses geldi. Bı baktım sinirden halıya isemis. Hemde bilerek tuttum kendimi dovmedim bagirmadim. Ama söyledim sen tanimazsin anne terliği diye bişey var aslında hakediyosun ama ben seni dovmicem dedim hiç bişey anlamadi. Neyse akşam akşam halı yikadim falan. Öyle yani. Babası gelirken tatlı almış o içine canavar kaçmış ogulcum meleğe döndü babası gelince sakince yemek yedi tatlı yedi oyun falan oynadı
Yuz icin 40ml vucut icin 200 ml olandan almis abim o gonderdi istanbuldan. Ben bulamadm aynen eczanelerde ilginc bi sekilde. 10 tane eczane gezdim yoktu. Vucut yagini da alcam aynen banyo oncesi sonrasi masaj yapmak icin iyi olur bencede. Bioderma almistik biz atoderm o vucuduna iyi geldi de yuzune bi etkisi olmadi. İns mustela iyi olurDepolarda sorun varmis bu kremle ilgili.Eczaci biz de bulamiyoruz dedi.Hepsiburadadan soparis verdim.Guvenlik kilidi var kapaginin.Hosuma gitti bu.Kac ml olani aldiniz siz ? Insallah sifa olur.Bir de vucut yagi varmis bu stelatopia serisinin.Olmadi yagini da alicam.Banyoda kullanmak icin.
6 ay 2 yil belki 6 yas belki ergenlige kadar surer dediBizimde 2.ay aşısında sonra oldu
Dr ne dedi peki size geçer dedimi
Allah şifalar versin sizede bizede tüm bebeklerede6 ay 2 yil belki 6 yas belki ergenlige kadar surer dedi6 ayri doktora goturdum her biri baska bisey soyledi ama cogu ciddiye almiyo acikcasi olur cocik egzamasi. Atopik dermatit diyorlar.
Sidefer leke yapmiyor.kizimda kullandim.Kan ilacını sordun canm heralde. Doktora yazdirirsan çok düşük bı meblağ üç beş TL galiba. Direk alırsan 15 civarı. Tadı güzel bizimki yalanio içerken.Evet leke yapio. Bütün kaç ilaçları leke yapar diye biliom ben . Geçen verdim kan ilacını yuttu. Cenesinin altına islak mendil koyuyorum ben akitirsa hemen siliyom. Arkamı döndüm hemen kolunu emmeye başladı. Hirkasi hemen renk aldı hemen müdahale edince cikio.
Yavas yavas tara birseu olmaz. Hafif kafasi kizaracak korkma. Ama cokda bastirma.Teşekkür ederim canım. Şimdi benim bebiş 3,5 aylık. Kafası hala yumuşak. Saç ta yok. Nasıl tarayacağım? Acımazmı ki?Elimle bile fazla elleyemiyorum.
Sana katiliyorum. Uyku düzenlerini kendileri oturtuyor. Kizim 15 aylikken bir duzen oturtdu hala ayni düzende gidiyor.Nasıl düzene sokacağız acaba?4 aylık bebekte doğal bir süreçte ne öneriyorlar? Uyku eğitimi mi? Bebek bunlar daha ne zaman isterlerse o zaman uyuur o zaman uyanırlar. Yetişkinlerde bile düzen olmuyorken...
Bu uyku gerilemesinin iki üç sebebi var.
Bebek artık yenidoğan döneminden çıktı. Algılar açıldı. Görüyor duyuyor daha fazla algılıyor. Gündüz meme reddi olduğu gibi gece de uyku ile zaman harcamak yerine keşfetmek istiyor. Gündüz düzenli uyaranlar verilmeli ki çocuk bu açlığıni gidersin.
İkinci mesele de zaten bebekler bu ayda eskisi kadar emeiyor gündüz, haliyle gece daha çok uyanıyor.
Uyku eğitimi aman çocuğun uykusunu düzene sokacağız diye lütfen yormayın bebecikleri. Bunların hepsi Doğal süreçler. Yipratmayin kendinizi.
