Evet ya. Şuan düşünüyorum ilk bebeğimde nasıl yaptım diye. Üç gün kuralına uydum onu biliyorum. Altı ay dolunca başladım. İlk yoğurt veridm iki tatlı kaşığı kadar. Bı hafta yoğurt verdim. İkinc hafta sebze ekledim ikinci öğün olarak. Kabak patates havuc haslayip ezip verdim. . bı gun yoğurt bigun sebze püresi verdim. Üçüncü hafta meyve verdim eline verdim kemirdi suyunu emdi o şekilde. Dördüncü hafta kahvaltı öğünü ekledim. Yumurta sarısı bı çay kaşığı peynir bı çay kaşığı pekmez . Ben karıştırıp vermedim yalnız tek tek elimle yedirdim. Karışım kahvaltı sevmedi çünkü. İlk ay iki öğün ek gıda verdim. İkinci ay üç öğün. Ama kızlar öğünü küçük tutun abartmayın. Mideleri alışsın sıkılmasın kuzular. Bebe bisküvisi aldım ama doktor verme dedi kof kilo yapar gerek yok dedi. Dışarda çok darda kalırsam verdim arada . Paket bitince daha almadım. Dokuz ay olana kadar yağsız tuzsuz yedirdim. Ondan sonra hafif tuz atmaya başladım. Biizm yemeklerden de yemeye başladı. Oğlum bizim yemeklerden yemeye başladığında n beri yagi tuzu azalttım acıyı hayatimizdan çıkardım. Oyy ellerimle besledim büyüttüm de okula gidio kuzum sıra küçüğümde
Ben su an yalatiyorum ama midesinde gitmyor. Hatta yalatmak bile degil. Ornegin annem havuc rendeliyor aalata icin cikan suyuna parmagimi batirim dudagina suruyorum. Yalaniyor benimki iyi ce kucuk sizinkilere gore. Zaten ben ek gidayi 1 mayista baslayacagim. Su an sadece tadi bilsin diye dusunuyorum. Gerci daha dr la konusmadik bu hafta kontrol var konusacagiz. Hadi hayirlisi.
keci sutumigrosta vardi diye hatirliyorum. Ek gidaya baslarken bende alip deneyecegim.
bu arada sulandirmak gwrekiyormus keci sutunu. Mayaladiktan sonra yogurda su katarim olmazsa.
Allah baska dert vermesin ama ben de oglumun boyu uzun olsun isterdim. 8 kilo 64 cmdi boyu en son. Daha uzun boylu bebekler de var. Esim 1.70 ben 1.63üm oglumun biyu da kisa olsun istemezdim ama anne baba ortada
4. Aydan sonra kilo alimlari azalirmis bebeklerin.
Eger sagliklarinda bir sorun yoksa kafana takma bu kadar. Hem süt hem mama gayet iyi veriyorsun bebeklerine
Benim büyük oğlan hep uzun gitti. Benim baba tarafında iki metrelik adamlar var ama ilk oğlum uzun gittiği için bebek küçük gelio bazen. Doktor çok normal dio .
en hizli kilo alimi ilk 3 ayda oluyor genelde ama nasilsa kizim 4.aydan sonra 750 gram vs. anca almsti hele 6. ayda yarm kilo ama daha tombik durmaya basliyorlar bn yemeye baslamasina baglamistm ama bilmiyorum. genelde etrafimdan farkettigimde boyle 6 7 aylikta daha tombis duruyor bebekler . bnm oglumda zayif uzun duruyor suan en son 2bucuk aylikken 62 cm di aldigi kilo hic belli olmuyor gelen giden dogdugu gbi duruyor derdi hep halbuki kilo aliyor
en hizli kilo alimi ilk 3 ayda oluyor genelde ama nasilsa kizim 4.aydan sonra 750 gram vs. anca almsti hele 6. ayda yarm kilo ama daha tombik durmaya basliyorlar bn yemeye baslamasina baglamistm ama bilmiyorum. genelde etrafimdan farkettigimde boyle 6 7 aylikta daha tombis duruyor bebekler . bnm oglumda zayif uzun duruyor suan en son 2bucuk aylikken 62 cm di aldigi kilo hic belli olmuyor gelen giden dogdugu gbi duruyor derdi hep halbuki kilo aliyor
genelde anneler daha hevesli olur ek gidaya mesela ben ilk cocukta pek bi heveslydim . suan cokta yok ne acelesi var sanki yemegi omur boyu yiyecek zaten hele annesini emsin
aynen takilmiyorum hic ..hatta esim oyle diyene diyor ki sorma ya cocuk ufacik kaldi diyor mama verin yazik diyorlar aynen bizde mama baslicaz zaten faln diyo . kahkaha atmamak icin zor tutuyorum kendimi
genelde anneler daha hevesli olur ek gidaya mesela ben ilk cocukta pek bi heveslydim . suan cokta yok ne acelesi var sanki yemegi omur boyu yiyecek zaten hele annesini emsin
Benimki altini değiştirirken sirasiyla gobegini dizini tuttu son zamanlarda ayaklarını tutuyordu bugün ilk defa pipisini tuttu çekistirip duruyordu zor kurtardım elinden