Doğum yaptikdan 20 gun kadar oldu ve gecti. Kantaron yağı dene rahatlatiyor. Doktora sordun mu? Yanlış emzirmiyorsun değilmi tek ucunu alıyorsa ondan olurEmziren anneler göğüsleriniz ne durumda? Ben bitik haldeyim ve tek ben miyim diye artık kafayı yemek üzereyim.hem göğüs ucu yarası gibi bir şey var hem de iç kısımda batan onlarca iğne ve yanma hissi...bu sabah ağlamaktan mahvoldum emziemekten vazgeçmiyorum ama psikolojim bozuldugu için sütümün azalması an meselesi
Doktora gösterdim ama maalesef sıradan bir yara değil süt kabarcığı oluyor sürekli.doktorum açıkçası net bişey demedi.mantar kremi verdi belki mantardir diye.ama geçmezse genel cerrahiye gitmemi söyledi.zaten doktora zaman bulup zor gitmişim bir de genel cerrahiye gitmem imkansız gibi.tek başını nadiren alıyor o zaman da kahverengi kismi tikiyorum ağzına.ama şu süt kabarcığı sürekli tekrarlıyorDoğum yaptikdan 20 gun kadar oldu ve gecti. Kantaron yağı dene rahatlatiyor. Doktora sordun mu? Yanlış emzirmiyorsun değilmi tek ucunu alıyorsa ondan olur
Gecmis olsun. Ilk firsatta genel cerrahiye git. Acayipbir acısı oluyorDoktora gösterdim ama maalesef sıradan bir yara değil süt kabarcığı oluyor sürekli.doktorum açıkçası net bişey demedi.mantar kremi verdi belki mantardir diye.ama geçmezse genel cerrahiye gitmemi söyledi.zaten doktora zaman bulup zor gitmişim bir de genel cerrahiye gitmem imkansız gibi.tek başını nadiren alıyor o zaman da kahverengi kismi tikiyorum ağzına.ama şu süt kabarcığı sürekli tekrarlıyor
Bikacgundur bı sıkıntısı var ama ifade edemio aslında.ondan hırçın farkindayim. Olayı çözene kadar sakin kalmam lazım. Yukselirsem hiç acilmicak bana çünkü. Altta yatan sebebi bulmam lazım. Haftaya okula gidip öğretmen i ile gorusmem lazimKötü yapmış seninki yaaa:/ ben böylesi durumlarda bi höt diyorum. Tamam çocuk ama o kadar da değil. Ben sırf kendisine biri böyle alakasız, saçma sapan davrandığında okkalı bir tepki vermeyi öğrensin, sessiz kalmasın diye de güzelce tepkimi gösteriyorum. Yoksa nasıl öğrenecek ses çıkarmayı. Bir de bütün naz, niyaz anaya arkadaş, babaya bişey yok. Güya iyi birşey; kendini annenin yanında rahat hissettiği için salıveriyor, bütün arızalarını sergiliyorlarmış. Az kassalar keşke
Bitince sidefer alayim o zaman. Kan ilacı ne zamana kadar kullanicaz acabaSidefer leke yapmiyor.kizimda kullandim.
Yavas yavas tara birseu olmaz. Hafif kafasi kizaracak korkma. Ama cokda bastirma.
Sana katiliyorum. Uyku düzenlerini kendileri oturtuyor. Kizim 15 aylikken bir duzen oturtdu hala ayni düzende gidiyor.
bize hiç bişey vermediler ama bu geçiyor bazen tekrar oluyor kilo alımı normal bebeğinin sanırsam o yüzden oluyirGeçer diyemi ki? Losyon verdi bizede
En iyi sen tanırsın kuzunuBikacgundur bı sıkıntısı var ama ifade edemio aslında.ondan hırçın farkindayim. Olayı çözene kadar sakin kalmam lazım. Yukselirsem hiç acilmicak bana çünkü. Altta yatan sebebi bulmam lazım. Haftaya okula gidip öğretmen i ile gorusmem lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?